بهینه سازی آب برج خنک کننده

افزایش راندمان برج خنک کن به معنی بهینه‌ سازی برج خنک کننده جهت افزایش ظرفیت خنک کاری، کاهش مصرف انرژی، کاهش مصرف آب، افزایش طول عمر قطعات و کاهش هزینه‌ های جاری می‌ باشد. روش‌ های بهینه سازی و افزایش راندمان برج خنک کن بسته به متفاوت می‌ باشد. بنابراین اولین قدم آشنایی با نوع و مکانیزم برج خنک کننده می‌ باشد. پس لازم است برج خنک کننده و را مشخص نمایید. سپس با استفاده از اقداماتی که در این مطلب از به شرح آن می‌ پردازیم نسبت به بهینه سازی کولینگ تاور اقدام کنیم.

برج خنک کن | برج خنک کننده | خنک

برج خنک کن | برج خنک کننده | خنک

نمودار راندمان برج خنک کننده

چندین اقدام جهت افزایش راندمان برج خنک کن که در همه برج‌ های خنک کننده قابل اعمال است، موثر می‌ باشند که در ادامه به بررسی آنها می‌ پردازیم.

  • افزایش راندمان برج خنک کننده از طریق تخلیه زیرآب برج خنک کننده از قسمت آب گرم
  • افزایش راندمان برج خنک کننده از طریق نصب آفتابگیر یا گریل
  • افزایش راندمان برج خنک کننده با استفاده از سیستم کنترل هوشمند
  • افزایش راندمان برج خنک کننده با بررسی و بهینه‌سازی سیستم توزیع آب
  • افزایش راندمان برج خنک کننده با بررسی توان الکتروموتور برج خنک کننده و تقویت فن
  • افزایش راندمان برج خنک کننده با افزایش حجم یا تغییر نوع سطوح انتقال حرارت

افزایش راندمان برج خنک کننده با تخلیه زیرآب برج خنک کننده از قسمت آب گرم

 

بین دمای ورود و خروج از برج خنک کننده اختلاف دما وجود دارد که با نام رنج شناخته می‌ شود. جهت جلوگیری از اتلاف انرژی بهتر است که تخلیه از قسمت آب گرم ورودی به برج خنک کننده و قبل از خنک شدن آن باشد. معمولاً تخلیه زیر آب برج خنک کن از ناحیه تشت آبسرد برج خنک کننده انجام می‌ شود که اشتباه است. تخلیه زیرآب برج خنک کننده از ناحیه آب گرم به میزان 1 تا 2 درصد افزایش راندمان برج خنک کن و سیستم تهویه مطبوع را به دنبال خواهد داشت.

افزایش راندمان برج خنک کننده با نصب آفتابگیر یا گریل

معمولاً قطعات و در معرض نور خورشید قرار دارند. همانطور که در مطلب اشاره کردیم، تابش نور مستقیم آفتاب به آب کولینگ تاور موجب رشد جلبک در سیستم برج خنک کن خواهد شد. این رشد جلبک موجب آسیب به که نقش اصلی انتقال حرارت را دارد می‌ شود و موجب گرفتگی ، قطعات و سیستم خواهد شد، در نتیجه راندمان برج خنک کن پایین خواهد آمد.

بنابراین برای افزایش راندمان پروانه های برج خنک کننده و جلوگیری از تشکیل جلبک، در قسمت بالای برج خنک کن آفتابگیر یا گریل نصب نمایید که جلوی تابش مستقیم آفتاب به داخل را بگیرد، ضمن اینکه باید توجه نمود که در مسیر خروج هوا و فشار هوا تداخل ایجاد نکند. بهتر است در هنگام نصب برج خنک کننده آن را در محلی که سایه بیشتری دارد نصب کنید، زیر سایه ساختمان بهترین مکان می‌ باشد.

افزایش راندمان برج خنک کننده با استفاده از سیستم کنترل هوشمند

همانطور که قبلا بررسی شد سیستم با اندازه گیری لحظه‌ ای دمای خروجی از برج خنک کننده با وسیله اینورتر دور موتور را کنترل می‌ کند و در مصرف آب و انرژی به طور قابل ملاحظه‌ ای صرفه جویی می‌ نماید. همینطور این سیستم در هنگام راه‌ اندازی به صورت نرم سیستم متحرک را به حرکت می‌ اندازد و در نتیجه از آسیب رسیدن به قطعات برج خنک کننده جلوگیری می‌ کند.

افزایش راندمان برج خنک کن به معنی بهینه‌ سازی برج خنک کننده جهت افزایش ظرفیت خنک کاری، کاهش مصرف انرژی، کاهش مصرف آب، افزایش طول عمر قطعات و کاهش هزینه‌ های جاری می‌ باشد

برای افزایش راندمان کولینگ تاور، راه‌ های تخصصی وجود دارد که نیاز به کارشناسی دقیق دارد، زیرا تنظیمات و تغییر می‌ کند و ممکن است نیاز به باشد.

