جلیقه ایمنی کلاس 2 چیست؟

جلیقه ایمنی را بیشتر بشناسیم!

رعایت اصول ایمنی در کار جزو مهم ترین اقدامات جهت حفظ سلامتی خود و اطرافیانمان است. جلیقه ایمنی یکی از انواع تجهیزات ایمنی است که در بسیاری از مکان ها و فعالیت ها مورد استفاده قرار می گیرد. با پوشیدن این جلیقه می توانید از وقوع حوادث و اتفاقات ناگوار جلوگیری کنید، از ویژگی های جلیقه های ایمنی و کاپشن شلوار بوفالو؛ می توان به وزن کم آن ها، راحت و قابل استفاده بودن، دیده شدن در شب و… اشاره کرد. پوشیدن این جلیقه ها به دلیل متمایز بودن با سایر لباس ها، نشان دهنده حادثه یا فعالیت عمرانی، فعالیت ساختمانی و… می باشد، که این موضوع باعث می شود دیگران نسبت به شما مراقبت بیشتری داشته باشند. این لباس به دیگران هشدار می دهد که فعالیت خاصی در حال انجام است و بایستی نکات اضطراری را رعایت کنند.

جلیقه ایمنی انعکاسی | جلیقه ایمنی باکیفیت | جلیقه ایمنی کار

جلیقه ایمنی انعکاسی | جلیقه ایمنی باکیفیت | جلیقه ایمنی کار

ساختار جلیقه ایمنی

این جلیقه ها از مواد بازتاب کننده نور تهیه شده و معمولا از رنگ های روشن در ساخت آن ها استفاده می شود. همانطور که گفتیم، این رنگ های روشن باعث بیشتر شدن احساس هشدار در افراد دیگر خواهد شد. جلیقه ایمنی باید در موقعیت های مختلف روز یا شب پوشیده شود و بعنوان یک ابزار ایمنی در صنایع و اهداف مختلف استفاده شود. قابل ذکر است جلیقه بایستی قابل تنظیم بوده و سایزبندی داشته باشد، و نکته دیگر در طراحی آن این است که بتوان آن را روی سایر لباس ها پوشید. مواد تشکیل دهنده این جلیقه ها متفاوت است، اما رایج ترین جنس آن ها پلی کاتن یا پلی استر می باشد.

اجزای تشکیل دهنده جلیقه

جلیقه های ایمنی دارای شبرنگ عموما از پارچه های باکیفیت توری شکل تهیه می شوند که دارای ویژگی های ضد آب، سبک وزنی و خاصیت درخشندگی بوسیله یک سری نوار های درخشنده هستند. اکثر جلیقه های ایمنی بدون آستین و سایز بزرگ می باشند تا به راحتی روی لباس ها پوشیده شوند، همچنین بجای استفاده از دکمه، از چسب ها و زیپ های مقاومی جهت بسته شدن جلیقه استفاده می شود. بعضی از انواع جلیقه ها مجهز به تعدادی جیب هستند تا کارکرد و کاربرد بهتری داشته باشند.

کاربرد جلیقه ایمنی

جلیقه های ایمنی معمولا توسط پرچمداران جاده ای، خدمه ها و کارگران ساختمانی و پرسنل اورژانس مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از این لباس موجب بیشتر دیده شدن فرد خواهد شد، یعنی مورد توجه دیگران قرار می گیرد؛ همین موضوع نقش مهمی در حفظ سلامتی کارگران در فعالیت های عمرانی، مخصوصا ساخت و ساز های جاده ای و خیابانی خواهد داشت.

گفتنی است جلیقه ایمنی فقط مورد استفاده کارگران نیست؛ دوچرخه سواران، دوندگان و ورزشکاران رشته های دیگر نیز در اوقات شبانگاهی از این جلیقه ها البته در انواع گوناگون ورزشی، استفاده می کنند. پوشیدن این جلیقه ها روشی آشنا برای پیشگیری از صدمات ترافیکی است. در ادامه با افرادی که بیشترین استفاده را از این جلیقه ها دارند آشنا می شویم:

نیروهای انتظامی

به احتمال زیاد هر یک از ما در رفت و آمد های روزانه خود نیرو های انتظامی و انضباط شهری را مشاهده کرده ایم، که وظیفه نظم دادن به وسایل نقلیه و خیابان ها را برعهده دارند. این افراد بدلیل متمایز شدن نسبت به دیگران و همچنین به علت نبود نور کافی در برخی اوقات شبانه روز، لازم است از جلیقه ایمنی مخصوص استفاده کنند.

نیرو های راهسازی

نیروهای راهسازی در نقاط مختلف جاده ای بایستی حضور داشته باشند. همانطور که قبل تر اشاره کردیم برای جلوگیری از حوادث ترافیکی و تصادفات، کاربرد جلیقه ایمنی در راهسازی بسیار مشخص است. همین موضوع باعث می شود از جلیقه های راهسازی استفاده کنند تا هنگامی که در شب و روز مشغول به فعالیت هستند، توسط افراد دیگر قابل شناسایی باشند.

نیرو های هلال احمر و اورژانس

نیرو های هلال احمر که در جاده ها مستقر هستند تا به افراد آسیب دیده از سوانح ترافیکی کمک کنند، لازم است از جلیقه های مخصوص در تاریکی شب استفاده کنند. نیروهای اورژانس نیز بصورت شبانه روزی آماده هستند تا در صورت رخ دادن حادثه وارد عمل شوند. آنان همانند نیرو های هلال احمر باید از جلیقه های ایمنی استفاده کنند.

