نحوه تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

صفر تا صد روش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال (کاربردها، روش‌ها و پیش‌نیازها)

محتوای این مطلب نمایش

هزینه تعمیر هد هارد اکسترنال  دیتاریکاوری ایران مقرون به صرفه است، اما بهتر این است که در این فاصله معطل نمانید وهارد اینترنال خود را به هارد اکسترنال تبدیل کنید تا بتوانید از اطلاعات خود استفاده کنید. تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال شاید در نگاه اول کار بسیار سختی به نظر برسد؛ اما تکنیک آسانی است که بسیاری از کاربران حرفه‌ای از آن استفاده می‌کنند. با استفاده از این تکنیک می‌توان به جای هزینه کردن برای خرید یک هارد اکسترنال، به سراغ هارد دیسک‌های داخلی سیستم‌های قدیمی رفت و آن‌ها را تبدیل به یک هارد قابل حمل و خارجی کرد. البته این‌ تنها یکی از کاربردهای تبدیل هارد داخلی به اکسترنال است.

تغذیه | هارد اینترنال

روش انجام این کار بسیار آسان است؛ ولی به لوازم جانبی نیاز دارد. به علاوه، انجام این کار دقت کافی می‌طلبد و باید تمامی نکات مربوط به آن را هم مدنظر قرار داد. در این مقاله صفر تا صد روش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را بررسی خواهیم کرد. از کاربردها، روش‌ها و پیش‌نیازها گرفته تا نکاتی که باید برای انتخاب لوازم جانبی در نظر بگیرید. با ما همراه باشید.

تغذیه | هارد اینترنال

کاربردهای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

استفاده از روش‌هایی که در این مقاله، برای تبدیل یک هارد دیسک داخلی به یک هارد خارجی، به آن‌ها می‌پردازیم، می‌توانند به شما کمک کنند تا:

  • در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید. اگر نیاز به یک هارد جانبی برای ذخیره‌سازی اطلاعات خود دارید، برای باید هزینه‌ای زیادی را متحمل شوید. در صورتی که می‌توانید از هارد‌های سیستم‌های قدیمی خود استفاده کرده و به راحتی و با صرف هزینه‌های به مراتب کمتری، آن‌ها را به یک هارد دیسک اکسترنال تبدیل کنید.
  • از اطلاعات شخصی خود محافظت کنید. زمانی که قصد فروش سیستم یا لپ‌تاپ قدیمی خود را دارید، نباید نگران اطلاعات ذخیره شده روی هارد باشید. کافی است که جدیدی برای سیستم خود تهیه کرده و با تبدیل هارد دیسک قبلی خود به یک هارد اکسترنال، همچنان اطلاعات خود را حفظ کنید.
  • سیستم قدیمی خود را بازیافت کنید. اگر کامپیوتر شخصی یا لپ‌تاپ شما به دلایلی سخت افزاری و مشکلاتی مثل خراب شدن مادربورد دیگر قابل استفاده نیست، می‌توانید هارد اینترنال آن را جدا کرده و به یک هارد دیسک اکسترنال تبدیل کنید. البته به شرطی که از سالم بودن آن مطمئن هستید.

تفاوت هارد اکسترنال و هارد اینترنال

حالا که با مزیت‌ها و کاربردهای آشنا شدید، قبل از اقدام برای این کار، باید تفاوت‌های اساسی بین این دو نوع هارد را هم کاملا بشناسید. این شناخت، موجب می‌شود که بهتر متوجه نکات و مراحل تبدیل این دو نوع هارد به یکدیگر شوید:

1- هارد اینترنال:

حتما می‌دانید که هاردهای اینترنال داخل و بدنۀ لپ‌تاپ‌ها نصب می‌شوند و برق موردنیاز خود را از سیم‌های داخلی سیستم تأمین می‌کنند. این هاردها به دلیل اینکه قابل حمل نیستند و دور از دسترس قرار دارند، معمولا ضد ضربه، ضدآب و غیره ساخته نمی‌شوند و از این رو در مقایسه با هاردهای اکسترنال آسیب پذیرند. نیاز به تعمیر هارد بدسکتور یکی از این آسیب هاست.

