راه های نگهداری و تکثیر زاموفیلیا

روش نگهداری و تکثیر زاموفیلیا

گیاه زاموفیلیا یکی از محبوب ترین و لوکس‌ترین گیاهان آپارتمانی است که مقاومت بسیار بالایی دارد و در دکوراسیون و طراحی داخلی بسیار کاربرد دارد. برگهای سبز و براق و چرمی مانند گلدان زاموفلیا، زیبایی دو چندانی به محیط می دهد. در این مقاله سعی داریم که به طور کامل و جامع به طرز نگهداری زاموفیلیا، تکثیر زاموفیلیا و انواع این گیاه اعم از: زاموفیلیا بلک، ابلق و غیره بپردازیم. با ما به همراه باشید.

پوست | تغذیه

گیاه زاموفیلیا بومی مناطق گرمسیری شرق آفریقا و شمال شرقی آفریقای جنوبی است. زاموفیلیا دارای برگهای سبز براق و چرمی مانند است. برگهای گیاه زاموفیلیا به طور متقارن و پر پشت، اطراف ساقه رشد می کند. گیاه زاموفیلیا گیاهی همیشه سبز، بسیار مقاوم و دارای رشد کند است. گیاه زاموفیلیا، به نام های دیگر نیز معروف است که عبارت اند از:

شرایط نگهداری زاموفیلیا بسیار راحت است و این گیاه بسیار مقاوم است. زاموفیلیا کم‌توجهی و عدم رسیدگی را به خوبی تحمل می‌کند و برای افرادی که در زمینه نگهداری گیاهان تجربه کمی دارند، گزینه مناسبی می باشد. گونه های مختلف زاموفیلیا، رشد کمی دارند.

زاموفیلیا به عنوان گیاهی دارای قابلیت تولید اکسیژن و جذب سموم محیط مانند فرمالدهید، زایلن و تولوئن و غیره می باشد و می‌توان آن را بعنوان یکی از قوی ترین گیاهان اکسیژن ساز معرفی کرد. زاموفیلیا گیاهی مناسب برای محیط کار، آپارتمان به خصوص اتاق خواب و در دکوراسیون بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. گونه های مختلفی از زاموفیلیا وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

انواع گیاه زاموفیلیا

زاموفیلیا انواع گوناگونی دارد و بر حسب سلیقه می توان یکی از گونه های زاموفیلیا بلک، زاموفیلیا ابلق، زاموفیلیا سبز و … را انتخاب کنید که شرایط نگهداری شان و نیازهایشان کمی با هم متفاوت است.

زاموفیلیا سبز

گل زاموفیلیا سبز گونه ای است که در اکثر مناطق دنیا رشد می کند و از قدیمی‌ترین گونه های زاموفیلیا به حساب می آید.

شرایط نگهداری گیاه زاموفیلیا سبز

گل زاموفیلیا بلک (زاموفیلیا مشکی)

در انگلیس زاموفیلیا بلک به زاموفیلیا کلاغ سیاه معروف است. دلیل این نامگذاری به خاطر وجود برگ‌های بنفش تیره و تقریبا سیاه این گیاه است. این گونه نسبتا جدید و کمیاب است. برگ‌های جدید زاموفیلیا بلک یا مشکی ابتدا ممکن است سبز رنگ باشند، اما به مرور زمان تیره می شوند و زیبایی گیاه را چند برابر می‌کنند.

شرایط نگهداری گیاه زاموفیلیا بلک

زاموفیلیا ابلق (زاموفیلیا طلایی)

نام دیگر زاموفیلیا ابلق، زاموفیلیا طلایی است. یکی از گونه خاص و منحصر بفرد زاموفیلیا، زاموفیلیا ابلق است. گیاه زاموفیلیا ابلق (زاموفیلیا طلایی)  با داشتن رگه‌های کرم و طلایی روی برگها زیبایی منحصر به فردی دارد و جز گیاهان لوکس است.

شرایط نگهداری زاموفیلیا ابلق (زاموفیلیا طلایی)

محبوبیت جهانی گیاه زاموفیلیا

زاموفیلیا از گیاهانی است که به راحتی می توان از آن در خانه و دفاتر نگهداری کرد. زاموفیلیا دارای  برگ هایی سبز تیره، جذاب و عریض می باشد. اگر فراموش کردید که این گیاه را آبیاری کنید اشکالی ندارد چرا که این گیاه بسیار به خشکی مقاوم است. این گیاه به آرامی رشد می کند و مانند دیگر گل ها نیست که سریعا منتظر رشد سریع آن باشید. همچنین گیاه زاموفیلیا یک تصفیه کننده هوا است  و طبق پژوهش محققان، زاموفیلیا به طور ویژه در حذف مقدار زیادی از سموم در هوا بسیار موثر است و جزو گیاهان تصفیه کننده هوا به شمار می رود.

گلدهی گل زاموفیلیا

گلدهی گیاه زاموفیلیا در بهار و تابستان است و پس از جوانه زدن زاموفیلیا در این فصول، گلهای ریز و سفید کوچکی میدهد. سپس در پاییز میوه هایی قرمز میدهد. بذرهای سیاه رنگ گیاه زاموفیلیا در همان میوه قرمز رنگ قرار دارند. شایان ذکر است که مصرف میوه این گیاه سبب بروز اختلالاتی در اعضای بدن انسان میشود. با دانست نکات کلیدی در روش نگهداری گل زاموفیلیا می توانید گلدهی در گیاه را تسریع بخشید.

