تفاوت گیربکس خورشیدی و‌هلیکال چیست؟

مزیت ها و تفاوت های گیربکس حلزونی و گیربکس هلیکال

گیربکس چیست؟ به ماشین و مکانیزمی که برای انتقال توان مکانیکی از یک منبع تولید توان ( مانند الکتروموتور ) به یک مصرف کننده (مانند نوار نقاله) و همچنین برای برا آورده ساختن گشتاور و سرعت دورانی مورد نیاز در محل مصرف کننده به کار می رود، گیربکس صنعتی گفته می شود. گیربکس صنعتی در واقع یک واسطه بین منبع تولید توان و مصرف کننده می باشد که بین منبع و مصرف کننده یک رابطه مکانیکی برقرار می کند. از جمله دستگاه هایی که به عنوان منبع تولید نیرو با گیربکس ها جهت افزایش و یا کاهش دور کوپل می شوند می توان به الکتروموتور ،موتور های بنزینی، موتور های گاز سوز، توربین های بخار و گاز، توربین های آّبی و بادی اشاره کرد. مصرف کننده نیز میتواند هر نوع وسلیه ایی باشد. با ما همراه باشید تا درباره این نفاوت ها و خرید گیربکس خورشیدی بیشتر بگوییم.

معیار های موثر در انتخاب گیربکس مناسب

به طور خلاصه معیار های موثر در انتخاب یک گیربکس مناسب جهت انتقال نیرو از تولید کننده به مصرف کننده عبارتند از :

جدا از این موارد چند تا از اصلی ترین معیار های انتخاب گیربکس تکنولوژی ساخت قطعات، موجود بودن قطعات و پشتیبانی شرکت از محصولات، مواد اولیه به کار رفته در ساخت، عملیات حرارتی صورت گرفته روی اجزا و کنترل کیفتی اجزا و استاندارد بودن قطعات می باشد. در طراحی دنده گیربکس ها برای کاربرد های سنگین و فوق سنگین از نظر شوک وارده به دنده بهترین نوع مواد اولیه فولاد می باشد، که پس از عملیات حرارتی و سخت کاری سطح مغز نرم دنده خاصیت جذب شوک و ضربات را بالا برده و سطح سخت باعث افزایش مقاومت دنده میگردد.

گیربکس حلزونی

گیربکس حلزونی متشکل از یک ماردون فولادی و یک چرخ دنده برنجی یا برنزی هستند. این نوع گیربکس حرکت سینماتیکی خود را از این دو چرخ دنده تامین میکنند. در گیربکس حلزونی ، جهت شافت ورودی و خروجی بر یکدیگر عمود هستند. لذا به همین سبب کارآیی های مختلفی دارند. علاوه بر متعامد بودن ورودی و خروجی در این نوع گیربکس ها، به دلیل عدم برگشت پذیری گیربکس حلزونی در برخی نسبت ها، در سیستم های بالابر از گیربکس حلزونی استفاده می شود.

مهم ترین مزایا گیربکس حلزونی

این مزایا باعث شده تا گیربکس حلزونی یکی از پر مصرف ترین و محبوب ترین گیربکس های صنعتی در صنایع مختلف باشد.

معایب گیربکس حلزونی

گیربکس هلیکال

گیربکس هلیکال از دیگر گیربکس های صنعتی می باشد که به عنوان گیربکس شفت مستقیم یا گیربکس بول هلیکال و یا گیربکس آویز هم معروف است. بر خلاف گیربکس حلزونی دارای راندمان بالای 90 در صد است. برخلاف ساختا گیربکس حلزونی و مکعبی که فقط از یک جفت دنده استفاده شده است.

اجزا تشکیل دهنده گیربکس هلیکال

در گیربکس هلیکال اجزا تشکیل دهنده بر اساس نسبت تبدیل و یا پوزیشن شفت ورودی نسبت به خروجی قابل تغییر هستند و متناسب با کاربرد و میزان انتقال دور به صورت دو و یا چند محوره تولید می شود، برای ایجاد زاویه 90 درجه در این مدل از گیربکس ها از دنده های پنیون-کرانویل استفاده می شود.

مهم ترین مزایا گیربکس هلیکال

گیربکس هلیکال به دلیل دار بودن دنده فولادی عموما در موارد صنعتی و کارخانه جات که زمان کار و فشار کار بالا بوده مورد استفاده قرار میگیرد.

