مراحل تولید آب معدنی از ابتدا تا بسته بندی
آب معدنی که به دلیل خلوص و محتوای معدنی آن مورد توجه قرار گرفته است، چیزی بیش از یک نوشیدنی گوارا است. تولید آب معدنی ترکیبی از هنر طبیعت و نبوغ انسانی است که تضمین می کند آنچه می نوشیم هم خالص و هم مفید است.پیشنهاد میکنیم مقاله و را مطالعه کنید، این مقاله نگاهی عمیق به مراحل تولید آب معدنی از منبع آن تا مصرف کننده ارائه می دهد.
شعار این مقاله : ” آب معدنی سالم بخوریم”
مراحل ساخت و تولید آب معدنی
۱. انتخاب منبع و سرچشمه آب معدنی
چشمه های طبیعی: چشمه ها سیستم تصفیه خود طبیعت هستند. هنگامی که آب باران به داخل زمین نفوذ می کند، از لایه های سنگ عبور می کند و مواد معدنی را جمع می کند. کیفیت و ترکیب معدنی آب چشمه می تواند بر اساس زمین هایی که از آن عبور می کند و بر اساس تخصص زمین شناسی که از آن عبور می کند متفاوت باشد.بهره برداری از این چشمه ها نیاز مند تجهیزات فوق پیشرفته می باشد.
با بهره برداری از مخازن زیرزمینی، تولید میشود یعنی با دسترسی به چشمه های آب طبیعی که به طور طبیعی در طول زمان فیلتر شده است، به دست می آید. عمق، موقعیت و تشکیلات زمین اطراف چاه یا چشمه بر ترکیبات آب معدنی و کیفیت آن تأثیر می گذارد.و به این شکل است که کیفیت آب معدنی ها با هم متفاوت است به طور مثال سالها پیش خبری منتشر شد که یکی از آب معدنی های معتبر و معروف پلمپ شده و اجازه توزیع آب معدنی را به دلیل کیفیت پایین و ترکیبات ناسالم نداشت.
۲. استخراج از چشمه آب معدنی
تأسیسات مدرن از روش های پایدار برای استخراج آب استفاده می کنند که حداقل تأثیر زیست محیطی را تضمین می کند و امکان تجدید طبیعی را فراهم می کند. و مرحله بعدی نظارت بر استخراج آب معدنی می باشد ، نظارت مستمر بر میزان استخراج برای جلوگیری از استخراج بیش از حد و اطمینان از زنده ماندن منبع برای نسل های آینده ضروری است ، آب معدنی کرست یکی از تولید کننده های آب معدنی و شرکت آب معدنی می باشد که زنده نگه داشتن محیط زیست برای این شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است، برای همین از بهترین و پیشرفته ترین تجهیزات برای بهره برداری زیر نظر متخصصین این حوزه فعالیت می کند.
۳. فیلتراسیون مقدماتی
مرحله بعدی مرحله اول تصفیه آب معدنی می باشد ، آبی که هنوز آب معدنی نشده و هنوز آب چشمه است ، فیلترهای شنی مخازن بزرگی هستند که با ماسه درجه بندی شده پر شده اند. با عبور آب، از این فیلترهای شنی ناخالصی های بزرگ تر در لایه های ماسه به دام می افتند. مرحله بعدی فیلتر ، فیلترهای غشایی هستند، این فیلترها دارای منافذ ریز هستند که ذرات معلق را به دام می اندازند و از عبور از این مرحله، آب شفاف استخراج پیدا میکند.
۴. حفظ ترکیبات معدنی
یکپارچگی طبیعی هدف این مرحله است، ماهیت آب معدنی در محتوای معدنی طبیعی آن نهفته است. برخلاف سایر روش های تصفیه آب که آب را از تمام اجزای تشکیل دهنده آن پاک می کنند، تصفیه آب معدنی مواد معدنی مفید را حفظ می کند.
که در بازار وجود دارد متفاوت می باشد، آب معدنی شامل مواد مفیدی از جمله : منیزیم و کلسیم و پتاسیم و سدیم و آهن و فلورایت و نیتریت می باشد که درصد و میزان هریک از این عناصر کیفیت آب معدنی را مشخص می کنند. هدف از حفظ محتوا و ترکیبات آب معدنی یعنی حفظ ترکیبات و عناصر مهم آب چشمه و متعادل کردن و یا حذف عناصر مضر آن است.
۵. ضد عفونی کردن آب
استفاده از اشعه ماوراء بنفش یا UV یک روش بدون مواد شیمیایی برای این مرحله است، اشعه ماوراء بنفش به پاتوژن های مضر در آب نفوذ می کند و آنها را بی ضرر می کند. راه حل دیگر ازن زنی است ، ازن، یک اکسید کننده قوی است، که وارد آب می شود و در آنجا باکتری ها، ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا را خنثی می کند.
