چرا ایزوگام باد می کند؟
زمانی که برای سازه های خود به سراغ خرید ایزوگام می روید، باید به نکات مهمی توجه کنید. همچنین باید نوع برند و کیفیت ایزوگام را مدنظر قرار دهید. تنها در این صورت است که می توانید با شرایط استاندارد آن را نصب کرده و شاهد بازدهی بالای آن باشید.
در واقع این نصب غیر اصولی ایزوگام است که باعث از کار افتادن این عایق رطوبتی و در نتیجه بروز مشکلات زیادی می شود.
یکی از مشکلاتی که اغلب برای ایزوگام ها رخ می دهد، باد کردن ایزوگام است و می خواهیم بدانیم که علت باد کردن ایزوگام چیست. پس بهتر است که به علت این موضوع بپردازیم.
همانطور که ذکر شد، نصب و پیاده سازی ایزوگام بیست بیست از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین زمانی که قصد نصب ایزوگام را دارید، باید به زیرسازی آن توجه ویژه ای داشته باشید. در این نصب، زیرسازی از اهمیت زیادی برخوردار است.
چرا که باید تا خشک شدن کامل سطح آن صبر کنید و سپس آن را به انجام برسانید. در غیر این صورت، اگر حتی مقدار کمی رطوبت در زیر ایزوگام باقی بماند، به دلیل افزایش گرما و افزایش حجم رطوبت موجود در آن، در زمان تبدیل شدن به بخار، سطح ایزوگام به اصطلاح طبله شده و یا باد می کند.
در نتیجه باد کردن سطح ایزوگام، باعث می شود تا این عایق رطوبتی به مرور زمان پاره شده و لایه های جانبی آن از یکدیگر جدا شوند.
همچنین عدم اهمیت به هم پوشانی کافی در زمان نصب ایزوگام ها، نصب با کیفیت کامل انجام نشده و ایزوگام به راحتی در اثر برخورد اجسام سنگین پاره می شود. پس زمانی که مقدار کمی رطوبت به آن در اثر سوراخ شدن ایزوگام راه پیدا کند،
بار دیگر مشکل طبله شدن و باد کردن سطح ایزوگام را به همراه خواهیم داشت. به این ترتیب برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است که مراحل نصب را به خوبی انجام دهید تا حدالامکان بتوان از بروز طبله شدن ایزوگام جلوگیری کرد.
رفع مشکل باد کردن ایزوگام
زمانی که بعد از ایزوگام کردن به روش غیر صحیح، با مشکل باد کردن ایزوگام رو به رو می شویم، اولین چیزی که باید برای آن اقدام کرد، رفع این مشکل است. برای آن که بتوان این مشکل را از بین برد، ابتدا باید بررسی های لازم صورت بگیرد که علت باد کردن ایزوگام چیست، تا بتوان وابسته به آن شرایط، به دنبال یک راه حل بهینه بود.
برای نمونه اگر باد کردن ایزوگام به دلیل پارگی و نفوذ رطوبت در آن باشد، لازم است که آن بخش های عایق حرارتی، از سطح پشت بام جدا شوند. سپس بعد از آن که سطوح پشت بام به صورت کامل خشک شد، لایه های جدید ایزوگام را جایگزین آن می کنند.
در بعضی مواقع اگر طبله شدن به دلیل وجود رطوبت قبلی در زیر ایزوگام باشد، امکان رفع کردن این مشکل به راحتی امکان پذیر نیست.
حتی اگر رطوبت بیش از اندازه زیاد باشد، باید تماما ایزوگام از روی سطح برداشته و جدا شود و برای نصب ایزوگام جدید بعد از خشک شدن کامل سطح پشت بام اقدام کرد.
همانطور که ذکر شد در بعضی مواقع برای ترمیم ایزوگام آسیب دیده اقدام می کنند. به این ترتیب بهتر است که با روش های ترمیم آشنا شوید. این روش ها به صورت زیر است:
- جدا کردن ایزوگام خراب و یا آسیب دیده و نصب یک لایه جدید
- نصب یک لایه اضافی در محل آسیب دیده
- استفاده از مواد پلیمری مانند چسب ایزوگام، پرایمر و قیر که باعث رفع این مشکل می شود.