معایب گیربکس هلیکال

گیربکس خورشیدی

دربین گیربکس های صنعتی به لحاظ بازده گیربکس خورشیدی بیشترین راندمان را دارد و امروزه کاربرد بسیاری در صنعت پیدا کرده است. در میان گیربکس های صنعتی ، گیربکس های خورشیدی داری بیشتری دنده بوده به طوری که در هر استیج انتقال قدرت آن بر خلاف دیگر گیربکس ها که از دو دنده تشکیل می شوند از 5 الی 6 دنده استفاده می شود که همین امر باعث شده تا بتوان توسط این نوع گیربکس گشتاور های بالاتری را انتقال داد.

مهم ترین مزایا گیربکس خورشیدی

از گیربکس خورشیدی در صنایع ذوب فولاد، پتروشیمی ها، تصفیه خانه های فاضلاب و … بسیار زیاد استفاده میشود، در صنایع پمپ سازی گیربکس خورشیدی به عنوان اصلی ترین جزء مونو پمپ ها می باشند.

راندمان گیربکس صنعتی

به لحاظ سر و صدا گیربکس خورشیدی با توجه به نوع دنده دارای بیشترین صدا هستند البته سر و صدای گیربکس با نسبت تبدیل گیربکس رابطه مستقیم دارد و در نسبت های بالاتر سر و صدا بیشتر خواهد بود.

آشنایی با تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی جهت کاربری صنعتی

در عصر حاضر با توجه به گستره استفاده از گیربکس‌ها در صنایع و فعالیت‌های مختلف، شناخت تفاوت بین انواع آنها مسئله مهمی تعریف می‌شود. بررسی تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی و خورشیدی و موارد کاربرد هر یک از آنها، به ویژه برای افرادی که در جستجوی خرید یک دستگاه مناسب برای کسب و کار خود هستند، اهمیت زیادی دارد. گیربکس هلیکال و حلزونی به عنوان دو مدل بسیار رایج از این ابزار صنعتی کاربرد دارند.

هر یک از این مدل گیربکس‌ها دارای مزایایی هستند. در عین حال، تفاوت‌های بین این دو، شرایط و موارد استفاده خاصی از هر یک را تعریف می‌کند. ویژگی‌های از جمله ساختار و طراحی، نحوه عملکرد و راندمان از جمله مواردی هستند که می‌توان در زمره تفاوت بین این مدل گیربکس‌ها به آن اشاره کرد. اگر برای انجام فعالیت خود در جستجوی یک گیربکس مناسب هستید، حتماً این مقاله را مطالعه کنید. در این مقاله ضمن معرفی دو گیربکس هلیکال و حلزونی به بررسی تفاوت این دو می‌پردازیم.

معیارهای مهم انتخاب گیربکس

گیربکس‌ها‌‌ ابزارهایی هستند که گشتاور و سرعت مورد نیاز مصرف کننده را فراهم می‌کنند. این ابزار توان مکانیکی را از یک منبع تولیدکننده به سمت یک مصرف کننده انتقال می‌دهد. در واقع، گیربکس‌ها را می‌توان به عنوان هماهنگ کننده گشتاور و سرعت منبع تولید توان معرفی کرد.

آشنایی با گیربکس های صنعتی و شناخت تفاوت بین آنها می‌تواند در انتخاب بهترین گزینه در کاربردهای صنعتی و بهره وری بهینه دستگاه‌ها تأثیرگذار باشد. با توجه به قیمت نسبتاً بالای این قطعه صنعتی، انتخاب آن باید با حساسیت و دقت بالایی انجام شود تا بتوان به راندمان ایده آل در پروژه‌های مورد نظر دست یافت. پارامترهایی چون توان و قدرت گیربکس در این انتخاب مهم تلقی می‌شوند. انواع مختلف گیربکس‌ها بر اساس این ویژگی‌ها از یکدیگر قابل تفکیک هستند. در واقع تفاوت بین آنها از جمله تفاوت گیربکس هلیکال و حلزونی و خورشیدی با توجه به این ویژگی‌ها به خوبی مشهود است. سایر ویژگی‌هایی که در این موضوع باید مورد توجه قرار گیرند، عبارتند از:

منبع مقاله:

https://www.linquip.com/blog/what-is-planetary-gearbox/

خروج از نسخه موبایل