۶. فیلتراسیون پیشرفته آب
فیلتراسیون کربن فعال در این مرحله وارد عمل میشود، در این روش از کربن فعال برای حذف ترکیبات آلی و مواد ضد عفونی کننده باقی مانده استفاده می شود و طعم و بوی آب را بهبود میبخشد،مرحله بعدی اسمز معکوس است، در برخی موارد از اسمز معکوس برای حذف هر گونه آلودگی باقی مانده استفاده می شود. با این حال، باید مراقب بود که مواد معدنی مفید از بین نرود.
۷. تنظیم مواد معدنی
این مرحله برای حفظ تعادل طبیعی آب است ، اگر آب فاقد مواد معدنی خاصی باشد، دوباره به آن اضافه می شوند تا تعادل مورد نظر حاصل شود. این امر ثبات را در بین ترکیبات تضمین می کند و مزایای سلامتی آب معدنی را تامین می کند.
۸. مرحله کربناتاسیون آب معدنی
این مرحله ، مرحله کربنات طبیعی در مقابل کربنات افزوده است، برخی از آب های معدنی به دلیل شرایط زمین شناسی خاصی که دارند به طور طبیعی جوشان هستند و دارای کربن هستند و برخی دیگر مقداری کربن به صورت مصنوعی به آن اضافه می کنند. این فرآیند به این شکل است که آب، سرد و تحت فشار قرار می گیرد و سپس CO2 وارد آن می شود. شرایط سرد و تحت فشار اجازه می دهد تا گاز در آب حل شود و گاز خاصی ایجاد کند.
۹. کنترل کیفیت را جدی بگیریم
تست آزمایشگاهی با استفاده از امکانات مدرن و تخصصی آزمایشگاهی میباشد که به طور مداوم نمونه های آب معدنی را برای طیف وسیعی از پارامترها آزمایش می کنند و کیفیت ثابت را برای آب معدنی تضمین می کنند.نکته مهم اینجاست که هر چه قدر این دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته تر باشد میزان کیفیت آب معدنی هم بالاتر است ، آب معدنی کرست یکی از آب معدنی هایی می باشد که از پیشرفته ترین تجهیزات روز و طبق استاندارد بین المللی استفاده می کند.
و مرحله بعدی مرحله انطباق با مقررات است، تولیدکنندگان آب معدنی از مقررات سختگیرانه پیروی می کنند و از سالم بودن آب و مطابقت با محتوای معدنی یا ترکیبات آب معدنی ادعا شده باید ، اطمینان حاصل کنند تا آبی که به دست مشتریان میرسانند کیفیت و سلامت لازم را داشته باشد.
۱۰. بطری سازی آب معدنی
در مرحله بطری سازی ۲ مرحله استریل و پر کردن بطری ها را شامل میشود ، مرحله اول استریل کردن است، قبل از وارد کردن آب معدنی ها داخل بطری ، بطری ها اغلب با استفاده از آب داغ یا با استفاده از اشعه ماوراء بنفش استریل می شوند تا اطمینان حاصل شود که آنها از آلاینده ها پاک می شوند.
مرحله بعد پر کردن اتوماتیک بطری های آب معدنی میباشد، ماشین آلات پیشرفته بطری ها را با حجم یکنواختی از آب معدنی پر می کنند ، یکی از نکات مهم در این مراحل این است که هر چه حداقل تماس انسانی در این مرحله بیشتر باشد آب معدنی از نظر بهداشتی بهتر و با کیفیت تر است.
۱۱. برچسب زدن و بسته بندی آب معدنی ها
این مرحله ادامه مرحله قبل می باشد ، که شامل برچسب زدن بر روی بطری ها می باشد ، برچسب ها اطلاعات حیاتی از جمله منبع، محتوای مواد معدنی و تاریخ انقضا را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند.پس شفافیت بر چسب ها و واضح بودن نوشته ها برای خریداران مهم است.
بسیاری از خریداران از میزان کیفیت آب معدنی که میخورند اطلاعاتی ندارند چون این برچسب را نمیخوانند یا اصلا این برچسب انقدر غیر شفاف و دور از چشم مصرف کننده است که نمی توانند بخوانند حتما مقاله را بخوانید بسیاری از مصرف کننده گان به قصد خرید آب معدنی ، آب آشامیدنی میخرند چرا که بطری ها شبیه به آب معدنی است اما آب ، آب معدنی نیست و فروشندگان عزیز هم این اطلاعات را یا ندارند یا در اختیار عزیزان ما قرار نمیدهند.
