دلایل ریزش مو ناشی از PCOS و گزینه های درمانی

پوست | تغذیه

پوست | تغذیه

علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا تنبلی تخمدان همیشه خوشایند نیست. آنها ممکن است شامل قاعدگی نامنظم، افزایش وزن غیرمنتظره و افزایش جوش صورت باشند. کسانی که از PCOS رنج می برند باید با رویش موهای زائد بیش از حد بدن و صورت کنار بیایند، اما ممکن است با یک مسئله غیرمنتظره دیگری مواجه شوند که آن ریزش مو است. روند نازک شدن مو در بالای سر و کم پست شدن موها که به آن آلوپسی آندروژنیک گفته میشود همان الگوی ریزش مویی است که ناشی از PCOS رخ میدهد. این الگوی ریزش مو باید درک شده و مورد توجه قرار گیرد. بنابراین، این مقاله خوانندگان را در مورد دلایل ریزش مو ناشی از PCOS و گزینه های درمانی و اطلاع رسانی برای چگونگی حمایت از افراد مبتلا به این بیماری آگاه می‌کند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

کتابخانه سلامت پزشکی جان هاپکینز بیان می کند که PCOS اختلالی است که در آن تخمدان ها مقدار زیادی آندروژن تولید می کنند. آندروژن‌ها، که شامل تستوسترون می‌شود، معمولاً در مقادیر بیشتری توسط مردان نسبت به زنان تولید می‌شوند. آنها در شروع بلوغ نقش دارند و رشد مو را در نواحی زیر بغل و ناحیه شرمگاهی تحریک می کنند. علاوه بر این، افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ممکن است چندین کیست در تخمدان های خود مشاهده کنند، با این حال، ممکن است زنان بدون ایجاد این کیست ها هم به PCOS مبتلا شوند.

کتابخانه سلامت پزشکی جان هاپکینز بیان می کند که وقتی تخمک به بلوغ کامل خود نرسد و در طول تخمک گذاری از تخمدان آزاد نشود، کیست ها ایجاد می شوند. این می‌تواند منجر به تولید هورمون‌های آندروژن مازاد شود که علاوه بر نازک شدن مو، علائم مختلفی را در پی دارد، که میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سیکل های قاعدگی نامنظم
  • افزایش موهای زائد در بدن و صورت
  • افزایش وزن
  • بروز جوش ها
  • تولید سبوم اضافی در پوست
  • ناتوانی در بچه دار شدن
  • تگ های پوستی
  • لکه های بزرگ و تیره روی پوست

دلایل ریزش مو ناشی از PCOS

متخصصان زنان و زایمان و همچنین متخصصین غدد درون ریز و ناباروری اعتقاد دارند که هورمون ها نقش کلیدی در ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دارند. افزایش سطح تستوسترون در این سندرم میتواند باعث ایجاد الگوی ریزش مو بنام آلوپسی آندروژنیک شود. البته همیشه همه زنان مبتلا به PCOS به ریزش مو دچار نمی شوند و آن دسته از زنان که دچار ریزش مو میشوند نشانه هایی همچون نازک شدن موها در بالای سر و کنار شقیقه ها را گزارش کرده اند که به مرور موها کم پشت تر میشود.

الگوی ریزش موی مردانه یا آلوپسی مردانه توسط آکادمی درماتولوژی امریکا با نشانه بالارفتن خط مو در پیشانی و نازک شدن تار مو در روی سر و تاج سر توصیف میشود. در مقابل باید دقت داشت که ریزش مو یک عارضه جانبی رایج در همه افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نیست زیرا سطوح آندروژن باید برای این اتفاق بسیار بالا باشد. اگر فرد مبتلا به PCOS است، افزایش تولید آندروژن در بدن وی میتواند باعث ریزش مو با الگوی مردانه شود و همچنین باعث رشد موهای زائد روی صورت، گردن، سینه و بدن میشود.

استراتژی های مبارزه با ریزش مو ناشی از  PCOS

ریزش مو برای بسیاری از افرادی که از سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) رنج می برند، می تواند یک وضعیت نگران کننده باشد. خوشبختانه، تعدادی راه حل مناسب وجود دارد که می توانید برای کمک به کاهش اثرات ریزش مو انجام دهید. وقتی صحبت از این وضعیت ریزش مو به میان می‌آید، می‌توان با درمان‌های خاصی رشد مجدد مو را تحریک کرد. با این وجود، مهم است که به خاطر داشته باشید که صبر بسیار مهم است.

به گفته دکتر محمد بقایی عضو انجمن متصصین موی اروپا، مدیریت انتظارات بسیار مهم است و آگاه باشید که تشخیص تغییر در موهای شما ممکن است تا شش ماه یا بیشتر طول بکشد. این به این دلیل است که چرخه رشد مو سریع نیست و بدون توجه به آن چند ماه طول می کشد. برای کسی که این وضعیت را تجربه می‌کند، می‌تواند آزار دهنده باشد که منتظر اثرگذاری سریع و درمان باشد.

داروهای مناسب برای ریزش مو ناشی از  PCOS

یک داروی فارماسیوتیکال، یک ماده شیمیایی است که برای درمان، مراقبت، پیشگیری، تشخیص بیماری و یا برای ارتقای سلامت استفاده میشود. انواع مختلفی از داروها از جمله گزینه های نسخه ای و بدون نسخه در دسترس هستند. بسته به داروی خاص، ممکن است به صورت خوراکی، تزریقی یا موضعی مصرف شود. اثربخشی یک دارو ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، بنابراین مهم است که قبل از مصرف هر دارویی برای درمان ریزش مو ناشی از تنبلی تخمدان با پزشک مشورت کنید زیرا اغلب این داروها نیازمند نسخه پزشک و نظارت ایشان در دوره های درمانی هستند.

