برای رفع خشکیه بدن بعد از حمام

برای برخی افراد، دوش گرفتن یک عارضه جانبی ناخوشایند به همراه دارد: خارش مزاحم و مداوم. چندین عامل وجود دارد که می تواند علت خارش پوست شما پس از دوش باشد. اما خوشبختانه، به راحتی قابل درمان و پیشگیری است. یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از خشکی پوست بعد از حمام، استفاده از کرم مرطوب‌ کننده پوست میباشد. این محصولات به گونه ای طراحی شده اند که بعد از دوش گرفتن، رطوبت لازم را حفظ کنند.در ادامه برخی از مهمترین دلایل خشکی پوست بعد از دوش گرفتن و توصیه هایی برای جلوگیری از ظاهر شدن مجدد آن در آینده بررسی شده است.

بدن | پوست | حمام

بدن | پوست | حمام

علت خشکی پوست بعد از دوش چیست؟

دلایل مختلفی برای خشکی پوست بعد از حمام وجود دارد. برخی از رایج ترین آنها شامل موارد زیر است:

  • حمام کردن طولانی با آب داغ برای پوست سخت است و می تواند باعث خشک شدن یا پوسته پوسته شدن آن شود. اینکار می تواند چربی طبیعی پوست را از بین برده و تایپ های خشک و حساس را تحریک کند. ممکن است از دوش گرفتن طولانی مدت برای ریلکس کردن لذت ببرید، اما انجام این کار می تواند یکی از دلایل خشکی پوست شما باشد.
  • صابون ها در عین تمیز کردن، موجب خشکی پوست میشوند. هم چنین عدم شستن تمام باقی مانده صابون از روی پوست بعد از حمام نیز می تواند منبع خارش و ناراحتی باشد. توصیه میشود به جای صابون از شامپو بدن استفاده کنید.
  • برخی از ژل های حمام، شوینده ها و اسکراب های بدن حاوی ترکیبات خشنی جهت پاکسازی، لایه برداری و حذف سلول های مرده بوده که می توانند باعث خشکی و آسیب های دیگر شوند.
  • استفاده از یک حوله زبر برای خشک شدن بعد از حمام می تواند یکی دیگر از دلایل خشکی پوست باشد. همین امر در مورد خشک کردن بیش از حد پوست شما نیز صادق است.
  • اگرچه دوش گرفتن بخشی ضروری از یک روال پوستی سالم است، اما می تواند منجر به از دست دادن رطوبت شود. عدم استفاده از کرم مرطوب کننده پس از حمام می تواند منجر به خشکی و حساسیت های ناشی از آن شود.

تفاوت روتین پوستی بعد از حمام شب و روز

از آنجایی که پوست در هر زمانی از روز نیاز به مواد مغذی خاصی دارد، بنابراین روتین پوستی بعد از حمام برای صبح ها و شب ها اندکی با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال برای مراقبت از پوست در مقابل نور خورشید استفاده از محصولات حاوی SPF توصیه می شود. همچنین برای درمان جوش نیز بهتر است در طول روز از کرم های درمانی استفاده شود. در مقابل برخی از کرم های پوستی برای شب طراحی شده اند. این محصولات در زمان استراحت پوست اثربخشی بیشتری دارند و در این زمان بهتر جذب پوست می شوند. علاوه بر آن لایه برداری پوست صورت نیز بهتر است در هنگام شب که پوست زمان کافی برای ترمیم دارد انجام شود.

 اصول اولیه روتین های مراقبت از پوست

با توجه به آنکه لایه خارجی پوست، از لایه های زیرین آن در برابر عوامل مخرب بیرونی محافظت می کند، استفاده از محصولات مراقبت از پوست می تواند به بهبود این مسئله کمک شایانی نماید. در روتین پوستی بعد از حمام ترتیب استفاده از محصولات مراقبت از پوست از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا رعایت ترتیب مراحل روتین پوستی متضمن بهره مندی پوست از مزایای کامل هر محصول است.

