آیا شما یک یا چندین دندان از دست رفته دارید؟ اگر چنین است که تنها نیستید. بسیاری از افراد در جهان حداقل یک دندان از دست رفته دارند. از دست دادن دندانها باعث دشوارتر شدن جویدن میشود و میتواند تغذیه شما را به خطر بیندازد. از دست دادن دندان با چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و برخی از انواع سرطان ارتباط دارد. جایگزینی دندانهای از دست رفته میتواند همزمان زیبایی لبخند و سلامتی شما را بهبود ببخشد.
تقریباً هر کسی که یک یا چندین دندان خود را از دست داده باشد، کاندیدای مناسبی برای است. البته موارد استثنایی نیز وجود دارند که کاشت دندان برای آنها مناسب نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ایمپلنتهای دندانی و اینکه چه کسانی کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت هستند، به مطالعه این مقاله ادامه دهید.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنتهای دندان یک روش دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی هستند که برای جایگزینی دندانهای از دست رفته مورد استفاده قرار میگیرند. این روش شامل جایگزینی دندان/ دندانهای از دست رفته با کاشت دائمی ایمپلنت است. ایمپلنتهای دندان اغلب شامل دو تا سه قسمت هستند.
- پایه ایمپلنت یک پیچ تیتانیومی است که با عمل جراحی در استخوان فک نصب میشود. پس از ۶ هفته استخوانهای طبیعی با پیچ پیوند میخورند و یک پایه ثابت ایجاد میکنند.
- تاج دندان مصنوعی اغلب از مواد سرامیکی ساخته میشود. تاج دندان به نحوی طراحی شده است که با رنگ و شکل سایر دندانهای طبیعی شما هماهنگ باشد. قسمت تاج ایمپلنت به پایه آن متصل میشود.
- در برخی از ایمپلنتهای دندانی از اباتمنت یا اتصال دهنده استفاده میشود. اباتمنت در بخشی از پایه که از لثه بیرون زده است قرار گرفته است. برخی از اباتمنتها تنها زمانی استفاده میشوند که استخوان فک در حال جوش خوردن با پایه باشد. سایر انواع آن در جای خود باقی میمانند و تاج را روی پایه دندان محکم میکنند.
انواع ایمپلنتهای دندان
دو روش برای نصب ایمپلنتهای دندان وجود دارد. رایجترین رویکردی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد، روش اندوستیل یا نوع درون استخوانی است.
- روش اندوستیل شامل قرار دادن پایه در استخوان فک است. این پایه اغلب یک پیچ تیتانیومی میباشد. در برخی از تکنیکها از استوانه یا تیغههایی استفاده میشود تا ایمپلنت با روش جراحی کاشته شود. هر پایه دارای یک تاج است. گاهی اوقات دو ایمپلنت به وسیله یک پایه دائمی که آنها را به یکدیگر متصل میکند، کاشته میشوند.
- رویکرد دیگری که کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، روش ساب پریوستیل است. این روش شامل قرار دادن یک چهارچوب فلزی در بالای استخوان فک زیر لثه است. ممکن است این روش برای بیمارانی که نمیتوانند از پروتزهای دندانی استفاده کنند یا ارتفاع استخوان کافی ندارند مورد استفاده قرار گیرد.
عوامل تعیین کننده بهترین کاندیدا برای کاشت دندان
دندانپزشک در هنگام ارزیابی خطرات و مزایای ایمپلنت دندانی برای شما، عوامل بسیاری را در نظر میگیرد.
سلامت عمومی
از آنجا که کاشت ایمپلنت شامل جراحی با روش بیهوشی یا بیحسی است، شما باید از سلامت عمومی نسبتاً خوبی برخوردار باشید. دندانپزشک سابقه پزشکی شما را بررسی کرده و شرح حال جسمانی شما را کامل میکند و درباره تمام داروهایی که مصرف میکنید از شما سوال میپرسد. ممکن است لازم باشد برای کاشت ایمپلنت، از پزشک اصلی خود نامه تایید پزشکی دریافت کنید. در اکثر موارد بیماران، واجد شرایط برای کاشت برخی از انواع ایمپلنتهای دندانی هستند. با این حال ممکن است لازم باشد بیمارانی که دچار یکی از شرایطی که در ادامه میآید هستند، برای کاشت ایمپلنت منتظر بمانند:
- سلامت عمومی ضعیف: کاشت ایمپلنت مستلزم برش و بخیه زدن است و بنابراین بیماران برای قرار گرفتن تحت این عمل جراحی، باید از سلامت عمومی مناسبی برخوردار باشند.
