باربیکیو و گریل
گریل کردن یکی از روشهای طبخ غذا است. به طبخ غذا بر روی صفحهای مشبک بر روی اجاق یا دستگاه گریل، گریل کردن میگویند. گریل کردن یکی از سالمترین روشهای پختن غذا است. بهترین روش گریل کردن استفاده از همان دستگاه گریل بدون قرار گرفتن ماده غذایی در مجاورت حرارت شعله گاز یا ذغال است. در این شرایط احتمال آسیب به بافت ماده غذایی واز بین رفتن ترکیبهای مغذی داخل آن به حداقل میرسد. فروشگاه اینترنتی دیجیکالا صفحهی اختصاصی فروش دستگاه گریل و باربیکیو خود را راه اندازی کرده است. شما میتوانید انواع مدلهای این دستگاهها را مشاهده کنید و در صورت تمایل خرید اینترنتی انجام دهید.
چگونه کباب پز را تمیز کنیم؟
یکی از مهمترین بخشها آشپزی تمیزکاری بعد از آن است؛ به همین دلیل است که افراد زیادب تمایل به خرید ماشین ظرفشویی و یا حتی سفارش غذا از بیرون دارند. تمیز کردن دستگاه گریل میتواند کاری سخت و چالشی باشد. مهمترین نکتهای که باید هنگام تمیز کردن دستگاه گریل به یاد داشته باشید این است که صفحات گریل را تنها هنگامی که کاملا خنک شدند بشورید. آب و صابون برای شست و شوی این صفحات کافی هستند و نیاز نیز از مواد شوینده شیمیایی استفاده کنید.
بهترین برندهای دستگاه باربیکیو
دستگاههای گریل در دستهی لوازم خانگی قرار میگیرند؛ بنابراین نامهای بزرگی مانند کنوود و بوش در این دسته خودنمایی میکنند. برای انتخاب بهترین برند دستگاه گریل کافی است به صفحهی اختصاصی هر محصول بروید و اطلاعات کامل آن را مطالعه کنید.
باربیکیو و انواع آن
باربیکیو کردن یکی از انواع طبخ غذا است. هنگامی که مواد غذایی به سیخ کشیده شده را بر روی ذغال داغ یا میلههای برقی طبخ میکنند، اصطلاحا آنها را باربیکیو کردهاند. دستگاه باربیکیو یا کبابپز به دستگاهی گفته میشود که میتوان با استفاده از آن مواد غذایی را باربیکیو یا کباب کرد.
باربیکیو چند کاره چیست؟
دستگاه باربیکو چندکاره به نوعی از دستگاههای باربیکیو میگویند که میتوان از آن به عنوان دستگاه گریل هم استفاده کرد. جنس دستگاه باربیکو معمولا چدنی است و بوش و تفال دو برند مشهور در تولید باربیکیو چند کاره هستند.
فرق بین باربیکیو و گریل
با وجود اینکه شباهتهای زیادی در روش طبخ گریل و باربیکیو وجود دارد اما دو تفاوت اساس این دو دستگاه و روش پخت را از هم متمایز میکند. نخستین تفاوت این امر است که مواد گوشتی بیشتر باربیکیو میشوند و مرغ و ماهی و سبزیجات معمولا به صورت گریل شده سرو میشوند. دومین تفاوت باربیکیو و دستگاه گریل محل قرار گرفتن دستگاه یا به طور کلی محیط طبخ آن است. باربیکیو عموما در حیاط و فضای باز انجام میگیرد اما میتوان از دستگاه گریل ذغالی در خانه استفاده کرد.
آشپزی با باربیکیو و لذت بردن از طعم غذا در هوای باز (البته اگر شرایط آب و هوایی مساعد باشد)، شیرینترین لحظات را برای شما و عزیزانتان رقم خواهد زد. به عبارت دیگر اگر فضای کافی در محیط باغ، ویلا، بالکن یا روف گاردن دارید، خرید باربیکیو یا کباب پز شرایطی را برای شما فراهم میکند تا نهایت استفاده را از فضای باز شخصی خود داشته باشید. اما تصمیم گیری برای انتخاب یک مدل باربیکیو به نیاز شما و شرایط محیط وابسته است.
