فواید زعفران برای زنان باردار

بسیاری از خانم ها بر این باورند که باید در دوران بارداری زعفران مصرف کنند؛ چرا که فکر می کنند رنگ پوست نوزادشان روشن تر می شود. در حالی که برخی دیگر اعتقاد دارند که نمی توانند در این دوران زعفران مصرف کنند. با این حال سؤالی خیلی از افراد این است که زعفران برای زن باردار خوب است یا بد؟ خرید حلوا ارده زعفرانی و مصرف آن در دوران بارداری مجاز است؟ اگر باردار هستید و برای وارد کردن زعفران در رژیم غذایی خودتان سردرگم هستید، در اینجا تمام نکاتی که در مورد زعفران در بارداری وجود دارد، گفته می شود. همچنین در این مقاله در مورد عوارض زعفران در بارداری، مقدار مجاز مصرف زعفران در بارداری و فواید چای زعفران صحبت خواهیم کرد. اگر به دنبال پاسخ چنین سؤالاتی هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

پوست

پوست

آیا زعفران در بارداری خطرناک است؟

بسیاری از افراد در هند، به ویژه کسانی که در مناطق روستایی زندگی می کنند، در مورد انتخاب های غذایی خود بسیار حساس هستند. به همین دلیل است که برخی از مواد غذایی در دوران بارداری تأیید می شود، در حالی که برخی دیگر تأیید نمی شود. یکی از مواد غذایی که در مناطق روستایی هند برای بارداری توصیه می شود، زعفران است؛ به این دلیل که این افراد معتقد هستند زعفران پوست نوزاد را روشن تر و شفاف تر می کند.با این حال، برخی از تحقیقات موجود نشان می دهد که خوردن زعفران در بارداری کار خوبی نیست؛ اما ممکن است این موضوع حقیقت نداشته باشد!

در مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ انجام شد، مشخص شد که میزان سقط جنین در کشاورزان زن که در سه ماهه اول بارداری، زعفران مصرف داشتند، بیشتر بود. بنابراین، به طور خلاصه، میتوان مقدار مجاز زعفران در بارداری را از پزشک بپرسیدو می توان گفت که بدون مشورت با پزشک، بهتر است از مصرف آن اجتناب کنید.

زردچوبه خاصیت های فراوانی دارد، اگر قصد خرید زرد چوبه را دارید به لینک وارد شوید و خرید خود را ثبت نمایید که در سریعترین زمان ممکن به دست شما برسد.

تأثیر زعفران در بارداری و فواید آن

زعفران، گران ترین ادویه جهان است که به طور سنتی برای درمان افسردگی خفیف تا متوسط استفاده می شود و همچنین به دلیل خواص دارویی آن به زنان باردار توصیه می شود. از مهمترین موارد تأثیر زعفران در بارداری می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

از فشار خون بالا جلوگیری می کند

فشار خون بالا مشکل شایعی است که بسیاری از مادران باردار با آن روبرو هستند و در صورت عدم کنترل می تواند منجر به عوارض زیادی شود. ثابت شده است که زعفران به دلیل وجود کروسین و سافرانال که در مبارزه با فشار خون بالا در انسان مؤثر است، فشار خون را کاهش می دهد. با این حال، مصرف آن به صورت محدود توصیه می شود؛ زیرا مصرف بیش از حد ممکن است منجر به کاهش خطرناک فشار خون شما شود.

هضم غذا را بهبود می بخشدبسیاری از زنان از یبوست، نفخ و سوزش سر دل در دوران بارداری شکایت دارند که نتیجه هضم نامناسب غذا است. مصرف منظم زعفران با کاهش اسیدیته، بهبود جریان خون و به طور کلی افزایش متابولیسم باعث کاهش این علائم می شود.

پیشنهاد میشود برای کاشتن زعفران به دنبال آموزش  زمان و خاک مناسب پرورش زعفران میگردید به مقاله آموزش مراجعه نمایید.

