چگونگی بازیافت ضایعات آهن قبل از فروش به تولیدکنندگان
فلزات چیزی است که به طور متوسط افراد به ندرت خریداری می کنند، حتی اگر قسمت مهمی از زندگی روزمره ما را تشکیل دهند. از قابلمه ها و ظروفی که برای پخت و پز استفاده می کنیم، تا اتومبیلی که به عنوان وسیله حمل و نقل از آن استفاده می کنیم و شرکت های هواپیمایی که برای سفر به آنها اعتماد می کنیم، دشوار است تصور شود که چگونه بدون تأمین مداوم فلزات دوام می آورند. به چند دلیل، نیاز آشکاری به بازیافت ضایعات آهن وجود دارد. یکی از موارد زیست محیطی است که اجازه می دهد که ضایعات آهن در محل دفن زباله ها جمع شوند، زیرا این فلزات حاوی مواد شیمیایی مانند جیوه هستند که می توانند خاک اطراف و آبهای زیر زمینی را مسموم کنند.
عامل دیگر اقتصادی است: با بازیافت ضایعات آهن، می توانیم از این قطعات برای تولید محصولات جدید فلزی استفاده کنیم که هزینه بسیار کمتری نسبت به استخراج سنگ معدن برای بدست آوردن فلزات جدید دارد. خرید ضایعات آهن و بازیافت آن همچنین یک روش عالی برای پایین آوردن هزینه های مربوط به فرآیند تولید است.
فرآیند بازیافت ضایعات آهن چگونه است؟
اگر فردی هستید که ضایعاتی را دیگر نمی خواهید یا مشاغلی مانند یک موسسه ساختمانی یا تولیدی یا ضایعات آهن اضافی دارید ، می توانید آن را به یک شرکت بازیافت ضایعات آهن بیاورید که سالها صرف اجرای پردازش و بازیافت کلیه فلزات پایه و گرانبها سازگار با محیط زیست کرده است.
اگر تا به حال ضایعات آهنی را به یک شرکت بازیافت فروخته اید و از خود پرسیده اید که چه اتفاقی برای آن افتاده است ، یا اگر کنجکاو هستید که درباره کل اطلاعات بیشتری کسب کنید ، باید بدانید که مراحل متعددی در روند بازیافت فلز وجود دارد. ابتدا به خاطر داشته باشید که دو نوع فلز قابل بازیافت وجود دارد ، آهنی و غیر آهنی. فلزات آهنی ترکیبی از آهن با کربن است و نمونه های آن شامل فولاد کربن ، فولاد آلیاژی ، چدن و آهن فرفورژه است. نمونه هایی از فلزات غیر آهنی شامل آلومینیوم ، مس ، سرب ، روی و قلع است.
فرآیند بازیافت ضایعات آهن شامل جمع آوری فلزات ، پردازش و سپس در نهایت خرد شدن و سپس ذوب شدن آنها در کوره هایی با دمای بالا برای تولید بلوک یا ورق هایی است که به تولیدکنندگان محصولات فلزی فروخته می شود. در واقع نیازی قطعی به بازیافت ضایعات آهن وجود دارد. در حقیقت تقریباً هر نوع فلزی بارها و بارها بدون اینکه خواص موجود در آن به میزان قابل توجهی تخریب شود قابل بازیافت است. با این حال ، امروز فقط ۳۰ درصد از فلزات که رقمی ناچیز است در حال بازیافت است. اگرچه که حدود ۴۰ درصد فلز دنیا با استفاده از فولاد بازیافتی تولید، و هر ساله تا ۴۰۰ میلیون تن فلز در سراسر جهان بازیافت می شود.
پس از خرید ضایعات آهن به یک شرکت بازیافت، چه اتفاقی برای آن می افتد؟
چندین مرحله طی می شود.
اولین مورد ، فرآیند جمع آوری است. محصولات زیادی وجود دارند که حاوی فلزات آهنی و غیر آهنی هستند. به عنوان مثال ، بزرگترین منبع ضایعات آهن از وسایل نقلیه قراضه است ، اگرچه منابع دیگر می تواند شامل سازه های فلزی ، کشتی ها ، مسیرهای راه آهن ، تجهیزات مزرعه و ضایعات مصرف کنندگان عام مانند لوازم خانگی ، مبلمان اداری و سایر موارد باشد. سپس مرحله بعدی مرتب سازی است که شامل جداسازی فلزات از جریان فلز ضایعاتی مخلوط یا جریان ضایعاتی است که شامل چندین ماده است. درعملیات بازیافت خودکار از آهن ربا و حسگر استفاده می شود تا بتوان این مواد را جدا کرد.