صرف نظر از محیط و وسعت آن، انواع مدلهای باربیکیو این امکان را برای شما فراهم میکند تا در هر فضایی بتوانید یک کباب پز داشته باشید و در طول سال از آشپزی کردن با آن لذت ببرید.
انواع باربیکیو
باربیکیوها از نظر نوع سوخت، اندازه، شکل ظاهری و قابلیتهای ویژه، با یکدیگر متفاوت هستند. برای اطمینان از یک انتخاب صحیح بهتر است فاکتورهای زیر را پیش از انتخاب یک مدل در نظر بگیرید:
معمولا برای چند نفر آشپزی میکنید؟
فضایی که میخواهید باربیکیو را در آن قرار دهید چگونه است؟
برایتان طعم و حس سنتی کباب کردن مهم است یا پخت سریع غذا؟
آیا میخواهید باربیکیو شما قابلیت خاصی داشته باشد؟
پاسخ به این پرسشها به شما در انتخاب و رسیدن به بهترین مدل باربیکیو کمک بسیاری خواهد کرد. اما چیزی که در ابتدای راه باید بشناسید انواع باربیکیوهاست. باربیکیوها را میتوان از نظر نوع سوخت به دو دسته کلی تقسیم کرد.
- باربیکیو گازی زغالی
- باربیکیو زغالی
لازم است بدانید که در میان این دو دسته بندی کلی، گاها مدلهایی توسط تولید کنندگان ارائه میشود که دو قابلیت گازی و زغالی را توامان داشته و شاید برای بسیاری، یک باربیکیو گازی-زغالی یا کباب پز دو کاره ایدهالترین گزینه برای انتخاب و خرید باشد.
باربیکیو زغالی
همه میدانیم که اولین و قدیمیترین نوع باربیکیو، باربیکیو زغالی است. همانطور که مشخص است سوخت باربیکیو زغالی، چوب و زغال است. برای داشتن پختی یکنواخت لازم است تا چوب یا زغال به طور کامل برافروخته شود که برای اینکار حدودا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است. مشتعل شدن زغالها به وسیله الکل، آتش زنه و یا روشهای دیگر انجام میشود. شاید در ابتدا روشن کردن باربیکیو زغالی کمی سخت و دشوار باشد اما باید گفت آماده سازی و کار با این نوع باربیکیوها نیاز به کمی تجربه و مهارت دارد که پس از چندین بار استفاده میسر خواهد شد.
اگر چه آماده سازی باربیکیو زغالی کمی زمانبر و سخت است اما باز هم بسیاری هستند که طعم کباب را با زغال میشناسند و حس نوستالژی و سنتی آن را دوست دارند.
اشکال و مدلهای مختلفی از کباب پز زغالی در بازار مشاهده میشود. برخی از مدلهای بزرگتر با امکاناتی بیشتر بصورت ثابت قابل استفاده بوده و امکان جا به جایی ندارند بنابراین باید یک قسمت از فضای باز خود را به آنها اختصاص دهید. و در مقابل مدلهای دیگری نیز هستند که قابلیت حمل داشته که میتوانید از آنها هم در فضای باز خانه و هم در طبیعت استفاده کنید.
باربیکیو دیواری نیز نمونهای از باربیکیوهای غیر پرتابل است که برای فضاهای کوچک مانند بالکن یا حیاط کوچکی بهترین گزینه خواهند بود.
باربیکیو گازی
سوخت اصلی این باربیکیوها گاز شهری یا کپسول گاز است. باربیکیوهای گازی قابلیت جا به جایی به مکانهای مختلف را ندارند و باید یک محل مشخص که اتصالات گاز در آن محیا است، برای آنها در نظر بگیرید.
پخت سریع و یکنواخت انواع مواد خوراکی با این باربیکیوها به بهترین شکل انجام میشود و قابلیتها و ویژگیهای متعددی نیز در آنها تعبیه شده است. به طور مثال برخی از مدلها دارای پوشش یا در هستند که به هنگام پخت میتوانید درِ باربیکیو را بسته تا عمل پخت سریعتر انجام شده و همچنین دود حاصل از کباب کردن شما و مهمانانتان را آزرده نکند.