درماتولوژیست ها اظهار می دارند که مؤثرترین درمان برای ریزش موی PCOS، ماینوکسیدیل است و شروع یک رژیم کنترل بارداری روش رایج دیگری است که توسط هاروارد توصیه شده است. قرص‌های ضد بارداری می‌توانند با افزایش گلوبولین متصل‌کننده به هورمون جنسی، سطح تستوسترون را کاهش دهند و این امر به‌ ویژه برای کنترل رشد مو در نواحی مانند لب بالایی یا چانه مفید است. در سال 2020، تحقیقی که توسط مجله آکادمی درماتولوژی آمریکا انجام شد، نشان داد که گروهی از افراد که اسپیرونولاکتون، یک داروی خوراکی، برای مبارزه با ریزش مو، چه به تنهایی یا همراه با سایر درمان‌ها، مصرف می‌کنند، افزایش قابل توجهی در رشد مو داشته‌اند.

آلوپسی آندروژنیک ناشی از PCOS ممکن است با ماینوکسدیل موضعی (روگین، آلوپکسی) یا داروهای خوراکی مانند اسپیرونولاکتون، فیناستراید یا فلوتامید که سطح تستوسترون را کاهش می دهند، درمان شود. مکمل های تغذیه ای همچون مکمل سائوپالمتو و مکمل هیربیاند نیز میتوانند در این شرایط به تنظیم هورمون های آندروژن و مهار DHT که نقش مستقیم در ریزش مو ناشی از PCOS دارد کمک کنند. تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) یا جراحی کاشت مو ممکن است در صورت عدم نتیجه مطلوب داروهای موضعی یا خوراکی انجام شوند.

ماساژ پوست سر

ماساژ پوست سر یک تجربه آرامش بخش است که می تواند به کاهش استرس کمک کند. این شامل مالش ملایم پوست سر در حرکات دایره ای با نوک انگشتان است. ماساژ را می توان با استفاده از روغن های مخصوص مو، لوسیون و تونیک های تقویت مو و یا حتی فقط با انگشتان خالی انجام داد. اینکار می تواند به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کند و همچنین می تواند به کاهش سردرد و تنش کمک کند. این نوع ماساژ را می توان به تنهایی یا به عنوان بخشی از یک جلسه ماساژ بزرگتر انجام داد. هنگامی که پزشک شما برای ریزش مو ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک، تونیک مو تجویز میکند بهتر است آن را در یک برنامه منظم روزانه همراه با ماساژ ملایم از 3 الی 15 دقیقه استفاده نمایید.

چه موقع باید برای ریزش مو به پزشک مراجعه کرد؟

آرتان آخری عضو فدراسیون جهانی متخصصین شیمی کازمتیک می گوید: “اگر شما خانم هستید و به طور غیر منتظره ای دچار ریزش مو شدید و دارید تارهای موی خود را از دست می دهید و تاکنون تشخیص PCOS را دریافت نکرده اید، ضروری است در اولین اقدام با تیمی از متخصصان پزشکی مشورت کنید. این متخصصان که شما باید به آنها مراجعه کنید شامل یک متخصص پوست و یک متخصص زنان و زایمان یا یک متخصص غدد است.

برخی از افراد مبتلا به PCOS ممکن است گارد بگیرند زیرا فکر نمی کنند متخصص غدد یا متخصص زنان بتوانند در مشکلاتی مانند ریزش مو کمک کننده باشند. این شیمیست کازمتیک خاطر نشان کرد که جتی اکثر مردم نمی دانند که متخصصان پوست (درماتولوژیست) در زمینه ریزش مو حرفه ای هستند و بیشترین دانش را برای درمان این مشکل دارند و اطلاع رسانی در این زمینه بسیار مهم است.

آرتان آخری به افرادی که سیکل های قاعدگی غیرطبیعی، آکنه، چربی پوست یا رشد موهای ناخواسته یا موهای زائد را تجربه می کنند، توصیه می کند که برای مشاوره و تشخیص به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند، زیرا اینها همه علائم و نشانه های بالقوه PCOS هستند.

توصیه پایانی مختصر

ریزش مو یکی از علائم احتمالی PCOS است. برای کمک به رشد مجدد مو، طیف وسیعی از درمان‌ها از جمله داروها، ماساژ پوست سر یا درمان‌های جامع وجود دارد. صحبت در مورد این وضعیت با دیگرانی که با همین موضوع درگیر هستند می تواند مفید باشد. انجام این گفتگو ها می‌تواند فرصت‌های جدیدی را برای درمان ایجاد کند که شاید در ابتدا به آن فکر نمی‌شد.

افراد مبتلا به PCOS گزینه های مختلفی برای پشتیبانی دارند. این افراد میتوانند اطلاعات صحیحی را از زبان دکتر محمد بقایی عضو انجمن متخصصین موی اروپا در ویدیوی آموزشی با نام سندرم تخمدان پلی کیستیک و ریزش مو در مورد نحوه کنترل ریزش مو و سایر علائم PCOS و درمان های آن کسب کنند تا بتوانند با روش صحیحی با این اختلال در سنین باروری مواجه شوند و بحث کنند. این منبع ممکن است برای زنانی که با وضعیت سندرم تخمدان پلی کیستیک روبرو هستند مفید باشد.

خروج از نسخه موبایل