چرا خرید ساعت Avi-8 خلبانی مهم است؟

ساعت خلبانی چیست؟ معرفی بهترین مدل های ساعت خلبانی+ ویژگی ها

ساعت های خلبانی مدت هاست است که مورد استفاده قرار میگیرند. این ساعت ها را می توان گفت از پیچیده ترین مدل های ساعت مچی هستند که به دلیل اندازه بزرگ، صفحه مشکی خوانا و یک تاج جغجغه دار در بالای آنها معروف هستند. اما مطمئنا برای شما هم سوال است که اصلا به چه دلیل یک مدل ساعت مچی به نام ساعت خلبانی ساخته شده است؟ در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با ساعت های خلبانی خصوصا ساعت AVI-8 خلبانی آشنا شویم.

ساعت خلبانی چیست؟

ساعت خلبانی، از جمله ساعت هایی است که به طور خاص برای حمل و نقل هوایی و خلبانان ساخته شده است. امروزه در بسیاری از کشورهای جهان، ساعت های خلبانی به عنوان یک ترند و مد در صنعت ساعت مچی معروف هستند. خلبانان به دلیل شرایط خاصی که دارند، نیاز به یک مدل ساعت خاص دارند. ساعت های خلبانی یک صفحه نمایش بزرگ و واضح دارند تا خلبانان بتوانند مطمئن باشند به ساعتشان به خوبی دید دارند. همچنین به دلیل مسافرت های بین کشوری زیادی که دارند، تکنولوژی های به کار رفته در ساعت های خلبانی، امکان زمان سنجی چندین منطقه زمانی را برای آنها فراهم میاورد.

در بسیاری از موارد، ساعت های خلبانی میتوانند به عنوان کرنوگراف هم استفاده شوند، یعنی به عنوان کرنومتر یا تایمر میتوان از آنها استفاده کرد. از آنجایی که خلبانان برای ناوبری به زمان بندی دقیق متکی هستند، به همین دلیل تمامی ساعت های خلبانی دارای دقت بالایی در زمان سنجی هستند.

ساعت های خلبانی به گونه ای طراحی میشوند که در طیف وسیعی از شرایط مانند گرمای شدید و یا دمای انجماد بسیار بالا به راحتی دوام بیاورند. همچنین این مدل ساعت ها میتوانند در رطوبت بالا هم کار کنند و گاهی اوقات در برابر آب هم مقاوم هستند. همچنین ساعت های طراحی شده برای هوانوردان دارای ویژگی های خاصی هستند که به آنها اجازه میدهد در آسمان به راحتی عملکرد خود را حفظ کنند.

اولین ساعت خلبانی توسط چه کسی ساخته شد؟

تاریخچه اولین مدل های ساعت خلبانی به دوران عصر طلایی هوانوردی، یعنی دوران بین جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم برمیگردد. سانتوس دومونت نام اولین ساعت خلبانی بود که توسط لویی کارتیه برای دوستش که خلبان فرانسوی-برزیلی بود ساخته شد. ساعت صفحه مربعی که امروزه به نام Cartier Santos معروف است؛ در سال ۱۹۶۴ پس از آنکه سانتوس دومونت پرواز موفقیت آمیز خود در اطراف برج ایفل انجام داد، طراحی شد. برای خلبانان در آن زمان بسیار سخت بود که هم کنترل هواپیما را به دست بگیرند و هم در جیبشان به دنبال ساعت بگردند. به همین دلیل ساعت کارتیه به عنوان بهترین راه حل برای این موضوع شناخته شد.

در آن دوران فقط زنان از ساعت مچی های برند پتک فیلیپ استفاده میکردند و اینکه یک مرد ساعت مچی ببندد، غیرمعقول به نظر میامد. زمانیکه کارتیه دست به تولید سانتوس در سال ۱۹۱۱ زد، عرف تغییر کرد و این ساعت مچی به عنوان اولین ساعت مردانه که به صورت سریالی تولید شد شناخته شد. با شروع جنگ جهانی اول، تولید این ساعت مچی به طور موقت متوقف شد. هنگامی که جنگ جهانی اول شروع شد، خواسته مردم از شکل ساعت خلبانی هم تغییر پیدا کرد. از جنگ جهانی اول به بعد، ساعت خلبانی به عنوان یکی از تجهیزات کلیدی خلبانان به شمار میرفت.

ساعت های خلبانی خلبانان جنگ جهانی اول

تا جنگ جهانی اول، ساعت های هوانوردی عمدتا برای زمان بندی مدت پرواز استفاده میشدند. اما همانطور که جنگ نیاز به پرواز و ابزار دقیقتر داشت، ساعت های خلبانی پیچیده تر شدند. شرکت هواپیمایی سلطنتی بریتانیا ساعت های جیبی را که عمدتا توسط شرکت اسمیت واچ تولید میشدند را عرضه کرد. این ساعت ها به خاطر نشانه های متمایز و ساده پشت بدنه شان مانند یک فلش و هنگ سپاه ، به ساعت های مارک معروف هستند. این ساعت های خلبانی برای کمک به ناوبری، نظارت بر مصرف سوخت و مهمتر از همه هماهنگ کردن حملات استفاده میشدند.