بر خلاف باربیکیو زغالی، زمان آماده سازی کباب پز گازی بسیار کوتاه است و نیازی به منتظر ماندن برای گرم شدن آن نیست. همچنین دردسرهایی چون روشن کردن زغال و پخش شدن خاکستر را نیز در این مدلها نخواهید داشت.
کابینت و قفسههایی که در برخی از مدلها مشاهده میشود نیز یک ویژگی خوب و کارآمد به حساب میآید که حس راحتی بیشتر در هنگام استفاده از باربیکیو گازی را داشته باشید. این قفسهها که در بالای جایگاه پخت قرار دارند محل خوبی برای گرم ماندن کبابهای آماده شده هستند.
قیمت خرید انواع باربیکیو
بیش از ۳۰ مدل باربیکیو گازی و زغالی در مدلها و قابلیتهای مختلف را میتوانید در این قسمت از سایت مشاهده کنید و در نهایت با در نظر داشتن فاکتورهای مختص به خود از میان متنوعترین و جدیدترین مدلها، باربیکیو مناسب و مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
در صورت وجود هرگونه پرسش و یا نیاز به مشاوره، میتوانید به رایگان با کارشناسان ما مشاوره کنید. همچنین میتوانید در اینستاگرام، نظرات مشتریان و همچنین تصاویر محصولات را مشاهده و حتی از طریق اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
باربیکیو
واژه باربیکیو یا به اصطلاح کباب پز یک کلمه کارابینی میباشد که از کلمه باباکوآ نشات گرفته است.
باباکوآ یک روش برای دودی کردن غذاها میباشد که از قدیم در هندوستان برای دودی کردن ماهی و غذاهای دریایی استفاده میشد. سپس اسپانیایی ها واژه باباکوآ را به کشور خود بازگردانده و پس از مدتی برای تهیه غذا از این ساختار استفاده نمودند. با گذشت زمان واژه باباکوا برای تلفظ راحتتر به باربیکیو تغییر داده شد. امروزه به طبخ گوشت با حرارت و مدت زمان بیشتر باربیکیو گفته میشود که این فرآیند بر روی کباب پز و هم روی منقل انجام میشود.
گوشتی که در باربیکیو استفاده میشود معمولا از تکه های بزرگ و استخوانی مثل دنده میباشد. توجه داشته باشید پخت و پز گوشت باید به صورت غیر مستقیم بر روی شعله های آتش قرار بگیرد و ممکن است پخت گوشت ساعت ها طول بکشد. برای حل این مشکل از روش گریل برای کباب کردن استفاده میکنیم و در این روش گوشت مسقیما با حرارت بالا روی شعله های آتش قرار میگیرد.
باربیکیو چیست؟
باربیکیو (barbeque) ریشه انگلیسی دارد و روشی برای پخت و پز و هم دستگاهی برای پخت و پز می باشد. پخت و پز به روش باربیکیو چند ساعت طول می کشد و گوشت آرام آرام پخته می شود. در گذشته سوراخ هایی را در داخل زمین حفر می کردند و گوشت حیوانات را داخل آن قرار داده روی آن را با برگ و سنگ می پوشاندند تا گوشت به آرامی پخته شود. باربیکیو کردن یا همان کباب کردن به روش قراردادن گوشت روی شعله مستقیم در همه ملت ها وجود داشته است. مزیت پخت و پز به این روش،لطافت و خوش طعم شدن گوشت است.
از کلمه باربیکیو برای معانی مختلفی استفاده میشود:
_ کوره ای برای پخت و پز در فضای باز
_ روشی برای پخت و پز و دودی کردن آهسته گوشت
_ هر چیزی که در فضای بیرون کباب شود
_ یک نوع طعم برای سس،چیپس،سیب زمینی و سایر غذاها
مزایای آشپزی با باربیکیو
_این وسیله و روش پخت غذا به خصوص برای کسانی که به تفریح می روند و یا روزهای تعطیل را می گذرانند مفرح و لذت بخش می باشد البته در کنار آن این روش ویژگی هایی نیز دارد که به بررسی آن می پردازیم.
_با استفاده از این روش و وسیله برای پخت گوشت، می توان از
خشک شدن گوشت جلوگیری کرد و گوشتی آبدار و نرم را تولید کرد.
