راهنمای خرید و تشخیص بهترین آجیل شب عید و ترفندهای آن
با نزدیک شدن به روزهای عید نوروز، مانند هرسال بازار خرید آجیل و خشکبار داغتر میشود و موضوع خرید بهترین آجیل برای شب عید نیز دوباره به میان میآید. نوروز یکی از معدود سنتهای دیرینهی ایرانیان است که هنوز به قوت خود باقی مانده. و هر ساله توسط میلیونها ایرانی جشن گرفته میشود. یکی از اقلام ضروری برای جشن گرفتن عید نوروز نیز، آجیل و خشکبار است. نوروز امسال نیز مانند نوروز قبل، کمی متفاوت تر از سالهای گذشته برگزار میشود. به دلیل همه گیری ویروس کرونا و همچنین گرانیهای سرسام آور این روزها، اهمیت خرید یک آجیل باکیفیت و سالم دو چندان شده است. سایت طلوع پخش قصد دارد تا در این مقاله با ارائهی چند نکتهی کاربردی شما را در انتخاب و خرید آجیل شب عید راهنمایی کند.
ویژگیهای یک آجیل سالم و باکیفیت:
در هنگام خرید آجیل شب عید سعی کنید آجیل و خشکبار را براساس مقدار مورد نیاز خود خریداری نماییدو تا زمانی که تازه هستند از آنها استفاده نمایید. آجیل به سبب داشتن روغن زیادی که دارد خیلی زود فاسد میشود. بنابراین مهم است که در زمان خرید از کیفیت و تازه بودن طعم آجیل اطمینان حاصل نمایید. در غیر این صورت از خرید آجیل صرف نظر کنید. در ادامه به چند مورد از ویژگیهای یک آجیل مرغوب و درجه یک اشاره میکنیم:
- آجیل با کیفیت و تازه دارای بوی خوب و همچنین مزهی شور یا شیرین (بسته به نوع آجیل خریداری شده) است. بنابراین در صورت بوی نامطبوع و مزه ترش این آجیل کهنه و مانده است.
- آجیل با کیفیت و مرغوب از نمک کمتری برخوردار است. به همین خاطر از خریداری آجیلهای خیلی شور و نمکی اکیداً خودداری کنید.
- آجیل به هیچ عنوان نباید دارای کرم خوردگی باشد. این مورد به ویژه در پسته بسیار رایج و شایع است. به همین دلیل توصیه میشود حتما آجیل و خشکبار عید را از مراکز فروش معتبر و بهداشتی خریداری کنید.
- رنگ آجیل نباید زیاد قهوهای باشد. چرا که رنگ قهوهای نشان دهندهی تفت زیاد آجیل است.
نکات مهم برای انتخاب و خرید آجیل سالم برای عید نوروز
به یاد داشته باشید در صورتی که آجیل و خشکبار به مدت طولانی در شرایط محیطی نامناسب قرار بگیرند، به نوعی قارچ آلوده خواهند شد. این قارچ به تدریج در داخل مغزها نفوذ کرده و آنها را آغشته به سمی به نام آفلاتوکسین میکند. این سم منجر به عوارض سریع یا طولانی مدت در مصرف کننده خواهد شد. برخی از عوارض سریع آفلاتوکسین، عبارتند از: تضعیف سیستم ایمنی بدن، صدمات کبدی و در نهایت سرطان کبد. در آجیلهایی که به صورت سنتی نگهداری و عرضه میشوند، این سم به مقدار زیادی وجود دارد. بنابراین توصیه میشود که در هنگام خرید آجیل بسیار دقت کنید.
حتما قبل از خرید آجیل و خشکبار از کیفیت طعم و تازه بودنشان اطمینان حاصل کنید. عطر، طعم و ظاهر آجیلها از عوامل تاثیر گذار در کیفیت آنها محسوب میشود. در ادامه میخواهیم به نکات خرید آجیل شب عید بپردازیم.
راهنمای خرید آجیل شب عید:
- آجیلهایی که مزه ترش و بوی نامطبوعی دارند را به هیچ وجه نخرید.
- از خرید آجیلی که دارای نمک زیادی باشد خودداری کنید. چرا که عموماً برای از بین بردن طعم ترش آجیل به آن نمک اضافه میکنند. به علاوه همگی بر مضرات نمک زیاد برای بدن نیز آگاهیم.
- آجیلهایی که دارای رنگ زیاد و غیرطبیعی هستند، بیکیفیت و ناسالمند و گزینهی مناسبی برای خرید نیستند.
- از خرید مغزهای پوست کنده اجتناب کنید. زیرا نگهداری از آنها سختتر و احتمال آلودگی آنها نیز بیشتر است.
عوارض مصرف آجیل فاسد و بیکیفیت:
آجیلها در صورت نگهداری نادرست، بستر مناسبی برای رشد میکروبها به ویژه ها قارچ ها به حساب میآیند. به همین دلیل مصرف آجیل فاسد و بیکیفیت عوارض و بیماریهای جدی و زیادی را به همراه دارد. از جملهی این بیماریها میتوان به مسموست غذایی، بالا بردن فشار خون و حتی سرطان کبد اشاره کرد.
خرید اینترنتی آجیل شب عید:
همانطور که همگی میدانیم با توجه به همهگیری ویروس کرونا و لزوم توجه بیش از پیش به سلامتی خود، یکی از توصیههای مهم و جدی در راستای حفظ سلامتی، روی آوردن به خرید اینترنتی است. امروزه فروشگاههای آنلاین بسیاری برای خرید اینترنتی آجیل و خشکبار فعالیت دارند. که میتوانید با اعتماد و اطمینان یک خرید راحت و سریع از آنها داشته باشید.
