پورین یک ترکیب طبیعی است که در تمام سلولهای بدن انسان و همچنین در غذاهای گیاهی و محصولات حیوانی یافت می شود. پورین های غذایی در طول هضم به اسید اوریک تبدیل می شوند. علاوه بر این ، نقش مهمی در سنتز DNA و RNA دارد ، اما سطوح بالای کبد در بدن می تواند منجر به نقرس و مشکلات دیگر شود. اگر از نقرس رنج می برید ، می دانید که درد دارد. نقرس باعث درد و تورم می شود.
اگر به این بیماری مبتلا هستید ، باید از خوردن غذاهای غنی از پورین خودداری کنید. در مقاله ای که امروز در دیجی کالا مگ برای شما آماده کرده ایم ، 24 غذای غنی از کاج را به شما معرفی می کنیم که بیماران نقرس باید از آنها اجتناب کنند. علاوه بر این ، ما پورین ها را وارد می کنیم و در پایان ، مقدار زیادی مواد مغذی به شما می دهیم و با نقرس چه کارهایی را نباید انجام دهید. تا پایان پست با ما باشید.
پورین چیست و چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟
اول از همه ، بدانید که پورین ها به تنهایی مشکلی برای بدن ندارند. این ترکیب خود به خود در بدن تولید می شود و در غذاهای مختلف یافت می شود. فرآیند هضم منجر به تجزیه پورین ها به اسید اوریک می شود که مقدار آن می تواند منجر به تشکیل کریستال هایی شود که در مفاصل تجمع یافته و منجر به درد و تورم می شود. به این عارضه نقرس گفته می شود.
اسید اوریک بالا در بدن باعث نقرس و بیماری کلیوی می شود. بنابراین اگر یکی از این محصولات دیگر را دارید ، بهتر است از غذاهایی که پورین بالایی دارند خودداری کنید. منظور از رژیم های پورین بالا فقط میوه و سبزیجات نیست.
مطالعات نشان داده است که میوه ها و سبزیجات حاوی پورین خطر نقرس را افزایش نمی دهند و باعث بدتر شدن آن نمی شوند ، بلکه به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ها و اسیدهایی مانند اسید سیتریک و اسید مالیک (که در لیمو و سیب یافت می شود). علائم را بهبود بخشید مشکل و مبارزه با التهاب
چه غذاهایی سرشار از پورین هستند؟
در ادامه منابع پورین را معرفی می کنیم.
1. انگور
100 گرم آب انگور حاوی 107 میلی گرم پورین است.
انگورها انگورهای خشک شده ای هستند که ویتامین B ، پتاسیم و آهن بیشتری دارند. اولین محصول نه تنها منبع خوبی از کربوهیدرات و کالری است ، بلکه سرشار از پورین است.
به کلم بروکلی
100 گرم کلم بروکلی حاوی 81 میلی گرم پورین است.
کلم سرشار از ویتامین C و K است. ویتامین C به ساخت کلاژن کمک می کند و ویتامین K به استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها کمک می کند. کلم ، که در دسته سبزیجات فرآوری شده قرار دارد ، حاوی آنتی اکسیدان ها و سایر عناصر است که باعث کاهش التهاب و جلوگیری از سرطان می شود.
3. نگرفرنگی
100 گرم کنگر فرنگی حاوی 78 میلی گرم پورین است.
کنگر فرنگی سرشار از ویتامین A ، لوتئین و زآگزانتین است که هر دو برای سلامت چشم مفید هستند. ویتامین A به ساخت سلولهای سالم و سلولهای مایع در بدن کمک می کند و در انتقال سریعتر اکسیژن نقش دارد.
4. زردآلو
100 گرم زردآلو حاوی 73 میلی گرم پورین است.
زردآلو یک میوه تابستانی است که پتاسیم بالایی دارد. پتاسیم یک ماده معدنی ضروری است که همه سلول های بدن برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارند. پتاسیم برای عملکرد قلب و انقباض ماهیچه ها و همچنین کاهش فشار خون مهم است.
5. لمبروکسل
100 گرم سالاد کلم حاوی 69 میلی گرم پورین است.
کلم فیبر و فولات زیادی اضافه می کند. فیبر سطح کلسترول خون را کاهش داده و به کاهش وزن کمک می کند. علاوه بر این ، سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. فولات نقش مهمی در سلامت مغز دارد و از نقایص مادرزادی جلوگیری می کند.
6. ریش خشک
100 گرم آلو خشک حاوی 64 میلی گرم پورین است.
آلو خشک منبع خوبی از مس و منیزیم است. مس برای تشکیل گلبول های قرمز ضروری است و منگنز نقش مهمی در سلامت استخوان ها دارد. آلو همچنین حاوی آنتی اکسیدان است که با رادیکال های آزاد و التهاب مبارزه می کند.
