مراحل ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی [گام به گام]

اهمیت ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا از گمرک مهم ترین فرآیند در زمینه واردات کالا به شمار آمده و همچنین این فرآیند بسته به قوانین و مقررات کشورها قوانین و سلسله مراتب گوناگونی را شامل می شود. در خصوص انجام این فرآیند مهم همواره لازم است که با مراحل ترخیص کالا از گمرک آشنا باشید و قوانین و مقررات آن را به خوبی بشناسید . در صورت بروز هرگونه بی دقتی و عدم شناخت کافی از مراحل انجام ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی ، ترخیص کالای شما قاچاق شمرده شده و در نتیجه خسارت های مالی و اعتباری زیادی را برای شما به وجود می آورد.

ترخیص

ترخیص

انواع روش های حمل و نقل بین المللی بار

برای این که بتوانید مناسبترین روش حمل و نقل کالا را انتخاب و خدمات شرکت های حمل و نقل بین المللی را به خوبی مورد بررسی قرار دهید، پیشنهاد میکنیم آشنایی کافی با انواع روش های حمل بار داشته باشید تا دچار سردرگمی نشوید. به عنوان مثال حمل و نقل هوایی همواره یکی از مطمئن ترین و سریع ترین روش های نقل و انتقال انواع کالاهای با ارزش، خطرناک، حساس و مهم میباشد. حمل و نقل هوایی به شیوه های مختلفی برای حمل کالا، حمل مسافر و حمل کالا و مسافر انجام میگیرد که بسته به نیاز خود یکی از آنها را میتوانید انتخاب کنید.

روش دیگری که از گذشته تاکنون مورد توجه بسیاری از افراد برای حمل انواع کالاها در سراسر جهان بوده است، حمل و نقل دریایی میباشد که امکان حمل کالاهای حجیم و سنگین در مسافت های طولانی را فراهم کرده است. امنتیت بیشتر، خسارت و آسیب کمتر، صرفه اقتصادی و.. از دیگر مزایایی هستند که این شیوه حمل بار با خود به همراه دارد.علاوه بر این، در دنیای مدرن امروز پست اکسپرس از جمله روش های سریع، مقرون به صرفه و ایمن است که امکان ارسال پستی کالاها را در داخل و خارج از کشور فراهم میکند.

زمان دقیق تحویل بسته در این روش ممکن است مشخص نباشد اما شما میتوانید به بهترین شکل محموله خود را بسته بندی و وضعیت آن را در طول مسیر کاملا پیگیری کنید. حمل و نقل زمینی یا جاده‌ای به نوعی واسطه برای انواع روش های حمل و نقل داخلی و بین المللی کالا به شمار میرود. حمل بار زمینی در فرایندهای مربوط به ترخیص کالا بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و روشی به صرفه در واردات و صادرات کالا میباشد. سرویس حمل درب به درب یا Door to Door روش حمل دیگری است که نقل و انتقال راحتتر کالاها به مقصد کمک بسیاری میکند. خدمات درب به درب به این صورت است که کالا مستقیما از کارخانه فروشنده یا محل تولید آن دریافت و با انجام کلیه مراحل حمل و نقل و تشریفات ترخیص کالا به دست خریدار خواهد رسید.

تمام این سرویس ها دارای مزایای منحصر به فردی هستند که توسط شرکت های حمل و نقل بین المللی ارائه میشوند. با ما در گروه تجاری ققنوس همراه باشید تا در ادامه به بررسی دقیق تر تمام جوانبی که در زمینه انواع روش های حمل و نقل بین المللی باید بدانید، آشنا شوید و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.شناخت تمام قوانین و مقررات جا به جایی کالاهای وارداتی و یا به عبارتی آشنایی با چگونگی انجام مراحل ترخیص کالا از گمرک می تواند برای هر تاجر و بازرگانی امری مهم و پرفایده باشد؛ اما با توجه به مشغله های کاری افراد بهتر آن است که برای انجام تمامی مراحل ترخیص کالا از گمرک این کار را به شرکت های فعال در این زمینه بسپارید و همواره برای انجام کارهای مربوط به ترخیص کالای تجارت خود از چنین شرکت هایی راهنمایی بگیرید و از تجربیات آن ها در این زمینه بهره مند شوید.