اولین ساعت خلبانی خلبانان آمریکایی

پس از جنگ جهانی اول، پرواز در ایالات متحده رایج شد. همانطور که خلبانان در تلاش برای شکستن رکوردهای جدید بودند، ناوبری در پهنه های وسیع دریا به یک چالش جدید تبدیل شد. شرکت ساعت سازی لونجین(Longines) در سال ۱۹۲۷، زمان گذر چارلز لیندبرگ از اقیانوس اطلس را پیش بینی کرد. پس از اینکه چارلز لیندبرگ بعد از ۳۳ ساعت و ۳۰ دقیقه پروازش فرود آمد، لیندبرگ با Longines همکاری کرد تا ساعت Angle Hour را توسعه دهد.

ساعت خلبانی خلبانان جنگ جهانی دوم

ساعت های هوانوردی در جنگ جهانی دوم روی لباس های خلبانی بسته میشدند. مکانیسم های دقیقتری که در این ساعت مچی به کار میرفت، نیاز به اصلاح دائمی ساعت را از بین میبرد. صفحه مشکی و خوانای این ساعت مچی با علامت های درخشان، عقربه های خوانا و مثلث کوچکی که بر روی عدد ۱۲ قرار گرفته است و نشان میدهد هواپیما وارونه پرواز میکند یا نه از ویژگی های ساعت خلبانی این دوران بود. این ساعت ها هم توسط لوفت وافه آلمان و نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا استفاده میشد. یکی از نمادین ترین ساعت های هوانوردی این دوران میتوان به IWC’s Big Pilot اشاره کرد.

ساعت های خلبانی دوران جنگ های جهانی

همانطور که توانایی خلبانان در پرواز پیشرف کرد، ساعت ها هم پیشرفته تر شدند. تجهیزات پیشرفته تری مانند روزهای اولیه پرواز و سفر با جت این ساعت های مکانیکی را به یک ابزار پشتیبان تبدیل کرد. مشهورترین ساعت های هوانوردی تجاری، Rolex Pan AM GMT Master است که در ابتدا برای تیم تجاری خطوط هوایی در همکاری با رولکس در سال ۱۹۵۴ ساخته شد. این ساعت با عملکرد نوآورانه و یک عقربه چهارم طراحی شد تا زمان را هم در مقصد و هم در مبدا مشخص کند.

قاب آبی و سفیدی که در این ساعت به کار رفته است و در آن زمان به آن لقب پپسی داده بودند، به خلبانان جت لگ کمک میکند تا در یک نگاه، تفاوت صبح و عصر را بفهمند. برند بریتانیایی برمونت از عشق بنیانگذاران آن به هواپیماهای قدیمی نشات گرفت. از دیگر شرکت هایی که امروزه ساعت خلبانی تولید میکنند میتوان به Seiko، Fortis، Alpina و AVI-8 اشاره کرد.

ساعت های خلبانی چه ویژگی هایی دارند؟

در مقایسه با ساعت غواصی، ساعت های هوانوردی ویژگی خاصی ندارند. فرم و طراحی آن میتواند از مدلی به مدل دیگر بسیار متفاوت باشد. عنصر اصلی اتصال ساعت باید بتواند به خلبان در کارش کمک کند. این تا حد زیادی به نیاز خلبان بستگی دارد که به نوبه خود ظاهر آنها را با دیگری متمایز میکند. اکنون بیایید ببینیم که ویژگی های اصلی یک ساعت هوانوردی چیست؟

۱. عقربه های بزرگ خوانا:

شاید شناخته شده ترین ویژگی ساعت هوانوردی، خوانایی آسان صفحه به لطف عقربه ها و نشانگرهای بزرگ آن باشد. در مقایسه با ساعت های غواصی، ساعت های خلبانی معمولا از نشانگرهای اعداد کامل به جای نشانگرهای شاخص استفاده میکند. این ساعت ها همچنین بزرگترین ساعت های معمولی هستند و دارای تاج های بزرگتر برای کار با دستکش هستند. یکی از قطعات مهم در تاریخچه ساعت های هوانوردی، Zenith Louis Bleriot است. لوئیس بلریوت اولین مردی بود که در سال ۱۹۰۹، مدت کوتاهی پس از موفقیت برادران رایت و سانتوس، از کانال مانش عبور کرد.

۲. ساعت B-Uhr:

غیرممکن است که در مقاله های ساعت هوانوردی، به ساعت های B-Uhr اشاره ای نشود. B-Uhr مخفف Beobachtungshur, Germany برای Observer’s Watch اشاره کرد. این ساعت ها آنهایی هستند که برای استفاده توسط خلبانان بمب افکن آلمانی در طول جنگ جهانی دوم طراحی شده اند. این مدل ساعت ها تاریخچه بسیار شومی دارند. ۲ نوع ساعت B-Uhr وجود دارد. نوع A که یک مدل ساعت مچی معمولی است و نوع B که معروفتر از مدل قبلی است با موقعیت علامت گذاری دقیقه و ساعت تعویض شده است.