7. قارچ
100 گرم قارچ حاوی 58 میلی گرم پورین است.
قارچ منبع خوبی از بتا گلوکان است. بتا گلوکان نوعی فیبر است که برای سلامت روده مفید است. قارچ همچنین حاوی سلنیوم است که سلامت تیروئید را افزایش می دهد. قارچ منبع ویتامین D است و به جذب کلسیم کمک می کند.
8. موز
100 گرم موز حاوی 57 میلی گرم پورین است.
موز سطح انرژی بدن را بالا می برد و بنابراین به عنوان یک رژیم غذایی قبل و بعد از تمرین انتخاب خوبی است. فیبر موجود در موز سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و پتاسیم فشار خون را کنترل می کند.
9. اسفناج
100 گرم اسفناج حاوی 57 میلی گرم پورین است.
وقتی اسفناج می خورید ، مقدار زیادی آهن دریافت می کنید. آهن یک ماده معدنی ضروری برای تولید هموگلوبین است و به بدن قدرت و انرژی می بخشد. اسفناج می تواند سطح قند داخلی را بهبود بخشد و حتی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
10. مرغ
100 گرم مرغ حاوی 175 میلی گرم پورین است.
مرغ منبع عالی پروتئین است و حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است. این نوع گوشت سرشار از ویتامین B3 یا نیاسین است که مسئول تبدیل کربوهیدرات ها به انرژی است. سلنیوم موجود در مرغ از بیماری های قلبی و سکته جلوگیری می کند.
به ماهی قزل آلا
100 گرم ماهی قزل آلا حاوی 170 میلی گرم پورین است.
ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. این چربی ها یکی از سالم ترین چربی ها در طبیعت هستند. اسیدهای چرب امگا 3 سلامت قلب و مغز را بهبود می بخشد ، سطح کلسترول خون را کاهش می دهد ، با التهاب مبارزه می کند ، سلامت بینایی را بهبود می بخشد و برای پوست و حتی مو مفید است.
به حنا ترکیه
100 گرم گوشت بوقلمون حاوی 150 میلی گرم پورین است.
گوشت بوقلمون علاوه بر پروتئین سرشار از تریپتوفان است. تریتیتوفان نوعی اسید آمینه است که خواب را تنظیم می کند. گوشت ترکی ، مانند سایر گوشت ها ، سرشار از سلنیوم است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بیماری جلوگیری می کند.
13. ماکامبا
یک پورین 100 گرمی حاوی 147 میلی گرم است.
میگو منبع پروتئین کم چربی است ، به این معنی که دارای تمام اسیدهای آمینه ضروری است. میگو حاوی روی و سلنیوم است که هر دو باعث افزایش تولید انرژی در بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند.
به حنا گانا
100 گرم گوشت موش حاوی 138 میلی گرم پورین است.
با خوردن گوشت اردک مقدار زیادی پروتئین دریافت می کنید. این نوع گوشت حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری است. گوشت اردک علاوه بر وجود روی (روی) و سلنیوم حاوی ویتامین B5 و ویتامین B12 است که هر دو به بهبود سلامت سیستم عصبی کمک می کند.
به گاوها
100 گرم گوشت گاو حاوی 133 میلی گرم پورین است.
گوشت گاو دارای انواع مواد مغذی است. این نوع گوشت علاوه بر پروتئین ، حاوی روی ، سلنیوم ، آهن و ویتامین B6 است. یکی دیگر از مواد معدنی مهم در گوشت قرمز فسفر است که نقش مهمی در رشد دارد.
به oitira
100 گرم پورین حاوی 90 میلی گرم پورین است.
صدف سرشار از پروتئین و سایر مواد معدنی ضروری مانند آهن ، سلنیوم و روی است. علاوه بر این ، منبع خوبی از ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به تولید کلاژن کمک می کند.
به ماش
100 گرم آجیل حاوی 122 میلی گرم پورین است.
ماش بر اساس فیبر است. فیبر یک ماده مغذی است که شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد و از پرخوری جلوگیری می کند. علاوه بر این ، حاوی ویتامین های دیگر مانند پتاسیم ، سلنیوم ، منیزیم و ویتامین B است که به مبارزه با بیماری های قلبی ، دیابت و چاقی کمک می کند.
به دانه های سویا
100 دانه سویا حاوی 190 میلی گرم پورین است.
سویا یکی از بهترین منابع پروتئین است. این ماده مغذی حاوی مقدار زیادی فیبر غیرقابل هضم و غیرقابل فساد است. علاوه بر این ، دارای ساپونین است که به دلیل خواص خود در کاهش سطح کلسترول خون شناخته شده است.
