عایق ساختمانی: عایق کاری ساختمان روشی مناسب برای کاهش مصرف انرژی و هزینه های سرمایشی و گرمایشی است چرا که بشر امروزی روند رو به رشدی در استفاده از انرژی های فسیلی داشته است. عایق ها در انواع عایق های رطوبتی، حرارتی و صوتی دسته بندی می شوند و با توجه به نیاز در ساختمان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.در این مقاله با ما همراه باشید.
انواع عایق ساختمانی
عایق ساختمانی انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
- عایق ساختمانی صوتی فوم شانه تخم مرغی
- عایق ساختمانی صوتی یونولیت
- عایق ساختمانی رطوبتی رنگ نانو
- عایق ساختمانی رطوبتی آرت فلکس
- عایق ساختمانی رطوبتی ایزوپل
- عایق ساختمانی رطوبتی ایزوگام
- عایق ساختمانی حرارتی، رطوبتی و صوتی پلی یورتان
- فوم عایق رطوبتی، حرارتی و صوتی XPS
- عایق ساختمانی صوتی، حرارتی، برودتی و رطوبتی الاستومری
- عایق ساختمانی صوتی و حرارتی پشم سنگ
- عایق ساختمانی صوتی و حرارتی پشم شیشه
جهت خرید و آگاهی از آخرین قیمت های محصولات عایق کاری و نیز دریافت مشاوره خدمات می توانید با شماره تماس 09121454305 در ارتباط باشید.
عایق صوتی فوم شانه تخم مرغی
فوم شانه تخم مرغی از جمله فوم های ضد صوت هستند که برای کاهش میزان سر و صدا در یک مکان کاربرد دارد. شکل ظاهری این فوم ها که همانند شانه تخم مرغ است نقش مهمی در جذب صوت ایفا می کند. از این فوم های اسفنجی شکل اغلب برای عایق کاری مکان هایی مانند استودیوها که میزان صدا در آن ها بالاست استفاده می شود.
عایق صوتی یونولیت
پانل های یونولیت از پلی استایرن ساخته می شوند و در مرحله سفت کاری ساختمان به منظور جلوگیری از عبور سر و صدا در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. یونولیت وزن بسیار سبکی دارد و بار اضافی بر ساختمان وارد نمی کند. چگالی این نوع عایق بالاست و برای جذب صدا بهترین عایق محسوب می شود. اصولاً عایق صوتی یونولیت برای عایق کاری سقف و دیوارها استفاده می شود و نقش بسزایی در کاهش سر و صدا دارد.
عایق رطوبتی رنگ نانو
رنگ نانو همانطور که از نامش پیداست بر اساس تکنولوژی نانو ساخته می شود و به دلیل استفاده از نانوذرات در آن عایقی مقاوم در برابر حرارت با طول عمر بالا می باشد. رنگ های نانو همانند سایر رنگ های معمولی بر روی سطوح اعمال می شوند و با استفاده از ابزار رنگ آمیزی می توان سطوح مختلفی که در معرض آب قرار دارند را با این رنگ پوشش داد. رنگ های نانو دوام بالایی دارند و تابش نور خورشید و تغییرات آب و هوایی کیفیت آن ها را پایین نخواهند آورد. قیمت رنگ نانو مناسب است و هزینه زیادی در بر نخواهد داشت.
عایق رطوبتی آرت فلکس
این عایق از جمله سبک ترین، کم حجم ترین و کاربردی ترین عایق رطوبتی است که در کمترین زمان ممکن نصب می شود. انعطاف پذیری این عایق بالاست و می توان آن را برای گوشه و کنار سطوح استفاده نمود. قیمت عایق آرت فلکس به نسبت ایزوگام ارزان تر است. این عایق آب و رطوبت را جذب نمی کند، از این رو با خیالی آسوده می توان آن را در مکان های مختلف به منظور عایق کاری رطوبتی استفاده نمود.
عایق رطوبتی ایزوپل
عایق رطوبتی ایزوپل نوعی عایق پلیمری بر پایه آب است که سطح را در برابر نفوذ آب مقاوم می سازد. سطحی که با ایزوپل پوشیده می شود کاملاً یکپارچه و بدون هیچ گونه درز است، از این رو نم و رطوبت تاثیری بر آن نخواهد گذاشت. عایق کاری با این عایق پلیمری به آسانی و با ابزارهای معمولی انجام می گیرد و پس از اجرا می توان آن را شست و از مقاومت آن در برابر آب مطمئن بود. این عایق را نه تنها می توان برای پوشش پشت بام استفاده نمود، بلکه برای دیوارها نیز به کار برد. چسبندگی عایق ایزوپل به سطح بالاست، از این رو به راحتی و بدون هیچ مهارت خاصی اجرا می گردد.