افزایش راندمان برج خنک کننده با بررسی و بهینه سازی سیستم توزیع آب

در یک برج خنک کننده هر چه قطرات ریزتری تولید نماید و بروی سطوح انتقال حرارت توزیع کند، راندمان برج خنک کن بالاتر می‌ رود. با پیشرفت تکنولوژی امروزه نازل‌ هایی طراحی و ساخته شده است که آب را به صورت یکنواخت و به صورت قطرات ریز بروی پکینگ‌ ها می‌ پاشد. تغییر سیستم توزیع آب یا نازل برج خنک کن باید توسط کارشناس طراحی برج خنک کننده صورت پذیرد.

افزایش راندمان برج خنک کننده با بررسی توان الکتروموتور برج خنک کننده و تقویت فن

میزان کشش آمپر را اندازه‌ گیری می‌ کنیم. میزان آمپر مصرفی الکتروموتور باید به آمپر نامی نزدیک باشد، ولی اگر فاصله معنی‌ داری بین این دو وجود داشت و الکتروموتور آمپر کمتری می‌ کشید، می‌ توان نسبت به تقویت فن برج خنک کننده اقدام کرد تا دبی هوای بیشتری را در برج خنک کن به جریان بیاندازد.

البته باید در نظر داشت که افزایش دبی هوا در برج خنک‌ کننده در محدوده استاندارد انجام شود تا افزایش پرتاب آب را به دنبال نداشته باشد. جهت تقویت فن و افزایش راندمان برج خنک کن می‌ توان زاویه بلیدها را افزایش داد و یا به تعداد پره‌ های آن اضافه نمود و یا دور آن را بالا برد که این کار حتماً باید مطابق با نظر کارشناس انجام شود.

افزایش راندمان برج خنک کننده با افزایش حجم یا تغییر نوع سطوح انتقال حرارت

یکی دیگر از راه‌ های افزایش راندمان برج خنک کن، افزایش حجم سطوح انتقال حرارت و یا حتی تغییر نوع آن می‌ باشد. لازم است تا با بررسی ابعاد برج خنک کن و همینطور ملاحظه فاصله پاشش آب تا پکینگ‌ ها، امکان اضافه نمودن سطوح انتقال حرارت سنجیده شود. مسلماض در صورت افزایش حجم پکینگ به صورت اصولی راندمان برج خنک کننده افزایش خواهد یافت.

قبلاً اشاره کردیم که پکینگ برج خنک کننده دارای انواع مختلفی می‌ باشد. برخی پکینگ‌ ها فواصل کمتری داشته و سطح تماس گسترده‌ تری میان آب و هوا ایجاد می‌ نمایند. بنابراین با بررسی می‌ توان نسبت به تغییر سطوح انتقال حرارت به نوعی با سطح تماس بیشتر اقدام نمود که افزایش راندمان برج خنک کن را به دنبال خواهد داشت. این اقدامات همگی باید زیر نظر کارشناس برج خنک کننده انجام شود تا در محدوده نسبت‌ های استاندارد صورت پذیرد و آسیبی به عملکرد برج خنک کن وارد نشود.

عملیات آبی در برج خنک کننده

سطوح انتقال حرارت و پکینگ برج خنک کننده باید به طور متناوب بررسی شود تا از تشکیل رسوب، رشد جلبک و تخریب در امان باشد. تشکیل ذرات و رسوب موجب اختلال در عملکرد برج خنک کننده و کاهش راندمان آن تا 5 درصد خواهد شد. بنابراین راه آن انجام است که با بالا بردن نقطه اشباع تشکیل رسوب و ربرج های خنک کننده یا کولینگ تاورها مبدل های حرارتی هستند که برای خنک کردن آب در گردش تجهیزات سرمایشی و یا فرآیندهای صنعتی کاربرد فراوانی دارند. برج های خنک کننده از جنبه عملکرد در دو گروه مدار باز (آب خنک یا آبی) و مدار بسته (هوا خنک یا هوایی) قرار می گیرند که باتوجه به موقعیت و کاربرد آن ها انتخاب می گردند.

به طور کلی هر دو نوع برج خنک کننده بر پایه استفاده از آب فعالیت می کنند و به همین دلیل بهینه سازی آب برج خنک کننده دارای اهمیت بسزایی است. بهینه سازی آب برج خنک کننده به معنای افزایش کیفی آب در راستای کاهش آسیب های وارده بر دستگاه از قبیل خوردگی، تشکیل رسوب، لجن و… است که به واسطه آب رخ می دهد.

