روانشناسی رنگ زرد برای اتاق خواب

چکیده خصوصیات رنگ زرد + قیمت تخت خواب یک نفره

رنگ زرد روشن برای القای حس خطر و ترس است. رنگ زرد تیره‌تر برای القای شادی، لذت و تازگی است. زرد بطور سنتی رنگ آشپزخانه هاست! همانگونه که روز با رنگ زیبای خورشید شروع می‌شود بهتر نیست ما هم هنگام صرف صبحانه از فنجان‌ها و ظروف زرد رنگ استفاده کنیم و همانند طبیعت روز خود را با این رنگ شروع کنیم؟!

ساختمان

رنگ زرد به خوبی خود را در یک ترکیب رنگی سازگار می‌کند و به راحتی در کنار رنگ‌های دیگر همخوانی پیدا می‌کند. طیف رنگ‌های آن همچون لیمویی، احساس سرزندگی و نشاط و رنگ‌هایی مانند زرد طلایی احساس گرما و آرامش را در فضای دکوراسیون شما ایجاد می‌کند. انتخاب رنگ زرد در کنار یک ترکیب رنگی ویژه به سادگی می‌تواند ظاهر مدرن و خاصی به فضای دکوراسیون داخلی شما ببخشد.

۱- طیف‌های رنگ زرد با طیف‌های رنگ آبی به شدت همخوانی دارند و به زیبایی کنار هم می‌نشینند.
۲- هم چنین سبز نیز از جمله رنگ‌هایی است که کنار زرد ترکیبی فوق العاده را خلق می‌کنند.
۳- بنفش سیر رنگ مکمل رنگ زرد است؛ بنابراین در کنار زرد ترکیبی چشم نواز را تشکیل می‌دهند.
۴- رنگ دیگری که بسیار زیبا کنار زرد می‌نشیند رنگ قهوه‌ای می‌باشد.
۵- هم چنین بسیاری از معماران که به سبک کلاسیک کار می‌کنند ترجیح می‌دهند رنگ زرد را با مشکی و قرمز ترکیب نمایند.
۶- چنانچه می‌خواهید شکوه و جلوه‌ای بی نظیر به خانه خود ببخشید، به شما ترکیب زرد طلائی با آبی سیر، قرمز مخملی و بنفش تیره را توصیه می‌کنیم.

رنگ زرد هوای زندگی را به آشپزخانه، اتاق نشیمن و اتاق خواب راه می‌دهد. برای فضا‌هایی مانند دکوراسیون اتاق خواب باید از تونالیته ملایم‌تر آن استفاده کرد چرا که این رنگ مانع از خواب آسوده شما می‌شود و فضای آرامش بخشی را برای استراحت و خواب شما ایجاد نمی‌کند؛ بنابراین استفاده زیاد از آن در اتاق خواب توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است باعث بی خوابی گردد. طیف‌های ملایم این رنگ برای سرویس‌های بهداشتی بسیار مناسب هستند. زمانی که قصد دارید از این رنگ در دکوراسیون داخلی استفاده کنید، این نکته را از یاد نبرید که نور‌های طبیعی و هنری که در خانه وجود دارند، تاثیر زیادی در تغییر جلوه رنگ زرد خواهند داشت.

اگر دیوار آپارتمانی را با زرد پر رنگ بپوشانید، فضایی بسیار سنگین به وجود می‌آید. اما اگر آن را تا ۵۰ درصد روشن کنید، لیمویی جذابی به دست می‌آورید که روح بخش و صبح گونه است. استفاده از رنگ زرد ملایم، مثلا طلایی در اتاق ناهارخوری باعث تحریک اشتها می‌شود. علت اینکه استفاده از این رنگ در اتاق غذاخوری بسیار توصیه می‌شود، اجتماعی بودن این رنگ است! وجود این رنگ در اتاق غذاخوری باعث می‌شود افراد در این اتاق احساس آرامش بیشتری داشته باشند و از خوردن غذا در کنار هم لذت ببرند.

رنگ کرم نباتی، شاد و متناسب با روحیات بچه‌ها و نوجوانان است. این رنگ باعث تقویت حافظه شده و به مطالعه کمک می‌کند. این رنگ هم برای دخترتان مناسب است و هم برای پسرتان. به خصوص اگر آن را با رنگ خاکستری یا آبی ترکیب کنید. یا می‌توانید برای آن که حالت مدرنی به اتاق بدهید، دیوار‌ها را طوسی کنید و از جلوه‌های زرد رنگ مانند قالی، پرده و روتختی استفاده کنید.

