رسانه سلامت و دانشکسب و کار سلامتی

طرز تهیه سیر سیاه نی نی سایت

حتما با سیر بد بوی پر خاصیت آشنا هستید. آیا تا به حال در مورد سیر سیاه چیزی شنیده اید؟ سیری که راحت تر خورده می شود، بو ندارد و طعم شیرینی دارد! سیر سیاه همان سیر سفید است که تخمیر شده و ۴ تا ۵ برابر خواص درمانی بیشتری از سیر معمولی دارد! این عالی نیست که بتوانید هر روز و بدون دغدغه بوی بد دهان، سیر پرخاصیت بخورید، سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید و همیشه سلامت باشید؟! همان سیر خام تازه است که در یک فرآیند مشخص، تخمیر شده است. تخمیر سیر تازه به این صورت است که آن را به مدت ۵۰ تا ۹۰ روز در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه و در رطوبت ۸۰ تا ۹۰ درصد نگهداری می کنند. کار راحتی نیست اما بعد از تخمیر، سیر حالت ژله ای پیدا می کند، رنگ حبه های سیر، سیاه می شود و مزه شیرینی پیدا می کند.

پسوریازیس یا بیماری صدف یک بیماری خودایمن پوستی بوده که با پلاک ها و پاپول های برجسته و پوسته ریزی مشخص می شود. بسیاری از کسانی که دچار بیماری پسوریازیس هستند به دنبال درمان گیاهی پسوریازیس و خانگی پسوریازیس می گردند. بسیاری از بیماران از عوارض داروهای شیمیایی هراس دارند. ۳۶ درصد از مردم آمریکا از درمان های جایگزین و یا مکمل های گیاهی برای درمان بیماری خود استفاده می کنند.
همواره بهترین درمان، درمانیست که موثر و بی خطر باشد.
سوال اینجاست که آیا درمانی برای آرتریت پسوریاتیک وجود دارد که موثر و کم خطر باشد؟

در واقع ، شواهد نشان می دهد که استفاده از مکمل ها و داروهای جایگزین گیاهی برای درمان گیاهی آرتریت پسوریاتیک می توانند موثر باشند. البته همانطور که همه می دانیم تجارب شخصی نسبت به شواهد علمی ، ارزش کمتری دارند ولی با این حال بسیار قابل توجه اند.

تفاوت سیر سیاه با سیر سفید (سیر خام)

این فرآیند سخت و زمانبر برای تبدیل سیر سفید به سیر سیاه برای چیست و تخمیر سیر خام چه فایده ای دارد؟ مهمترین فایده آن این است که بوی بد سیر از بین می رود و طعم شیرین و مطبوعی پیدا می کند. در واقع خوردن سیر سیاه خیلی راحت تر و مطبوع تر از خوردن سیر تازه یا خام است. سیر سیاه طعم شیرین و بافت قابل جویدن دارد و بدون بو است.

اما این همه داستان نیست! در طی فرآیند تخمیر، سیر خواص جدیدی پیدا می کند. در جدول زیر میزان افزایش یا کاهش مواد در سیر در اثر تخمیر بیان شده است:

مقایسه مواد موجود در سیر سیاه با سیر سفید (خام) ()
ماده مقدار در هر گرم سیر مقدار در سیر سیاه
شکر محلول در آب ۴۵۰ میلی گرم ۱.۸۸ تا ۷.۹۱ برابر افزایش می یابد
پلی فنول ۱۳.۹۱ میلی گرم ۴.۱۹ برابر افزایش می یابد
فلاونوئید ۳.۲۲ میلی گرم ۴.۷۷ برابر افزایش می یابد
آمادوری و هینز ۱۰ میکرو گرم ۴۰ تا ۱۰۰ برابر افزایش می یابد
فروکتان ۵۸۰ میلی گرم ۰.۱۵ تا ۰.۰۱ برابر کاهش می یابد
لوسین ۵۸.۶۲ میلی گرم ۱.۰۶ برابر افزایش می یابد
ایزولوسین ۵۰.۰۴ میلی گرم ۱.۶۷ برابر افزایش می یابد
سیستئین ۸۱.۰۶ میلی گرم ۰.۵۸ برابر کاهش می یابد
فنیل آلانین ۵۵.۶۴ میلی گرم ۲.۴۳ برابر افزایش می یابد
تیروزین ۴۴۹.۹۵ میلی گرم ۰.۱۸ برابر کاهش می یابد

خب حالا این جدول یعنی چه؟  یعنی مواد درمانی و ضدسرطانی سیر (آنتی اکسیدان ها) که پلی فنول ها و فلاونوئیدها هستند در سیر سیاه ۴ تا ۵ برابر بیشتر می شود! این موضوع کاملا علمی و مستند است و می توانید .