علاوه بر ترتیب استفاده، برخی از پزشکان و تولیدکنندگان محصولات پوستی معتقد هستند که توجه به زمان جذب محصولات پوستی نیز بسیار مهم است. برای اطمینان از جذب مناسب باید ۵ الی ۳۰ دقیقه به هر محصول زمان دهید و سپس محصول بعدی را به پوست بزنید. با این حال نکته دیگری که وجود دارد این است که اگر استفاده از کرم ها را بیش از اندازه پیچیده و دشوار نمایید، ممکن است از آنها صرفه نظر کنید. بنابراین در صورتی که مراحل زیادی دارید، کمی به مدت (یک دقیقه) مکث کنید تا محصول شما با پوست واکنش نشان دهد و پس از آن از کرم بعدی استفاده کنید.

لوسیون بدن چیست؟

بیایید پیش از اینکه به نحوه استفاده از لوسیون بپردازیم، بحث را با پاسخ به پرسش «لوسیون بدن چیست؟» شروع کنیم. لوسیون بدن (Body Lotion)، مرطوب‌کننده‌ای است که برای تقویت و بهبود سلامت پوست طراحی شده است.

بافت‌های پوست بدن ما از یک دوز آبرسانی روزانه بهره می‌برند و ما روزانه به‌صورت ناخودآگاه با شست‌وشوی آنها به این آبرسانی کمک می‌کنیم. لوسیون‌های موجود در بازار همان کاری که شست‌وشوی روزانه انجام می‌دهد را انجام می‌دهند، با این تفاوت که این محصولات نسبت به مرطوب‌کننده‌ها غنی‌تر و قدرتمندتر هستند.

گاهی ممکن است لوسیون بدن با مرطوب‌کننده اشتباه گرفته شود و این امر به‌دلیل شباهت این 2 محصول در نحوه بهبود وضعیت انواع پوست است.

لوسیون‌ها از این بابت از مرطوب‌کننده‌ها قوی‌تر هستند که می‌توانند برای پیشگیری و درمان مشکلات حاد پوستی مثل سلولیت (کبودی بافت‌های پوست) یا تونینگ (نازک‌شدن پوست) هم استفاده شوند.

لوسیون‌های بدن می‌توانند از خواص موادمغذی مختلف، مثل شیر، انواع کرم و روغن‌های آب‌رسان ساخته شوند. فرمول‌هایی که برای ساختن لوسیون بدن استفاده می‌شوند، آن‌قدر غنی هستند که آبرسانی در بافت پوست را به‌درستی پوشش دهند.

لوسیون و خاصیت درمانی

لوسیون بدن یک محصول برای آماده‌سازی موضعی پوست است تا بافت آن مرطوب بماند و بیماری‌های آن درمان شوند. اکثر لوسیون‌های بدن موجود در بازار، پوست را نرم، صاف و سالم نگه می‌دارند و می‌توانند دارای خواص ضد پیری هم باشند. گاهی از لوسیون‌های بدن برای معطر و خوشبو نگه‌داشتن بدن هم استفاده می‌شود، چرا که اکثر این محصولات دارای رایحه‌های میوه‌ای مختلف هستند.

لوسیون‌های بدن نسبت به انواع کرم‌های موجود در بازار چسبناک‌تر هستند؛ این موضوع به دلیل این است که لوسیون‌ها درصد بیشتری آب در ساختار خود دارند. آب کافی موجود در لوسیون‌ها باعث می‌شود تا پوست بدن قوام پیدا کند و تمامی بافت‌های کوتیکول از موادمغذی بهره‌مند شوند. شما می‌توانید لوسیون بدن را به‌صورت روزانه استفاده کنید و نگران هیچ‌گونه عوارض جانبی یا آسیب خاص نباشید.

خشکی پوست به‌خودی‌خود زمینه‌ساز به وجود آمدن بیماری‌هایی همچون اگزما و پسوریازیس هم می‌شود. بیمارانی که معمولاً تمایلی به مراجعه به پزشک ندارند، می‌توانند از لوسیون بدن برای پیشگیری و کاهش علائم بیمارهای ناشی از خشکی پوست بهره‌مند شوند. متخصصین حوزه پوست از لوسیون‌ها به‌عنوان داروهایی یاد می‌کنند که برای تهیه آنها نیازی به نسخه پزشک نیست.