دیابت کنترل نشده: بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده باید قبل از اقدام به جراحی ایمپلنت دندان، ابتدا از پزشک متخصص ایمپلنت مراقبتهای اولیه خود درمان مناسبی دریافت کنند.
- پرتو درمانی: بیمارانی که در حال پرتو درمانی در ناحیه صورت و گردن هستند، کاندیدای مناسبی برای کاشت دندان نیستند.
- وابستگی پزشکی: داروهای خاصی وجود دارند که میتوانند طی جراحی ایمپلنت دندان، باعث افزایش خطراتی برای بیمار شوند. این داروها میتوانند شامل داروهای استروئیدی و رقیق کنندههای خون باشند.
- بارداری: خانمهای باردار باید منتظر بمانند تا پس از زایمان بتوانند تحت عمل جراحی کاشت ایمپلنت دندان قرار بگیرند.
سلامت لثه
دندانپزشک همچنین سلامت لثههای شما را بررسی میکند تا اطمینان حاصل کنند که دچار هیچ گونه بیماری لثهای نیستید. اگر مبتلا به بیماری لثه باشید، برای انجام کاشت ایمپلنت باید صبر کنید تا بیماری و عفونت لثه برطرف شود. کاشت پایه در استخوان فک در طول مدتی که مبتلا به بیماری لثه هستید، میتواند احتمال عفونت استخوان را افزایش دهد. هنگامی که استخوان آلوده شود، سلامت عمومی شما به خطر میافتد و همچنین احتمال شکست عمل کاشت ایمپلنت افزایش پیدا میکند.
تراکم استخوان کافی
استخوان فک شما باید پایه را نگه دارد. بنابراین پزشک اطمینان حاصل میکند که استخوان فک شما میتواند از ایمپلنت پشتیبانی کند. اگر تراکم استخوان کافی نداشته باشید ممکن است لازم باشد ابتدا یک عمل ترمیم انجام دهید.
سلامت دهانی
سلامت دهان و دندان، میزان موفقیت کاشت ایمپلنت دندان را تحت تاثیر قرار میدهد. بیمارانی که اقدامات لازم برای بهداشت دهان و دندان خود را انجام میدهند، مورد ایدهآلی برای کاشت ایمپلنت هستند. این روشهای حفظ سلامت دهان و دندان شامل موارد زیر میباشند:
- مسواک زدن دوبار در روز
- تمیز کردن روزانه دندانها با استفاده از یا نخ دندان
- معاینات دندانپزشکی روتین هر ۶ ماه یکبار
حفظ سلامت دهان و دندان برای کاشت موفقیت آمیز ایمپلنت، اهمیت بسیاری دارد.
روشهای اصلاح جهت کسب آمادگی لازم برای کاشت ایمپلنت
اگر به شما گفته شد که در حال حاضر نمیتوانید کاشت ایمپلنت داشته باشید، ممکن است بتوانید با اقدامات دندانپزشکی دیگری وضعیت خود را به نحوی بهبود ببخشید که کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت باشید. چند روش درمانی رایج که دندانپزشکان میتوانند از آنها برای بهبود وضعیت بیماران و آماده کردن آنها برای کاشت ایمپلنت استفاده کنند شامل موارد زیر هستند:
- پیوند استخوان: پیوند استخوان شامل جایگزینی استخوان ضعیف با بافت استخوانی مصنوعی یا حیوانی است. پیوند استخوان باعث تقویت نواحی دچار کمبود تراکم شده و کاشت ایمپلنتهای دندانی مینی و سنتی را بیخطر میکند.
- لیفت سینوس: لیفت سینوس عبارت است از پیوند استخوان در قوس فوقانی فک. این عمل زمانی ضرورت دارد که غشای سینوسی دچار افتادگی شده و به ناحیهای که ایمپلنت باید در آن قرار گیرد، تجاوز کرده باشد. بهبود روش لیفت سینوس نیز مانند سایر روشهای پیوند استخوان، چندین ماه طول میکشد.