به علاوه مواد درمانی، عناصر مغذی و سایر ترکیبات مفید در طی فرآیند تبدیل سیر تازه به سیر سیاه افزایش پیدا می کند!

پلی فنول ها خواص درمانی زیادی دارند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. تحقیقات خارجی زیادی وجود دارد که تایید می کند که پلی فنول ها اثرات مفیدی روی پیشگیری از سرطان، درمان سرطان، پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی، کنترل دیابت نوع ۲، پیشگیری از چاقی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد (). همچنین هستند که خواص مفید پلی فنول ها را برای سلامت قلب و عروق، سوخت و ساز بدن، پیشیگیری از سرطان، شادابی پوست، سلامت روده ها و پیشگیری از عفونت میکروبی تایید می کنند.  این اثرات مفید در تحقیقات داخلی هم ثابت شده است؛ مثلا در یک پژوهش در ایران محققین به این نتیجه رسیدند که افزايش مصرف مواد غذایی حاوی پلی فنول ها می تواند در کاهش خطر بروز و گسترش بیماریهای قلبی عروقی در بیماران دیابتی مفید واقع گردد ().

همه این خواص مفید در پلی فنول هاست که سیر یکی از منابع غنی پلی فنول است و سیر سیاه ۴ تا ۵ برابر سیر سفید پلی فنول دارد!

یک تفاوت مهم سیر سیاه با سیر تازه: آلیسین

سیر سیاه در مقایسه با سیر تازه مقدار کمتری آلیسین دارد. آلیسین یک ترکیب طبیعی سولفوری است که از سیر به دست می آید و خواص آنتی بیوتیک زیادی از جمله اثرات ضد ویروسی، ضد باکتری، ضد انگلی و ضد قارچی است. بوی تند سیر در اثر آلیسین است. این بوی بد در واقع روش گیاه سیر برای دفاع از خود و خورده نشدن در برابر مهاجمان و حیوانات است.

اما چه اتفاقی برای این ماده مفید و بد بو در فرآیند تخمیر و تبدیل سیر تازه به سیر سیاه می افتد؟ آلیسین در فرآیند تخمیر به ترکیبات آنتی اکسیدان تبدیل می شود؛ ترکیباتی که خاصیت درمانی سیر را چند برابر می کنند! هر چند آلیسین کمتر می شود ولی به جای آن آنتی اکسیدان ها که خواص مفیدی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها دارند در سیر سیاه ۴ تا ۵ برابر افزایش می یابد! فرآیند تخمیر و تبدیل سیر تازه به سیر سیاه باعث بهبود خواص آن برای بدن انسان می شود. به علاوه تبدیل آلیسین به آنتی اکسیدان ها باعث می شود بوی بد سیر از بین برود. در سایت ما می توانید پکیج تقویت مو را دریافت کنید

در مجموع تفاوت های سیر سیاه با سیر سفید عبارتست از:

  • سیر سیاه خواص پیشگیری از بیماری و درمان ۴ تا ۵ برابری دارد (آنتی اکسیدان ها).
  • سیر سیاه شیرین است و خوردن آن راحت، ولی سیر سفید مزه تند و زننده ای دارد.
  • بر خلاف سیر سفید که بدبو است سیر سیاه بویی ندارد.
  • سیر سیاه بافت نرم و ژله ای دارد.
  • سیر سیاه مقدار آلیسین کمتری دارد.
  • در نهایت رنگ سیر سیاه، سیاه است و رنگ سیر سفید، سفید!

جدول ارزش غذایی سیر سیاه

در هر ۱۰۰ گرم سیر سیاه، تقریبا ۳۴ گرم آب، ۱۴ گرم پروتئین و ۵۳ گرم کربوهیدرات (شامل ۲۰ گرم فیبر و ۲۷ گرم شکر و ۶ گرم سایر کربوهیدرات ها) وجود دارد.