رنگ زرد در طراحی و دکوراسیون داخلی باعث روشن‌تر شدن فضا، جذابیت و چشم گیر شدن فضای دکوراسیون شما می‌شود، هیچ رنگی مثل رنگ زرد دکوراسیون منزل شما را روشن نمی‌کند. زرد قویترین گزینه برای روشن‌تر کردن فضا‌های شمالی منزل می‌باشد. همچنین انتخابی بسیار هوشمندانه برای روشن و بزرگتر نشان دادن قسمت‌های تاریک و کم نور ساختمان مانند راهرو‌ها و فضای ورودی منزل است.

رنگ‌های قرمز و نارنجی بیش‌تر آدم را یاد پاییز می‌اندازند و رنگ سبز بیش‌تر برای بهار مناسب است. رنگ آبی هم برای روز‌های گرم تابستان مناسب است. ولی رنگ زرد برای تمام فصل‌های سال مناسب است. در فصل بهار و تابستان این رنگ به شما حس طراوت و پاکی لیمو را می‌دهد و در پاییز با رنگ‌های برگ ریزان ترکیب می‌شود و در زمستان گرمای خورشید را به خانه می‌آورد.

رنگ‌های سفید، خاکستری و بژ برایتان خسته کننده شده‌اند؟ پس با تزریق رنگ زرد به دکور اتاق، حال و هوای خانه را شاد کنید. زرد رنگ جسورانه‌ای است و به عنوان یک رنگ جیغ خوب نقش بازی می‌کند. فقط چند تکه از اشیای خانه را به این رنگ درآورید. می‌توانید از این رنگ برای لوازم جانبی مثل گلدان‌ها و سایر دکوری‌های خود استفاده کنید تا ظاهر ویژه‌ای به دکوراسیون شما ببخشد. رنگ زرد زمانی که در تقابل با یک رنگ تیره‌تر یا خنثی قرار می‌گیرد زیباتر نشان می‌دهد.

شخصیت شناسی رنگ زرد

رنگ زرد در روانشناسی نمادی از سرگرمی، خیرخواهی، خلاقیت، خرد و منطق، اصالت، اعتماد به نفس، شادی، خوش بینی و شور و اشتیاق می‌باشد. گفتیم که رنگ زرد در طیف‌های مختلف شناخته شده هستند که از آن جمله رنگ زرد تیره، زرد روشن، زرد لیمویی می‌باشد که هر کدام یک نماد خاص و متفاوتی برای خود دارد.

اما نماد رنگ زرد فقط در همین موارد خلاصه نمی‌شود بلکه ارتباط‌هایی نیز با شخصیت هر فرد برقرار می‌کند که به شرح زیر می‌باشد:

کاربرد رنگ زرد در دکوراسیون داخلی

قبل از اینکه در مورد رنگ زرد در دکوراسیون داخلی بهتون بگم، دونستن چند نکته به صورت کلی در مورد انتخاب رنگ ضروری است. قبل از انتخاب هر رنگی، در هر قسمتی به چندتا مساله توجه کنین.

در نظر گرفتن این نکته‌ها میتونه ما رو در انتخاب یه رنگ مناسب بهتر راهنمایی کنه. شاید ما حواسمون نباشه ولی رنگ‌ها میتونن خیلی در خلقیات و روحیه ما تاثیرگذار باشن. برای همین انتخاب اونها رو دست کم نگیرین و به سادگی از اون نگذرین.

1.  کاربرد رنگ زرد در اتاق خواب

همه ما می‌دونیم که اتاق خواب محل استراحت و آرامش است. جایی که ما زمان زیادی رو در اون سپری می‌کنیم. پس مهمه که رنگی که انتخاب می‌کنیم، اختلالی در استراحت‌مون به وجود نیاره و زننده و خسته کننده نباشه. رنگ زرد اگه به صورت کم‌حال استفاده بشه، میتونه انتخاب خوبی باشه. ولی استفاده پررنگ از اون در تمام فضای اتاق، چون باعث تحریک اعصاب و هیجان میشه مناسب نیست. البته اگه خیلی به این رنگ علاقه‌مند هستین، میشه به صورت ترکیبی با یه رنگ آرامبخش مثل آبی یا سفید، از اون استفاده کرد.

2.  کاربرد رنگ زرد در پذیرایی

پیشنهاد من به شما استفاده از رنگ زرد در بخش غذاخوری پذیرایی است. البته این استفاده ممکن است در دراز مدت باعث چاقی شما شود چون این رنگ در کنار قرمز یکی از رنگ‌هایی است که اگر دقت کرده باشین در فست فودی ها هم استفاده میشود و باعث افزایش اشتها میشه. برای باقی بخش‌های نشیمن پیشنهاد می‌کنم حتما این رنگ رو با یکی از رنگ‌های آبی، طوسی و خاکستری و یا سفید ترکیب کنید. ترکیب زرد با رنگ‌های فوق در دکوراسیون پذیرایی خانه شما معجزه میکند.