بعدی پردازش است ، جایی که فلزات خرد می شوند. این فلزات خرد شده نسبت سطح به حجم زیادی دارند و می توانند با استفاده از انرژی کمتری نسبت به نیاز به اتکا به استخراج سنگ معدن برای بدست آوردن فلزات جدید ، ذوب شوند. کارخانه های پردازش ، ضایعات آهن را در خرد می کنند تا به راحتی بتوان آن را روی تسمه های نقاله هدایت و سپس ضایعات را به قطعات تقسیم کرد.
بعدی ذوب شدن است. ضایعات آهن در کوره بزرگ ذوب می شوند و هر فلز به کوره خاصی می رود که برای فلزی خاص طراحی شده باشد. بسته به اندازه کوره ، ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد. این کوره ها دارای مشعل های احیا کننده کم مصرف هستند که برای کاهش میزان انرژی مصرفی طراحی شده اند، بنابراین تأثیر کمی بر محیط زیست دارند.
این مهم به مرحله بعدی می شود: تصفیه ، که برای اطمینان از اینکه محصول نهایی کیفیت بالایی را ارائه می دهد و عاری از آلودگی است ، انجام می شود. الکترولیز از متداول ترین روش هایی است که برای تصفیه استفاده می شود. این مرحله شامل استفاده از جریان مستقیم الکتریکی برای هدایت یک واکنش شیمیایی غیر خود به خودی است. الکترولیز به عنوان مرحله ای در جداسازی عناصر از منابع طبیعی مهم است.
پس از تصفیه ، مرحله بعدی انجماد است. فلزات ذوب شده توسط حمل توسط تسمه نقاله برای خنک شدن ، جامد می شوند. ضایعات آهن در این مرحله به شکل های خاصی در می آیند که می توانند به راحتی برای تولید محصولات فلزی متعدد استفاده شوند. سرانجام ، فلزات پس از خنک شدن و جامد شدن ، آماده استفاده شده و به کارخانه های تولیدی منتقل می شوند تا به عنوان ماده اولیه تولید محصولات جدید مورد استفاده قرار گیرند. و بهترین خبر این است که این محصولات جدید پس از پایان عمر مفید می توانند دوباره بازیافت شوند.
چرا بازیافت ضایعات آهن بیشتری لازم است؟
تقریباً هر نوع فلزی قابل بازیافت است. هنوز هم ، میزان بازیافت ۳۰ درصدی فلزات در حال حاضر خیلی کم است. انگیزه مشخص مالی برای بازیافت فلز وجود دارد. ضایعاتی هایی که ضایعات آهن را جمع آوری کرده و آنها را به شرکت بازیافت می آورند می توانند برای فلزاتی که جمع می کنند درآمد کسب کنند و این مورد در مورد مشاغلی که ضایعات خود را جمع می کنند و به یک شرکت بازیافت تحویل می دهند نیز صادق است.
علاوه بر این ، بازیافت هزینه های فرآیند تولید را کاهش می دهد. هزینه استفاده از فلزات بازیافتی بسیار کمتر از تولید محصولات جدید با استفاده از مواد اولیه بکر است. این کار علاوه بر صرفه جویی در هزینه ، به مشاغل تولیدی این امکان را می دهد تا هزینه های تولید کلی خود را کاهش دهند و این پس اندازها را به مصرف کنندگان منتقل کنند و بازیافت نیز اشتغال زایی می کند.
در واقع بازیافت ضایعات آهن تأثیر مهمی در محیط زیست دارد. بازیافت ضایعات آهن به ما امکان می دهد منابع طبیعی را حفظ کنیم. بازیافت همچنین نسبت به استخراج سنگ معدن برای تهیه فلزات جدید ، انرژی بسیار کمتری برای پردازش مصرف می کند. همچنین با بازیافت دی اکسید کربن و سایر گازهای مضر بسیار کمتر ساطع می شود. صرفه جویی قابل توجهی در انرژی حاصل از بازیافت ضایعات آهن وجود دارد. قطعا اینکه ضایعات آهن در محل دفن زباله ها جمع شوند مناسب نیست زیرا این فلزات حاوی مواد شیمیایی سمی مانند جیوه هستند که می توانند خاک و آب نزدیک محل دفن زباله را به خطر بیندازند و این احتمال را می دهد که حتی مشکلات سلامتی قابل توجهی را برای مردم و حیات وحش منطقه ایجاد کند.