تهوع صبحگاهی را برطرف می کند

حالت تهوع صبحگاهی می تواند لذت بارداری شما را از بین ببرد و بسیار ناخوشایند است، تهوع صبحگاهی تنها در ساعات اولیه روز رخ نمی دهد. این موضوع می تواند در هر زمان رخ دهد و در بسیاری از موارد منجر به ناراحتی شدید می شود. چای دم کرده زعفران که سیستم گوارشی را تسکین می دهد، حالت تهوع صبحگاهی را تسکین دهد.

پیشنهاد میکنیم با توجه به تمام خاصیت هایی که دارچین دارد، برای خرید پودر دارچین یا چوب دارچین وارد لینک شوید و سفارش خود را ثبت نمایید.

از نوسانات خلقی جلوگیری می کند

نوشیدن شیر زعفران در بارداری می تواند افسردگی خفیف تا متوسط را به دلیل خواص تغییر خلق و خوی درمان کند. به همین دلیل، خواص ضد افسردگی آن برای کاهش نوسانات خلقی در زنان باردار، کاهش اضطراب، افسردگی و تحریک در دوره بارداری مؤثر است.

 یکی از مهم ترین خصوصیات زعفران سرگل یک دست و یک رنگ بودن رشته های آن است.میخواهید بدانید ؟ به مقاله نوشته شده ما مراجعه نمایید.

از ریزش مو جلوگیری خواهد کرد

نوسانات هورمونی در دوران بارداری منجر به ریزش مو در بسیاری از زنان باردار می شود. در چنین مواقعی، استفاده از ترکیب زعفران، شیر و شیرین بیان می تواند از ریزش مو در دوران بارداری جلوگیری کرده و همچنین رشد مو را تحریک کند.

باعث رفع گرفتگی عضلات می شود

بسیاری از زنان باردار، از گرفتگی عضلانی در پا ها و شکم و درد مفاصل در سه ماهه سوم بارداری شکایت دارند. زعفران که خاصیت ضد اسپاسم و ضد درد دارد می تواند به رفع انقباضات بیش از حد عضلات و شل شدن مفاصل و کاهش درد های عضلانی در دوران بارداری کمک کند.

همیشه هنگام خرید زعفران، فروشنده مدل های مختلف برای انتخاب پیش رو شما قرار می دهند برای داشتن اطلاعات بیشتر  را مطالعه نمایید.

عوارض زعفران در دوران بارداری

مقدار قابل توجهی زعفران (بیش از ۰. ۵ گرم تا ۱ گرم در روز) می تواند برای سلامتی به خصوص در دوران بارداری مضر باشد. زعفران به مقدار زیاد محرک است و باعث انقباض رحم می شود که می تواند منجر به شروع زودرس درد زایمان شود. از آنجایی که هیچ اثر قطعی در مطالعات علمی در مورد نقش زعفران در زنان شیرده مشاهده نشده است، اظهار نظر در مورد خوب یا مضر بودن زعفران در دوران شیردهی مشکل است.

استفاده از زعفران برای پوست روشن کودک یک واقعیت پذیرفته شده در سراسر جهان است. با این حال، هیچ مطالعه تحقیقاتی وجود ندارد که نشان دهد مصرف زعفران در دوران بارداری .در این مطلب در مورد مصرف زعفران در بارداری صحیت کردیم، با وجود هرکدام از موارد گفته شده، بهتر است قبل از مصرف در مورد مقدار مجاز مصرف با پزشکتان صحبت کنید. بعضی از ادویه ها و گیاهان ممکن است مصرفشان در دوران بارداری بی خطر به نظر برسند، اما می توانند با توجه به میزان و زمان مصرف شما مشکل آفرین گردند.

مقدار مصرف مناسب و مجاز زعفران

مصرف سه گرم زعفران برای هر نفر به صورت ماهانه بسيار مفید و سودمند بوده و استفاده بيش از 5 گرم در ماه می تواند مضر باشد. همچنين شواهد و مدارك يمبني بر اثرات سقط جنین به هنگام مصرف مقادير زياد زعفران وجود دارد، به همين دلیل گاهي از آن براي پايان دادن به حاملگی هاي ناخواسته استفاده مي شود.