- درمان بیماری لثه: بیمارانی که دچار بیماری لثه پیشرفته هستند، در صورتی که با درمان پریودنتال موفق به کنترل بیماری شوند، میتوانند کاندیدای مناسبی برای کاشت دندان باشند. ممکن است بیماران بتوانند پس از کنترل بیماری لثه، کاشت ایمپلنت را انجام دهند.
آیا سن حداقلی برای کاشت ایمپلنت دندان وجود دارد؟
بیماران باید قبل از کاشت ایمپلنت دندان، به بلوغ اسکلتی رسیده باشند. به عبارت دیگر باید استخوان فک بیمار کاملاً تکامل یافته باشد و دیگر جهش رشد را تجربه نکند. اگر ایمپلنت دندان قبل از پایان بلوغ بیمار نصب شود، میتواند باعث ایجاد تداخل در رشد بیشتر استخوان شود، دوام ایمپلنت را به خطر بیندازد و عوارض دیگری را به دنبال داشته باشد. این خطرات عبارتند از:
- مشکل در جویدن
- ایجاد فاصله بین دندانها
- از دست دادن استخوان در اطراف پروتز
- تغییرات زیبایی در ناحیه جمجمه و صورت
اگرچه این موضوع در میان نوجوانان مختلف متفاوت است اما معمولاً رشد فک تا سنین ۱۸، ۱۹ یا ۲۰ سالگی ادامه دارد. در برخی موارد رشد فک بیماران در میانه دهه بیست سالگی، کامل میشود. به همین دلیل اغلب نوجوانان زیر ۱۸ سال کاندیدای مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان نیستند مگر اینکه به طور کامل به بلوغ اسکلتی رسیده باشند.
با توجه به این نکته، با استفاده از ایمپلنتهای جدید و عمل جراحی، انجام عکسبرداری با اشعه ایکس و سایر ارزیابیهای رشد، کامل شدن رشد استخوان مورد بررسی قرار میگیرد و بیمار برای عمل جراحی آماده میشود.
سن تنها یکی از معیارهای مهمی است که در ایمپلنتهای جدید و جراحی دندان در هنگام بررسیهای بیمار برای کاشت دندان، مورد بررسی قرار میگیرد. یکی دیگر از عواملی که میتواند موفقیت دراز مدت ایمپلنت دائمی دندان را تعیین کند، سلامت دهان و دندان بیمار، تعداد دندانهای از دست رفته، یکپارچگی استخوان فک و سلامت عمومی فرد است.
عواملی که موفقیت کاشت ایمپلنت دندان را تحت تاثیر قرار میدهند؟
هیچ عمل جراحی نرخ موفقیت صد درصد ندارد. با این وجود روشهای مختلفی برای کاهش خطر شکست عمل، وجود دارد.
سیگار نکشید
سیگار کشیدن توانایی بدن برای بهبودی را کاهش داده و احتمال خرابی ایمپلنت را افزایش میدهد. بهتر است شش ماه قبل از عمل جراحی کاشت ایمپلنت، سیگار کشیدن را ترک کنید تا احتمال موفقیت دائمی کاشت ایمپلنت افزایش پیدا کند.
تغذیه
رژیم غذایی که پس از عمل کاشت ایمپلنت دارید، میتواند موفقیت این عمل را تحت تاثیر قرار دهد. اغلب توصیه میشود پس از عمل کاشت ایمپلنت رژیم غذایی حاوی غذاهای نرم داشته باشید. ممکن است در دستورالعملهای مراقبت پس از عمل از شما خواسته شود تا به مدت سه ماه از ایمپلنت دندان کاشته شده برای جویدن غذا استفاده نکنید.
داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل سلامت عمومی شما را حفظ کرده به عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن شما کمک میکند و باعث بهبودی سریعتر میشود.
بهداشت دهان و دندان
بهداشت مناسب دهان و دندان یکی از عوامل کلیدی در موفقیت کاشت ایمپلنت است. مسواک زدن منظم، کشیدن نخ دندان یا مسواک زدن بین دندانی و شستشو خطر عفونت را کاهش میدهد.
چگونه میتوانم متوجه شوم که برای کاشت ایمپلنت شرایط مناسبی دارم؟
اگر تصمیم به ادامه درمان دارید، اولین مرحله مشاوره بالینی و دریافت تشخیص از دندانپزشک است. این جلسه مشاوره شامل بررسی دقیق و سوابق پزشکی و شفاهی شما خواهد بود. دندانپزشک دهان شما را معاینه میکند و معمولاً از اشعه ایکس، عکسبرداری و قالبگیری از دندان برای ارزیابیهای مربوطه استفاده میکند.
