کاربرد پمپ کف کش

کف کش چیست؟ کاربرد و طرز کار کف کش چگونه است؟

انواع پمپ کفکش لوله بغل و دوجداره لوله بالا. . الکتروپمپ عمودی با خروجی بغل پمپ. پمپ برقی (تک فاز یا سه فاز) است که میتواند کاملا درون آب قرار گیرد و به حالت عمودی اغلب ته چاه های کم عمق یا کف استخر به کار میرود. خرید پمپ کف کش، الکتروپمپ های کف کش تک فاز و چند فاز در ارتفاع پاشش مختلف ایتالیایی، چینی و ایرانی با بهترین قیمت را می توانید از فروشگاه معتبر نیدصنعت انجام دهید. سیستم گرمایش از کف نوعی سیستم حرارتی با آب گرم میباشد. شیر یا ولو های کشویی که جهت تنظیم دقیق میزان جریان به کار میروند و اغلب از جنس چدن هستند. شیر های فلکه که باز و بسته شدن آن به صورت کشویی هست و جهت تنظیم دقیق شدت جریان به کار می رود.

ساختمان | کاربر
  • کف کش
  • کف کش 2 اینچ
  • پمپ کف کش
  • پمپ کفکش
  • سیستم گرمایش از کف
  • شیر فلکه کشویی
  • شیر کشویی

ساختمان | کاربر

شلنگ پلاستیکی مناسب جهت غلاف و محافظ کابل. شلنگ های انعطاف پذیر پلاستیکی برای تهویه. دستگاه آب شیرین کن اسمز معکوس (RO) که جهت آبیاری استفاده میشود. شیر سوپاپ مکش یکی از قطعات پمپ های شناور است. دریچه مخصوص انتقال هوا. دریچه ای کوچک دارای یک درپوش سوراخ دار جهت انتقال آب جمع شده در کف (آشپزخانه، حمام، اتاق و…) به فاضلاب. شیرآلات کشویی در نوع چدنی، استیل، برنجی و پلیمری هستند و کاربردهای کشاورزی و صنعتی دارند.

لوله، اتصالات و تجهیزاتی که در کشاورزی هیدروپونیک (کشت بدون خاک) به کار میروند. شیرفلکه هایی که از جنس چدن ساخته میشوند و زبانه پلاستیکی، کروم یا استیل دارند. شیر فلکه های چدنی که دیسک داخلی آنها از جنس پلاستیک میباشد.

پکیج های فیلتراسیون شامل فیلتر های دیسکی، توری و هیدروسیکلون. یکی از اقلام تأسیساتی ساختمان میباشد که اغلب جهت پوشش زیرین سنگ توالت استفاده میشود. صفحه پلاستیکی جهت عایقکاری سرویس بهداشتی ساختمان. برای عایقکاری، ایزولاسیون و جلوگیری از چکه کردن و نم کشیدن توالت های ایرانی.

کفشور های طلایی رنگ مخصوص سرویس بهداشتی (توالت) و حمام. کفشور های خطی سرامیک خور با بدنه و گریل استیل جهت کفسازی حمام و آشپزخانه. سوپاپی که در قسمت انتهایی پمپ های شناور استفاده میشود و برای فرایند مکش آب از چاه کاربرد دارد.

شیرهایی که جلوی ورود آلودگی های خارجی را به جریان آب پمپ میگیرد. شیرفلکه هایی که بیشتر از چدن ساخته میشوند و دیسک داخلی آنها از پلاستیک است. پمپ های مخصوص تخلیه لجن و فاضلاب از استخر یا چاه. پمپ های فشار قوی سه فاز مخصوص پمپاژ آبیاری.

شیرفلکه های چدنی با زبانه یا دیسک های فلزی کشویی. لوله، اتصالات، شیرآلات و کلیه تجهیزات سامانه های گرمایش از کف ساختمان. شیر گیت کشویی که از جنس چدن ساخته شده و به وسیله فلنج به لوله متصل میشود. شیر های کشویی ساخته شده از جنس برنج. الکتروپمپ های گریز از مرکز یا سانتریفیوژ. پمپ های برقی 220 ولت با حداکثر سه اسب بخار قدرت. شیر گیت هایی با بدنه چدنی و زبانه داخلی فلزی از جنس استیل یا کروم.