تنها ۵ تولیدکننده B-Uhrs در کشور آلمان وجود داشت: A Lange & Sohne, Laco (Lacher & Co), Stowa( Walter Storz) , Wempe ( Chronometerwerke Hamburg) و IWC. ساعت های B-Uhr آنهایی بودند مانند ساعت های هوانوردی امروزی هستند و بسیاری از ساعت سازان سعی میکنند از طراحی آنان تقلید کنند.

۳. قاب ضد مغناطیسی:

یکی دیگر از ویژگی های مهم ساعت خلبانی، این است که یک قاب ضد مغناطیسی داشته باشند. کابین هواپیما پر از ابزارهایی است که میتوانند الکترومغناطیس قوی ساطع کنند. بنابراین بسیار مهم است که ساعت خلبان یک قاب ضد مغناطیس خوب داشته باشد تا خلبان بتواند از عملکرد حرکتی دقیق آن اطمینان حاصل کند.

۴. دقت و صحت زمان سنجی:

یک ساعت خلبانی، در دقت زمان بندی خودش به دقت بالاتر از حد متوسط نیاز دارد. قبل از اختراع ساعت کوارتز، زمان سنج ها به دلیل دقت بالاتری که نسبت به ساعت های اتوماتیک معمولی دارند، انتخاب مناسبی برای ساعت هوانوردی بودند. امروزه مدل های مختلفی از ساعت خلبانی کوارتز در بازار موجود است.

۵. مقاومت در برابر ضربه/ لرزش:

هواپیماها در هنگام تیک اف، در معرض نیروی جاذبه زمین قرار میگیرند. به همین دلیل بسیار مهم است که ساعت دارای مقاومت بسیار بالایی نسبت به ضربه و لرزش های هواپیما باشد.

۶. ساعت زمان سنج دوگانه و یا GMT:

اکثر ساعت های خلبانی دارای یک زمان دوگانه و یا GMT برای کنترل مناطق زمانی مختلف یا زمان جهانی هماهنگ هستند.

۷. کرنوگراف:

کرنوگراف و یا کرنومتر یکی از ویژگی هایی است که معمولا در ساعت های هوانوردی مشاهده میشود. از این ویژگی برای ردیابی زمان در طول سفر استفاده میشود. همانگونه که غواصان از قاب چرخشی یکطرفه برای پیگیری زمان غواصی خودشان استفاده میکنند، خلبانان هم از کرنوگراف به همین منظور استفاده میکنند. برخی از ساعت های هوانوردی همچنین دارای مقیاس تاکیمتر در بالای قاب ساعت هستند که میتوان از آن برای محاسبه سریع سرعت هواپیما در هنگام پرواز استفاده کرد.

۸. قانون اسلاید:

این ویژگی معمولا در بالای قاب ساعت های هوانوردی استفاده میشود. هدف اصلی استفاده از این ویژگی، محاسبه آسان مسائل مختلف ریاضی ( ضرب، تقسیم، جذر و ..) است. برخی از این ساعت ها هم دارای تبدیل واحد مانند کیلومتر به مایل و پوند به کیلوگرم است و به هیمن دلیل خرید AVI-8 خلبانی در میان خلبانان محبوب می باشد.

ساعت های خلبانی ای وی ایت( AVI-8)

برند ای وی ایت(AVI-8) که در سال ۲۰۱۲ تاسیس شد، الهام بخش همکاران خلبان و مهندسانی است که در نیروی هوایی سراسر جهان خدمت میکردند. هر کالکشنی از ساعت های این برند، ادای احترامی آشکار به هواپیماها، مردم و تاریخ هوانوردی نظامی است. هر کدام از ساعت مچی های این برند، جزییات و روایاتی را زنده میکند تا کاربر را به وجد بیاورد و درگیر کند. حرفه هوانوردی نمونه ای از تمایل انسان برای پرواز و اوج گرفتن بر فراز آسمان است.

با استفاده از بهترین مواد و منابع، مجموعه ای از هواپیماهای نمادین در طول سالها ساخته شده اند که به عنوان معیاری برای برای مشاهده پیشرفت انسان در آسمان عمل میکنند. مجموعه مدل های ساعت AVI-8 به دنبال احترام به هواپیماها و داستان ناگفته هوانوردی است.

مشخصات ساعت مچی ای وی ایت مدل AV-4011-0B  + قیمت ساعت ای وی ایت

مردانه

AVI-8

استیل

چرم

معدنی

مشکی

خاکستری

گرد

سفید

سگکی ساده

42 میلیمتر

22 میلیمتر

تاریخ شمار, سرعت سنج(تاچی متر), شب نما, کرنوگراف

50 متر, در حد استحمام

الکترونیکی(کوارتز)

باتری

انگلستان

2 سال گارانتی

خروج از نسخه موبایل