دلایل خرابی و آسیب ایزوگام
ایزوگام ها به دلایل مختلفی با خرابی و آسیب رو به رو خواهند شد که یکی از رایج ترین آن ها طبله شدن است. با این وجود دلایل دیگری نیز وجود دارند که بهتر است با آن ها آشنا شوید. این دلایل به شرح زیر است:
- برخورد کردن اجسام نوک تیز به ایزوگام مانند میخ، پایه های کولر و …
- ریختن مواد شیمیایی به روی سطح ایزوگام
- وارد شدن فشار زیاد به روی ایزوگام
- استفاده کردن از کفش نامناسب توسط برخی از ساکنین
- شرایط جوی نامناسب در زمان اقدام برای نصب ایزوگام
- کیفیت پایین ایزوگام یا کیفیت پایین نصب
بهتر است در زمان مواجه شدن با مشکلات ذکر شده، سریعا برای رفع کردن آن ها اقدام کنید تا خسارات بیشتری وارد نشود که نتیجه آن صرف هزینه بیشتر است.
انواع خرابی ایزوگام
همه شما بارها شاهد چکه کردن سقف خانه خود بوده اید که در اثر خرابی ایزوگام رخ داده است. در این صورت باید برای ترمیم ایزوگام و رفع کردن مشکل اقدام کرد. بهتر است که با انواع این خرابی ها که باعث بروز چنین مشکلی می شوند، آشنا شوید:
- طبله و یا باد کردن ایزوگام
- جدا شدن لایه های ایزوگام از لایه های کناری یا از پشت بام
- ترک خوردن ایزوگام
- پارگی ایزوگام
- سوراخ شدن سطح ایزوگام
اولین گام شناسایی نوع خرابی است که برای رفع کردن این مشکل کمک می کند. معمولا خرابی از نوع پارگی، جدا شدگی یا طبله شدن توسط فردی که در این زمینه مهارت و تجربه کافی دارد، به راحتی شناسایی می شوند
رفع باد کردن ایزوگام
به دلیل پوشش فوق العاده ای که دارد یکی از مهمترین عایق های حفاظتی و رطوبتی محسوب می شود که شما برای نصب آن باید به نکاتی مهم دقت نمایید از جمله اینکه سطح زیرین ایزوگام باید با مواد عالی تکمیل گردد و کاملاً با مقاومت و دوام بالا انجام پذیرد.
تا ایزوگام طبله نشود و یا به قول معروف باد نکند زیرا برخی اوقات به دلیل استفاده از ایزوگام نامرغوب چسبندگی به صورت کافی و درست حاصل نمیشود و این گونه انقباض و انبساط صورت میگیرد در این شرایط شما مشاهده می کنید که ایزوگام مورد نظر شما باد کرده است پس بهتر است که در همان ابتدای کار از نصب ایزوگام نهایت دقت را داشته باشید.
رطوبت در زیرسازی و لایههای زیرین ایزوگام وجود داشته باشد ایزوگام به شکل بسیار بدی تبدیل میشود و نتیجه کار را کاملاً خنثی میکند در هر صورت ۷۰ درصد کیفیت اصلی ایزوگام به نصب اصولی و همراه با استاندارد آن برمی گردد در غیر این صورت شما نمی توانید انتظار ماندگاری و استقامت بالایی را از ایزوگام مورد نظر خود داشته باشید.
اگر ایزوگام کار در زمان نصب ایزوگام از حرارت درست بر روی لایه ایزوگام استفاده نکند ایزوگام قبل از اینکه به سطح مورد نظر بچسبد سفت میشود و اینگونه با باد کردن روبرو میگردد شما می توانید با تماس به شماره تلفن های زیر از شرکت پردیسان در تهران و کرج و حتی در غرب ایران یک نصاب و ایزوگام کار ماهر را بخواهید تا با اعزام سریع به محل بهترین نصب را برای شما عزیزان به ثمر برسانند.