عایق رطوبتی ایزوگام
عایق ایزوگام یکی از رایج ترین عایق های رطوبتی در ساختمان است که به صورت رولی تولید شده و با چسب های مخصوص و یا با استفاده از حرارت به سطوح مختلف چسبانده می شود. وزن عایق ایزوگام سبک است و انعطاف پذیری آن بالا می باشد. عمر مفید ایزوگام حدود ۱۰ سال است و در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومت لازم را داشته و پوسیده نمی شود. ایزوگام لایه ای یکنواخت و بدون ترک خوردگی بر روی سطح ایجاد می کند، از این رو آب به هیچ عنوان به لایه زیرین نفوذ نمی کند. این عایق برای عایق کاری سقف و یا کف مکان های مرطوب مانند حمام و سرویس بهداشتی استفاده می شود.
نصب ایزوگام آسان است و در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد. ایزوگام بر اساس مواد اولیه در انواع ایزوگام پلیمری و ایزوگام دمیده، بر اساس تعداد لایه به ایزوگام تک لایه و دو لایه و با توجه به روکش به انواع ایزوگام فویل دار، پودری، رنگی و سنگریزه ای تولید و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. برای آگاهی انواع مختلف ایزوگام به مطلب “انواع ایزوگام” در سایت مراجعه نمائید.
عایق حرارتی، رطوبتی و صوتی پلی یورتان
فوم عایق پلی یورتان یک ماده شیمیایی است که به صورت فوم بر روی سطوح اجرا می شود. ایزوسیانات و پلی ال دو ماده اصلی تشکیل دهنده این فوم هستند که در اثر ترکیب با هم واکنش شیمیایی رخ داده و فوم ایجاد می گردد. این فوم در ابتدای تزریق به صوت کف مانند است اما پس از چند دقیقه به جسمی سخت تبدیل می گردد. این فوم به شکل دستی و یا با دستگاه تزریق می شود و در تمام حفره ها نفوذ کرده و آن ها را عایق بندی می کند.
فوم پلی یورتان سبک وزن است و در برابر نفوذ مواد شیمیایی و اسیدی و آب مقاومت بالایی داشته و کاملاً نفوذناپذیر می باشد.علاوه بر آن، تغییرات آب و هوایی و یا ضربه آسیبی به این عایق وارد نمی کنند. انعطاف پذیری این فوم به حدی بالاست که برای درزگیری شکاف های ساختمانی می توان از آن استفاده نمود.
فوم عایق رطوبتی، حرارتی و صوتی XPS
فوم عایق XPS از پلی استایرن اکسترود شده ساخته می شود و ساختار آن به صورت سلول بسته است. این عایق دارای ویژگی های منحصر بفردی می باشد که آن را به عایقی بسیار مناسب و در واقع یک مصالح چند منظوره در حوزه ساختمان سازی تبدیل نموده است. این عایق به دلیل وزن سبک به آسانی قابل نصب بوده و مزایای آن باعث شده جایگزین مناسبی برای دیگر عایق ها محسوب شود. عایق XPS به منظور عایق بندی دیوارها نظیر دیوار فونداسیون و دیوارهای دوجداره، انواع سقف ها نظیر سقف تیرچه بلوک و سقف کامپوزیت، عایق کاری کف، نمای ساختمان، سردخانه ها، ساخت ساندویچ پانل ها و … مورد استفاده قرار می گیرد.
مهمترین ویژگی این عایق، مقاومت فشاری یکنواخت آن در تمام سطوح است، از این رو در برابر خزش و فشار بار تحمل بالایی در مقایسه با سایر عایق ها از خود نشان می دهد. یکنواخت بودن چگالی این عایق در تمام ابعاد، به آن استحکام و مقاومت لازم بخشیده و می توان از آن برای ساخت دیوار در سازه های مختلف استفاده نمود. فوم عایق XPS یکی از بهترین عایق ها برای مکان های مرطوب با دمای پایین است زیرا امکان نفوذ آب و رطوبت در آن وجود ندارد، در نتیجه قارچ و کپک ایجاد نمی گردد.
عایق صوتی، حرارتی، برودتی و رطوبتی الاستومری
عایق الاستومری نوعی عایق با خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری بسیار بالاست که نه تنها به عنوان عایق حرارتی مورد استفاده قرار می گیرد بلکه نوعی عایق رطوبتی و صوتی نیز به شمار می آید. این عایق از نیتریل فوم ساخته می شود و برای عایق کاری سوله ها، بویلرها، مخزن ها و … کاربرد دارد. انعطاف پذیری بالای عایق الاستومری آن را برای پوشش کلیه سطوح مناسب کرده و ساختار سلول بسته آن، مقاومت این عایق را در برابر آب، حرارت و صوت بالا برده است.
قابلیت جذب آب توسط عایق الاستومری بسیار پایین می باشد، به همین دلیل این عایق دچار خوردگی نمی شود. این عایق ها به صورت رولی با ضخامت ۶ الی ۵۰ میلی متر و لوله ای به قطر ۶ الی ۱۱۴ و طول ۲ متر در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. ایزوله سازی یا عایق کاری انواع چیلرها، بویلرها، تاسیسات ساختمانی، لوله پالایشگاه ها، مخزن ها، صنایع ساخت خودرو و … با این عایق ها انجام می شود. وزن عایق الاستومری بسیار سبک است و برای عایق کاری سیستم های گوناگون ایده آل می باشد.