2- هارد اکسترنال:

بارزترین ویژگی هاردهای خارجی قابل حمل بودن آن‌ها است. به همین دلیل این قطعات را ضد ضربه، ضد آب، ضد شوک و مقاوم‌تر می‌سازند تا در هنگام جابه‌جایی کمتر دچار مشکل شوند. به علاوه برای محافظت بیشتر از این هاردها در هنگام جابه‌جایی، از انواع استفاده می‌کنند. این حافظه‌ها برای تامین برق خود معمولا از کابل‌های USB کمک می‌گیرند که باید آن‌ها را به درگاه یو اس بی سیستم متصل کرد.

روشهای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

برای تبدیل هارد دیسک داخلی به اکسترنال ابتدا باید مطمئن شوید که هارد اینترنال شما پتانسیل تبدیل شدن به یک هارد اکسترنال را دارد. در انتهای این مقاله به شما خواهیم گفت که چگونه از سالم و مناسب بودن هارد اینترنال خود اطمینان حاصل کنید. پس قبل از اینکه برای عملی کردن یکی از روش‌های زیر، اقدام به خرید قطعات کنید، حتما هارد خود را مورد بررسی قرار دهید. در ادامه به توضیح روش‌های تبدیل خواهیم پرداخت:

1- استفاده از کابل‌های تبدیل هارد

در بازار کابل‌های مبدل فراوانی وجود دارند که از یک سمت دارای سوکت SATA، PATA یا IDE هستند و از سمت دیگر با سوکت USB به سیستم متصل می‌شوند و می‌توانند به راحتی هاردهای اینترنال را به اکسترنال تبدیل کنند. به علاوه استفاده از مبدل‌های sata به usb ارزان‌ترین روش هم برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال محسوب می‌شود. این کابل‌ها بسته به نوع هارد در انواع مختلف زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

مبدلهای هارد 3.5 اینچی:

اگر هارد دیسک داخلی که قصد استفاده از آن به صورت خارجی را دارید، قبلا روی یک رایانه روی میزی نصب بوده، باید از مبدل‌های 3.5 اینچی کمک بگیرید. برای این کار، سر کابل پاتا را به هارد موردنظر و طرف دیگر آن را به دستگاه وصل کنید. در نظر داشته باشید که در این روش نیاز دارید برای تأمین برق هارد، از کابل‌های جداگانه استفاده کنید. این امر در برخی از موارد دردسرساز خواهد شد و محدودیت ایجاد می‌کند. به همین دلیل بسیاری از کاربران حرفه‌ای، این روش را موقت می‌دانند و از آن تنها در مواردی استفاده می‌کنند که نیاز به جابه‌جایی نداشته باشند.

مبدلهای هارد 2.5 اینچی:

اگر هارد دیسک اینترنال شما، از یک لپ‌تاپ جدا شده، برای تبدیل آن نیاز به مبدل‌های 2.5 اینچی دارید. برخی از مدل‌های مبدل‌های هارد 2.5 اینچی مثل مدل: تنها دارای یک رابط USB هستند؛ ولی برخی دیگر برای تأمین برق دو سر USB دارند که یکی به منظور انتقال اطلاعات و دیگری برای تامین برق مورد استفاده قرار می‌گیرد که در این صورت حتما باید هر دو سر USB را به پورت‌های سیستم متصل کرد.

2- استفاده از باکس هارد

ابزار دومی که می‌توانید از آن برای تبدیل هارد داخلی خود به هارد اکسترنال استفاده کنید، است. باکس هارد کمک می‌کند که به صورت کاملا اصولی و ایمن از هارد داخلی خود استفاده کنید و از این رو در مقایسه با روش قبلی بهتر است؛ اما به همان نسبت هم قیمت بالاتری دارد.

قاب‌های هارد دارای یک بورد کوچک داخلی هستند که از سمت پین‌های ساتا یا پاتا به هارد متصل می‌شود و  از طرف دیگر با پورت USB توانایی اتصال به سیستم‌ها را دارد. این قاب‌ها در ابعاد مختلف طراحی می‌شوند که باید در هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید. در ادامۀ مقاله بیشتر در مورد نکاتی که باید هنگام خرید باکس هارد در نظر بگیرید، صحبت خواهیم کرد؛

اما چگونه می‌توان از این باکس هاردها استفاده کرد؟

روش استفاده از باکس هارد

استفاده از باکس هاردها برخلاف تصور کار آسانی است. بعد از اینکه با توجه به نوع هارد اینترنال، بودجه و قابلیت‌هایی که در نظر دارید، یک باکس هارد خریداری کردید، کافی است که مراحل زیر را انجام دهید:

  • اگر روی درب باکس هارد شما پیچی وجود دارد، آن‌ها را باز کنید؛ وگرنه برای باز کردن درب باکس، باید در جهت مخالف کمی آن را فشار دهید.
  • حالا با توجه به پین‌های ساتا یا پاتا، هارد را از جهت درست در محفظه جایگذاری کرده و محکم کنید.
  • اگر باکس هارد قدیمی دارید، احتمالا باید کابل‌های درون آن را به هارد متصل کنید. در باکس هاردهای جدیدتر، کانکتورها از قبل متصل شده‌اند.
  • بعد از اینکه مطمئن شدید، هارد در جای خود به درستی قرار گرفته است، باید درب آن را ببندید. اگر درب باکس شما پیچی است، باید با نگهداشتن همزمان درب، پیچ‌ها را محکم کنید.
  • در صورتی که بعد از اتصال هارد به سیستم، درایور مربوط به آن شناسایی نشد، باید از طریق منوی Disk Manager در ویندوز یا Disk Utility در OS X اقدام و درایور را نصب کنید.

با اینکه استفاده از باکس برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال بسیار ساده به نظر می‌رسد؛ اما اگر باکس خود را به درستی انتخاب نکرده باشید، احتمال عدم موفقیت در این روش وجود دارد. در ادامه به نکاتی می‌پردازیم که باید در هنگام خرید باکس هارد مناسب در نظر داشته باشید.

نکاتی که باید برای خرید باکس هارد در نظر بگیرید:

در بازار انواع مختلفی باکس هارد عرضه شده است که هر کدام قابلیت‌ها و قیمت‌های مختلفی دارند. در ادامه مهم‌ترین نکاتی را که باید در هنگام انتخاب این لوازم جانبی در نظر داشته باشید، با هم مرور خواهیم کرد:

1- سایز باکس هارد

هاردهای اینترنال در اندازه‌های استانداردی وجود دارند. هاردهایی که داخل کیس‌های کامپیوترهای رومیزی نصب می‌شوند، 3.5 اینچی هستند و در مقابل هاردهای داخلی لپ‌تاپ‌ها سایزی برابر با 2.5 اینچ دارند. در هنگام خرید باکس هارد باید در نظر بگیرید که از چه سایز هاردی پشتیبانی می‌کند.

همچنین در نظر داشته باشید که هاردهای 2.5 اینچی، بسته به میزان ظرفیت ارتفاع‌های مختلفی هم دارند. ارتفاع این باکس‌ها ممکن است  ۹٫۵، ۷ یا ۱۲٫۵ میلی‌متر باشد که به این ابعاد هم باید در هنگام انتخاب باکس توجه کرد.

نکتۀ بسیار مهم دیگر این است که باکس‌هایی که هاردهای 3.5 اینچی را دربرمی‌گیرند، باید حتما توسط کابل جداگانه به برق متصل شوند. چرا که کامیپوترها و لپ‌تاپ‌ها قادر به تامین انرژی آن‌ها نیستند.

هاردباکس‌های 2.5 اینچی؛ اما این محدودیت را ندارند.

2- نوع رابط داخلی باکس هارد

هاردهای 3.5 اینچی دارای درگاه‌های PATA یا IDE هستند که البته مدل‌های IDE قدیمی‌ترند و کمتر دیده می‌شوند. به هرحال در هنگام خرید باکس باید به نوع رابط داخلی آن توجه داشته باشید.

حافظه‌های لپ‌تاپ‌ها هم که سایز 2.5 اینچی دارند، به جدیدترین رابط‌های داخلی یعنی SATA مجهزند و باید برای تبدیل آن‌ها به هارد اکسترنال از قاب‌های SATA 2.5 استفاده کرد.

3- نوع رابط خارجی باکس هارد

نوع رابط خارجی باکس تعیین می‌کند که شما برای اتصال هارد خود به سیستم از چه استفاده کنید. حتما می‌دانید که کابل‌های مختلف برای انتقال داده از سرعت‌ها و کیفیت‌های متفاوتی پشتیبانی می‌کنند. به همین دلیل انتخاب این ویژگی هارد باکس بسیار اهمیت دارد.

رابط خارجی هارد باکس‌ها می‌تواند از نوع: USB، FireWire یا eSATA باشد. پورت‌های USB خود به انواع مختلف کابل‌ها از جمله: ، USB 2.0 و USB 3.0 متصل می‌شوند.