در واقع شرکت هایی که در زمینه ترخیص کالا از گمرک فعالیت دارند، علاوه بر آنکه با تمام قوانین و مراحل انجام این کار آشنا هستند، بارها و بارها این کار را در مرزهای مختلف و در خصوص جا به جایی انواع مختلف کالاها انجام داده اند و در نتیجه تجربه کافی در این زمینه را دارند؛ بنابراین با سپردن فرآیند ترخیص کالاهای تجارت خود به این شرکت ها نه تنها در وقت خود صرفه جویی می کنید بلکه از پرداخت هزینه های سنگین و بیهوده نیز جلوگیری به عمل می آورید.از جمله شرکت های فعال در این زمینه می باشد که شما می توانید از مشاورین و متخصصین این شرکت در زمینه ی چگونگی انجام مراحل ترخیص کالا مشورت گرفته و به کمک گروه با تجربه  و کاربلد این شرکت به انواع فعالیت های تجاری در حوزه بین الملل بپردازید.

آشنایی با مراحل ترخیص کالا از گمرک

همانطور که گفته شد فرآیند در کشورهای مختلف یک فعالیت مهم اقتصادی است که هر تاجر و بازرگان موفقی باید به خوبی با آن آشنا باشد، چرا که کوچکترین بی دقتی موجب می شود کالای  وارداتی شما کالای قاچاق شناخته شود و لذا پیامدهای ناگواری را برای تجارت شما به دنبال داشته باشد.در واقع مراحل ترخیص کالا از گمرک امری مهم و خطرناک در زمینه تجارت های بین المللی است که باید تاجرین و بازرگانان فعال در حوزه ی بین الملل با قوانین و مقررات مربوط به آن، به خوبی آشنا باشند. شناخت کامل مراحل ترخیص کالا از گمرک موجب می شود که فرآیند جا به جایی کالاها در اسرع وقت و به بهترین شکل ممکن انجام شود. به همین منظور در این بخش از مقاله سعی داریم شما را با مراحل اصلی و مهم از فرآیند ترخیص کالا آشنا نماییم.

شرایط لازم و نکات کلیدی در خصوص ترخیص کالا از گمرک:

با توجه به آنکه فرآیند ترخیص کالا از گمرک طبق یک سری سلسله مراتب از پیش تعیین شده انجام می شود و همواره لازم است که با قوانین و مقررات تعیین شده در این زمینه آشنا باشیم و تمامی مراحل ترخیص کالا را مطابق با مراحل و ضوابط آن به انجام برسانیم، همچنین در این زمینه توجه به یک سری نکات کلیدی نیز می تواند در انجام هر چه بهتر این فرآیند موثر بوده و سرعت انجام این کار را افزایش دهد.از جمله نکات کلیدی در زمینه ترخیص کالا از گمرک داشتن مجوزهای لازم و ضروری این کار است. در واقع شما علاوه بر تهیه ی اسناد و مدارک مورد نیاز گمرک برای حمل و انتقال کالاهای وارداتی خود، به یک سری مجوزها نیز نیاز دارید تا نشان دهد تمام انتقالات تجاری شما به شکل قانونی در حال انجام بوده و دارای تاییدیه سازمان های ذیربط می باشد.

از جمله مجوزهای لازم که باید هر تاجر و بازرگانی در زمینه ترخیص کالا از آن برخوردار باشد، کارت حق العمل کاری و کارت بازرگانی است که توسط سازمان گمرک کشور صادر می شود. این کارت در واقع نشان می دهد تمام نقل و انتقالات تجاری شما مورد تایید سازمان های نظارتی کشور می باشد و تمامی فعالیت های تجاری و بارزگانیتان قانونی است.از دیگر نکات مهم و کلیدی که همواره لازم است در خصوص ترخیص کالاهای خود به آن توجه نماید، تعیین ارزش کالاهای ترخیص شده می باشد. تعیین ارزش کالاها در مرزهای کشورهای مختلف با قیمت های متفاوتی تعیین می شود و لذا لازم است که یک ترخیص کار گمرک یا یک تاجر با تجربه پیش از انجام فرآیند ترخیص به این موضوع مهم توجه نموده و ارزش کالاهای ترخیصی را بررسی نماید.