مقاومت این عایق در برابر سرما و گرما بالاست و به دلیل عدم نفوذ آب در آن، امکان رشد قارچ و باکتری وجود ندارد. قیمت عایق الاستومری در مقایسه با عایق های حرارتی نظیر پشم سنگ یا پشم شیشه بیشتر است اما دیگر نیازی به پوشش ندارند. نصب این عایق چندمنظوره بسیار آسان است و به سرعت و با صرف اندک هزینه انجام می گیرد. یکی دیگر از ویژگی های بارز عایق حرارتی و برودتی الاستومری قابلیت رنگ آمیزی آن است، از این رو در مکان هایی که در معرض دید هستند، می توان این عایق را رنگ کرد.
عایق صوتی و حرارتی پشم سنگ
پشم سنگ نوعی عایق حرارتی است که می تواند دما را تا ۸۲۰ درجه سانتی گراد تحمل کند. این عایق از سنگ بازالت که نوعی سنگ آتش فشانی است تهیه می شود و به صورت الیاف فشرده مورد استفاده قرار می گیرد. برای تولید پشم سنگ، سنگ بازالت را در دمای بالا حرارت می دهند و با استفاده از روش های خاص آن را پس از ذوب شدن به الیاف تبدیل می کنند. حدود ۹۷ درصد عایق پشم سنگ را الیاف و حدود ۳ درصد آن را رزین تشکیل می دهد.
این عایق به عنوان عایق کندسوز نقش مهمی در پیشگیری از توسعه آتش دارد و مقاومت آن در برابر حرارت بسیار بالا است، از این رو این عایق در صنایع نفت و گاز، پالایشگاه ها، عایق کاری کانال ها و لوله ها و …. به کار می رود. عایق پشم سنگ علاوه بر اینکه یک عایق حرارتی است، از انتقال سر و صدا در ساختمان نیز جلوگیری می کند. این عایق در اشکال تخته ای، رولی، لحافی و پتویی به مصرف کنندگان عرضه می شود. لازم به ذکر است که الیاف پشم سنگ حساسیت پوستی و تنفسی ایجاد می کند، از این رو در هنگام نصب آنها باید از ماسک و دستکش استفاده شود.
عایق صوتی و حرارتی پشم شیشه
پشم شیشه از جمله قدیمی ترین عایق های صوتی و حرارتی است که از الیاف ریزدانه تشکیل شده است. این عایق مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد و در صورتی که در معرض آتش قرار گیرد گاز سمی تولید نکرده و منجر به گسترش آتش نخواهد شد. پشم شیشه یک عایق معدنی است و همانطور که از نامش پیداست از ذوب شیشه بدست می آید. این عایق معدنی بسیار سبک است و استفاده از آن برای عایق بندی سقف، دیوارها و یا لوله ها بار اضافی بر آن ها وارد نمی کند.
عایق پشم شیشه علاوه بر اینکه به عنوان عایق حرارتی از انتقال سرما و یا گرما به داخل ساختمان جلوگیری می کند، تا حد زیادی مانع از انتشار صوت شده و آسایش را برای ساکنین به ارمغان می آورد. در کنار این مزایا، عدم مقاوت در برابر نم و رطوبت یکی از عیوب این عایق محسوب می شود زیرا در صورت نفوذ آب به این الیاف، قارچ و باکتری در آن ها رشد خواهد نمود. علاوه بر آن ممکن است الیاف پشم شیشه حساسیت ایجاد کنند، به همین دلیل هنگام عایق کاری سطوح باید از ماسک و دستکش استفاده شود. عایق صوتی و حرارتی پشم شیشه به منظور عایق کاری لوله ها، سقف، دیوارها، مخازن، کانال های هوایی و … استفاده می گردد.
برای دیدن فیلم انواع عایق کاری ساختمان (youtube)کیلک کنید
خسته نباشید! 👏 مطلبتون در مورد عایقهای ساختمانی خیلی مفید بود. من تازه شروع کردم به تحقیق درباره عایقهای حرارتی و صوتی، و اینجا خیلی اطلاعات خوب و کاملی پیدا کردم. مخصوصا درباره عایقهای پلی یورتان و XPS، به نظرم اینا میتونن خیلی توی کاهش هزینههای انرژی کمک کنن. 👌
یه سوال داشتم! 🤔 کسی از شما تا حالا از عایق الاستومری استفاده کرده؟ به نظر میاد که خیلی انعطافپذیره و میتونه برای عایقکاری سولهها و بویلرها خوب باشه. مطلب واقعا مفید بود و اطلاعات زیادی در مورد انواع عایقها داد. فقط قیمتش رو هنوز دقیق نمیدونم!