
متخصصان مدت ها است می گویند هرچه افراد بیشتر پیاده روی کنند سلامت آن ها از چند جنبه بهبود پیدا می کند. سبک زندگی کم تحرک با پیامدهای منفی برای سلامت از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است.
به گزارش سلام دکتر تحقیق اخیر دانشگاه آکسفورد که بیش از ۸۵ هزار نفر در انگلیس را در بر می گرفت به روشن تر شدن این موضوع کمک کرده است. یافته های این پژوهش در نشریه انگلیسی پزشکی ورزش (British Journal of Sports Medicine) منتشر شده است.
نویسندگان این پژوهش وضعیت سلامت شرکت کنندگان را با استفاده از دستگاه های پوشیدنی ردیاب فعالیت بدنی بررسی و میزان و شدت تحرک روزانه آن ها را اندازه گیری کردند.
به طور میانگین پس از شش سال وضعیت شرکت کنندگان پیگیری و مشخص شد که هرچه تعداد قدم ها بیشتر باشد خطر ابتلا به سرطان کمتر است. علاوه بر این سرعت پیاده روی تاثیری در نتیجه نداشت.
فواید این فعالیت از حدود ۵۰۰۰ قدم در روز نمایان می شود و خطر ابتلا به سرطان در این سطح ۱۱ درصد کاهش پیدا می کند. با ۷۰۰۰ قدم میزان کاهش خطر به ۱۶ درصد می رسد. بیش از ۹۰۰۰ قدم روند کاهش خطر ثابت می ماند.
یافته ها توصیه پیاده روی ۱۰ هزار قدم در روز را تایید می کنند. گفته می شود خطر مرگ زودهنگام در افرادی که روزانه بیش از ۸۰۰۰ قدم راه می روند در مقایسه با کسانی که کمتر از ۵۰۰۰ قدم در روز راه می روند تا نصف کاهش پیدا می کند هرچند پزشکان در مورد این رقم اختلاف نظر دارند.
به طور کلی مقام های بهداشتی فدرال به بزرگسالان توصیه می کنند که در هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشند.
به گزارش ایندیپندنت انجمن سرطان آمریکا می گوید فعالیت بدنی می تواند به تنظیم برخی هورمون ها که در ایجاد سرطان نقش دارند کمک کند و همچنین سیستم ایمنی بدن را سالم نگه دارد. ورزش منظم با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان پروستات روده بزرگ آندومتر و احتمالا لوزالمعده مرتبط است.
در تحقیق دانشگاه آکسفورد سرطان های مری کبد ریه کلیه معده آندومتر لوسمی میلوییدی میلوما روده بزرگ سر و گردن راست روده مثانه و پستان بررسی شد. پس از شش سال حدود ۳ درصد شرکت کنندگان به یکی از این سرطان ها مبتلا شدند.
اگرچه پژوهش های بیشتری برای شناخت دقیق این ارتباط ها مورد نیاز است حفظ وزن سالم بسیار مهم است زیرا اضافه وزن یا چاقی در حدود ۱۴ تا ۲۰ درصد از مرگ های ناشی از سرطان در آمریکا نقش دارد.
انجمن سرطان آمریکا می گوید: یکی دیگر از مزایای ورزش این است که وقتی ورزش می کنید دیگر در وضعیت نشسته نیستید. شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد مدت نشستن و بی تحرکی فارغ از اینکه در زمان های دیگر چقدر ورزش می کنید احتمال بروز چندین نوع سرطان و همچنین چاقی دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی را افزایش می دهد.
انتهای پیام