مقایسه ارزش غذایی سیر تازه و سیر سیاه (۱۰۰ گرم)
ماده سیر سیر سیاه
آب ۶۰ ۳۴
پروتئین ۶ ۱۴
چربی ۰.۵ ۰.۵
کربوهیدرات (شامل فیبر) ۲۸ ۵۳
شکر ۲۵ ۲۷
فیبر ۲ ۲۰
خاکستر ۱.۵ ۲.۳
کالری ۱۵۰ ۲۲۰

علاوه بر موادی که ذکر شد، سیر سیاه دارای ویتامین C، ویتامین های B شامل B1، B2، B3 و B6، اسید فولیک (ویتامین B9)، کلسیم، منگنز، منیزیم، فسفر، روی و آهن است.

یک حبه سیر تازه درشت تقریبا ۶ گرم است. یک حبه سیر سیاه درشت تقریبا ۳ گرم است.

سیر سیاه محصول کدام کشور است؟

از قرن ها پیش مردم کشورهای آسیای شرقی مانند تایلند، کره جنوی و ژاپن سیر سیاه را تولید می کردند. آن ها از سیر سیاه به عنوان طعم دهنده و  برای درمان استفاده می کرده اند. در سال های اخیر این ماده غذایی پر خاصیت و بی بو در سراسر دنیا تولید و استفاده می شود.

خواص سیر سیاه

تحقیقات نشان داده که سیر سیاه حاوی آنتی اکسیدان است که خواص ضد سرطان قوی دارد. به علاوه اثرات سیر سیاه شامل ضد حساسیت، ضد دیابت و ضد التهاب بودن است (). سیر در راس غذاهایی است که خاصیت ضد سرطان دارد. به طور خلاصه خواص سیر سیاه عبارتند از:

  •  پیشگیری از سرطان
  • بهبود سرعت درمان سرطان
  • کاهش وزن و لاغری
  • کاهش چربی خون
  •  محافظت از قلب و عروق و پیشگیری از گرفتگی رگ ها
  • کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت
  • بهبود دیابت و کاهش عوارض آن
  • ضد حساسیت
  • کاهش التهاب
  •  محافظت از کبد

اگر بپرسید “سیر سیاه برای چی خوبه؟” ما جواب مستندی داریم. خواصی که برای سیر سیاه در ادامه ذکر می شود طبق تحقیقات علمی و مستند است و برای مطالعه علمی منابع هر مطلب ذکر شده است که به زبان انگلیسی هستند. یک منبع علمی مناسب که تحقیقات را جمع بندی کرده است.

 فیلم سیر سیاه و خواص آن

 

خواص سیر سیاه برای سرطان (پیشگیری و درمان سرطان)

تحقیقات زیادی تایید کرده اند که سیر سیاه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که ضد سرطان بوده و رادیکال های آزاد در بدن را که عامل سرطان هستند از بین می برد بنابراین خاصیت ضد سرطانی قوی دارد ( و ). طبق این یافته ها خاصیت ضد سرطانی و از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن، در سیر سیاه ۴.۵ برابر بیشتر از سیر تازه است! () یکی از علل خاصیت ضد اکسیدانی بیشتر در سیر سیاه، تولید مقداری زیادی ترکیبات آلی گوگرد یا ترکیبات اورگانوسولفور در فرآیند تبدیل سیر تازه به سیر سیاه است. این ترکیبات نقش مهمی در از بین بردن رادیکال های آزاد دارد.

به علاوه یک پژوهش روی سرطان معده نشان داده که سیر سیاه می تواند حجم و وزن تومورهای سرطانی را کاهش دهد و پژوهش دیگر ثابت کرده که سیر سیاه سرعت رشد سلول های سرطانی در سرطان روده را کاهش می دهد.

خواص سیر سیاه برای لاغری

طبق دو پژوهش علمی، سیر فرآوری شده دکتر بیز باعث کاهش وزن، کاهش چربی شکم، کاهش چربی مضر خون (LDL) و افزایش چربی خوب خون (HDL) می شود. مشخص شد مصرف سیر سیاه باعث تنظیم سوخت و ساز چربی و کلسترول خون شده و در نتیجه سطح چربی کل، تری گلیسیرید و کلسترول خون کاهش یافته و به طور قابل توجهی باعث کاهش وزن و لاغری می شود.

 

زهرا رضی

زهرا هستم، نویسنده ای که با جسارت به واکاوی مسائل پرداخته و از پرسیدن سوالات سخت نمی‌ترسم. در این سایت، با نگاهی موشکافانه به مسائل اجتماعی و اقتصادی، به دنبال یافتن پاسخ‌های واقعی و ارائه راه حل‌های خلاقانه هستم.