دندانپزشک از تمام اطلاعات برای تعیین موقعیت صحیح ایمپلنت، تعداد ایمپلنتهای مورد نیاز و کمک به ایجاد حجم و کیفیت استخوان بهتر در فک شما استفاده میکند.
جلسه مشاوره به دندانپزشک شما کمک میکند تا درمان ایمپلنت را برنامهریزی کرده و یک برنامه درمانی مدون و لیست هزینه کاشت دندان دقیق را به شما ارائه کند.
یک مشاوره بالینی کامل شما را قادر میسازد تا آگاهانه درباره درمان خود تصمیم بگیرید.
سوالاتی که میتوانید از دندانپزشک بپرسید
هرگز برای پرسیدن سوالات مربوط به مراقبتهای بهداشتی خود تردید نکنید. یک لیست از سوالات خود تهیه کنید تا فراموش نکنید که چیزی را بپرسید. در اینجا لیستی از این سوالات برای شروع تهیه شده است:
- کاشت ایمپلنت دندان چگونه سلامت دهانی و سلامت عمومی مردم را تحت تاثیر قرار میدهد؟
- عدم انجام عمل کاشت ایمپلنت دندان چه خطراتی دارد؟
- فرایند کاشت ایمپلنت دندان چه مدت طول میکشد؟
- هزینه کاشت ایمپلنت دندان چقدر است؟
- آیا بیمه هزینه کاشت ایمپلنت دندان را تقبل میکند؟
- آیا این روش نیاز به مرخصی گرفتن از محل کار دارد؟
- آیا همه مراحل در مطب دندانپزشک انجام میشوند؟
- آیا این روش دردناک خواهد بود؟
مهم است که در تصمیمگیری برای مراقبتهای بهداشتی خود، شرکت فعال داشته باشید.
از دو بخش تشکیل شده که بخش پیچ آن در داخل بافت استخوانی قرار میگیرد و شل نشدن و عدم جابهجایی آن برای بلند مدت عامل تعیین کنندهای در دوام آن است. بنابراین دندانپزشک به بافت استخوان و سلامت لثه ها توجه ویژهای میکند زیرا در صورت عدم اطمینان از مقاومت استخوان و سالم بودن لثه ها احتمال این که فرد مناسب دریافت ایمپلنت نباشد بالا میرود.
افراد مناسب ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان یکی از بهترین راه های جبران و جایگزینی دندان از دست رفته است اما برخی افراد کاندید ایمپلنت دندان نیستند. ابتدا بهتر است مشخص شود چه کسانی میتوانند ایمپلنت دندان را بدون مشکل دریافت کنند. پنج نشانه کسانی که کاندیداهای مناسبی برای دریافت ایمپلنت هستند:
- لثه و دندانها سالمی دارند
- از نظر قوام استخوان فک در وضعیت خوبی هستند
- عادتهای دهانی سالم دارند ( مثل مسواک زدن و نخ دندان کشیدن)
- غیر سیگاری هستند
- افراد صبوری هستند(زیرا تکمیل روند کاشت و جوش خوردن ایمپلنت ممکن است تا۱۲ ماه طول بکشد)
چه کسانی کاندید ایمپلنت دندان نیستند؟
وضعیت سلامت دهان و دندان و عادتهای درست فرد توسط دندانپزشک بررسی میشوند. در برخی موارد علت از دست رفتن دندان بیماری های لثه است پس فرد نمی تواند کاندید دریافت ایمپلنت باشد. از طرف دیگر وضعیت سلامت استخوان فک یکی دیگر از عوامل مهم در این زمینه است چرا که استخوان ها بستر حمایتی برای ایمپلنت پدید می آورند.
در صورت ضعف بافت استخوانی احتمال شل شدن ایمپلنت پس از گذشت مدتی بالاست. افراد غیر سیگاری شانس بهتری در موفقیت کاشت ایمپلنت نیز دارند. دخانیات به شکل کلی روند ترمیم استخوان را دچار مشکل می کنند و خطر ایجاد عفونت در افراد سیگاری بیش از سایرین است. به همین دلیل غیر سیگاری ها مناسب ترین کاندید دریافت ایمپلنت دندان هستند. در افراد سیگاری که خواستار دریافت ایمپلنت دندان هستند مدت زمان سیگار کشیدن، تعداد روزانه آن نیز می تواند اثرگذار باشد.
