بهترین فصل کاشت مو

یکی از موثرترین روش ها برای درمان ریزش مو، کاشت مو است. برای افرادی که به دلایل مختلف مانند افزایش سن، بیماری، استرس، مواد شیمیایی و … همه یا بخشی از موهای خود را از دست داده اند، کاشت مو می تواند انتخاب مناسبی باشد. هدف از انجام این روش، کاشت موی سالم و طبیعی در نواحی بی مو است. اگر می خواهید از کاشت مو بهترین نتیجه را بگیرید باید برنامه ریزی درستی داشته باشید و زمان مناسبی را برای انجام آن انتخاب کنید. برای این منظور باید با بهترین فصل کاشت مو آشنا باشید. انتخاب زمان مناسب برای انجام کاشت باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شما خواهد شد. برای اینکه بهترین فصل کاشت مو را بشناسید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

کاشت | کاشت مو

زمان مناسب کاشت مو

مسئله مهمی که در رابطه با کاشت مو وجود دارد مربوط به زمان مناسب انجام آن است. مردانی که ریزش موی آن ها با الگوی مردانه یا به عبارت دیگر ژنتیکی است باید به سن مناسب کاشت مو توجه بیشتری نشان دهند. کاشت مو در این افراد باید زمانی انجام شود که ریزش موی آن ها تثبیت شده است و دیگر ادامه پیدا نکند. معمولا بعد از سن ۲۵ سالگی ریزش موی آقایان تثبیت می شود و می توانند برای کاشت مو اقدام کنند.

خانم هایی که به دلیل صدمه دچار ریزش مو شده اند هم برای کاشت مو محدودیتی نخواهند داشت و در همه سنین می توانند درمان را انجام دهند. علت اهمیت تثبیت ریزش مو در آقایان این است که مناطق کم مو و طاس مشخص می شوند و پزشک متوجه وضعیت بانک مو خواهد شد. اگر در زمان مناسب برای کاشت مو اقدام نکنید، بانک مو دچار تغییر میشود، ریزش مو ادامه پیدا می کند و ممکن است وسعت طاسی افزایش یابد.

در این زمان احتمال اینکه از موهای نامناسب بانک مو برای کاشت استفاده شود، زیاد است. معمولا این افراد پس از کاشت، مجددا ریزش مو خواهند داشت و وقت و هزینه ای که برای درمان صرف کرده اند به هدر می رود. علاوه بر این، در صورتی که طاسی گسترش یابد، جای زخم ناشی از جراحی بر روی پوست سر نمایان می شود و ظاهر فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

همچنین تداوم ریزش مو باعث می شود که موهای اطراف نواحی کاشته شده دچار ریزش شوند و ظاهر ناخوشایندی برای مراجعه کننده به وجود آورند. مسئله دیگری که در رابطه با این درمان وجود دارد، انتخاب بهترین فصل کاشت مو است. پزشکان توصیه می کنند که این جراحی در فصل مناسب انجام شود تا بهترین نتیجه را به همراه داشته باشد. بر خلاف باور عموم، ماه های سرد برای کاشت مو بهتر هستند.

البته رعایت نکات و دستورالعمل ها بیشتر از انتخاب بهترین فصل کاشت مو بر روی نتیجه نهایی آن تاثیر دارد. حتی اگر جراحی شما در فصل تابستان باشد و مراقبت های لازم را انجام دهید، تاثیری مانند کاشت مو در زمستان خواهید گرفت.

بهترین فصل کاشت مو چه موقع است؟

داشتن موهایی پرپشت و زیبا یکی از مهم‌ ترین عوامل ایجاد اعتماد به‌ نفس و زیبایی در افراد است. افزایش سن یا برخی از عوامل ژنتیکی، بیماری‌ها و انتخاب سبک نامناسب زندگی می‌تواند منجر به ریزش موهای افراد شود. وجود این مشکل موجب می‌شود که افراد کم‌ کم اعتماد به‌ نفس خود را از دست داده و برای حضور در جامعه دچار مشکل شوند؛ اما خوشبختانه راهکارهای متعددی برای حل این مشکل به وجود آمده است که یکی از مؤثرترین آنها کاشت مو است.

یکی از نقاط بدن که در طول روز در معرض آلودگی‌های متعدد و تماس نور خورشید قرار می‌گیرد، موها و پوست سر است. در ابتدای کاشت موها تا زمانی که موها به رشد اولیه برسند و حالتی پایدار پیدا کنند، مراقبت از آنها بسیار اهمیت دارد. تغییرات آب‌ وهوایی در فصل‌های مختلف متفاوت است. به همین دلیل شیوه مراقبت های بعد از کاشت مو و زخم‌ های ناشی از کاشت مو در فصل‌های مختلف نیز متفاوت خواهد بود.

چیزی که باعث می‌شود نتایج کاشت مو بهترین باشد، مراقبت صحیح از آنها در فصل‌های مختلف است، بنابراین شخص می‌تواند بسته به امکانات و شرایط مراقبت از موها یکی از فصل‌های سال را برای کاشت انتخاب کند. فصل مناسب کاشت مو در هر فرد متفاوت است و به شرایط خود او بستگی دارد. فصول مختلف سال با توجه به مزایا و معایبی که دارند می‌توانند بهبودی و ترمیم زخم‌ها را تسهیل یا دشوار کنند.