مصرف زعفران در 3 ماهه اول دوران بارداری

در 3 ماهه اول بارداری که اندام های بدن جنین در حال شکل گرفتن هستند و دوران حساسی تلقی می شود، می تواند باعث صدمه به جنین شود چرا که بر هورمون های رحم اثر گذاشته و احتمال سقط جنین را افزایش می دهد، اما پس از 3 ماهه اول مصرف به اندازه مجاز و تحت نظر پزشک می تواند مفید باشد. به طور کلی، در این دوره بهتر است از مصرف زیاد گیاهانی همچون زیره، جعفري و زعفران که ممکن است منجر به سقط شوند، پرهیز نمود.

پژوهش های مختلفی برای بررسی تأثیر زعفران بر جنین، انجام گرفته که در ادامه به آن ها پرداخته خواهدشد:

در پژوهش اول محققان اثر زعفران بر انقباضات رحم را بررسی نموده و به اين نتيجه رسيدند كه مصرف زعفران در سه ماهه اول سبب ايجاد انقباضات نابجاي رحم شده و ممكن است در ايجاد سقط يا زايمان زودرس نقش داشته باشند. اين امر نشان می دهد كه ترکیبات موجود در زعفران باعث افزایش انقباضات خودکار رحم می شوند.

مصرف زعفران در 3 ماهه دوم

در 3 ماهه اول بارداری، زیاده روی در خوردن زعفران امکان سقط جنین را افزایش می دهد، بنابراین توصیه می شود مصرف زعفران از سه ماهه دوم بارداری یعنی حدود هفته پانزدهم آغاز شود. درسه ماهه دوم بارداری مصرف زعفران باید تحت نظر پزشک انجام شود. اگر بیشتر از مقدار تجویز شده مصرف شود بر رشد و تکامل جنین اثرات منفی می گذارد.

مصرف زعفران در 3 ماهه آخر

با توجه به مطالعات انجام شده برروی اثرات گیاهان دارویی مختلف در کاهش درد زایمان و همچنین کاربردهای فراوان این گیاهان در طب سنتی، به نظر می رسد این داروها بتوانند جایگزین مناسبی در این زمینه باشند. از جمله این گیاهان،  زعفران می باشد که در طب سنتی و مطالعات امروزی به اثرات مسکن و ضد درد آن بسیار اشاره شده است و می تواند به زنان در تحمل دردهای بارداری کمک کند.

درد تجربه حسی ناخوشایندی است که کنترل و تسکین آن یکی از اهداف مراقبت های بهداشتی و درمانی می باشد. درد زایمان یکی از شدیدترین انواع شناخته شده درد و شایع ترین واکنش عاطفی زنان طی زایمان است که باعث طولانی شدن سیر زایمان و ایجاد خستگی در مادر می شود. همچنین درد زایمان و استرس ناشی از آن باعث گرایش زنان باردار به سزارین شده که عوارض جانبی متعددی دارد. امروزه برای زایمان راحت مادران روش های متفاوتی توصیه می شود تا گرایش به زایمان طبیعی بیشتر شده و دردهای زایمان کاهش یابد. یکی از این روش ها گرایش به مصرف گیاهان دارویی است.

طی تحقیقات صورت گرفته بر روی خانم های باردار مشاهده شد که مصرف زعفران در ماه های آخر بارداری موجب ارتجاعی شدن رحم شده و زایمان را آسان تر می کند. مصرف زعفران پس از 3 ماهه اول به بعد، اثر خود را در ساعات نزدیک زایمان و با شروع درد نشان می دهد چرا که بر روی هورمون هایی که باعث انقباض رحم می شوند، اثر گذاشته و باعث افزایش ترشح این هورمون شده، دهانه رحم حالت انقباضی خود را از دست می دهد و از زایمان سخت جلوگیری می نماید، به همین علت جهت کاهش درد زایمان شربت زعفران را مفید می دانند.