چگونگی انجام برخی از فرآیندها و مراحل ترخیص کالا از گمرک:

همانطور که گفته شد مراحل ترخیص کالا در هر کشوری وابسته به قوانین داخلی آن کشور و قوانین بین المللی مربوط به حمل و نقل کالاها در جهان می باشد و به طور کلی تمامی این فرآیند و مراحل را در 10 مرحله دسته بندی می کنند تا فرآیندهای ترخیص کالا با سرعت بیشتری انجام شوند.تاجرین با سابقه و فعال در حوزه تجارت های بین المللی قاعدتا با تمام این مراحل و شرح چگونگی انجام آن ها آشنایی داشته و همچنین تجربه کاملی در این خصوص دارند؛

اما اگر شما به تازگی تجارت خود را آغاز کرده اید و با فرآیندها و مراحل ترخیص کالا از گمرک آشنایی ندارید، به شما توصیه می کنیم در ادامه این بخش از مقاله با ما همراه شوید تا شما را با چگونگی انجام برخی از مراحل اصلی و مهم ترخیص کالا از گمرک آشنا نماییم.تکمیل اسناد و مدارک مورد نیاز ترخیص کالا:همانطور که گفته شد برای ترخیص هرگونه کالا از گمرک لازم است که یک سری اسناد و مدارک تهیه نموده و به گمرک ارائه دهید؛ اما شاید بپرسید این اسناد و مدارک چه اسنادی هستند یا چه الزامی برای تهیه آن ها وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که شما برای ترخیص هر گونه کالا به اسنادی نیاز دارید که علاوه بر معرفی تجارت شما و قانونی بودن نقل و انتقالاتتان، اظهارات و درخواست قانونی شما را در خصوص حمل و نقل های بین المللی به گمرک ارائه داده و لذا تجارت شما را مورد تایید سازمان ها و مراجع قانونی کشور نشان دهد. اسناد و مدارکی همچون بیمه نامه، پروانه بهره برداری شرکت های تولیدی، مجوزهای قانونی برای ترخیص کالا، وکالتنامه رسمی و پروانه صادراتی از جمله اسناد و مدارکی است که هر تاجر و بازرگانی باید آن ها را آماده کرده و به اداره گمرک فرودگاه امام خمینی ارائه دهد.

ثبت اظهارنامه ها:پس از تکمیل اسناد و مدارک نوبت تنظیم و ثبت اظهارنامه های لازم در خصوص ترخیص کالاهای صادراتی و وارداتی از گمرک می باشد. این اظهارنامه ها شامل دو فرم می باشند که یا تجار موظف به تکمیل و ثبت آن می باشند. پس از تکمیل فرم ها حالا باید فرآیند  ثبت اظهارنامه ها را در دو مرحله اظهار کالا و احراز هویت تکمیل نماییم:در این مرحله پس از ثبت اسناد توسط اظهارکننده و درج مشخصات کالاهای ترخیصی در سیستم، بررسی های گمرکی آغاز می شود و در آخرین بخش از بررسی های گمرکی شماره ی ثبت کالاها که تحت عنوان شماره کوتاژ نیز شناخته می شود توسط گمرک ثبت شده و به سایر اسناد و اظهارنامه ها ضمیمه می شود.

در واقع شماره کوتاژ درج شده یا مهر شده بر روی کالاهای ترخیصی نشان می دهد که کالاها تحت نظارت اداره گمرک جا به جا شده و مراحل حمل و نقل آن ها کاملا قانونی انجام می شود. همچنین با مهر شدن شماره کوتاژ بر روی کالاها صاحب کالا یا اظهارکننده دیگر نمی تواند بدون نظر و اجازه گمرک اسناد را جا به جا یا کم و زیاد کند.احراز هویت: در این مرحله لازم است که مالکیت صاحب کالاهای ترخیصی را به اثبات برسانیم، چرا که گمرک قبل از هر چیزی باید مالکیت فردی که اظهارنامه ها و اسناد به نام او ثبت و تنظیم شده است را ثابت نماید؛ بنابراین پیش از هر اقدامی مالکیت کالاها توسط گمرک بررسی می شود.