در این میان، هارد باکس‌ها با نوع اتصالات USB 2.0 قیمت پایین‌تری در مقایسه با همنوعان خود دارند و به همان نسبت در انتقال داده هم سرعت پایین‌تری خواهند داشت. در مقابل هاردباکس‌های USB 3.0 قیمت بیشتر و سرعت بالاتری دارند.

بهتر است بدانید که پورت‌های eSATA هم بسیار سریع عمل می‌کنند؛ اما هنوز در سیستم‌های بسیار کمی پیاده‌سازی شده‌اند.

4- جنس بدنه

هارد باکس از نظر جنس بدنه هم متنوع هستند. بیشتر مدل‌ها از جنس پلاستیک یا فلز ساخته شده‌اند. برای ساخت مدل‌های پلاستیکی، از پلاستیک‌های فشرده استفاده می‌شود که علیرغم تصور مقاومت لازم را برای حفاظت از یک هارد دارند. به علاوه، این مدل‌ها شباهت بسیاری به هاردهای اکسترنال دارند و از نظر ظاهری بسیار شیک هستند.

در مقابل، هارد باکس‌های فلزی، با وجود استحکام بالا؛ ولی ظاهری دلپسندی ندارند و شاید در نگاه اول موردپسند شما قرار نگیرند.

با این حال، نباید فراموش کنید که این نوع از باکس‌ها می‌توانند در افزایش طول عمر هارد دیسک شما اثر به سزایی بگذارند. چرا که حرارت ناشی از کار کردن هارد دیسک را به سرعت از خود خارج می‌کنند. در صورتی که هارد باکس‌های پلاستیکی مدت زمان بیشتری حرارت را در خود حفظ خواهند کرد و از این رو برای استفاده‌های طولانی مدت در روز مناسب به نظر نمی‌رسند.

حالا که با ویژگی‌های هاردباکس‌های مختلف آشنا شدید، می‌توانید آگاهانه‌تر برای خرید اقدام کنید؛ اما قبل از هزینه کردن باید مطمئن شوید که هارد اینترنال شما پتانسیل تبدیل به هارد اکسترنال را دارد.

تغذیه | هارد اینترنال

هارد اینترنال برای تبدیل شدن به اکسترنال باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟

هر هارد اینترنالی را نمی‌توان اکسترنال کرد. به علاوه برای اینکه بتوان بهترین روش و ابزار را برای این کار انتخاب کرد، باید برخی از ویژگی‌های هارد اینترنال را ملاک قرار داد. در ادامه به بررسی تمام ویژگی‌های حائز اهمیت هارد دیسک داخلی خواهیم پرداخت. قبل از خواندن ادامه این بخش به مقاله چگونه هارد اکسترنال را ریکاوری کنیم؟ مراجعه نمایید تا مراحل زیر را دقیق تر متوجه شوید.

1- سالم بودن هارد دیسک

اگر از آخرین باری که هارد اینترنال خود را در سیستم مورد استفاده قرار داد، زمان زیادی می‌گذرد، احتمال خراب شدن آن وجود دارد و مسلم است که یک هارد دیسک خراب ارزش صرف هزینه و زمان برای تبدیل شدن به هارد اکسترنال را ندارد.

برای اینکه از سالم بودن حافظه خود مطمئن شوید، می‌توانید در هنگام استفاده به صدای آن گوش کنید. در صورتی که صدای اضافه یا ناهنجاری از آن شنیده نمی‌شود، می‌توانید به سالم بودن آن امیدوار باشید.

البته این روش تخصصی و کافی نیست. به نظر تشخیص سلامت و عمر هارد باید از برنامه‌های جانبی استفاده کرد. نرم افزارهای مثل Crystal Disk Info برای این منظور عرضه شده‌اند که می‌توانید آن‌ها را دانلود و نصب کنید.

در این نرم افزارها اطلاعات مفیدی در مورد میزان عمر هارد، سرعت، شماره سریال، استانداردها و غیره به دست خواهید آورد. به علاوه در گزینۀ Health Status  می‌توانید از سالم و مناسب بودن هارد خود اطمینان حاصل کنید. فراموش نکنیدکه اگر در این قسمت وضعیت یا هشدار قرمزی مشاهده کردید، باید از تبدیل هارد منصرف شوید.

2- نوع هارد

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، هارد دیسک‌های کامپیوترهای رومیزی در ابعاد 3.5 اینچی وجود دارند و در هنگام تبدیل آن‌ها باید توجه داشته باشید که این هاردها باید الزاما به یک منبع تغذیه خارجی برای تامین انرژی برق متصل شوند.

