چرا گوشی پرش آنتن دارد

مشکل آنتن نداشتن گوشی یا به‌ عبارتی پریدن آنتن از رایج‌ترین مشکلات گوشی تلفن همراه به‌ حساب می‌آید. دلایل مختلفی سبب بروز مشکل در آنتن‌دهی گوشی‌های موبایل می‌شود. برخی اوقات آنتن گوشی تلفن همراه شما ضعیف است یا به‌طور دائم قطع و وصل می‌شود و در این لحظه درصدد هستید با دلایل آنتن نداشتن گوشی و شیوه‌ی رفع آن آشنا شوید. در این مطلب شما با دلایل آنتن ندادن گوشی‌های شیائومی، سامسونگ، هوآوی و دیگر برندهای موبایل آشنا می‌شوید.

ساختمان

دلایل قطع آنتن گوشی

آنتن نداشتن گوشی تلفن همراه می‌تواند به‌خاطر دلایل سخت‌افزاری و نرم‌افزاری متعددی رخ دهد. چنان‌چه علت آنتن نداشتن تلفن همراه، مشکلات نرم‌افزاری باشد در این حالت شما به‌سادگی قادر خواهید بود مشکل را عیب یابی و رفع نمایید.
با این‌ حال برطرف کردن مشکل آنتن نداشتن تلفن همراه درصورت خراب شدن قطعات سخت‌افزاری، به زمان بیشتری نیاز دارد.

1) خراب شدن سیم‌کارت

خراب شدن یا شکستگی سیم‌کارت، یکی از علت‌های شایع خرابی آنتن تلفن همراه محسوب می‌شود. برای آنتن‌دهی و دریافت سیگنال، سیم‌کارت گوشی تلفن همراه باید در شیارهای مربوطه قرار گرفته باشد.
خارج شدن سیم‌کارت از جای خود و کثیف و خمیده شدن آن، منجر به اختلال در دریافت سیگنال‌ها و به‌ دنبال آن عدم آنتن‌دهی تلفن همراه می‌شود.
با این‌ حال مطمئن شدن از سلامت سیم‌کارت و فعال بودن از طرف اپراتور مربوطه، در برطرف کردن این مشکل کمک قابل‌توجهی می‌کند.

2) بهم خوردن تنظیمات مربوط به شبکه‌ی گوشی

3) مشکلات سخت‌افزاری

سومین علت آنتن نداشتن تلفن همراه به مشکلات سخت‌افزاری در اجزا و قطعات گوشی مربوط می‌شود. وارد شدن ضربه و صدمه‌ی شدید به گوشی موبایل، احتمال آسیب وارد شدن به بخش مدار آنتن موبایل را افزایش می‌دهد.
دریافت و جذب فرکانس‌ها و سیگنال‌ها، از وظایف اصلی آنتن تلفن همراه است. ایجاد هرگونه مشکل در این قسمت، عدم آنتن‌دهی یا پرش آنتن موبایل را به همراه دارد.
برای رفع این مشکل باید گفت که در خیلی از مواقع، آنتن‌دهی ضعیف یا عدم دریافت سیگنال‌ها، از خرابی قطعاتی مثل VCOو آی‌سی PF تلفن همراه ناشی می‌شود. در این شرایط غالبا امکان برقراری تماس برای کاربر مهیا نمی‌شود.
آنتن‌دهی تلفن همراه به شیوه‌ی درست، لازمه‌ی سالم بودن قطعات مربوط به قسمت آنتن گوشی است. برای برطرف کردن این مشکل باید به تعمیرکاران متخصص و حرفه‌ای مراجعه شود.