3.  کاربرد رنگ زرد در آشپزخانه

یکی از رنگ‌های خاص در میتونه رنگ زرد باشه. استفاده از این رنگ مخصوصا برای کابینت‌ها یا بخش‌هایی از قفسه ها و فضای بین کابینتی، میتونه خیره کننده و جذاب باشه. این رنگ در فضای آشپزخانه تحریک کننده است و میتونه تا مدت زیادی شما رو پشت میز غداخوری نگه داره.

روانشناسی رنگ زرد در معماری و دکوراسیون داخلی مدرن

رنگ زرد گرما و انرژی زیادی دارد. در رنگ تراپی از رنگ زرد برای ایجاد حس لذت و شادی در افراد استفاده می‌شود. استفاده از این رنگ در دکوراسیون منزل می‌تواند موجب برانگیختن احساسات مثبت در افراد شود و حس خوبی به شما منتقل کند. روانشناسی رنگ زرد نشان می‌دهد که این رنگ موجب افزایش متابولیسم بدن می‌شود و حس امنیت را به افراد ایجاد می‌کند. از طرفی این رنگ حس و حال‌تان را خوب می‌کند. رنگ زرد موجب می‌شود تا مشکلاتتان را برای مدتی فراموش کنید و احساس آرامش و اعتماد به نفس بیشتری را تجربه کنید.

مطالعاتی که روی روانشناسی رنگ زرد انجام شده نشان داده است که استفاده بیش از اندازه از رنگ زرد روشن و طلایی در دکوراسیون داخلی می‌تواند موجب تضعیف خلق و خو و احساسات مثبت در افراد شود. از نظر روانشناسی رنگ زرد بر خلق و خوی کودکان بد نیست بدانید معمولاً در اتاق‌هایی که سراسر زرد هستند، نوزادان بیشتر گریه می‌کند. از همین رو لازم است از رنگ زرد برای دکوراسیون داخلی در حد اعتدال استفاده شود تا تأثیر مثبتی را به افراد القا کند.

برای اینکه اتاق یا خانه تاریک و کوچک شما روشن‌تر و بزرگ‌تر به نظر برسد، می‌توانید از رنگ زرد کرمی، زرد خیلی روشن یا طرح‌های زرد روشن بر روی دیوار استفاده کنید. توجه داشته باشید که طبق روانشناسی رنگ زرد استفاده از این رنگ برای همه دیوارهای خانه به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. اگر قصد دارید دیوارهایتان را به رنگ زرد، رنگ آمیزی کنید، بهتر است یک طرف دیوار یا همان دیوار شاخص را انتخاب کنید و تنها همان را رنگ کنید.

مکمل‌های رنگ زرد در دکوراسیون داخلی

در مورد روانشناسی رنگ زرد در خانه باید بدانید استفاده از یک رنگ مناسب در کنار رنگ زرد نه تنها می‌تواند روی زیبایی ظاهر خانه شما تأثیر بگذارد، بلکه موجب القای احساساتی بهتر در شما نیز می‌شود. معمولاً رنگ‌هایی مثل آبی آسمانی، نارنجی، قرمز، بنفش بهترین رنگ‌های مکمل در کنار رنگ زرد هستند.

می‌توانید از این رنگ‌ها به هر شکلی که دوست دارید در کنار زرد استفاده کنید و یک دکوراسیون زیبا و شیک را طراحی کنید. به علاوه استفاده از رنگ‌هایی مثل قهوه‌ای و مشکی نیز در کنار زرد می‌تواند به شدت جذاب باشد و کنتراست زیبایی در فضا ایجاد کند. رنگ بنفش با هر طیفی، یک انتخاب بی‌نظیر در کنار رنگ زرد است. بنفش حس خستگی و یکنواختی رنگ زرد را کاهش می‌دهد و برای متعادل سازی این رنگ بسیار ایده آل است.

استفاده از رنگ زرد برای همه دیوارها می‌تواند موجب ایجاد حس پرخاشگری و تحریک پذیری در افراد شود. توجه داشته باشید که استفاده از رنگ زرد در کنار رنگ طوسی می‌تواند بعد از مدتی حس ناراحتی و ناخوشایندی را تشدید کند. بهتر است به جای طوسی از رنگ سفید در کنار زرد استفاده کنید تا سرزنده‌تر و شاداب‌تر به نظر برسد. اگر برای دیوار از یک کاغذ دیواری با طرح‌هایی زرد رنگ استفاده می‌کنید و یا یک سمت دیوار را به رنگ زرد نقاشی کرده‌اید، بهتر است برای کفپوش‌ها و سقف خانه حتماً از رنگ خنثی استفاده کنید. این کار موجب ایجاد حس تعادل در خانه می‌شود و جو خوشایندی را ایجاد می‌کند.

به نقل از:

youtube.com

خروج از نسخه موبایل