بهترین زمان برای ارتودنسی چه سنی است؟

درست است که راه های درمانی مختلف در سنین گوناگون، برای مشکلات انسان راه گشا است، اما بعضی از این درمان ها برای یک محدوده سنی، بازدهی به مراتب بیشتری خواهد داشت و نتیجه درمان بسیار مثبت تر خواهد بود. در این میان به ارتودنسی دندان می توان اشاره کرد. شاید افراد کمی بدانند که ارتودنسی در یک بازه سنی، می تواند بدون هیچ عارضه ای سراسر مزیت باشد. این روش درمانی که برای زیبایی و افزایش اعتماد به نفس بسیار مهم است در سنین مختلف و نزد متخصص ارتودنسی در شیراز انجام می شود اما نتایج مشابه هم نیست. به همین خاطر خوب است که در مورد سن مناسب ارتودنسی اطلاعات کافی داشته باشیم.

اولین معاینه ارتودنسی در چه سنی انجام می شود؟

برای کودکان و نوجوانان با توجه به اینکه در حال رشد هستند، معاینات دوره ای و سالانه ای را انجام می دهیم که بیشتر مربوط به تناسب قد و وزن و شرایط جسمی آنها می باشد. انجمن ارتودنسی آمریکا در کنار سایر معاینات پیشنهاد داده است که در سن ۷ سالگی معاینات مربوط به ارتودنسی نیز انجام پذیرد.

این معاینه الزامی بر شروع درمان ارتودنسی ایجاد نمی کند. در واقع اگر طبق معاینه شرایط دندان کودک خارج از معیارهای تعیین شده باشد، مقدمات برای توجه بیشتر و برنامه ریزی زمانی انجام ارتودنسی صورت می گیرد. پزشک طی یک سری معاینات، مشخص می کند که در چه سن و سالی درمان ارتودنسی برای کودک انجام شود.

بخاطر اینکه در سن هفت سالگی دندان های دائمی کودک رشد می کنند و در حال تشکیل ظاهر نهایی خود هستند، از آن به عنوان سن اولیه معاینه نام برده می شود. شروع درمان ارتودنسی در مواردی که دکتر تشخیص می دهد، از مشکلات بعدی دندان ها جلوگیری می کند و همچنین باعث می شود فک ها به صورت استاندارد رشد کنند.

زمان مناسب ارتودنسی با ناهنجاری فکی

اگر در زمان اولین معاینه، ارتودنتیست متوجه شود که مراجع ناهنجاری فکی دارد، بسته به نوع و میزان آن، پیش از دوره بلوغ درمان را آغاز می کند. باید در نظر داشت در چنین مواردی ارتودنتیست بایستی فلوشیپ جراحی فک هم باشد.

برای درمان این عارضه می توان در سنین زیر، آن ها را انجام داد:

البته بسته به صلاحدید متخصص مورد نظر می توان درمان را زودتر هم شروع کرد. در صورتی که فرد برای درمان این مشکل خود به موقع مراجعه نکند، در سنین بالاتر به جراحی فک احتیاج خواهد داشت. آنچه قطعی است این است که ارتودنسی پیشگیری و زودهنگام مزایای انکارناپذیری دارد.

دندانپزشک اطفال غالباً نخستین فردی است که در جلسات ویزیت دوره‌ای متوجه مشکل دندان‌ها می‌شود و مراجعه به متخصص ارتودنسی را توصیه می‌کند. متخصص لزوم سیم‌کشی دندان‌ها را بررسی می‌کند و بهترین زمان ارتودنسی و مناسب‌ترین روش و وسایل ارتودنسی را پیشنهاد می‌دهد.

با انجام ارتودنسی در سن مناسب، زودتر و سریع تر دندان هایتان را به فرم مناسب در آورید.