_در این روش، طعم دودی که خیلی از افراد آن را می پسندند به گوشت ها داده می شود که بسیار پرطرفدار است، با استفاده از باربیکیو کردن گوشت ها می توان حرارت را کم و زیاد کرد و در هر زمان که خواستیم روند پخت را قطع کنیم.
_مواد مغذی غذا را حفظ می کند
_نسبت به سایر روش های پخت و پز چربی کمتری دارد
_به روغن نیاز ندارد
مزایای کباب کردن ذغالی در باربیکیو
برای دوستداران ، مهمترین مزیت طعم دودی است.
تمیز کردن آنها آسان است و در هر بودجه و با تعداد زیادی طرح موجود است.
شما یک منبع حرارتی مستقیم در زیر ظرف دارید که می تواند به دمای بسیار بالایی برسد.
مضرات کباب کردن ذغالی در باربیکیو
مدتی طول می کشد تا زغال چوب یا بریکت به دمای مناسب برسند.
برخی از افراد از تشکیل دودی که ممکن است ایجاد شود ، آزرده خاطر می شوند
انواع باربیکیو
انواع مختلف باربیکیو وجود دارد که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. این مسئله سلیقه ، عادت و بسته به این است که کدام روش آماده سازی را ترجیح می دهید ، کدام یک برای شما مناسب است.
باربیکیو ذغالی
کباب پز ذغالی مشهورترین و پرکاربردترین کباب پز منزل و باغ آشپزخانه است. اندازه آنها معمولاً کوچک بوده و به راحتی تمیز می شوند. شما ظروف را با استفاده از زغال چوب ، بریکت یا ترکیبی از این غذاها تهیه می کنید تا طعم دودی لطیفی به غذای شما بدهد. برخی از افراد دوست دارند گیاهان مخصوص باربیکیو را روی ذغال یا بریکت بپاشند تا کمی طعم اضافی داشته باشد. با یک کباب پز ذغالی ، درست زیر ظرف های خود آتش روشن دارید.
باربیکیو کامادو
کباب پزهای کامادو کباب پزهای تخم مرغی هستند که معمولاً از سرامیک ساخته می شوند. شما می توانید یک کباب پز کامادو را به عنوان یک نسخه لوکس تر از کباب زغالی مشاهده کنید که امکان پخت و پز بیشتر وجود دارد. آنها همچنین از نظر دما سریعتر هستند ، شما می توانید دما را به راحتی تنظیم کنید و می توانند خود را تمیز بسوزانند.
مزایای باربیکیو کامادو
به راحتی می توانید دمای خود را کنترل کنید
همچنین یک کامادو طعم دودی به غذا می دهد
به دلیل سرامیک سازی ، کباب در خارج به سختی گرم می شود.
معایب باربیکیو کامادو
معمولاً کباب پزهای کامادو نسبتاً گران هستند
برای استفاده حداکثر از همه امکانات آماده سازی ، تمرین و تجربه لازم است.
باربیکیو رومیزی
در یک کباب پز رومیزی می توان از زغال چوب و بریکت استفاده کرد ، اما نسخه های برقی آن نیز وجود دارد. آنها از سینی های یکبار مصرف فلزی یا آلومینیومی ساخته شده اند که می توانید پس از آن دور بریزید. کباب پزهای رومیزی همیشه قابل حمل هستند و بنابراین هر کجا که بروید آسان است که با خود ببرید.
مزایای باربیکیو های رومیزی
آنها بسیار مقرون به صرفه ، مفید هستند و به لطف اندازه در هر جایی قابل استفاده هستند.
معمولاً آنها بلافاصله برای استفاده آماده می شوند.
مضرات باربیکیو های رومیزی
به دلیل دستی بودن ، معمولاً سطح كباب كوچكی دارند.
باربیکیو گازی
کباب پزهای گاز کاملاً روی گاز کار می کنند. معمولاً این یک سیلندر گاز خارجی است ، اما برخی از مدل ها را می توان به شبکه گاز متصل کرد. این امر باعث می شود تنظیم دما به همان روشی که با اجاق گاز سنتی انجام می شود ، آسان باشد. مدل های کوچکی وجود دارد ، بلکه جزایر بزرگ کباب پز گازی نیز وجود دارد. استفاده از آنها آسان است اما پس از استفاده کمی بیشتر به تمیز کردن نیاز دارند.