مزایای خرید اینترنتی آجیل و خشکبار نوروز:
با توجه به افزایش سرعت شیوع بیماری کرونا، برای حفظ سلامتی خودمان بهتر است هرچه کمتر از خانه خارج شویم. خرید اینترنتی آجیل شب عید از یک فروشگاه اینترنتی معتبر، میتواند کمک کند تا میزان کمتری در معرض ابتلا به این ویروس قرار بگیرید. علاوه بر این، خرید اینترنتی به شما این امکان را میدهد تا با کمترین هزینه، بهترین خرید را داشته باشید.
یکی دیگر از مزایای خرید اینترنی آجیل نوروز، امکان مقایسه قیمتهاست. میتوانید با یک جستجوی کوتاه و در زمان کم تفاوت قیمت و کیفیت فروشگاههای مختلف را ملاحظه کرده و در نهایت بهترین تصمیم را بگیرید.
قیمت مناسب یکی دیگر از علتهای مهم و اصلی برای خرید اینترنتی آجیل و خشکبار عید است. در خرید و فروشهای اینترنتی چون فروشندگان ارتباط مستقیم با کشاورزان دارند بنابراین بدون واسطه خرید و فروش کنند. به همین روی عموما قیمت مناسبتری به خریداران ارائه میدهند.
ترفندی ساده برای تشخیص بهترین آجیل عید
برخی از فروشندگان با ترفندهایی آجیل کهنه و رنگ شده را عرضه میکنند، پس دانستن ترفندهایی برای اطمینان از کیفیت آجیل ضروری است. مغزها و آجیل در کنار میوه و شیرینی از خوراکیهایی است که خوردن آن در مراسمی چون عید نوروز و شب یلدا بین ایرانیان مرسوم است. آجیل دارای چربیهای مفید برای بدن است و خوردن به اندازه آنها، ویتامین، پروتئین و مواد معدنی مورد نیاز بدن نظیر کلسیم و فسفر را تامین میکند. بعد از قیمت زیاد یکی از بزرگترین مشکلات ما هنگام خرید آجیل عید این است که چگونه آجیل با کیفیت بخریم. در ادامه به شما چند ترفند خواهیم گفت تا بهترین و سالمترین خرید آجیل شب عید را داشته باشید.
نصف کنید
کمی از آجیلی که قصد خرید آن را دارید، از وسط نصف کنید. اگر داخل آجیل سوراخی دیده شد این آجیل نامرغوب است و به قول معروف کهنه شده است.
رنگ آجیل
به رنگ آجیل هنگام خرید دقت کنید. آجیلهایی که دارای لکههای قهوهای رنگ یا کدر هستند، ناسالماند و باید آنها را از فهرست خرید خود حذف کنید. آجیل مرغوب باید رنگ طبیعی داشته باشد. بنابراین اگر آجیلی بیش از حد براق بود به سالم بودن آن شک کنید. چون برخی فروشندگان سودجو برای جلب توجه مشتریان از رنگهای غیرمجاز برای براق کردن آجیل استفاده میکنند.از خرید پستههایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگشده دارند، خودداری کنید. دور تخمههای پررنگ را هم خط بکشید. آنها را به زور رنگهای مصنوعی به این شکل درآوردهاند.
آجیل را در مشت خود بریزید
مقداری از آجیل را در مشت خود بریزید و کمی منتظر بمانید. سپس آن را خالی کنید و ببینید که آیا روی دست شما رنگ پس داده است؟ پس دادن رنگ، نشانه غیر بهداشتی بودن آجیل است. طبق دستورالعملهای بهداشتی، به کار بردن هر نوع رنگ، حتی رنگهای مجاز خوراکی، در تولید آجیل ممنوع است.
خرید لب خندانها ممنوع
برای باز کردن پستهها یا به اصطلاح خندان کردنشان، آنها را در ظرفهای آب گرم میریزند تا باد کنند، بعد آنها را داخل ظرف آب سرد میریزند تا پوستشان به اصطلاح بترکد. این اختلاف دمای ناگهانی، یا به اصطلاح شوک حرارتی، روی کیفیت پسته تاثیر منفی میگذارد و علاوه بر آن موجب نمکشیدن پسته هم میشود. این پستهها زودتر فاسد میشوند. تخمههای لبخندان هم انتخاب خوبی برای خرید نیستند. مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار میگیرد، علاوه بر طعم، کیفیت خود را نیز از دست میدهد و زودتر از انواع دربسته فاسد میشود.
با پوست بخرید
هنگامی که آجیل را مغز میکنید، تنها مدت تازگی آن را کاهش میدهید. پس واقعبین باشیم. بسیاری از ما آجیلهای مغز شده میخریم، زیرا در دسترستر هستند و استفاده از آنها هم سادهتر است اما اگر به دنبال داشتن یک آجیل با کیفیتتر با ماندگاری بالا هستید،انتخاب آجیل با پوست گزینه مناسبتری است.
چگونه آجیل اقتصادی بخریم؟
معمولا آجیل دارای ترکیب یکسانی است. به جای اینکه از ترکیبات تکراری آجیل، استفاده کنید به آجیل خود تنوع دهید. آجیلهای شیرین از جمله توت خشک، کشمش، انجیر، برگ زردآلو و برگ آلو را میتوانید جایگزین آجیل شور کنید. استفاده از یک یا دو مغز به همراه یکی از تخمهها در کنار آجیل شیرین ترکیب سالم و مقرون به صرفهای است.
منبع : سایت طلوع پخش