کاردانو یا اتریوم؛ چه تفاوت‌هایی وجود دارد و کدام بهتر است؟

اگر از علاقه مندان و یا سرمایه‌گذاران بازار ارز‌های دیجیتال باشید، حتماً تا به امروز نام اتریوم یا کاردانو را شنیده‌اید. اتریوم و کاردانو از جمله بزرگترین و محبوب‌ترین ارز‌های دیجیتال بازار هستند که اغلب با یکدیگر مقایسه می‌شوند زیرا هر دو شبکه خدمات مشابهی مانند قرارداد‌های هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز را ارائه می‌دهند.

ارز دیجیتال | پیش بینی قیمت کاردانو در سال 2025 | تحلیل کاردانو

ارز دیجیتال | پیش بینی قیمت کاردانو در سال 2025 | تحلیل کاردانو

با نگاهی خلاصه متوجه می‌شوید که اتریوم ارز دیجیتال قدیمی‌تری است و به طور قابل توجهی بازار غیرمتمرکز بسیار بزرگتری نسبت به کاردانو دارد. اما تفاوت‌های این دو ارز دیجیتال گسترده‌تر از یک مقایسه ساده است و برای درک تفاوت‌ها بهتر است به طور دقیق‌تری این دو ارز دیجیتال را بررسی کنیم.

شباهت‌های اتریوم و کاردانو

اتریوم و کاردانو شباهت‌هایی در طراحی و نحوه فعالیت دارند و جالب است بدانید که چارلز هاسکینسون بنیانگذار کاردانو، یکی از توسعه‌دهندگان ابتدایی اتریوم بوده است.

هر دو این شبکه‌های بلاک چینی توکن‌های بومی خود را عرضه کرده‌اند که برای اتریوم ETH و برای کاردانو ADA نام دارد و افراد می‌توانند در هر زمان به عنوان یک سرمایه‌گذاری این ارز‌های دیجیتال را خریداری کنند.

هر دو همچنین بلاک چین‌های لایه 1 هستند که با پشتیبانی از قرارداد‌های هوشمند به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهند تا برنامه‌های غیرمتمرکز را بر روی شبکه بلاک چینی بسازند و اجرا کنند.

در حالی که اتریوم سالیان سال با مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) فعالیت می‌کرد، اما در نهایت در اواخر سال 2022 این شبکه بلاک چینی محبوب مکانیزم اجماع خود را به اثبات سهام (PoS) تغییر داد و هم اکنون هر دو اتریوم و کاردانو از مکانیزم اجماع اثبات سهام برای بلاک چین‌های خود استفاده می‌کنند.

در این مدل مکانیزم اجماع، افرادی که به مشارکت و کمک به بلاک چین علاقه‌مند هستند توکن‌های خود را به عنوان وثیقه در اختیار بلاک چین قرار می‌دهند و در ازای این فعالیت پاداش دریافت می‌کنند. فرآیندی که به آن استیکینگ گفته می‌شود.

با کمک روش استیکینگ، شبکه بلاک چینی می‌تواند تراکنش‌ها را تأیید و زنجیره‌های بلاکی را تکمیل کند و کاربران بدون نیاز به مصرف انرژی زیاد و یا خرید سخت‌افزار‌های گران قیمت، می‌توانند در این فرآیند و افزایش امنیت و کارایی بلاک چین مشارکت داشته باشند.

تفاوت‌های کاردانو و اتریوم

اولین تفاوت، سال عرضه و عمر آن‌ها است. اتریوم در سال 2015 عرضه شده است و ارز دیجیتال قدیمی‌، جا افتاده‌ و ارزشمندتر به شمار می‌رود. این ارز دیجیتال همچنین توسعه بیشتری به خود می‌بیند و زمانی که صحبت از قرارداد‌های هوشمند و بازار برنامه‌های غیرمتمرکز است، اتریوم شبکه برتر خواهد بود زیرا از گذشته تا به امروز اکثر برنامه‌ها و قرارداد‌های هوشمند در این شبکه اجرا شده‌اند.