در مقابل هارد دیسک‌های لپ تاپ در ابعاد 2.5 اینچی عرضه می‌شوند و نیازی به اتصال جداگانه برای تامین انرژی خود ندارند و تنها با یک کابل می‌توان آن‌ها را به کامپیوتر متصل کرد. از نظر قیمتی هاردهای 2.5 اینچی که جدیدتر هستند، نرخ بالاتری دارند.

3- نوع اتصالات هارد

هاردهای اینترنال از طریق کابل‌های PATA، IDE یا SATA با سیستم اتصال برقرار می‌کنند. معمولا هارد دیسک‌‌های قدیمی‌تر از IDE بهره می‌برند که امروزه کمتر اثری از آن‌ها می‌بینیم. اتصالات PATA هم روی هاردهای 3.5 اینچی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در نهایت، پورت‌های SATA که فناوری جدیدتری دارند، تنها روی هاردهای 2.5 اینچی نصب می‌شوند.

اطلاع از این نوع اتصال هارد اینترنال برای خرید باکس هارد مناسب ضروری است.

چگونه میتوان هارد اینترنال را به اکسترنال تبدیل کرد؟

برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال ابتدا باید از سالم بودن هارد، سایز و نوع اتصالات آن اطلاع پیدا کنید. سپس می‌توانید با توجه به این مشخصات از کابل‌های مبدل SATA یا PATA به USB استفاده کنید که ارزان‌ترین و آسان‌ترین روش تبدیل به شمار می‌روند. همچنین، می‌توانید از باکس هاردها کمک بگیرید که روشی اصولی‌تر و ایمن‌تر است، هرچند از نظر قیمتی برای شما گران‌تر تمام خواهد شد. برای انتخاب باکس هاردها باید به نکات مهمی از جمله: پشتیبانی از سایز هارد، نوع اتصالات داخلی و خارجی، جنس بدنه و غیره توجه داشته باشید و این را تنها از فروشگاه‌های معتبری مثل جانبی خریداری کنید.

مروری بر 3 روش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

همانطور که تا به اینجا گفتیم، هارد اینترنالی که درون کامپیوتر شما قرار دارد به احتمال زیاد اطلاعات مهم و زیادی را در خود ذخیره کرده است. گاهی اوقات لازم است تا در مکانی دیگر به اطلاعات ذخیره شده درون این هارد دیسک دسترسی داشته باشید و یا در برخی مواقع ممکن است کامپیوتر جدیدی خریده باشید و صرفا قصد دارید اطلاعات هارد قدیمی‌تان را به هارد دیسک جدید منتقل کنید. اگر هر چند وقت یکبار با چنین شرایطی مواجه می‌شوید، جداسازی هارد از درون کیس و نصب آن درون کیس جدید می‌تواند روشی پرزحمت و خسته کننده باشد.

علاوه بر این، شما در طول سفر یا مکان‌هایی که به هر دلیل به اطلاعات ذخیره‌ شده درون هارد اینترنال سیستم‌تان نیاز دارید، نمی‌توانید به آنها دسترسی داشته باشید. در این مقاله به 3 روش متداول برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال اشاره شده است که با استفاده از آنها می‌توانید این مشکل را برطرف کنید.

در واقع تبدیل هارد اینترنال 3.5 اینچی به اکسترنال بسیار آسان است. شما با یک پیچ‌گوشتی، قاب، داک یا کابل مناسب و کمی آشنایی با کامپیوتر به راحتی می‌توانید در هر زمانی هارد اینترنال خود را به یک هارد اکسترنال تبدیل کنید. البته عبارت صحیح‌تر این است که هارد اینترنال خود را به عنوان یک هارد اکسترنال مورد استفاده قرار دهید.

همان‌طور که گفته شد برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال می‌توان از سه روش استفاده کرد. در تکمیل بخش قبل به این روش‌ها اشاره و همچنین تفاوت‌های بین هاردهای اینترنال 2.5 و 3.5 اینچی و معایب و مزایای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را بررسی می‌کنیم.

