رسانه عمومیکسب و کار سلامتی

شناخت دیگ بخار استاندارد از غیر استاندارد

دیگ بخار دستگاهی است که آب گرم و بخار تولید می کند و دارای اهداف مختلفی از جمله رطوبت سازی، تولید بخار و ضدعفونی کردن و … می باشد. مکان های مختلفی که از دیگ های بخار استفاده می کنند شامل کارخانه ها، ساختمان ها، بیمارستان ها، نیروگاه ها، گلخانه ها و … می باشد که برای آن ها باید موتورخانه وجود داشته باشد.

دیگ بخار یکی از تجهیزاتی است که در صنایع مختلف از جمله فولاد، پتروشیمی، صنایع غذایی و گرمایش موتورخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی اوقات ممکن است مشکلات و عیوب برای دیگ بخار ظاهر شود و عملکرد آن را مختل کند. برای مثال ممکن است دیگ آب را جمع نکند یا دکمه پمپ روشن نشود و حتی هوا گرفته شود و از تخلیه آب منبع به خوبی جلوگیری نکند؛ که می توانید این عیوب را توسط کارشناسان و متخصصان شناسایی و رفع کنید.

ساختار دیگ بخار

دیگ های بخار دارای قسمت های مختلفی از جمله بدنه، کوره، محفظه دوار، صفحه و لوله می باشند. این قطعات مونتاژ و جوش داده می شوند و بر روی آنها آزمایشاتی انجام می شود و تنش لازم به آنها وارد می شود.

تعمیر و عیب یابی بویلر و تعمیر دیگ موتورخانه

همانطور که گفتیم دیگ آب را گرم کرده و به نقطه جوش می رساند. این مخزن فشار گاهی اوقات ممکن است دچار مشکل شود. در این صورت باید از متخصصان این حوزه برای تعمیر دیگ و رفع مشکلات کمک گرفت. می توانید با تعمیر و عیب یابی دیگ به استفاده از آنها ادامه دهید. گاهی مشکل ایجاد شده توسط دیگ بخار نیاز به بررسی خاصی دارد که در این صورت مجموعه آراد بویلر از امکانات تعمیر و عیب یابی دیگ بخار، آماده مشاوره و مشارکت در تعمیرات تخصصی می باشد.

چک لیست ایمنی دیگ بخار

با چک لیست تعمیر و نگهداری موتورخانه همراه باشید و قوانین ایمنی را به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه، 6 ماهه و حتی سالانه رعایت کنید تا از مشکلات احتمالی دیگ بخار جلوگیری کنیم تا بتوانیم دیگ را تعمیر و عیب یابی کنیم.

خواندن چک لیست بویلر این مبحث را کامل می کند.

چک لیست روزانه:

بررسی دمای دودکش

فشار سوخت را بررسی کنید

تخلیه برای شستشوی شیشه جلو و کنترل

عملکرد آب نما و لوله کنترل را بررسی کنید

شیر تخلیه را چند بار در روز باز و بسته کنید

وضعیت احتراق را بررسی کنید

بررسی وضعیت آب دیگ بخار و دستگاه های تصفیه آب

چک لیست شش ماهه:

لازم است سطح آب و سیم های اتصال را بررسی کنید.

پمپ تغذیه و اتصال آن نیز باید از نظر نصب بررسی شود.

میزان حرارت، باید نظارت یا تنظیم شود تا انتشار گازهای گلخانه ای بالقوه کاهش یابد و کارایی افزایش یابد.

چک لیست سالانه:

برای بازرسی سالانه دیگ، موارد زیر باید بررسی شوند:

قسمت های داخلی دیگ را از نظر نشتی لوله بررسی کنید.

اطمینان حاصل کنید که قطعات داخلی سوخته یا خورده نشده باشند.

لوله ها و شبکه را تمیز کنید.

اطمینان حاصل کنید که شیر نشتی ندارد.

عایق بودن درب دودکش و سیم کشی تابلو برق باید بررسی شود.

مشکلات احتمالی زمانی که مشعل و فن کار می کنند، اما آتش روشن نمی شود.

اتصالات الکتریکی ممکن است به درستی و ایمن متصل نشده باشند.

کلیدهای کنترل فشار هوا کار نمی کنند.

فیلتر سوخت کثیف.

بدنه شمع ترانس معیوب.

خرابی دمپر موتور.

نسبت سوخت به هوا نادرست

عدم تنظیم الکترودها

الکترود جرقه شکسته

هدف دیگ بخار:

وظیفه اصلی دیگ بخار تبدیل آب به بخار است، زیرا همه می دانیم که سختی آب مصرفی در صنعت و خانگی کم است و سختی به معنای وجود نمک زیاد در آن است. این نمک ها تحت تأثیر حرارت تغییر می کنند و پس از مدتی به صورت رسوب به قسمت های داخلی می چسبند. تجمع این نوع رسوبات در داخل دیگ باعث آسیب دیدن پره ها می شود. به همین دلیل متخصصان سعی می کنند با شستشوی دوره ای آن با اسید و از بین بردن رسوبات، عمر دستگاه را افزایش دهند.

به چه دیگ بخاری دیگ استاندارد می گوییم؟

از آنجایی که بویلر یکی از مخازن تحت فشار محسوب می شود، سازمان ملی استاندارد ایران استاندارد ملی را برای تهیه این محصول تحت تاییدیه بسیار خوب بین المللی BS2790) ) تایید کرده است. این استاندارد ملی اجباری است و هر تولید کننده واجد شرایط باید آن را رعایت کند و تولید این ماشین صنعتی به شرکت های تحت بازرسی و قابل اعتماد سپرده شده است که فرآیند تولید را به شدت کنترل کنند. در یک تعریف ساده تر می توان گفت که دیگ استاندارد تحت نظارت کامل شرکت های بازرسی و مورد تایید سازمان ملی استاندارد ساخته می شود.

انواع دیگ بخار صنعتی

دیگ بخار بسته به نوع کارایی که دارد در ابعاد و اندازه های مختلفی طراحی و ساخته می شود، دیگ بخار خیاطی، دیگ بخار موتورخانه، دیگ بخار استخر، بخارشوی کارواش و سایر دیگ های بخار که در اصناف مختلف کاربرد دارد.