بهترین سن ارتودنسی بدون ناهنجاری فکی

کسانی که تنها از ناحیه ی دندان هایشان دچار مشکل هستند، می توانند در هر سنی برای ارتودنسی دندان هایشان اقدام کنند. البته لازم است که در قسمت لثه و استخوان های فک مشکلی نداشته باشند.

بهترین سن برای ارتودنسی کودکان از ۱۰ تا ۱۲ سالگی است. در این دوران، تقریبا تمام دندان ها، دائمی هستند (به جز دندان های عقل و آسیای بزرگ). پس با اقدام در این سن، می توانید مانع ایجاد مشکلات بعدی شوید. چنانچه در سن مناسب برای ارتودنسی اقدام نکنید، در دوره های بعدی و به خصوص پس از ۳۰ سالگی، بایستی با احتیاط بیشتری عمل کنید. در این سنین، تحلیل استخوان فک، می تواند سبب ساز ایجاد موانعی شود.

مزایای ارتودنسی در سن مناسب

کسانی که در سن مناسب اقدام به ارتودنسی می کنند، قطعا سود بیشتری خواهند برد، از مزایای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیشترین سن برای ارتودنسی چقدر است؟

همانطور که گفتیم، ارتودنسی را می توان در هر سنی انجام داد. داشتن لثه و استخوان های سالم، برای برطرف کردن مشکلات دندان ها کفایت می کند. در صورتی که فرد مشکلات فکی، لثه ای و … داشته باشد، باید در کنار ارتودنسی از روش های درمانی دیگر، مثل جراحی کمک گرفت.

مراحل انجام ارتودنسی چگونه است؟

در برخی موارد انجام ارتودنسی در دو مرحله، تجویز می‌شود. در این روش در ابتدا ارتودنسی پیشگیری روی کودک انجام می‌شود و سپس زمانی که تمامی دندان‌های دائمی کودک کاملاً رشد کردند، مرحله دوم ارتودنسی انجام می‌شود. هدف نهایی متخصص ارتودنسی این است که هر یک از بیماران با توجه به نیازهای خاصی که دارند، به لبخندی زیبا و سالم دست پیدا کنند. اغلب متخصصین ارتودنسی سعی می‌کنند ارتودنسی را با رویکردی پیشگیرانه انجام دهند.

به همین جهت آن‌ها در مرحله‌ی اول ارتودنسی به جای استفاده از بریس و سیم‌کشی دندان‌ها از سایر تجهیزات ارتودنسی استفاده می‌برند. سپس، بعد از این که تمامی دندان‌های دائمی بیمار رشد کردند، مرحله دوم درمان آغاز می‌شود. اگر بیمار در سنین پایین‌تر ارتودنسی مرحله‌ی یک را انجام دهد، دوره درمان ارتودنسی او در سن بالاتر بسیار کوتاه‌تر خواهد بود. متخصصینی که روش ارتودنسی پیشگیرانه را انجام می‌دهند معتقدند که این روش درمانی بسیار مقرون‌به‌صرفه تر است. آن‌ها همچنین عقیده دارند که انجام درمان‌های اولیه در مرحله اول باعث می‌شود که پروسه ارتودنسی و ردیف کردن دندان‌ها در مرحله دوم بسیار سریع‌تر و آسان‌تر انجام شود.

هرچند انجام‌ ارتودنسی می‌تواند در درمان نامرتبی دندان‌ها بسیار مؤثر باشد اما در صورتی که سن کودک کمتر از 10 سال باشد، انجام ارتودنسی نمی‌تواند مشکل اوربایت دندان‌ها را برطرف کند. مشکل اصلی در این مورد این است که دندان‌های فک پایینی بعد از این سن نیز همچنان رشد می‌کنند. کودکانی که دندان‌های جلویی فک بالای آن‌ها جلو آمده و روی لب آن‌ها قرار می‌گیرند، می‌توانند این مشکل را با انجام ارتودنسی در حدود سن 12 سالگی برطرف کنند.

خروج از نسخه موبایل