شیرگیت (گیت ولو) فلنج دار با دیسک کروم. شیر گیت چدنی با دیسک پلاستیکی. الکتروپمپ هایی برای خالی کردن مخازن و یا تخلیه آبگرفتگی شهری، خورنده، لجن و گل ولای همراه با ذرات جامد و درشت. دریچه هایی که آب جمع شده در کف ساختمان را به لوله های فاضلاب هدایت میکند. آبپاش های مخصوص آبیاری بارانی. انواع پمپ و کف کش مورد استفاده در انتقال آب، لجن، فاضلاب و کشاورزی.

پمپ های کوچک خانگی

با توجه به مشکل کمبود آب در کشورمان و افت فشار آب در منازل باید به فکر افزایش فشار آب باشیم. یکی از مواردی که می‌تواند به ما کمک کند استفاده از پمپ های کوچک خانگی در منازل است. یک پمپ کوچک نیم اسب تک فاز می‌تواند فشار آب مناسبی را برای شما تامین کنید.

با توجه به ارتفاع آپارتمان مثلاً اگر آپارتمان شما یا واحد شما در طبقه سوم است شما باید پمپی با این حد یا ارتفاع تهیه کنید اگر واحد شما در طبقه دهم هست شما باید ارتفاع خود را در نظر بگیرید و پمپ کوچک با قدرتی که بتواند آب را تا طبقه شما برساند تهیه کنید. پمپ های کوچک خانگی همگی تکفاز هستند و قدرت‌هایی از نیم تا حداکثر یک و نیم اسب بخار دارند ارتفاع‌ پاشش یا هد (Head) این پمپ ها تا ۳۵ متر می باشد.

پس برای یک منزل ویلایی که تمام مصرف آب آن در طبقه همکف یا زیر زمین است و یک اپارتمانی که در طبقه ششم یک ساختمان قرار دارد پمپ های متفاوتی از لحاظ قدرت استفاده می شود.اغلب پمپ هایی که الان در بازار موجود هستند چینی هستند. مشکل پمپ های چینی صدا دار بودن آنهاست درعوض پمپ های ایتالیایی صدای کمتری دارند ولی از لحاظ قدرت همان قدرت را دارند مشکل دیگر پمپ های بی کیفیت این هست که سیم پیچ موتور آن یا الکتروموتور آن از جنس آلومینیوم است لذا طول عمر کمتری نسبت به الکتروموتور هایی با سیم پیچ مسی دارند.

الکتروموتور با سیم پیچ مسی عمر بیشتری دارد و مصرف برق متناسب تری دارد لذا بازدهی و کارایی بیشتری دارد البته می توان پمپ های چینی با سیم پیچ مسی را نیز تهیه کرد اما قیمت بالاتری دارند پمپ های ایرانی موجود در بازار نیست قطعات چینی زیادی در آنها به کار رفته است لذا بیشتر چینی هستند تا ایرانی.

یک الکتروپمپ خانگی اصیل چینی از لحاظ کیفیت تفاوت آنچنانی با پمپ های آلمانی و ایتالیایی ندارد و قیمت پایین تری دارد. بنده به عنوان نگارنده این متن (و البته فروشنده پمپ) در منزل خودم از پمپ چینی استفاده میکنم و مشکلی از آن ندیدم و آنقدر خرابی که از پمپ های ایتالیایی مثل پنتاکس دیدم از پمپ های چینی ندیدم.

پمپ های کشاورزی

سامانه های نوین آبیاری در کشور ما در واقع همان آبیاری تحت فشار است. جهت اجرای آبیاری تحت فشار ما نیاز به افزایش فشار آب داریم این وظیفه را می تواند پمپ به خوبی انجام دهد. برای اجرای هرگونه آبیاری تحت فشار مثلاً آبیاری قطره ای یا آبیاری بارانی میبایست فشار آب از فشار محیط که همان یک اتمسفر باشد بالاتر برود بعضی این کار را به کمک ارتفاع مخازن انجام میدهند ولی پر کردن همان مخزن نیز به هر حال نیاز به پمپ دارد بعضی هم را به کمک استخر انجام می‌دهند تخلیه آب استخر نیز نیاز به کف کش دارد برای آبیاری به کمک آب چاه نیز از پمپ های شناور استفاده می شود. قیمت کفکش راد پمپ 1401 را می توانید در تماس با کارشناسان ما جویا شوید.