از طرف دیگر زنان باردار درماه های آخر بارداری دچار اضطراب و تشویش می شوند که این امر موجب خستگی، انقباض ماهیچه های رحمی، تشدید درد زایمان و اختلال در روند زایمان طبیعی خواهد شد. ترس و اضطراب به هنگام زایمان منجر به کند شدن سیر زایمان و انقباض عضلات و به تبع آن افزایش حساسیت به درد شده که این موارد گاهی عوارضی برای جنین نیز به همراه خواهد داشت. طی مطالعات انجام شده توسط محققان در رابطه با تأثیر نوعی کپسول خوراکی بر روی اضطراب به هنگام زایمان، این نتیجه حاصل شد که زعفران با خاصیت آرامش بخش خود می تواند باعث کاهش میزان اضطراب و خستگی شده و اثری مانند دیازپام داشته باشد، به این معنی که ضد اضطراب، مسکن و منبسط کننده عضلات است.

مصرف زعفران در دوران بارداری خطرناک است؟

مصرف زعفران در دوران بارداری نه تنها بی خطر است بلکه خواص دارویی متعددی دارد. مصرف این ادویه در بارداری کمک می کند تا از استرس، درد ، تغییرات خلقی و ناراحتی های بارداری رهایی یابید. اما اگر زعفران در مقادیر زیادی مصرف شود، اثرات نامطلوب نیز دارد که حد مجاز مصرف را پیشتر توضیح دادیم. در هنگام اضافه کردن زعفران به رژیم غذایی در طول بارداری، به نکات زیر توجه کنید:

  • در هر بار استفاده فقط از دو تا سه رشته زعفران (یک سوم قاشق چایخوری) استفاده کنید.
  • زعفرانی که برای زنان باردار خریداری می کنید را فقط از فروشگاه های معتبر خریداری کنید تا از عدم هرگونه خطر رنگ آمیزی مصنوعی یا ناخالصی در آن مطئمن باشید. می توانید به مقاله مراجعه کنید.

چگونه زعفران را در حین بارداری استفاده کنید؟

پس زعفران در هنگام بارداری قابل استفاده است و مانعی ندارد اما برای درک میزان مصرف مجاز حتما با پزشک خود در ارتباط باشید. مادران باردار بایستی در مورد نحوه استفاده از زعفران در دوران بارداری به خوبی مطلع شوند. زعفران عمدتا در چند شکل مصرف می شود:

زعفران دم کشیده

این شایع ترین روش استفاده از زعفران در خانه یا آشپزخانه رستوران ها است. رشته های زعفران را به آرامی خرد کنید و به آب گرم اضافه کنید. اجازه دهید تا حدود 10 تا 15 دقیقه دم بکشد.

شما می توانید رشته های زعفران را با آسیاب خرد کنید و آنها به طور مستقیم در ترکیبات مختلف استفاده کنید. همچنین می توانید ابتدا رشته های خرد شده را در آب گرم 10 تا 15 دقیقه دم کنید و دم کرده اش را به غذاها اضافه کنید تا عطر و طعم بی نظیری از زعفران را تجربه کنید. دو تا سه رشته برای ایجاد رنگ و طعم بی نظیر آن برای سوپ یا انواع پلو کافی است.

شیر با زعفران

با وارد شدن به ماه پنجم بارداری، می توانید رشته های زعفران را به شیر خود اضافه کنید و در کنار صبحانه یا عصرانه میل کنید.

زعفران با آب

شما می توانید به راحتی چند لیوان دم کرده زعفران را درست کرده و  طی چند روز آن را بنوشید که به هضم غذا نیز کمک زیادی می کند.

ابوعلی سینا نیز در کتاب “قانون” از زعفران به عنوان یک داروی نشاط آور و آرامبخش نام برده است. از این خاصیت زعفران می توان جهت استفاده نمود. ترکیبات موجود در زعفران تأثیر مثبتی بر روی حالات روانی داشته و به زنان باردار که پس از زایمان دچار مشکلات روحی می شوند کمک فراوانی می کند.

برگرفته شده از: دیبازعفران