مزایای باربیکیو گازی
تقریباً بلافاصله دمای مورد نظر را دارید و کباب می تواند شروع شود.
این درست مثل آشپزی در آشپزخانه است ، اما در هوای آزاد
کباب پزهای گازی لوکس وجود دارد
مضرات باربیکیو گازی
مدل های گسترده تر که امکان پخت و پز بیشتری را ارائه می دهند می توانند هزینه بر باشند.
اکثر سیلندرهای گاز بسیار زیاد هستند ، زیبا نیستند و فضای زیادی را اشغال می کنند.
بسیاری از مردم بوی و طعم اصیل تولید شده از زغال چوب و بریکت را از دست می دهند.
نکات مهم در استفاده از باربیکیو
بعد اتمام کار با باربیکیو ها بهتر است آنان را تمیز کنید تا تکه هایی از گوشت و .. بر روی آنان نچسبد چرا که در صورت چسیبدن و استفاده دوباره از باربیکیو ها ممکن است بوی بسیار بدی به وجود آید .
قبل از استفاده از باربیکیو ها قبل از آن که گوشت یا مواد غذایی را بروی محفظه فلزی قرار دهید توصیه می کنم برای حفظ سلامتی بیشتر محفظه فلزی را به خوبی را تمیز کنید .
تجربه ثابت کرده است که برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی خود را قبل از استفاده آن ها بر روی باربیکیو و بعد از استفاده درون یخچال نگهداری کنید.
مزایای خرید باربیکیو
خیلی از افراد وقتی به مسافرت می روند و یا برای تفریح به بیرون از محیط مراجعه می کنند خیلی علاقه مند به استفاده از غذاهایی کبابی و به سیخ کشیده شده می باشند.
به همین دلیل به دنبال درست کردن منقلی مصنوعی به وسیله چیدن سنگ و آجر روی یکدیگر می باشند تا گوشت ها را کبابی کنند.
البته امروزه با مدرنیته شدن تمام وسایل دستگاه هایی نیز تولید شد که می توانند به راحتی این کار را انجام دهند، این وسایل در مدل های مختلف و با اندازه های متفاوتی تولید می شوند.
در تعریف باربیکیو یا همان کباب پز،باید بگوییم که روشی برای کباب کردن و پختن مواد غذایی بر روی میله ها و سیخ ها می باشد، حال ممکن است این وسیله به صورت ذغالی و یا به صورت برقی و یا گازی کار کند و به عبارتی حرارت خود را از این طرق مختلف به دست آورد و به راحتی بتواند سیخ های گوشت را کباب و ذغالی کند.
باربیکیو در بسیاری از کشورها به روش پختن غذا و در برخی از کشورها به یک وسیله کوچک و بزرگ متشکل از قطعاتی مختلف از سیخ و تور و بدنه نسبت داده می شود، در ایران هم این کلمه به هر دو منظور مورد استفاده قرار می گیرد.
در این وسیله غذاها با سرعت پایین و با حرارت کم و به آرامی برای مدت طولانی طبخ می شوند، افرادی که از این روش و وسیله استفاده می کنند باید دارای صبر زیادی باشند تا گوشت های به سیخ کشیده به خوبی طبخ شوند.
در این وسیله عمدتا مواد غذایی گوشتی مانند گوشت قرمز، ماهی و مرغ و کباب ترکی طبخ می شوند، این روش به صورت سیخی و کبابی انجام می گردد.
با این روش پخت، غذا و گوشت حتی گوشت های استخوان دار مغز پخت و نرم می گردند و به راحتی توسط افراد مختلف به خصوص سالمندان و کودکان خورده می شوند.
گوشت پخته شده با این روش به خوبی طبخ می شود اما نکته ای که است این مورد می باشد که تمام آب آن خشک نمی گردد و به همین دلیل خوش مزه و آبدار است.
قابل ذکر است که در این روش پخت، گوشت در تماس مستقیم با شعله قرار نمی گیرد بلکه فقط از حرارت و گرمای آن برای پختن گوشت استفاده می شود.
منبع: تحریریه فروشگاه اینترنتی سوبیا