19. لوبیا سفید
100 گرم لوبیا سفید حاوی 128 میلی گرم پورین است.
آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا سفید می تواند به جلوگیری از سرطان و سایر بیماری های مزمن کمک کند. لوبیا سرشار از فولات است که سلامت مغز را افزایش داده و از نقایص مادرزادی در کودکان جلوگیری می کند.
20. voanemba
100 گرم نارگیل حاوی 170 میلی گرم پورین است.
نارگیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا مقدار زیادی پروتئین دریافت کنید. علاوه بر این ، آجیل حاوی فولات و منیزیم است که هر دو برای سلامت قلب ضروری هستند.
به شاید
100 گرم شکر حاوی 109 میلی گرم پورین است.
شناخته شده است که نخود از مزایای کاهش سطح کلسترول خون برخوردار است. علاوه بر این ، حاوی فیبر است که به روند گوارش کمک می کند و شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد.
به جوانه زدن حبوبات
100 گرم جوانه لوبیا حاوی 80 میلی گرم پورین است.
جوانه ها سرشار از پروتئین هستند و حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند. علاوه بر این دارای فولات و ویتامین C. دریافت مقدار کافی فولات برای زنان باردار بسیار مهم است.
23. بادام زمینی
100 گرم بادام زمینی حاوی 170 میلی گرم پورین است.
بادام زمینی سرشار از پروتئین و یکی از غنی ترین منابع بیوتین است. بیوتین یک ترکیب مهم در دوران بارداری است. همچنین یک ماده غذایی غنی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی است و فواید زیادی برای بدن ، پوست و مو دارد.
به توفو
100 گرم توفو حاوی 68 میلی گرم پورین است.
کلسیم علاوه بر مقدار زیادی پروتئین ، سرشار از کلسیم است. توفو از سویا تهیه می شود و به طور طبیعی فاقد گلوتن و کالری کمی دارد. مصرف توفو خطر چاقی و دیابت را کاهش می دهد.
با رژیم نقرس چه کنیم و چه نکنیم
طبق گفته کلینیک مایو ، رژیم غذایی کم چرب برای افرادی که نقرس و سنگ کلیه دارند مفید است.
در رژیم غذایی پورین کم ، مردم بیشتر از گوشت های پرچرب میوه و سبزیجات می خورند. مطالعه ای بر روی 4500 نفر که رژیم مدیترانه ای را دنبال می کردند نشان داد که بین رعایت این رژیم و کاهش خطر تولید اسید اوریک بالا در بدن رابطه وجود دارد.
این ممکن است به دلیل وجود غذاهایی در رژیم مدیترانه ای باشد که دارای خواص ضد التهابی و ضد التهابی هستند. اگر نقرس دارید ، باید بدانید که آنچه می خورید بر علائم شما تأثیر می گذارد.
افراد مبتلا به این بیماری باید غذاهای خاصی را در رژیم غذایی خود بگنجانند و برخی دیگر را حذف کنند. در اینجا برخی از بایدها و نبایدها برای نقرس آورده شده است.
نیاز به غذا
غذاها و نوشیدنی های زیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
- میوه ها و سبزیجات ضد التهابی مانند آلبالو و توت تازه ، سیب زمینی ، پیاز ، سیر و غلات کامل
- غذاهای غنی از ویتامین C
- ماست کم چرب
- شیر کم چرب
- قهوه (متوسط)
- بادام زمینی و آجیل
نخور
برخی از غذاها باید از رژیم نقرس حذف شوند ، که در زیر توضیح داده شده است.
- اینجا
- غذای دریایی
- الکل
- بیکن
- OAny am-
- بادام زمینی و لوبیا
آخرین کلمه
نقرس یک بیماری دردناک است که باعث درد و تورم در مفاصل می شود. تحقیقات بهداشت روان می گوید ، محدود کردن مصرف غذاهای غنی از پورین ممکن است به مبارزه و جلوگیری از علائم نقرس کمک کند. افراد مبتلا به نقرس باید رژیم خاصی را دنبال کنند و برخی از غذاها را از رژیم غذایی خود حذف کرده و برخی دیگر را مصرف کنند.
در این مقاله از دیجی کالا مگ ، ما به 24 غذای غنی از پورین اشاره کردیم که برای افراد مبتلا به نقرس ممنوع است. به منظور پیشگیری از بسیاری از بیماری ها ، از جمله نقرس ، باید رژیم غذایی خود را با دقت کنترل کرده و مقدار زیادی میوه و سبزیجات بخورید.
منبع: سبک دیوانه