در اجرای آبیاری تحت فشار نمی‌توان اهمیت پمپ را نادیده گرفت. آبیاری قطره ای نیاز به فیلتر اسیون دارد وظیفه فیلتراسیون تصفیه آب است اغلب پکیج های فیلتراسیون نیاز به فشار آب بالایی دارند لذا برای این مسائل از پمپ های سه اسب یا بیشتر استفاده میشود پمپ های آبیاری برای مزارع بزرگ اغلب سه فاز هستند پمپ های تکفاز را میتوان برای باغ های کوچک استفاده کرد. باغهای ویلاهایی که به آب آشامیدنی شهر دسترسی دارند جهت آبیاری نیازی به استفاده از پمپ ندارند.
متناسب ترین پمپ برای آبیاری باید با توجه به دبی آب مصرفی مزرعه انتخاب شود پمپی که دبی آن بیشتر از دبی مصرفی مزرعه باشد اگر در طرح استفاده شود آن پمپ آسیب می‌بیند. به سادگی می‌توان دبی مورد نیاز باغ یا مزرعه را اندازه‌گیری کرد به این صورت که تعداد قطره چکانها یا آب پاش ها را در میزان مصرف هر آبپاش یا نازل یا قطره چکان ضرب کنیم.

مثلاً اگر شما در باغ خود هزار قطره چکان ۴ لیتر در ساعت دارید مصرف واقع شما ۴۰۰۰ لیتر در ساعت می باشد پس بهترین پمپ برای شما یک پمپ ۴۰۰۰ لیتر در ساعت می باشد البته پارامترهایی که روی جعبه پمپ درج شده بر حسب لیتر در دقیقه است به عنوان مثال یک پمپ ده لیتر در دقیقه می‌تواند ۶۰۰۰ لیتر در ساعت یا ۶ متر مکعب در ساعت آب را پمپاژ کند.

البته انتظار نداشته باشید که اگر پمپ ۳۰۰۰ لیتر در ساعت خروجی دارد حتما همین مقدار را برای شما پمپاژ کند مسائلی مثل ارتفاع و شیب و اتصالات به کار رفته در خط لوله می‌تواند فشار چریان را کاهش دهد لطفاً برای طراحی سیستمهای آبیاری تحت فشار به این نکات توجه بفرمایید که متضرر نشوید.

موتور پمپ های بنزینی و گازوئیلی

در مناطق کشاورزی اغلب برق وجود ندارد مثلاً برای پمپاژ آب است رودخانه به طرف مزرعه دسترسی به برق نیست. برای تامین برق میتوان از ژنراتورهای بنزینی یا ژنراتور هایی که به تراکتور متصل میشوند استفاده کرد. اینها راه هایی هست برای تامین برق در مزرعه اما راه حل ساده تری هم وجود دارد آن استفاده از موتور پمپ های بنزینی و گازوئیلی است.

برای قطر ۲ اینچ و مصرف متوسط مثل آبیاری یک با استفاده از موتور پمپ های بنزینی توصیه می‌شود اما با توجه به قیمت بالای بنزین و مصرف بالای آب موتور پمپ های گازوئیلی می‌تواند به شما کمک کند و برای پمپاژ بیشتر از چند ساعت در روز و با قطر ۳ اینچ استفاده از موتور پمپ های گازوئیلی پیشنهاد می شود زیرا مصرف گازوئیل مقرون به صرفه تر هست تا مصرف بنزین.

موتور پمپ های موجود در بازار اغلب چینی هستند بیشتر فروشندگانی که ادعا می کنند موتور پمپ های اصل ژاپنی را دارند باید بررسی بیشتری به عمل آورد زیرا موتور پمپ هایی مثل هوندا در بازار ایران بسیار بسیار نایاب هستند هوندا ساخت کشور ژاپن می باشد اجناس ژاپنی در بازار ایران اگر موجود باشند باید خیلی شکاک به اصالت آن برخورد کنید پیشنهاد ما استفاده از موتور پمپ های اروپایی می باشد. اما اگر مصرف بالایی ندارید می توانید از موتور پمپ های طرح هوندا یا طرح روبین که ساخت کشور چین هستند استفاده کنید.

پارامترهای فنی موتور پمپ ها روی جعبه آنها یا روی خود دستگاه حک شده مثلا موتور پمپ های دوین چ اغلب ۶ اصل هستند و می توانند آب را تا ارتفاع ۱۰ متر پمپاژ کند و قدرت مکش آنها حدود هشت متر می باشد.