4) رجیستر نشدن گوشی

در برخی مواقع، عدم آنتن‌دهی گوشی با رجیستر نشدن و قطع شدن سرویس دستگاه ناشی می‌شود.
حذف شدن آیکون مربوط به آنتن یا کشیده شدن یک خط بر روی آن در نوار اعلان، نشانه‌ی رجیستر نشدن گوشی است. علاوه‌بر این، در مواردی دلیل ایجاد این مشکل قرار نگرفتن سیم کارت در مکان اصلی خود است.
اطمینان حاصل کردن از قرار گرفتن درست سیم‌کارت در جایگاه خود، از مهم‌ترین اقدام‌ها برای رفع این مشکل است.
در صورت رفع نشدن مشکل، باید از رجیستر شدن گوشی موبایل خود مطمئن شوید. برای انجام این کار باید شناسه 15 رقمی مربوط به گوشی موبایل خود (IMEI) را به سر شماره 7777 بفرستید. شناسه 15 رقمی معمولا در زیر باتری یا روی جعبه گوشی وجود دارد.

5) آپدیت نکردن گوشی

آپدیت نکردن گوشی از دیگر دلایل بروز مشکل در آنتن دهی گوشی است. انجام ندادن فرآیند آپدیت گوشی می‌تواند به بروز مشکلاتی مثل عدم آنتن‌دهی دستگاه منجر شود.
آپدیت به موقع گوشی موبایل، از بهترین راهکارها و روش‌ها برای رفع این مشکل به‌ حساب می‌آید. آپدیت سیستم‌عامل گوشی یک سری تغییرات برای رفع باگ‌های دستگاه را انجام می‌دهند.

انواع مشکلات آنتن‌دهی گوشی

مشکلات آنتن‌دهی گوشی متفاوت و مختلف است. بعضی از رایج‌ترین مشکلات مرتبط با آنتن دهی موبایل به شرح زیر است:

1) آنتن‌دهی کاذب تلفن‌همراه

برخی اوقات آنتن‌دهی گوشی به صورت کاذب به کاربر نمایش داده می‌شود. یعنی بر روی گوشی موبایل نشان داده می‌شود که شما آنتن دارید ولی در اصل گوشی هیچ آنتنی نداشته و در این حالت قادر به برقراری تماس نیستید.
مشکل آنتن‌دهی کاذب گوشی تلفن همراه در بیشتر مواقع مربوط به آی‌سی PF بوده و با تعویض آن مشکل برطرف می‌شود.

2) آنتن‌دهی آنی و لحظه‌ای موبایل

آنتن‌دهی آنی و لحظه‌ای هنگامی رخ می‌دهد که گوشی شما چند دقیقه آنتن داشته و چند دقیقه بدون آنتن باشد، به عبارتی آنتن گوشی زود می‌پرد. معمولا دلیل ایجاد این مشکل نیز مربوط به خراب شدن آی‌سی PF بوده و با تعویض آن مشکل برطرف می‌شود.

3) گوشی موبایل آنتن ندارد

روش‌های موثر برای رفع مشکل آنتن‌دهی گوشی

برای رفع مشکل آنتن نداشتن گوشی‌های اندروید، راه‌های مختلفی وجود دارد. با این روش‌ها آشنا شوید.

1) سنجش شدت واقعی سیگنال آنتن

2) قرار دادن گوشی موبایل در وضعیت پرواز

3) ری‌استارت کردن گوشی موبایل

4) تعویض سیم‌کارت گوشی

در گام چهارم، ریشه‌ی اصلی آنتن‌دهی ضعیف تلفن همراه در برخی موارد به سیم‌کارت آن مربوط می‌شود. قرار نگرفتن صحیح سیم‌کارت در مکان مورد نظر، باعث عدم آنتن‌دهی گوشی موبایل می‌شود.
علاوه‌بر این، افتادن یا ضربه وارد شدن به تلفن همراه، باعث خارج شدن سیم‌کارت از جایگاه خود می‌شود. در این حالات، گوشی را خاموش کرده و سیم‌ کارت را بیرون آورده و از سالم بودن آن مطمئن شوید.

