سفر به تایلند سرزمین لبخندها همواره یکی از مقاصد محبوب گردشگران ایرانی بوده است. اما با شیوع جهانی ویروس کرونا شرایط سفر به این کشور مانند سایر نقاط دنیا دستخوش تغییرات قابل توجهی شد. محدودیت های مرزی نیاز به ارائه مدارک بهداشتی و قوانین مربوط به واکسیناسیون برنامه ریزی سفر به تایلند را پیچیده تر از قبل کرده است. بسیاری از مسافران در مورد آخرین وضعیت قوانین ورود واکسن های مورد تایید تایلند و چگونگی سفر بدون نیاز به قرنطینه سوالات متعددی دارند. درک دقیق این شرایط و آماده سازی مدارک لازم برای اطمینان از سفری بی دغدغه و مطابق با مقررات ضروری است. این محتوا با هدف ارائه اطلاعات جامع و به روزرسانی شده در خصوص شرایط سفر به تایلند در دوران کرونا واکسن های مورد تایید و برنامه های مختلف ورود به این کشور تدوین شده تا راهنمای کاملی برای شما باشد.
با گذشت زمان و پیشرفت در کنترل همه گیری کرونا از طریق واکسیناسیون کشور تایلند نیز مانند بسیاری از مقاصد گردشگری جهان تدریجاً درها را به روی مسافران بین المللی گشود. این بازگشایی با رعایت پروتکل های بهداشتی و تحت برنامه های مشخصی صورت گرفت تا سلامت جامعه و گردشگران حفظ شود. آخرین وضعیت سفر به تایلند همواره در حال به روزرسانی بوده و متناسب با شرایط جهانی و داخلی تنظیم می گردد.
قوانین ورود به تایلند در دوران کرونا به طور مستمر بر اساس وضعیت شیوع و سویه های جدید ویروس تغییر کرده است. در مراحل اولیه قرنطینه های اجباری طولانی مدت بخشی از الزامات ورود بودند. اما با بهبود شرایط و افزایش نرخ واکسیناسیون در سطح جهانی تایلند نیز قوانین را تسهیل کرد و برنامه هایی را برای ورود مسافران واکسینه شده و حتی در برخی شرایط غیرواکسینه شده با رعایت ضوابط خاص معرفی نمود. این قوانین معمولاً شامل ارائه مدارک مربوط به واکسیناسیون نتیجه منفی آزمایش کرونا و تهیه بیمه سلامت با پوشش هزینه های مرتبط با کووید-۱۹ بوده است.
یکی از مهم ترین جنبه های سفر به تایلند در دوران کرونا واکسن هایی هستند که از سوی مقامات بهداشتی این کشور مورد تایید قرار گرفته اند. لیست واکسن های مورد تایید تایلند شامل واکسن هایی است که اثربخشی آن ها در پیشگیری از بیماری شدید کووید-۱۹ و انتقال آن به تایید رسیده اند. این واکسن ها معمولاً شامل واکسن های رایج و شناخته شده در سطح جهانی هستند که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز قرار دارند. مسافرانی که یکی از این واکسن ها را به طور کامل تزریق کرده اند می توانند از شرایط ورود تسهیل شده بهره مند شوند.
برای سفر به تایلند و استفاده از تسهیلات مربوط به واکسیناسیون اثبات تزریق واکسن کرونا امری ضروری است. مسافران باید مدرکی رسمی ارائه دهند که نشان دهنده دریافت کامل دوزهای واکسن مورد تایید باشد. این مدرک معمولاً به صورت یک کارت واکسن فیزیکی یا گواهی دیجیتال با قابلیت استعلام یا اسکن کد QR ارائه می شود. اطمینان از معتبر بودن و قابل پذیرش بودن فرمت گواهی واکسن در مبادی ورودی تایلند بسیار مهم است.
واکسن سینوفارم یکی از واکسن هایی است که به طور گسترده در بسیاری از کشورها از جمله ایران تزریق شده است. خبر خوب برای مسافران ایرانی این است که واکسن سینوفارم تأیید شده WHO است و به همین دلیل در لیست واکسن های مورد تایید تایلند برای ورود گردشگران قرار دارد. افرادی که دو دوز از این واکسن را دریافت کرده اند و مدت زمان لازم (معمولاً 14 روز) از تزریق دوز آخر سپری شده باشد می توانند با ارائه گواهی معتبر واکسیناسیون سینوفارم از شرایط ورود مربوط به افراد واکسینه شده استفاده کنند.