در موارد بالا به فاکتورهای مناسب برای دریافت ایمپلنت اشاره شد.
اما در مواردی فرد کاندید ایمپلنت دندان نیست:
افراد سیگاری کاندید مناسب ایمپلنت دندان نیستند
- (کسانی که روزانه و با تعداد زیاد سیگار مصرف میکنند)
- افرادی که درگیر بیماری های مزمن و کنترل نشده هستند مثل دیابت و مشکلات قلبی. برای اطلاعات بیشتر مطلب را مطالعه کنید.
- افرادی که پرتودرمانی ناحیه سر و گردن به علت سرطان و یا درمان تومور داشته اند
میزان موفقیت ایمپلنت دندان
میزان موفقیت ایمپلنت دندان به محلی که ایمپلنت قرار داده شده بستگی دارد اما به طور کلی افراد کاندید ایمپلنت دندان در حدود ۹۸ درصد موارد موفقیت آمیز بوده است.
آیا بیمه هزینه های ایمپلنت دندان را می پردازد؟
به طور کلی ایمپلنت دندان جز مواردی که تحت پوشش بیمه باشند نیستند هر چند در مواردی چون بیمه های تکمیلی که خاص هزینه های دندانپزشکی است، ممکن است بخشی از هزینه ها کاهش پیدا کند. این موارد کاملا بستگی به نوع بیمه درمانی فرد و علت از دست رفتن دندان برمیگردد. به عبارت دیگر چون جز و زیبایی می باشد تحت پوشش همه بیمه ها قرار نمیگیرد ولی ممکن است بعضی بیمه ها مثل بیمه کارمندان بانک ها ایمپلنت دندان را تحت پوشش قرار بدهند.
1. به طور مرتب دهان خود را با دهانشویه یا آب نمک بشویید
یکی از دلایل این امر این است که احتمال آلوده شدن شکاف ایمپلنت با باکتریهای ناحیه دهان بسیار زیاد است و شستشوی مرتب دهان از ایجاد عفونت در ایمپلنت جلوگیری میکند. پس تا جای ممکن دهان خود را تمیز نگه دارید تا خطر کاهش پیدا کند.
2. حفظ بهداشت دهان و دندان
پس از دریافت ایمپلنت نیز همچنان روزانه حداقل دو بار بزنید و از نخ دندان استفاده کنید، فقط دقت کنید که در ناحیه ایمپلنت این عمل را با ملایمت و به آهستگی انجام دهید. مسواک زدن نیز ناحیه ایمپلنت را از عفونتهای باکتریایی دور نگه میدارد و یکی از شرایط کاندید مناسب ایمپلنت دندان بودن است.
3. بعد از کاشت ایمپلنت بهتر است توسط دندانپزشک معاینه شوید
در روند بهبود ایمپلنت دندان معاینه مرتب توسط دندانپزشک ضروری ست تا اطمینان پیدا کنید که عفونت خاصی در ناحیه ایمپلنت وجود ندارد. از آن جایی که ایمپلنت مستعد آلوده شدن به باکتری است هر چند هفته فرد باید توسط دندانپزشک ویزیت شود.
4. از نوشیدنی و غذاهای قندی پرهیز کنید
در حین بهبود ایمپلنت دندان، از خوردن غذاهایی که قند بالایی دارند اجتناب کنید چرا که غذاهای قندی میزان باکتری های داخل دهان را افزایش می دهند. با وجود انجام این توصیه ها و مراقبت از ایمپلنت دندان احتمال عفونت آن کاهش می یابد اما در صورتی که فرد به دلایلی نتواند شرایط بهداشتی ایمپلنت را ایجاد کند، ایمپلنت دندان دچار عفونت میشود. در صورت وجود عفونت باید بلافاصله به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا از ابتدا جلوی آسیب های احتمالی بعدی گرفته شود.