آیا فکر می کنید که زاموفیلیا یک گیاهی سمی است؟

گل زاموفیلیا برای انسان مخصوصا کودکان و حیوانات خانگی سمی است چون عنصر خطرناک کریستال های کلسیم اگزالت در قسمت های مختلف مخصوصا شیره این گیاه وجود داره که باعث التهابات شدید پوستی می شود، پس توجه داشته باشید که اگر پوست حساس دارید حتما هنگام جابجایی و یا تکثیر از دستکش استفاده کنید و همچنین مکانی رو برای آن انتخاب کنید که حیوانات خانگی و یا کودکان شما کمترین تماس را با آن داشته باشند.

روش نگهداری گیاه زاموفیلیا

نگهداری از گلدان زاموفیلیا بسیارساده است و بسیار مناسب افرادی است که به تازگی قصد دارند نگهداری از گیاهان را شروع کنند. اگر می خواهید گیاهی را در دفتر محل کارتان داشته باشید گیاه زاموفیلیا گزینه ای مناسب برایتان خواهد بود.

نور مناسب:

گل زاموفیلیا نسبت به نور یک گیاه کم توقع است و در نور کم نیز می تواند زنده بماند اما برای رشد طبیعی بهتر است زاموفیلیا را در یک مکان با نور متوسط و غیر مستقیم قرار دهید. گل زاموفیلیا زمانی که در معرض نور مستقیم خورشید قرار می گیرد، می سوزد و از بین می رود. همچنین درست است که این گیاه در محیط تاریک هم دوام می آورد و رشد این گیاه در تاریکی متوقف نمی شود، اما با مشخص کردن محل تاریک برای نگهداری از گل زاموفیلیا در منزل، شاهد رشد بسیار کم آن خواهید بود.

بنابراین سعی کنید تعادل را در این زمینه حفظ کنید و ساعاتی از روز را که نور خورشید شدت کمی دارد گلدان را پشت پنجره قرار دهید. باقی روز را نیز می توانید زاموفیلیا را در محیطی که تاریک نباشد و به دور از نور غیر مستقیم آفتاب نگه دارید. علاوه بر این از نور فلوسنت نیز می توانید برای مراقبت از آن استفاده کنید.

خاک مناسب:

خاک گیاه، محیط مناسب رشد ریشه و منبعی برای تغذیه گیاهان است. فرقی نمی کند که گیاهانی برای کاشت در باغچه دارید یا آن ها را در گلدان پرورش می دهید، تنها باید مراقبت تغذیه گیاه و مراقبت از ریشه آن ها باشید. در همین زمینه یکی از نکات مهم در روش نگهداری گل زاموفیلیا تهیه خاک مناسب برای آن است.

بهترین خاک برای این گیاه خاکی است که به خوبی زهکشی شود و آب اضافی را از خود عبور دهد تا موجب گندیدگی گیاه نشود. می توانید از خاک مخصوص کاکتوس برای آن استفاده کنید. اگر ترجیح دادید خاک برگ عمده و خاک گلدان عمده که برای گل های دیگر استفاده می کنید را بکار ببرید، باید مقداری پرلیت، ماسه یا کوکوپیت را به ترکیب آن اضافه کنید. به یاد داشته باشید که ته گلدانی که زاموفیلیا را در آن کاشتید باید سوراخ داشته باشد تا آب اضافی رد شود.

رطوبت مناسب:

گل زاموفیلیا دارای برگ های براق و چرم مانند می باشد. این شکل از برگ نشان می دهد تبخیر رطوبت گیاه از طریق برگ ها بسیار کم است. بنابراین مشخص می شود میزان نیاز به رطوبت رسانی به زاموفیلیا کم است. اما شرایط مراقبت و نگهداری از جوانه گیاه زاموفیلیا در تابستان ایجاب می کند کمی محیط را برای آن مرطوب کنید یا با آب پاش روی برگ های آن آب بریزید. چرا که به طور معمول از دست رفتن رطوبت گیاهان در فصل های گرم بیشتر است.

آبیاری مناسب برای نگهداری زاموفیلیا:

گیاهانی که برگ ها و ساقه های گوشتی دارند میزان بیشتری از آب را در خود ذخیره می کنند و به آب کمتری نیز نیاز دارند. زاموفیلیا نیز جزء این دسته از گل ها است. بنابراین یکی از مشکلات بزرگ نگهداری از زاموفیلیا، آبیاری بیش از حد آن است که موجب پوسیدگی ریشه ها و از بین رفتن آن می شود. پس سعی کنید در فصل های گرم ۷ تا ۱۰روز یکبار به گلدان آب بدهید و در فصل های سرد سال ۲ هفته یکبار آبیاری را تکرار کنید.

یکی از راه های دیگر این است که به میزان کافی به گلدان آب بدهید و هر چند روز یکبار خاک را چک کنید. در صورت خشک بودن آن می توانید مجددا به آن آب بدهید. از آنجایی که خشکی زیاد نیز باعث ریزش برگ های آن می شود، سعی کنید در انجام این کار تفریط نکنید. آبیاری از نکات مهم در روش نگهداری گل زاموفیلیا است.

خروج از نسخه موبایل