5) قرار گرفتن در فضای باز

در گام پنجم، وجود هرگونه دیوار و حائل می‌تواند به عدم دریافت سیگنال آنتن منجر شود. در این حالت، با قرار گرفتن در فضای باز، احتمال دریافت سیگنال‌های قوی و قدرتمند بر روی گوشی افزایش می‌یابد.

6) ریست فکتوری گوشی
ما امروزه از گوشی‌های هوشمندمان در همه‌جا و هرزمانی استفاده می‌کنیم. اما این گوشی‌های کاربردی همیشه هم تحت فرمان ما نیستند. چه اتفاقی روی می‌دهد وقتی زمانی که به گوشی‌مان نیاز داریم آنتن ندهد؟ پریدن آنتن گوشی برای همه ما اتفاق افتاده است. با این حال شاید برای همه ما جای سوال باشد که دلیل آن چیست و چه راه‌کارهایی برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد؟ به هرحال هیچ کسی دوست ندارد در یک موقعیت بحرانی با پریدن آنتن گوشی رو به رو شود! با این حال بد نیست بدانید که این اتفاق تقریبا برای ۷۵ درصد از مردم روی می‌دهد. بنابراین شما تنها نیستید. در این مقاله با ما همراه باشید تا دلیل این اتفاق و راه‌های جلوگیری از آن را کشف کنیم.

برای اطلاع از به سایت تکنولایف مراجعه کنید.

ترافیک سنگین سلولی

خب ممکن است این عنوان کمی گیج کننده به نظر برسد. اما بد نیست با یک مثال به ساده بودن موضوع پی ببرید. اگر شما در جای شلوغی باشید، برای مثال در یک ترافیک سنگین، همه افراد از گوشی خود استفاده می‌کنند. چه اتفاقی روی خواهد داد؟ ترافیک استفاده از سیگنال تلفن بسیار شلوغ خواهد شد.

همه سیگنال‌ها برای یافتن فضایی در نزدیکترین برج تلفن همراه با هم می‌جنگند. این جنگ بی‌پایان را دست کم نگیرید. اگر محدودیت برج مخابرات برای گرفتن سیگنال پر شود، احتمالا تماس شما قطع خواهد شد و گوشی شما دوباره باید سعی کند، برج مخابراتی جدیدی پیدا کند. البته هرچه ترافیک سنگین‌تر باشد، احتمال پریدن آنتن گوشی نیز بیشتر است. بنابراین علت پریدن آنتن گوشی شیائومی شما در یک روز شلوغ ممکن است همین موضوع باشد.

مشاهده  قیمت گوشی آنر در مدل ها و ظرفیت های مختلف به همراه دسترسی به مشخصات فنی با امکان خرید انواع گوشی Honor با گارانتی معتبر از فروشگاه ما بخواهید

مصالح ساختمانی نامناسب

این موضوع یک مسئله جدی در خانه‌های جدید است. فلزهای سنگین و دیوارهای قطور یکی از اولین عوامل پریدن آنتن گوشی هستند. اگر در جایی از خانه آنتن بهتری دارید و یا در نقطه‌ای از خانه آنتن شما از بین می‌رود باید این موضوع را مد نظر قرار دهید. بنابراین دفعه بعد که با این موضوع رو به رو شدید، مشکل مشکل پریدن آنتن گوشی هواوی شما و یا هر گوشی دیگری این موضوع باشد.

موضوع مشکل ساز دیگر ساختمان‌های بلند اطراف خانه شما است. مثلا اگر در یک خانه ویلایی زندگی می‌کنید و اطراف شما درحال آپارتمان سازی است، فلزهای درون آپارتمان‌های اطراف حتی ممکن است موجب مشکل انتن دهی گوشی نوکیا ساده شود.

ساختمان

درصد باتری پایین

اگر شارژ کردن باتری گوشی خود را به تعویق انداخته‌اید، ممکن است در زمانی که به آن نیاز دارید با سیگنال ضعیف مواجه شوید. گوشی برای برقراری ارتباط با یک برج تلفن همراه به انرژی نیاز دارد و ممکن است وقتی باتری آن کم است، دچار مشکل شود.