آیا ایمپلنت دندان بعد از سالها کشیدن دندان امکان پذیر است؟
از آن جایی که امروزه ایمپلنت های دندان بسیار شناخته شده هستند می توانیم حدس بزنیم که بسیاری از افرادی که قصد انجام آن را نداشتند هم اکنون ممکن است تغییر عقیده داده باشند. حتی اگر سال ها از کشیده شدن دندان فرد میگذرد احتمال دارد که همچنان بتواند کاندید ایمپلنت دندان باشد و از مزایای آن بهره مند شود. در برخی از موارد ممکن است که دندانپزشک برخی اعمال و اقدامات را انجام دهد تا نقطه مورد نظر آماده دریافت ایمپلنت شود. برای مثال انجام:
ارتودنسی دندان اول انجام دهیم یا ایمپلنت دندان؟
در برخی موارد اگر سالها از کشیده شدن دندان گذشته باشد ممکن است که دندانهای کناری به هم نزدیک شده باشند تا فضای خالی را پر کنند به همین دلیل ممکن است فرد به یا بریس نیاز داشته باشد تا فاصله به حد عادی برسد.
پیوند استخوانی
ایمپلنت دندان برای حفظ ماندگاری به بافت زیرین خود متکی هستند. در برخی موارد به علت این که سال های زیادی از کشیده شدن دندان گذشته است بافت استخوانی تحلیل رفته و در نتیجه به پیوند استخوان برای افزایش قدرت بافت نیاز است. در صورت عدم وجود استخوانی کافی جوش خوردن ایمپلنت با مشکل مواجه میشود. به همین دلیل دندانپزشک از ناحیه فک عکس سه بعدی درخواست میکند تا وضعیت استخوانی فک مشخص شود. متاسفانه بسیاری از افرادی که به پیوند استخوان نیاز پیدا میکنند دچار بیماری شدید تحلیل لثه نیز هستند. در مراحل پیشرفته این بیماری علاوه بر لثه ها بافت زیرین استخوانی نیز دچار تحلیل میشود.
ایمپلنت: بسیاری از بزرگسالان دارای دندان های متفرقه هستند ، متأسفانه ، داشتن شکاف در لبخند شما می تواند تأثیرات منفی بر اعتماد به نفس ، فرصت های اجتماعی و درک دیگران از شما داشته باشد. علاوه بر این ، رها کردن دندانهای از دست رفته می تواند منجر به جابجایی سایر دندان ها، وخیم شدن استخوان و لثه و تغییر شکل صورت شود. جای دندان های از دست رفته را می گیرد. از سه بخش تشکیل شده اند:
- پایه ایمپلنت: پیچ تیتانیومی است که با استخوان طبیعی بدن ترکیب می شود تا یک پایه ایمن و پایدار برای ایمپلنت فراهم کند. پایه درست مانند ریشه دندان طبیعی عمیل می کند.
- تاج: قسمت شبیه دندان که معمولاً از مواد سرامیکی ساخته شده و به گونه ای طراحی شده است که مانند دندان طبیعی است.
- اتصال دهنده: اتصال دهنده یا اباتمنت برای اطمینان از پیوند تاج به پایه ی استفاده می شود ، و اغلب به شکل شش ضلعی یا هشت ضلعی است.
بسیاری از بیماران را یک سرمایه گذاری ارزشمند می دانند زیرا یکی از موفق ترین روشهای موجود با موفقیت 90-95٪ است. اگر شما علاقه مند به جایگزینی دندان یا دندان های از دست رفته هستید ، ایمپلنت ممکن است گزینه ای مناسب برای شما باشد. بیشتر افراد کاندیدای خوبی برای هستند. بهترین راه برای تعیین اینکه آیا شما کاندیدای ایمپلنت هستید یا نه ، مراجعه به یک است. به احتمال زیاد ، برای تعیین اینکه آیا بهترین راه حل برای شماست یا نه، به دنبال معیارهای زیر و همچنین مکان دندان از دست رفته شما می گردد. یک باید موارد زیر را داشته باشد:
- سلامتی کلی خوب: از آنجا که نیاز به یک عمل جراحی دارد ، مهم است که شما از سلامت خوبی برخوردار باشید. بیمارانی که سیگار می کشند ، مشروبات الکلی می نوشند و یا مبتلا به دیابت هستند ، معمولاً در درمان میزان موفقیت پایین تری دارند زیرا این شرایط می توانند سلامت دهان را پایین بیاورند ، که این امر بر روند بهبودی تأثیر می گذارد.
- لثه های سالم: داشتن لثه های سالم برای حمایت از ضروری است زیرا که با استخوان فک همراه است. بیماران با ریسک بالای (لثه) غالباً را تجربه می کنند.
