از قضا، آنها همیشه قادر به صحبت نیستند و در عین حال نیاز به انجام یک کار فوری در انتقال پول دارند. این سابقه هجمه های مکرر است، پس از سال ها کلاه برداری از مردم، حالا انگار اعتماد و محبوبیت برخی فرهنگ ها و رسانه ها را ابزار کار خود کرده اند!
به گزارش سلام دکتر، از این رو ماجرای کلاهبرداری کاربران تلگرام با دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری افراد موضوع جدیدی نیست. می توان گفت که داستان از همه شروع می شود و هر چه پیش می رود، با آشکار شدن فریب مورد استفاده، افرادی که قربانی این نوع تروریسم می شوند به افراد مشهور تبدیل می شوند.
فروردین ماه سال ۱۳۹۸ بود که فرمانده انتظامی فتای استان یزد از هویت و دستگیری دانشجوی دختر معترض به حساب ۱۱ میلیون تومانی تلگرام استادش خبر داد.
این در حالی است که استفاده از نام، شهرت و اعتبار یک فرد تنها دلیل کلاهبرداری سایبری در ایران نیست. همچنین به عنوان یکی از بزرگترین و معروفترین نمونهها، میتوان به حمله هکرها به حسابهای معروف توییتر اشاره کرد. حمله ای که به گفته ساشا ایوانو، تاجر ارزهای دیجیتال و موسس “Wives” می توانست جنگ جهانی سوم را آغاز کند، اما او تنها به تقلب 12.8 بیت کوین (معادل 120 هزار دلار) بسنده کرد و کامل کرد. داستان.
ماجرا از این قرار است که حساب های کاربری باراک اوباما (رئیس جمهور سابق ایالات متحده)، جو بایدن (نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا)، کانیه وست (موسیقیدان)، ایلان ماسک (موسس تسلا)، جف بزوس (موسس آمازون) ) و….. هک شده است و حساب های توییتر هک شده با آدرس کیف پول بیت کوین نوشته شده است: “امروز برای کووید-19 خیریه می کنم.” هر مبلغی که به این آدرس ارسال شود تا نیم ساعت آینده دو برابر خواهد شد.
در ایران بر اساس آمار منتشر شده از سوی پلیس فتا، جرایم ارتکابی از طریق پلتفرم تلگرام جزو بیشترین جرایم اقتصادی در اینترنت است.
همچنین در چند وقت اخیر به بهره برداری از حساب های کاربری ارقام سفارشی رسیده است.
چندی پیش خبرنگار سلام دکتر با ارسال پیامی از حساب کاربری یکی از شاعران در تلگرام که با همان سبک و سیاق مهاجمان اکانت های تلگرامی همراه است، با نشان دادن شماره کارت، مبلغ پنج میلیون تومان درخواست کرد.
این پیام دوستان و نزدیکان شاعر را نگران می کند و او را دعوت می کند و در عین حال به گفته خودش جایگاه های مهمی که او دارد و نزدیکانش می دانند بیش از هر زمان دیگری این شبهه را ایجاد می کند که این پیام حقیقت دارد.
چند روز پیش شاعر و روزنامه نگار دیگری از هک شدن اکانت تلگرامش خبر داد و نوشت: مراقب پیام هایی که دریافت می کنید باشید!
اگر بگذریم که این بار هم همین مقدار در متن آمده است، این کلمه باعث خنده سعید بیابانکی (شاعر و طنزپرداز) شد که نوشت: «به او نوشتم: دو سال به من بدهکار هستی، شرمنده. . گروه ها مرا مسدود می کنند و پیام ها به فایل می روند!
شماره رسانه دیگری هم هست که به تازگی خبر هک شدن حساب کاربری تلگرامش را دریافت کرده است و البته همان پنج میلیون!
در چنین شرایطی و با وجود اینکه نه تنها این روش حتی در اصلاحات ادبیات و نحوه ارائه آن اصلاح شده است، بلکه بارها پلیس فتا در این باره هشدار داده است، مردم همچنان به این پیام ها اعتماد دارند. . ، با شماره های سفارشی و از طریق اعتبار شخصی که حساب کاربری او هک شده است، بینش های مهمی را پنهان می کنند و به نظر می رسد فرهنگ مواجهه با این موضوع در جامعه جا نیفتاده است.
طبق اعلام پلیس فتا، کاربران باید قبل از واریز وجه به محض درخواست وجه با مخاطبان خود از طرق مختلف تماس بگیرند.
همچنین در تنظیمات شبکه های اجتماعی باید رمزهای عبور امن را فعال کنید که باید ترکیبی از اعداد، حروف و نمادها باشد و ضریب امنیت شبکه های اجتماعی شما را بهبود بخشد.
در عین حال مسئولان پلیس فتا بارها از کاربران درخواست کرده اند در صورت مشاهده موارد مشکوک مراتب را سریعا از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir اداره ارتباطات مردمی اطلاع دهند.
اکنون که تکرار تاریخ نشان می دهد که همه توصیه ها، هشدارها و تدابیری که تاکنون انجام شده نتوانسته جلوی این نوع تقلب ها را بگیرد. شاید کاری که به دست اهالی مد و گاه طنزپردازان می افتد بتواند به نوعی داستان را تمام کند!
انتهای پیام