مزایای و معایب کاشت مو در هر فصل سال

کاشت مو در هر فصل مزایا و معایب خاص خود را دارد، بنابراین ما برای انتخاب فصل مناسب کاشت مو باید شرایط خودمان را بسنجیم و در زمان درست برای کاشت مو اقدام کنیم. در ادامه به مزایا و معایب هر فصل برای کاشت مو اشاره می‌کنیم.

مزایای کاشت مو در بهار

تجربه نشان داده است که تعطیلات عید نوروز که یک فرصت برای استراحت است، به عنوان فصل مناسب کاشت مو شناخته می‌شود و یکی از شلوغ‌ ترین بازه‌های زمانی ممکن برای کاشت مو می‌باشد. در صورتی که قبل از عید نوروز برای کاشت مو اقدام کنید، در تعطیلات نوروز فرصت کافی برای استراحت و بهبود زخم‌ها دارید. همچنین هوای معتدل و نسبتاً خنک کمک می‌کند بهتر راحت‌تر بتوانید دوره نقاهت را طی کنید. بنابراین اگر برای دوره نقاهت قصد ماندن در خانه را دارید، این دوره زمانی بهترین زمان ممکن به حساب می‌آید؛ چراکه کاملاً تحت استراحت قرار دارید.

معایب کاشت مو در بهار

تنها نکته منفی درباره کاشت مو در بهار تغییرات ناگهانی آب و هوا است که اگر بیرون از منزل باشید یک خطر به حساب می‌آید. باد و باران بهار یک تهدید برای بهبود زخم‌ها و مراقبت از موهای کاشته شده به حساب می‌آید؛ بنابراین در صورتی که در بهار برای کاشت مو اقدام می‌کنید باید تدابیر لازم را بیندیشید، کمتر از خانه بیرون بروید و یا با استفاده از کلاه از تماس نور آفتاب، آلودگی‌ها و باد و باران با سر خود جلوگیری کنید.

مزایای کاشت مو در تابستان

تابستان نیز می‌تواند یک فصل مناسب برای کاشت مو باشد و به همین دلیل کاشت مو در تابستان نیز پرتقاضا است. امکان استراحت و مرخصی در این فصل بیشتر است و افراد می‌توانند با استراحت، به خوبی دوره نقاهت خود را طی کنند. همچنین سرعت رویش و رشد موها و همچنین ترمیم پوست در تابستان بیشتر است به همین دلیل دوره نقاهت کوتاه می‌شود.

معایب کاشت مو در تابستان

بزرگترین نکته منفی کاشت مو در فصل تابستان، گرم بودن هوا است که می‌تواند کار را برای افراد سخت کند. آفتاب داغ و سوزان تابستان حتی اگر مستقیم با سر تماس نداشته باشد، منجر به تعریق می‌شود و ترمیم زخم‌ها را پیچیده می‌کند، بنابراین بهترین متخصص پوست توصیه می‌کنند اگر مایل به کاشت مو در تابستان هستید حتماً تا دو هفته از آفتاب و گرما دوری کنید و اجازه ندهید بدنتان تعریق داشته باشد. همچنین باید گفت که رفتن به استخر یا سونا در دوران نقاهت ممنوع است.

آمادگی قبل از کاشت مو

برای نتیجه‌گیری عالی و مؤثر واقع شدن فرآیند کاشت طبیعی مو، باید قبل از کاشت مو چندین نکته را رعایت کنید:

  • از مصرف ویتامین و مکمل‌ها به مدت دو هفته قبل از کاشت مو خودداری کنید. به ویژه ویتامین E که باعث رقیق شدن خون می‌شود.
  • مصرف داروهایی مانند آسپرین و سایر داروها که باعث رقیق شدن خون می‌شوند تا دو هفته قبل از کاشت مو ممنوع است.
  • نوشیدنی‌های الکلی باعث رقیق شدن خون خواهند شد. دو هفته تا یک ماه پیش از پیوند طبیعی مو این نوشیدنی‌ها را کنار بگذارید.
  • یک ماه پیش از موعد کاشت موی طبیعی، رژیم‌های خاص غذایی را کنار بگذارید. بدن شما باید برای کاشت مو آماده باشد، بنابراین کمبود انرژی و مواد معدنی را در طول این مدت تقویت کنید. کمبود مواد معدنی در بدن باعث می‌شود دوره ریکاوری و بهبود پس از پیوند، طولانی‌تر شود.
  • یک هفته مانده به روز مشخص شده، از ورزش و فعالیت‌های سخت خودداری کنید.
  • سعی کنید شب‌ قبل از کاشت مو، زودتر بخوابید و بیشتر استراحت کنید.
  • در خصوص مصرف داروهای احتمالی خود در روزهای پیش از کاشت و پس از آن لازم است با پزشک خود مشورت کنید.
  • برای انجام عمل زیبایی کاشت مو از پیراهن‌های دکمه‌دار استفاده کنید تا در هنگام تعویض بعد از پیوند مو با سر شما تماسی نداشته باشد.
  • شب قبل از فرآیند کاشت از مصرف مواد غذایی پر قند‌، پروتئین‌ و کربوهیدرات پرهیز کنید. بهتر است شام سبکی میل کنید.
  • شب قبل از کاشت موی طبیعی حمام کنید.
  • از مصرف غذاهای پر چرب و سنگین در وعده غذایی قبل از کاشت مو خودداری کنید.
  • مصرف سیگار و دخانیات در نتیجه نهایی کار تأثیرات منفی داشته و بر روند بهبود موهای کاشته شده اثر مخرب می‌گذارد. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند حداقل به مدت دو هفته مانده به عمل کاشت مو سیگار را ترک کنند.