مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت برنامه توزیع شیر مدارس در سال جاری و جایگاه این برنامه در برنامه هفتم توسعه توضیحاتی ارائه داد.
دکتر احمد اسماعیلزاده در گفتوگو با سلام دکتر، درباره توزیع شیر در مدارس دولتی اظهار کرد: دولت سیزدهم، برنامه توزیع شیر در مدارس دولتی را عملیاتی کرد. اگرچه اعتباری برای توزیع شیر مدارس در بودجه دولت لحاظ نشد اما بنا به دستور رئیسجمهور وقت، مبلغی برای توزیع شیر در مدارس در نظر گرفتند. پس از تخصیص اعتبار، دانشآموزان ابتدایی مدارس دولتی دو نوبت در هفته شیر دریافت میکردند.
اثربخشی خوب؛ نتیجه ارزیابی برنامه توزیع شیر مدارس
وی با بیان اینکه دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، برنامه توزیع شیر در مدارس را ارزیابی کرده است، افزود: ارزشیابیها بیانگر این است که توزیع شیر مدارس، اثربخشی خوبی دارد و بسیاری از دانشآموزان شیر توزیع شده را مصرف میکنند. به طور کلی میتوان گفت که فرهنگسازی خوبی به واسطه توزیع شیر مدارس شکل گرفته است. نتایج ارزیابیهای انجام شده را در اختیار متولی اصلی جذب بودجه توزیع شیر مدارس یعنی دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار دادهایم تا اعتبار مورد نیاز توزیع شیر مدارس را از سازمان برنامه و بودجه دریافت کنیم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: پس از اینکه نتایج ارزیابی توزیع شیر را در اختیار دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار دادیم، «وزارت آموزش و پرورش»، «دفتر بهبود تغذیه» و «دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی» موضوع جذب اعتبار برای توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جاری را پیگیری کردند. خوشبختانه، سکان هدایت دولت چهاردهم در اختیار یک پزشک است و موضوع توزیع شیر در مدارس ابتدایی را به شخصه پیگیری میکند.
تکلیف برنامه هفتم توسعه برای برنامه شیر مدرسه
اسماعیلزاده با بیان اینکه توزیع شیر رایگان در مدارس در برنامه هفتم توسعه نیز مورد تاکید قرار گرفته، خاطرنشان کرد: با توجه به گنجاندن برنامه توزیع شیر مدارس در برنامه هفتم و همچنین دیدگاه رئیسجمهور مبنی بر توزیع این ماده غذایی در مدارس، بسیار امیدوار بودیم که برنامه توزیع شیر مدارس از ابتدای آنلاین ماه سال جاری اجرا شود اما بودجهای برای این موضوع در سال جاری درنظر گرفته نشده بود.
وی درباره نامهای خطاب به ریاست سازمان برنامه و بودجه گفت: رئیس فرهنگستان علومپزشکی و وزیر بهداشت در نامهای خطاب به رئیسجمهور، موضوع تامین اعتبار برای اجرای شیر مدارس در سال ۱۴۰۳ را درخواست کردند. همچنین رئیسجمهور نیز نامهای را خطاب به ریاست سازمان برنامه و بودجه نوشتهاند و در این نامه آمده است که بیشترین میزان مساعدت شکل گیرد. پس از نامه رئیسجمهور به سازمان برنامه و بودجه، مقداری بودجه به منظور اجرای شیر مدارس به وزارت آموزش و پرورش تخصیص یافته است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره بودجه تخصیص یافته توضیح داد: بودجه تخصیص یافته، پاسخگوی اجرای طرح توزیع شیر مدارس در سراسر کشور نیست؛ به همین دلیل، وزارتخانههای «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «آموزش و پرورش» تامین تمام منابع مورد نیاز توزیع سراسری شیر در مدارس را پیگیری میکنند. امیدورم که منابع مورد نیاز توزیع شیر مدارس تامین شود تا این طرح در ماههای باقیمانده از سال تحصیلی جاری اجرا شود.
نیاز ۹ همتی اجرای برنامه شیر مدرسه
اسماعیلزاده با بیان اینکه اجرای طرح توزیع شیر مدارس به ۹ هزار میلیارد تومان (۹ همت) اعتبار نیاز دارد، گفت: بنابر اظهار مسئولان وزارت آموزش و پرورش، مبلغ ۱.۵ همت برای توزیع شیر مدارس تخصیص یافته، این در حالی است که اجرای کامل طرح به ۹ همت اعتبار نیاز دارد. به طور قطع، منابع دولت محدود است و به هیمن دلیل برنامهها را اولویتبندی میکند. وزارتخانههای «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «آموزش و پرورش» موضوع تامین اعتبار توزیع شیر مدارس را پیگیری میکنند تا اعتبار کامل این برنامه تخصیص یابد.
وی با بیان اینکه برنامه توزیع شیر مدارس در برنامه هفتم توسعه آمده، گفت: باتوجه به لحاظ کردن برنامه توزیع شیر مدارس در برنامه هفتم توسعه، نسبت به اجرای این برنامه از ابتدای سال تحصیلی آینده بسیار خوشبین هستیم. با توجه به اینکه دولت چهاردهم، شعار «اجرای برنامه توسعه هفتم» را سرلوحه خود قرار داده نسبت به اجرای برنامه توزیع شیر مدارس از ابتدای آنلاین ماه سال آینده بسیار خوشبین هستیم.
انتهای پیام