علاوه بر این تلفن‌های همراه امواج الکترومغناطیسی را ارسال و دریافت می‌کنند که مستقیما تحت تأثیر پدیده‌های آب و هوایی مانند رطوبت، پوشش شدید ابر، رعد و برق، باد، باران، برف و یخ قرار دارد. بنابراین شاید علت علامت ضربدر روی آنتن گوشی شیائومی فقط مشکلات آب و هوایی باشد و نیازی به نگرانی شما نیست.

انبوه برگ‌ها نیز می‌تواند برخی از سیگنال‌های سلولی را مسدود کند و باعث پریدن آنتن گوشی شود. اگر خانه شما با درختان بزرگ و مخروطی احاطه شده، این درختان می‌توانند باعث کاهش شدید عبور سیگنال‌های گوشی شما شوند. ویژگی‌های جغرافیایی یک دلیل رایج برای جلوگیری از سیگنال سلولی است. اگر در یک طرف کوه زندگی می‌کنید و تنها برج سلولی منطقه شما در سمت دیگر است، احتمالا با پریدن آنتن رو به رو خواهید شد.

مسدود کردن آنتن

روزهای اول رواج گوشی‌های همراه را به خاطر بیاورید. این گوشی‌ها بسیار بزرگ بودند و آنتن‌های بیرونی هم داشتند. این تلفن‌ها سنگین و غیر قابل حمل بودند، اما سیگنال آن‌ها کاملا ثابت بود. این موضوع تا حدودی به خاطر آنتن‌های بیرونی است. گوشی‌های امروزی دارای آنتن های تعبیه شده در داخل گوشی هستند. اگر مراقب نحوه نگه داشتن گوشی نباشید، می‌توانید آنتن را مسدود کنید و سیگنال خود را از دست بدهید. اینکه آنتن تعبیه شده دقیقا کجاست به مدل گوشی شما بستگی دارد، اما اگر کمی جستجو کنید، باید بتوانید آن را پیدا کنید. بنابراین دفعه بعد که نگران علت قطع شدن آنتن موبایل سامسونگ بودید، اول این مورد را بررسی کنید.

پدیده‌های جو زمین

فوران‌های روی سطح خورشید، توده های گازی را به جو می‌فرستد و این توده‌ها ارتباطات تلفن همراه را مختل می‌کند. این به اصطلاح شراره‌های خورشیدی امواجی تولید می‌کنند که در فضا حرکت می‌کند. این امواج می‌توانند سیگنال‌های ارسال شده به ماهواره را مختل کنند و تغییراتی در میدان مغناطیسی زمین ایجاد کنند.

روش‌های رفع پریدن آنتن گوشی

تا اینجا با دلایل پریدن آنتن گوشی آشنا شدیم. اما اکثر این دلایل از دسترس ما خارج بودند. پس چه کاری می‌توان برای رفع پریدن آنتن گوشی انجام داد؟ نگران نباشید کارهای زیادی هست که می‌توانید برای رفع مشکل آنتن دهی همراه اول و ایرانسل انجام دهید. بنابراین در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

رفع مشکل آنتن دهی گوشی سامسونگ یا هر گوشی اندرویدی دیگر

اگر گوشی‌های سامسونگ دارید و دوست دارید علت قطع شدن آنتن موبایل سامسونگ را بدانید، بد نیست به مطالب بالا نگاهی بیاندازید. اما اگر به دنبال راه حلی عملی هستید، در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.