خرید و فروش برج خنک کننده امری تخصصی است و برای این کار حتما با متخصصین امر مشورت نمایید تا بهترین انتخاب نمایید. برای مقایسه قیمت کولینگ تاور می‌توانید کاتالوگ شرکت‌های مختلف را مقایسه کنید تا در نهایت انتخابی دقیق داشته باشید.در خرید برج خنک کن موارد زیادی وجود دارد که از قیمت تا محل خرید و نوع برج را شامل می‌شود

جلوگیری از اتلاف آب برای بهینه سازی آب برج خنک کننده

یکی از راهکارهای بهینه سازی آب  کنترل میزان مصرف و کاهش هدررفت آب است. اتلاف آب در برج خنک کننده در سه گروه تبخیری، زیرآب (یا بلودان) و دریفت (پرتاب قطرات آب در هوا) قرار می گیرد. بخش عمده اتلاف آب به دلیل تبخیر و سپس زیرآب است و بخش کوچکی از آن هم به پرتاب قطرات آب تعلق می گیرد که باید با کاهش سرعت چرخش فن سوپربلید و مدیریت صحیح آن ها را کاهش داد.

ممانعت از تشکیل رسوبات و خوردگی جهت بهینه سازی آب برج خنک کننده

آب برج خنک کننده همواره حاوی املاح مختلفی نظیر کلسیم و منیزیم است که موجب تشکیل رسوبات و ایجاد خوردگی در برج خنک کننده می‌شود. املاح موجود در آب علاوه بر بروز پدیده مخرب خوردگی، سبب تشکیل رسوبات بر روی بخش های مختلف برج خنک کننده مثل پکینگ ها و سطوح دستگاه می‌گردد. این اتفاق باعث کاهش نرخ انتقال حرارت در برج خنک کننده شده، و پیامد آن کاهش راندمان دستگاه و نیز افزایش مصرف آب خواهد بود.

به همین منظور می‌بایست مقدار املاح و سختی آب توسط TDS متر کنترل شده و از بازدارنده های شیمیایی جهت رفع آنها استفاده نمود. بعلاوه باید با بکارگیری از دستگاه سختی گیر (رزینی، اولتراسونیک و مغناطیسی)، سختی آب ورودی یا جبرانی به برج خنک کننده را کاهش داد.

کنترل تغلیظ و بهینه سازی آب برج خنک کننده

در واقع تغلیظ در برج خنک کننده به معنای نسبت ذرات جامد موجود در آب (TDS) به آب جبرانی ورودی به دستگاه است. جنبه مثبت تغلیظ آب کاهش میزان خوردگی برج خنک کننده است، اما از طرفی غلیظ و اشباع شدن آب ته نشینی رسوبات بر روی سطوح را در پی خواهد داشت که خود باعث کاهش راندمان دستگاه می گردد؛ تغلیظ آب را با تخلیه آب غلیظ شده و جایگزینی با آب تازه که دارای املاح کمتری می باشد (به نسبت TDS موجود) امکان پذیر است که اصطلاحا به آن عملیات بلودان یا زیرآب گفته می شود.

بهینه سازی آب در برج خنک کننده (برج خنک کن) را بررسی میکنیم، بدون یک رژیم شیمیایی مناسب، یک سیستم برج خنک کننده می تواند دچار مشکلاتی از جمله رسوب، خوردگی و ممکن است به یک بستر مستعد برای پرورش باکتری های مضری که موجب بیماریهای میکروبی می شوند، تبدیل گردد. کاهش در بهره وری از عمر سیستم کاسته و مشکلات اپراتوری را نیز به همراه دارد.
کنترل ضعیف نه تنها سیستم برج خنک کن را در معرض خطر قرار می دهد، بلکه می تواند موجب هدر رفت منابع مالی با اتلاف انرژی، مواد شیمیایی و هزینه های آب و برق شود.
برای غلبه بر این مشکلات، مجموعه ای کامل از محصولات و خدمات را برای حفظ امنیت و کارآیی اپراتوری ارائه داده ایم.

اساس بهینه سازی آب برج خنک کننده

هدف از برنامه بهینه سازی آب سیستم برج خنک کننده بر پایه 3 اصل می باشد :
1. محافظت از سیستم در برابر پدیده مخرب خوردگی
2. کنترل تشکیل رسوب که کارایی سیستم خنک کن را مختل می کند
3. کنترل رشد میکروب های مضر مانند باکتری لژیونلا
این مشکلات به هم مربوط هستند و از این رو رژیم شیمیایی برای تمامی آنها الزامی می باشد.

فاکتور تغلیظ و کنترل هواگیری

سیستم خنک کن تبخیری، با انتقال حرارت از آب در گردش به آب برج خنک کننده در یک مبدل حرارتی کار میکند. پس از آن گرمای آب برج خنک کننده از طریق تبخیر بخش کوچکی از آب خارج می شود. تبخیر تنها 8/1% از جریان چرخشی به کاهش دما تا 100 درجه سانتی گراد منجر می شود. از آنجاکه آب تبخیر شده آب خالص می باشد، مواد معدنی (TDS) محلول در آب برج خنک کننده باقی مانده و باعث تغلیظ بیشتر آب می شود. با توجه به نواسانات قیمت پکینگ برج خنک کننده هر لحظه بالا و پایین می شود جها اطلاع از قیمت به روز با ما تماس بگیرید