تفاوت هارد اینترنال 2.5 با 3.5 اینچی

هاردهای اینترنال معمولا به دو دسته 2.5 اینچی و 3.5 اینچی تقسیم می‌شوند. در واقع هاردهای 2.5 اینچی که عموما با نام هارد لپ‌تاپی شناخته می‌شوند دارای عرض 2.5 اینچی (6.35 سانتی‌متر) هستند. این در حالی است که هاردهای اینترنال 3.5 اینچی از عرض 8.89 سانتی‌متری برخوردارند.

اکثر هاردهای اینترنال 2.5 اینچی دارای ارتفاع 9.5 میلی‌متری هستند اما بعضی از هاردها نیز ممکن است از ارتفاع 12.5 میلی‌متری برخوردار باشند. این تفاوت در ابعاد باعث شده است تا وزن هاردهای 2.5 اینچی به مراتب کمتر باشد.

بدین ترتیب، هنگام انتخاب قاب یا باکس هارد مناسب باید این پارامترها را مدنظر قرار دهید. علاوه بر این، ممکن است هارد اینترنال قدیمی شما به جای رابط اتصال ساتا از رابط پاتا برخوردار باشد. بنابراین باید باکس هاردی را انتخاب کنید که از این رابط اتصال پشتیبانی کند.

رابط اتصال ساتا معمولا شامل دو اتصال تخت است اما رابط‌های پاتا شامل دو اتصال با پین‌های متعدد است. بنابراین از نظر ظاهری به راحتی می‌توانید تفاوت بین این دو رابط اتصال را تشخیص دهید.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که هاردهای اینترنال 2.5 اینچی معمولا از سرعت چرخش پایین‌تر 5400 دور در دقیقه‌ای بهره می‌برند. این در حالی است که هاردهای 3.5 اینچی از سرعت 7200 دور برخوردارند و بنابراین سرعت خواندن و نوشتن بالاتری دارند.

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با قاب مخصوص

قاب‌های محافظ که با عنوان باکسِ هارد نیز شناخته می‌شوند، در واقع محفظه‌های مخصوصی هستند که هارد اینترنال درون آنها قرار می‌گیرد. این قاب‌ها رابط‌های اتصال متنوع شامل USB، USB Type-C، لایتنینگ و غیره را در دسترس کاربر قرار می‌دهند.

باکس هاردی که برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال استفاده می‌شود معمولا از نظر متریال و طراحی ظاهری متنوع است. بنابراین با توجه به نوع کاربری و سلیقه خود می‌توانید یک طرح مناسب را انتخاب کنید.

برای مثال بعضی از باکس‌ها دارای بدنه‌ای فلزی یا حتی چوبی هستند که علاوه بر زیبایی، استحکام بالاتری دارند. بعضی دیگر دارای ضربه‌گیرهای سیلیکونی و یا واشرهای مخصوص برای بالا بردن مقاومت قاب در برابر نفوذ قطرات آب، رطوبت و گرد و غبار هستند.

اما به طور کلی، اکثر باکس‌ها دارای بدنه‌ای پلاستیکی یا آلومینیومی هستند و رابط اتصال USB را در دسترس کاربر قرار می‌دهند. برای استفاده از باکس هارد کافیست هارد اینترنال را از درون کیس خارج و کاوری که بر روی باکس قرار دارد را باز کنید و سپس هارد را درون باکس قرار دهید.

هنگام جایگذاری هارد به محل قرارگیری رابط‌های اتصال توجه کنید. اگر قصد تبدیل هارد اینترنال 3.5 به اکسترنال را دارید، احتمالا باکس هارد شما دارای یک کابل اتصال برق نیز هست. برای روشن شدن هارد حتما باید این کابل را هم به هارد متصل کنید.

پس از متصل کردن هارد به رابط و کابل اتصال باکس، می‌توانید هارد را درون محفظه قرار دهید و سپس پیچ کاور محافظ را ببندید. بسته به نوع باکس هاردی که خریده‌اید و 2.5 یا 3.5 اینچ بودن هارد اینترنال، ممکن است یک سوکت برق AC نیز بر روی بدنه باکس وجود داشته باشد.

بدین ترتیب، علاوه بر اتصال کابل USB به لپ‌تاپ یا کامپیوتر، باید برق مورد نیاز را با استفاده از آداپتور در دسترس باکس هارد قرار دهید.

داک تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

روش دیگری که می‌توانید از آن برای تبدیل هارد اینترنال 3.5 به اکسترنال استفاده کنید داک استیشن است. داک استیشن‌ها دارای انواع مختلفی هستند و از نظر تعداد هاردهای قابل نصب، رابط‌های اتصال، ابعاد و ویژگی‌های اضافی با یکدیگر متفاوت هستند.