انواع جلیقه های ایمنی

یکی از ملاک های دسته بندی جلیقه های ایمنی میزان دیده شدن در روز و شب است که به سه دسته تقسیم می شوند. دسته اول از مواد سازنده روشن یا بازتاب دهنده های نوری کمتری تولید می شوند و برای استفاده در زمان های روشن روز مناسب هستند. دسته دوم و سوم از قابلیت دیده شدن بیشتری برخوردارند و در مکان های تاریک یا شب که میزان نور کاهش می یابد، مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه با توجه به محیط کاری که افراد مشغول به فعالیت هستند، سه کلاس اساسی از جلیقه های ایمنی وجود دارد که با هم به بررسی آن ها می پردازیم:

    کلاس یک

مورد استفاده در مناطق کم ترافیک برای کارگران تعمیر و نگهداری در خارج از جاده و همچنین افراد شاغل در پارکینگ ها است.

    کلاس دو

از جلیقه های ایمنی کلاس دو در معابری که سرعت وسایل نقلیه 40 کیلومتر در ساعت یا کمتر تعیین شده است، استفاده می شود؛ این جلیقه ها اغلب برای نگهبانان و ماموران کنترل ترافیک کاربرد دارد.

    کلاس سه

این کلاس از جلیقه ها معمولا توسط کارگران مشغول به کار در بزرگراه ها و آزادراه ها  استفاده می شود که سرعت آن ها به مراتب از 40 کیلومتر در ساعت بیشتر است. در ادامه با انواع دیگری از جلیقه های ایمنی آشنا خواهیم شد:

جلیقه جدا شونده

جلیقه جدا شونده ایمنی جزو کلاس های درجه دو و سه بوده، یعنی در مکان های کم نور براحتی قابل دید است. علاوه بر این موضوع جلیقه های جدا شونده کارگران را از گیر کردن در وسایل صنعتی حفظ می کند؛ زیرا ساختار آن ها به شکلی است که حلقه آستین، شانه ها، قسمت جلوی لباس و پهلوهای لباس قابل جدا شدن هستند و در حوادث غیر مترقبه به راحتی پاره شده و فرد درگیر دستگاه های صنعتی، غلتک ها و… نخواهد شد و در امان می ماند.

جلیقه عمومی

جلیقه های ایمنی عمومی دارای استاندارد ANSI می باشند که شامل کمربند ایمنی و قسمت های جداشونده هستند. این جلیقه ها مخصوصا برای نیرو های انتظامی و پلیس ها تهیه شده است، زیرا افراد مشغول در این زمینه فعالیت های گسترده ای دارند که شاید نیاز باشد جلیقه را سریعا از تن جدا کنند.

جلیقه آبی

با توجه به این که رنگ های نارنجی، زرد و سبز فسفری جزو رنگ های استاندارد برای جلیقه های ایمنی هستند، کاربرد جلیقه های آبی برای اهدافی خاص و مهم در نظر گرفته شده است. جلیقه های ایمنی آبی برای پرسنل واکنش سریع و اضطراری در نظر گرفته شده؛ متامیز بودن رنگ آبی با بقیه رنگ ها باعث می شود سریعا، پرسنل پزشکی و اضطراری را از افراد دیگر در حوادث، آتش سوزی ها یا سایر شرایط اضطراری تشخیص داد و به کمک آن ها پرداخت.انواع گوناگونی از جلیقه های ایمنی ساخته می شوند که مهم ترین آن ها را در مطالب بالا بررسی کردیم. در ادامه برخی دیگر را نیز مشاهده می کنیم:

  • جلیقه کار با آب
  • جلیقه ساخت و ساز
  • جلیقه مورد نیاز هنگام هوای بارانی
  • جلیقه ایمنی روشن مجهز به منابع نوری بیشتر
  • جلیقه مهار، مورد استفاده در عملیات های هوایی و دریایی

نکاتی برای تهیه جلیقه ایمنی

در هنگام خرید و تهیه جلیقه ایمنی باید مواردی را در نظر بگیرید:

  • سایزبندی مناسب
  • دوخت استاندارد و صحیح
  • شبرنگ های مناسب و درجه یک
  • رعایت استاندارد ها و اصول بین المللی
  • در صورت داشتن زیپ، روان و محکم باشد.
  • رنگ باکیفیت و ثابت که در مدت زمان استفاده دچار تغییر نشود.
  • تهیه شده از پارچه و الیاف مرغوب بطوری که با چند بار شستن دچار پوسیدگی و پارگی نشود.

قابل ذکر است عوامل زیادی همچون موارد گفته شده در تعیین قیمت این جلیقه ها تاثیر می گذارند؛ مهم ترین شاخصه های قیمتی این پوشش ایمنی، جنس جلیقه و مدل آن است. در ادامه عوامل دیگری مانند شرکت تولید کننده، لوازم جانبی به کار رفته مثل زیپ و نوع شبرنگ نیز تاثیراتی را خواهند داشت.

چکیده

شاید استفاده از جلیقه ایمنی برای برخی افراد امری ساده و بی اهمیت باشد، اما همین پوشش ایمنی ساده می تواند از جان افراد در برابر حوادث احتمالی و خطرات ممکن، محافظت کرده و از اتفاقات ناگوار جلوگیری کند. برای دیدن مقالات بیشتر درباره تجهیزات ایمنی و آتش نشانی به صفحه https://www.protectivemasksdirect.co.uk/blog/difference-between-class-1-2-and-3-safety-vests/ مراجعه نمایید.