برنامه Test & Go یکی از روش های اصلی بود که تایلند برای پذیرش مسافران واکسینه شده بدون نیاز به قرنطینه طولانی مدت معرفی کرد. در این برنامه مسافران واکسینه شده پس از ورود به تایلند می بایست در هتل های مشخصی اقامت کرده و یک آزمایش PCR انجام می دادند. پس از دریافت نتیجه منفی آزمایش مسافران می توانستند آزادانه در سراسر کشور سفر کنند. این برنامه با هدف تسهیل ورود گردشگران و احیای صنعت گردشگری تایلند طراحی شده بود.
هتل های SHA PLUS در برنامه Test & Go نقش کلیدی ایفا می کردند. SHA PLUS به هتل ها و اقامتگاه هایی اطلاق می شود که استانداردهای بالای بهداشتی و ایمنی را رعایت کرده و حداقل 70 درصد از کارکنان آن ها واکسینه شده اند. رزرو اتاق در یکی از هتل های SHA PLUS برای شب اول ورود و انجام آزمایش PCR در این هتل ها بخشی از الزامات برنامه Test & Go بود. این اقدام برای اطمینان از شناسایی سریع موارد احتمالی ابتلا و جلوگیری از گسترش ویروس در جامعه انجام می شد.
برنامه Sandbox یکی دیگر از طرح های تایلند برای امکان سفر بدون قرنطینه اجباری به این کشور بود که پیش از برنامه Test & Go یا به موازات آن اجرا می شد. در این برنامه مسافران واکسینه شده می توانستند پس از ورود به یک منطقه یا استان مشخص (مانند پوکت) برای مدت معینی (معمولاً 7 روز) آزادانه در آن منطقه تردد کنند مشروط بر اینکه اقامت آن ها در هتل های +SHA باشد و آزمایش های لازم را انجام دهند. پس از اتمام دوره سندباکس و منفی بودن نتایج آزمایش ها مسافر اجازه سفر به سایر نقاط تایلند را پیدا می کرد.
سفر بدون قرنطینه به پوکت تایلند از طریق برنامه Sandbox پوکت آغاز شد و یکی از موفق ترین نمونه های بازگشایی تدریجی مرزها بود. در این برنامه مسافران بین المللی که به طور کامل واکسینه شده بودند می توانستند مستقیماً به پوکت سفر کرده و بدون نیاز به قرنطینه در هتل های +SHA اقامت و در جزیره تردد داشته باشند. این طرح به احیای گردشگری در پوکت کمک شایانی کرد و الگویی برای بازگشایی سایر مناطق گردشگری تایلند شد.
برای افرادی که به هر دلیلی امکان تزریق واکسن را نداشتند یا واکسن های مورد تایید تایلند را دریافت نکرده بودند سفر به تایلند بدون تزریق واکسن و قرنطینه اجباری در مراحل اولیه همه گیری امکان پذیر نبود و معمولاً مستلزم گذراندن دوره قرنطینه اجباری (Alternative Quarantine) در هتل های مورد تایید دولت بود. با این حال با بهبود شرایط و کاهش محدودیت ها در برخی مقاطع امکان سفر با ارائه تست منفی PCR یا ATK بدون نیاز به قرنطینه برای افراد غیرواکسینه نیز فراهم شد اما این قوانین دائماً در حال تغییر بودند و به وضعیت اپیدمیولوژیک بستگی داشتند. همواره باید آخرین مقررات را پیش از سفر بررسی کرد.
مدارک برای سفر به تایلند در دوران کرونا فراتر از مدارک معمول سفر (مانند پاسپورت و ویزا) بود. مسافران ملزم به ارائه گواهی واکسیناسیون معتبر نتیجه منفی آزمایش PCR که در بازه زمانی مشخصی (معمولاً 72 ساعت) پیش از پرواز انجام شده باشد و همچنین بیمه سلامت با پوشش کافی برای هزینه های مرتبط با درمان کووید-۱۹ بودند. علاوه بر این ثبت نام در سامانه Thailand Pass و دریافت کد QR مربوطه نیز برای ورود به تایلند اجباری بود. این کد حاوی اطلاعات مربوط به واکسیناسیون آزمایش و رزرو هتل بود.