مرحله آخر بسته بندی سازگار با محیط زیست: با افزایش نگرانی های زیست محیطی، بسیاری از تولیدکنندگان بسته بندی های زیست تخریب پذیر یا قابل بازیافت را انتخاب می کنند. آب معدنی کرست در این مرحله نسبت به بقیه آب معدنی ها یک قدم جلو تر رفته و بطری های محیط زیست دوست و قابل تجزیه را وارد بازار کرده است تا پلاستیک های آب معدنی کرست قابل تجزیه در محیط زیست باشند و تاثیرات بدی بر آن نداشته باشند.
۱۲. مرحله توزیع بطری های آب معدنی
آب معدنی از منبع خود می تواند در سراسر قاره ها حرکت کند و تشنگی را در سراسر جهان فرو نشاند. مرحله توزیع و حمل و نقل آب معدنی هم باید اصولی و سالم باشد ، بعضی از آب معدنی ها باید توسط یخچال ها جا به جا شوند و گرما باعث خرابی آب معدنی ها میشود و بعضی هم نه ، اما در هر صورت آفتاب بطری های آب معدنی پلاستیکی را خراب می کند و باعث میشود تا آب سالم به آب سرطانی تبدیل شود .
به طور کلی هیچ بطری پلاستیکی نباید زیر نور آفتاب قرار بگیرد، پس توزیع آب معدنی با وانت و زیر آفتاب کاملا غیر اصولی است پس :
اگر دیدین آب معدنی با وانت در حال توزیع است این برند آب معدنی را برای همیشه پاک کنید چرا که آب معدنی سرطان زا نباید بخورید.
خوشبختانه آب معدنی کرست یکی از شرکت هایی می باشد که حتی یک بطری آب معدنی را هم با ماشین های سرباز جا به جا نمیکند و همه با ماشین های مخصوص ضد گرما جابه جا میشوند.
کدام مرحله از مراحل تولید آب معدنی از همه مهم تر است؟
تمام مراحل تولید آب معدنی بسیار مهم هستند، زیرا هر کدام هدف خاصی را در تضمین ایمنی، کیفیت و سلامت محصول نهایی دنبال میکنند. با این حال، اگر بخواهیم اهمیت مراحل خاصی را بر اساس پیامدهای بالقوه سلامتی و ماهیت آب معدنی برجسته کنیم، مراحل زیر برجسته می شود:
–انتخاب منبع آب معدنی:
منبع یا سرچشمه ، کیفیت ذاتی و ترکیبات معدنی آب را تعیین می کند. انتخاب یک منبع بکر و بدون آلودگی برای کل فرآیند ضروری است. اگر منبع به خطر بیفتد، مراحل بعدی ممکن است مشکلات را به طور کامل برطرف نکند و تعادل معدنی طبیعی آب تحت تأثیر قرار گیرد.پس سرچشمه آب معدنی تعیین کننده کیفیت آب معدنی می باشد.
–ضد عفونی:
اطمینان از عاری بودن آب از میکرو ارگانیسم های مضر، برای ایمنی مصرف کننده بسیار مهم است. پاتوژن ها می توانند طیف وسیعی از بیماری ها را ایجاد کنند، بنابراین ضد عفونی موثر، چه از طریق درمان اشعه ماوراء بنفش و چه از طریق ازن، حیاتی است.
–کنترل کیفیت:
آزمایش و نظارت منظم اطمینان حاصل می کند که آب تمام استانداردهای ایمنی و کیفیت را برآورده می کند. بدون کنترل کیفیت دقیق، ناسازگاری ها یا آلاینده ها ممکن است مورد توجه قرار نگیرند و خطرات بالقوه سلامتی را برای مصرف کنندگان ایجاد کنند.
–حفظ محتویات معدنی:
ماهیت آب معدنی در ترکیبات معدنی آن نهفته است. این فرآیند باید این مواد معدنی مفید را حفظ کند و آب معدنی را از سایر آب های تصفیه شده متمایز کند. اگر این مرحله به خطر بیفتد، فاکتور فروش آب معدنی به افراد آگاه و سلامت دوست جامعه به خطر می افتد.
فراموش نکنیم در حالی که این مراحل بسیار مهم هستند، درک این نکته ضروری است که فرآیند تولید آب معدنی یک فرآیند جامع است. هر مرحله، از استخراج تا بسته بندی، نقش خود را در ارائه محصول ایمن و با کیفیت به مصرف کنندگان ایفا می کند. نادیده گرفتن یا تضعیف هر مرحله می تواند یکپارچگی محصول نهایی را به خطر بیندازد.