پمپ های فشار قوی

برای طرح هایی مثل اجرای مه پاش در گاوداریهای بزرگ یا مرغداری های بزرگ یا گلخانه ها نیاز به فشار بالایی در حد ۱۰۰ تا ۲۰۰ اتمسفر دارید. پمپ های معمولی قادر به تولید این میزان فشار نیستند مثلاً برای پمپاژ آب در کارواش و شستشوی اتومبیل ها نیاز به فشار بالا میباشد که پمپهای سانتریفیوژ هرگز قادر به تولید چنین فشاری نیستند. لذا پمپ های متفاوتی برای این فشار در بازار موجود هستند که پمپهای پیستونی نام دارند.

این پمپ ها قادر به مکش یا وکیوم قوی هستند و با وجود اینکه دبی بالایی ندارند ولی فشار بسیار بالایی تولید می کنند در سال ۱۳۹۶ قیمت پمپهای فشار قوی در بازار از ۹۰۰ هزار تومان تا ۹ میلیون تومان متغیر هستند اینگونه پمپها را هم می‌توان به موتورهای بنزینی متصل کرد و هم به الکتروموتورهای برقی کوپله کرد.

رفت و آمد پیستون داخل سیلندر در اینگونه پمپ ها باعث ایجاد فشارهای بسیار بالایی در حد بیش از ۱۰۰۰ اتمسفر است ابی اینگونه پمپ ها تا دویست لیتر در دقیقه قابل افزایش می باشد. اینگونه پمپ ها برای پمپاژ مایعات در شرایط سخت کاری مناسب هستند در آب شیرین کن ها با توجه به نیاز دستگاه به فشار آب بالا از پمپ های فشار قوی استفاده می شود.

همچنین جهت تست خطوط لوله و شستشوی مخازن با مواد اسیدی از اینگونه پمپ ها استفاده میشود پمپ هایی که برای پاشیدن سم روی درختان استفاده می شوند هم در این گروه طبقه بندی می شوند. البته جهت افزایش فشار در خطوط انتقال میتوان از بوستر پمپ ها استفاده کرد. در موارد صنعتی که مایعات شیمیایی و یا اسیدی با فشار و دمای بالا باید انتقال داده شود میتوان از این گونه پمپ ها استفاده کرد.

پمپ های طبقاتی و شناور

برای پمپاژ آب در طرح هایی که فضای کافی وجود ندارد از پمپ های عمودی استفاده میشود. مانند چاههای با دهانه ی کم که کاربرد آبیاری می‌تواند داشته باشد یا تخلیه آب معادن و برداشت از مخازن یا رودخانه و یا دریا و یا دریاچه ها همچنین چاه‌های عمیق و نیمه عمیق از پمپهای شناور استفاده می شود. اینگونه پمپ ها به صورت عمودی در کار قرار می‌گیرند ورودی و خروجی روبروی همدیگر است یا بالا یا پایین پمپ قرار می‌گیرد.

الکتروموتور در یه طرف (ابتدا یا انتها) دستگاه قرار می‌گیرد و شفت موتور به صورت عمودی به پمپ کوپله میشود. در پمپ شناور خنک کردن پمپ و الکتروموتور را آبی که اطراف شناور جریان دارد انجام میدهد. این پمپ ها را می توان به صورت طبقاتی روی همدیگر سوار کرد تا قدرت پمپاژ آب بالاتر و ارتفاعی که آب به آن صعود می‌کند را افزایش داد. قطعاتی مانند صافی مکش، انواع رینگ های سایشی و نگهدارنده بوش های طبقه و فاصله و بوشن یاتاقان و نشیمنگاه سوپاپ یا صفحه سوپاپ به تعداد طبقات پمپ لوازمیست که در این پمپ ها استفاده شده است.

سعی کنید قبل از استفاده از اینگونه پمپ ها به هشدارهای ایمنی درج شده در دفترچه راهنمای پمپ های شناور دقت کنید استفاده نکردن از توصیه‌ها و هشدارهای ایمنی اینگونه پمپ ها باعث از بین رفتن گارانتی و حقوق مشتری خواهد شد همچنین اگر به راه اندازی و استفاده از این پمپها وارد نیستید باعث آسیب به قسمت های الکتریکی و مکانیکی و حتی در مواردی باعث وقوع انفجار خواهد شد.

پمپ های طبقاتی را می توان در دستگاه های تصفیه آب جهت پمپاژ آب به دیگ های بخار و همچنین انتقال آب به سیستم های حرارتی و تهویه و همچنین افزایش فشار آب در بخش‌های صنعتی و کشاورزی استفاده کرد. کف کش ها و لجن کش ها نیز به صورت عمودی در کار قرار میگیرند اما ساختار آنها با اینگونه پمپ ها کمی متفاوت است.

مرجع مقاله: needsanat