ویزای تایلند برای ایرانی ها بسته به هدف سفر (گردشگری تجاری تحصیلی و غیره) و مدت زمان اقامت متفاوت است. در دوران کرونا علاوه بر مدارک معمول درخواست ویزا ارائه مدارک بهداشتی مربوط به واکسیناسیون و آزمایش کرونا نیز بخشی از فرآیند درخواست ویزا یا الزامات ورود به کشور بود. مسافران ایرانی که قصد سفر به تایلند را دارند باید از طریق سفارت تایلند در تهران یا دفاتر خدمات ویزا اقدام به دریافت ویزا نمایند و از آخرین الزامات و مدارک مورد نیاز مطلع شوند.
سفارت تایلند در تهران مرجع رسمی برای امور مربوط به ویزا و ارائه اطلاعات کنسولی به شهروندان ایرانی است. مسافرانی که قصد سفر به تایلند را دارند می توانند برای اطلاع از آخرین قوانین و مقررات ورود مدارک مورد نیاز برای ویزا و سایر امور کنسولی با این سفارتخانه در ارتباط باشند. اطلاعات تماس با سفارت تایلند در تهران شامل آدرس شماره تلفن و ساعات کاری در وب سایت رسمی سفارت یا منابع معتبر دیگر قابل دسترسی است و توصیه می شود پیش از مراجعه یا تماس این اطلاعات را بررسی کنید.
اطلاعات تماس با سفارت تایلند در تهران
برای کسب اطلاعات دقیق و به روز در خصوص قوانین سفر به تایلند از جمله جزئیات مربوط به ویزا و امور کنسولی می توانید با سفارت پادشاهی تایلند در تهران تماس بگیرید. آدرس سفارت در خیابان بهارستان روبروی ساختمان مجلس شورای اسلامی واقع شده است. شماره تماس و آدرس پست الکترونیکی سفارت معمولاً در وب سایت رسمی آن منتشر می شود و بهترین منبع برای دریافت اطلاعات موثق و رسمی است.
مرز تایلند کی باز میشود؟
مرزهای تایلند به روی گردشگران باز شده است اما شرایط ورود بسته به وضعیت همه گیری و مقررات به روزرسانی شده متفاوت است. برای اطلاعات دقیق باید آخرین اطلاعیه ها را بررسی کرد.
آیا واکسن سینوفارم برای سفر به تایلند مورد تایید است؟
بله واکسن سینوفارم به عنوان یکی از واکسن های مورد تایید سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای ورود به تایلند مورد پذیرش قرار دارد مشروط بر اینکه دوزهای لازم به طور کامل تزریق شده باشند.
بیشتر بخوانید: واکسن برای سفرهای خارجی کشور کانادا
شرایط سفر برای افراد واکسینه شده به تایلند چیست؟
افراد واکسینه شده با ارائه گواهی معتبر واکسیناسیون مورد تایید معمولاً می توانند تحت برنامه هایی مانند Test & Go یا Sandbox بدون نیاز به قرنطینه طولانی مدت وارد تایلند شوند البته با رعایت سایر الزامات مانند تست کرونا و بیمه.
آیا بدون تزریق واکسن می توان به تایلند سفر کرد؟
در برخی مقاطع سفر بدون تزریق واکسن با گذراندن دوره قرنطینه اجباری یا ارائه تست منفی امکان پذیر بوده است. با این حال شرایط ورود برای افراد غیرواکسینه نسبت به واکسینه شده ها متفاوت تر و محدودتر است.
بیشتر بخوانید: واکسن کرونای ایرانی درحال ساخت توسط ستاد اجرایی فرمان امام در لیست سازمان بهداشت جهانی
مدارک لازم برای سفر به تایلند در دوران کرونا کدامند؟
مدارک شامل پاسپورت معتبر ویزا (در صورت نیاز) گواهی واکسیناسیون مورد تایید نتیجه منفی تست PCR بیمه سلامت با پوشش کرونا و ثبت نام در سامانه Thailand Pass بوده است.
چگونه تزریق واکسن را برای سفر به تایلند اثبات کنیم؟
با ارائه گواهی واکسن رسمی (فیزیکی یا دیجیتال) که حاوی اطلاعات کامل واکسیناسیون شما باشد و توسط مراجع بهداشتی معتبر صادر شده باشد می توانید تزریق واکسن را اثبات کنید.