در حالی که کاردانو برخی مزایای خود را دارد، اما روند توسعه آن با سرعت بسیار کمتری انجام می‌شود و همچنان برخی از ویژگی‌ها و خدمات کلیدی در این بلاک چین پیاده‌سازی نشده است. جالب است بدانید در حالی که کاردانو در سال 2017 عرضه شده است، اما پشتیبانی از قرارداد هوشمند در سال 2022 به این شبکه اضافه شد.

اتریوم همچنین حجم تراکنش‌های بیشتری را به خود اختصاص داده است و در حالی که تراکنش‌های روزانه اتریوم میلیونی است، کاردانو در سمت مقابل حجم بسیار کمتری را ثبت می‌کند. اما محبوبیت و استفاده بیشتر از اتریوم مشکلات خود را نیز برای این شبکه بلاک چینی محبوب داشته است و منجر به افزایش کارمزد‌ها شده است و این کارمزد‌های بسیار زیاد همواره از جمله نقاط منفی بزرگ اتریوم بوده‌اند.

اگر به اتریوم به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت نگاه می‌کنید، این کارمزد اهمیت چندانی ندارد، اما اگر می‌خواهید از برنامه‌های غیرمتمرکز اتریومی استفاده کنید و یا به طور مداوم معاملات آن را بر بستر بلاک چین اتریوم انجام دهید، این کارمزد‌ها می‌تواند بخش زیادی از معاملات شما را به خود اختصاص دهند.

کاردانو در سمت مقابل از کارمزد‌های بسیار کمتری بهره‌مند است که آن را برای تراکنش‌های کوچک مناسب‌تر می‌کند.

کاردانو همچنین از مقیاس‌پذیری بیشتری بهره‌مند است و این ویژگی به آن این امکان را داده است تا نسبت به اتریوم، به روش سریعتر و راحت‌تری گسترش پیدا کند و افزایش استفاده و کاربرد‌های آن منجر به افزایش کارمزد‌ها و یا ایجاد مشکلات مختلفی در بلاک چین نشود.

هر دو شبکه امنیت و پایداری بسیار بالایی دارند اما کاردانو تا به امروز چندین بار دچار قطعی و مشکل شده است در حالی که اتریوم با وجود پردازش تراکنش‌های بسیار بیشتر و پشتیبانی از اکثر برنامه‌های غیرمتمرکز، قطعی‌ها و مشکلات کمتری را تجربه کرده است.

کاردانو یا اتریوم، کدام سرمایه‌گذاری بهتری است؟

هر دو این ارز‌های دیجیتال مزیت‌ها و معایب خود را دارند و اینکه کدام خرید بهتری خواهد بود به عوامل بسیار مختلفی و شرایط شما بستگی دارد.

اتریوم معمولاً به عنوان سرمایه‌گذاری مطمئن‌تری در نظر گرفته می‌شود و کارشناسان بر این باور هستند که اتریوم به دلیل بهره‌مند شدن از جامعه بزرگتر توسعه‌دهندگان و اکوسیستم فعال آن، احتمال بیشتری برای تجربه نوسانات قیمتی و حفظ جایگاه برتر در طولانی مدت دارد.

از سوی دیگر، کاردانو نیز در حال توسعه است و این می‌تواند نشانه مثبتی برای سرمایه‌گذاران با دید بلندمدت باشد و با توجه به روند رو به رشد و توسعه‌های کاردانو، این شبکه پتانسیل آن را دارد تا همچنان جهش‌های قیمتی مختلفی را تجربه کند.

جمع‌بندی

در نهایت تصمیم با شماست و برای خرید کاردانو، باید شرایط خود را بررسی کنید و با توجه به عوامل مختلفی مانند میزان تحمل ریسک، اهداف بلند یا کوتاه مدت یک و یا هر دو را خریداری کنید. فراموش نکنید بازار ارز‌های دیجیتال یک بازار پرنوسان است و باید همواره تحقیق، بررسی و مدیریت ریسک را داشته باشید.