برای انتخاب یک داک استیشن مناسب نیز باید به نکات مشابهی توجه داشته باشید. تفاوت اصلی بین داک استیشن و باکس هارد در این است که داک‌ها معمولا فقط از رابط اتصال ساتا پشتیبانی می‌کنند و با هر دو هارد اینترنال 2.5 و 3.5 اینچی سازگاری دارند. علاوه بر این، امکان نصب دو یا چند هارد اینترنال در داک وجود دارد.

استفاده از این داک‌ها بسیار آسان است و برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال کافیست هارد را از کیس کامپیوتر یا لپ‌تاپ خارج و آن را از قسمت رابط‌های اتصال درون داک قرار دهید. دقت کنید که رابط‌های اتصال در جهت یکسانی قرار داشته باشند.

به علت ویژگی‌ها و قابلیت نصب چند هارد اینترنال، اکثر داک‌های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال دارای سوکت برق AC هستند. بنابراین، در واقع برای استفاده از یک داک باید به پریز برق دسترسی داشته باشید.

از جمله مزایای داک تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال می‌توان به طراحی زیباتر و قابلیت استفاده آسان‌تر اشاره کرد. بدین ترتیب مواقعی که موقتا قصد تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را داشته باشید، استفاده از داک احتمالا انتخاب بهتری است.

برد تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

روش سوم استفاده از بردهای آماده است. این بردها از ابعاد و وزن حداقلی بهره می‌برند و به راحتی در جیب پیراهن شما نیز جا می‌گیرند. این نوع از تبدیل‌ها معمولا از رابط‌های اتصال IDE و SATA پشتیبانی می‌کنند و دارای اینترفیس USB هستند.

مهمترین مزیت این روش در ابعاد و قابلیت حمل بسیار بالا است که امکان تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را در هر شرایطی میسر می‌کند. اما استفاده از بردهای بی کیفیت و نامعتبر می‌تواند باعث آسیب دیدن هارد دیسک شما شود.

علاوه بر این، اکثر بردها دارای ورودی برق نیستند و بنابراین امکان پشتیبانی از هاردهای اینترنال 3.5 اینچی را ندارند. استفاده از این روش برای تبدیل هارد اینترنال 2.5 به اکسترنال در برخی مواقع می‌تواند بهترین گزینه باشد.

معایب تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

تبدیل هاردهای اینترنال 2.5 و 3.5 اینچی به اکسترنال در بسیاری از مواقع می‌تواند بهترین گزینه برای جابه‌جایی فایل‌ها و یا دسترسی به اطلاعات مهم باشد. اما با این حال، استفاده از هر کدام از 3 روشی که در این مقاله به آن اشاره شد معایب خاص خود را هم دارد.

باکس هارد اگرچه مراحل نصب و استفاده نسبتا زمان‌بری دارد، اما نسبت به دو روش دیگر امنیت بالاتری را ارائه می‌دهد. در این روش، هارد اینترنال در برابر گرد و خاک، نفوذ آب و الکتریسیته ساکن به خوبی محافظت می‌شود و خطری متوجه اطلاعات ذخیره شده در هارد نیست.

در روش تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال با استفاده از داک، کاربر امکان نصب دو یا چند هارد اینترنال را دارد. اما از سوی دیگر حتما باید به پریز برق دسترسی داشته باشید. بنابراین، از قابلیت حملی که باکس هارد در اختیارتان قرار می‌دهد بی‌بهره خواهید بود.

نکته مهم دیگر این است که خرید باکس هارد، داک یا برد تبدیل نامناسب و بی کیفیت به احتمال زیاد تاثیر محسوسی بر روی عملکرد هارد اینترنال شما خواهد گذاشت. بنابراین، مهمترین اولویت شما باید خرید یک محصول مناسب از برندی معتبر و امتحان شده باشد تا از حداکثر کارایی هارد خود بهره ببرید.

سخن پایانی

استفاده از باکس، داک و برد تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال به کاربر اجازه می‌دهد تا به اطلاعاتی که در هارد کامپیوتر دسکتاپش ذخیره شده است دسترسی داشته باشد. این دستگاه‌ها خیلی راحت و سریع هارد اینترنال شما را به یک هارد اکسترنال تبدیل می‌کنند و می‌توانید آن را در هر مکانی به همراه داشته باشید.