- استخوان کافی برای پایداری ایمپلنت در فک: برخی از افرادی که استخوان فک خود را از دست داده اند نیز می توانند انجام دهند ، اما ابتدا استخوان آنها باید با استفاده از روشهای ویژه مانند بازسازی شود. از آنجا که ایمپلنت های دندانی با استخوان فک فیوز می شوند ، چگالی و کیفیت کافی استخوان یکی از مهمترین ملزومات برای موفقیت است.
- تعهد به مراقبت بسیار مناسب از دندانهای ایمپلنت شده و لثه های اطراف آن: نیاز به بهداشت عالی دندان دارد. تعهد به مسواک زدن و نخ دندان روزانه ، همراه با بازدیدهای دوره ای از دندانپزشک بسیار مهم است. به خاطر داشته باشید که این عادت های بهداشتی در حفظ سلامت و استحکام دندان های طبیعی شما نیز بسیار مهم است. در صورت مراقبت صحیح و منظم از آن می تواند دائمی باشد.
- جوانانی که رشد فک استخوان آنها متوقف نشده است نمی توانند کنند. پس از اتمام رشد کامل فک استخوانی است که در دختران و پسران متفاوت می باشد. بیشتر افراد تا اوایل دهه 20 از عمرشان ، استخوان فک شان بطور کامل رشد می کند. کودکان معمولاً واجد شرایط دریافت نیستند زیرا استخوانهای آنها به اندازه کافی رشد نیافته است، در برخی مواقع برای بیمارانی که پشتیبانی استخوانی کافی ندارند گرافت استخوان یا در نظر گرفته می شود. بطور کلی سنین پایین برای درمان هایی مانند و مناسب نمی باشد. درمان هایی مانند و می تواند به توصیه پزشک در سنین پایین انجام شود.
- زنان حامله
- افراد سیگاری سنگین – سیگار کشیدن مانع بهبودی دهان پس از می شود. همچنین می تواند احتمال را افزایش دهد.
- مصرف کنندگان الکل یا مواد
- افرادی که مراقبت مناسبی از دندان ها و لثه هایشان انجام نمی دهند.
- افرادی که تحت پرتودرمانی قرار دارند.
- افراد مبتلا به بیماری های مزمن یا مشکلات سیستمیک ، از جمله: دیابت کنترل نشده، بیماری های بافت همبند، هموفیلی،نقص ایمنی قابل توجه
- بروکسیسم یا بهم فشردگی دندان ها: اگر دندان قروچه دارید در مورد آن با خود صحبت کنید. نشان داده شده است که دندان قروچه باعث کاهش میزان موفقیت می شود.
حتی اگر یکی از این شرایط بالا را داشته باشید هنوز هم ممکن است کاندیدای خوبی برای باشید ، بستگی به میزان و شدت شرایط دارد.
تمام افرادی که از نظر شرایط سیستمیک و روانی سالم باشند. به طور کلی موارد کمی هستند که برای انجام درمان ایمپلنت دندانی منعی وجود داشته باشد.اما برای اطمینان شما میتوانید با گرفتن وقت مشاوره از کلینیک سیب سفید از وضعیت دندان های خود مطلع شده و در صورت داشتن شرایط جراحی ایمپلنت دندان را انجام دهید.
گذشت زمان به خودی خود دلیلی برای جلوگیری از نیست. اگر سالها قبل هر تعداد دندان خود را کشیده اید و از آن زمان جایگزین نکرده اید ، هنوز هم می توانید کاندیدای خوبی برای باشید. مسئله ی مهم تراکم استخوان می باشد. جایگزینی دندان بلافاصله پس از کشیدن دندان ، بعداً از درمانهای گرانتر جلوگیری می کند.
وقتی دندان خود را از دست می دهید – از طریق یا به هر دلیل دیگری – آن ریشه دندان دیگر باعث تحریک استخوان در زیر لثه شما نمی شود. در صورت عدم وجود ریشه دندان ، سرانجام استخوان شروع به کوچک شدن می کند. اگر از دست دادن توده استخوان در آن ناحیه قابل توجه باشد ، ممکن است بر امکان انجام شما تأثیر بگذارد. برای قرار دادن به استخوان سالم احتیاج دارید با این حال ، حتی اگر بافت استخوان کوچک شده باشد ، می تواند گزینه ای برای ترمیم آن باشد.