  •  گوشی را ریستارت کنید. این اولین کاری است که باید انجام دهید. اگر مشکل جزئی باشد، این کار برای بازگشت سرویس کافی است. راه اندازی مجدد اکثر اشکالات نرم افزاری را که مانع از اتصال خوب سیگنال تلفن همراه می‌شود، برطرف می‌کند.
  •  اگر راه اندازی مجدد برای شما کارساز نبود، گوشی را در حالت هواپیما قرار دهید. بگذارید حدود ۳۰ ثانیه روشن باشد و دوباره ضربه بزنید تا حالت هواپیما خاموش شود. وقتی این کار را می‌کنید به طور خودکار به یک برج مخابراتی نزدیکتر یا یک برج مخابراتی خلوت‌تر به گوشی وصل می‌شود تا اتصال سلولی قوی‌تری ارائه دهد.
  • اگر روش قبلی جواب نداد، اپراتور شبکه را به صورت دستی انتخاب کنید. Settings -> Find Mobile networks -> Network operators بروید. سپس دستگاه شروع به اسکن تمام شبکه‌های موجود در منطقه شما می‌کند. هنگامی که شبکه خود را پیدا کردید، به صورت دستی روی آن کلیک کنید. گاهی اوقات به دلیل رومینگ، باتری کم یا سایر خطاها یا اشکالات نرم افزاری، ارائه دهنده شبکه صحیح به طور خودکار در دسترس نخواهد بود. این موضوع ممکن است به شما کمک کند تا برای برقراری و دریافت تماس یا استفاده سریع از اینترنت تلفن همراه به شبکه درستی متصل شوید.
  • ممکن است سیم کارت به نحوی آسیب دیده باشد یا به درستی در جای خود قرار نگرفته باشد. این موضوع می‌تواند دلیل عدم دریافت خدمات باشد. بنابراین ممکن است دلیل پریدن آنتن گوشی سامسونگ شما همین باشد.
  • مرحله بعدی این است که ببینید Radio روشن است یا خیر. به شماره گیر بروید و کد *#*#4636#*#* را وارد کنید. به حالت Service بروید و روی Phone information کلیک کنید. در آنجا گزینه‌ای پیدا خواهید کرد به نام Run Ping test. درست در زیر صفحه، گزینه Radio را خواهید دید. روی آن ضربه بزنید تا روشن شود و دستگاه راه اندازی مجدد شود. این کار ممکن است مشکل را حل کند. بنابراین این کد آنتن دهی گوشی را جایی ذخیره کنید.

برای یافتن علت پریدن آنتن گوشی شیائومی و مشکل پریدن آنتن گوشی هواوی نیز می‌توانید همین مراحل را انجام دهید.

اشیایی را که در دریافت سلولی اختلال ایجاد می‌کند، حذف کنید

اگر می‌خواهید گوشی شما به طور مداوم سیگنال‌های برج مخابراتی را دریافت کند، باید به آن نزدیکتر شوید یا موانع را از سر راه خود بردارید. اگر سیگنال‌های دکل‌های تلفن همراه باید از موانع زیادی مانند دیوارها، شیشه‌های پنجره و غیره عبور کنند، می‌تواند به میزان قابل توجهی ضعیف شود. برای کاهش تداخل بین تلفن همراه و نزدیکترین دکل مخابراتی چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ می‌توانید به پنجره باز نزدیک‌تر شوید یا وقتی از تلفن استفاده می‌کنید، به تراس بروید. این کاری است که شما به هر حال انجام می‌دهید، بدون اینکه کسی در مورد آن به شما گفته باشد.

موانع دیگری وجود دارد که نمی‌توانید در مورد آنها کاری انجام دهید، مانند درختان، کوه‌ها، تپه‌ها، ساختمان‌های بلند، سازه‌های فلزی یا هر دیوار ضخیم یا مصالح ساختمانی، خواه از فلز یا بتن ساخته شده باشد. آب و هوا چیز دیگری است که نمی‌توانید در مورد آن کاری انجام دهید. آب و هوا می‌تواند ناگهان بد شود و باعث شود که قدرت سیگنال کاهش یابد. گاهی طوفان وجود دارد. آب و هوا می‌تواند به شدت بر روی سیگنال تداخل داشته باشد و دریافت آن را مسدود کند.

حداقل می‌توانید برای برخی از تداخل‌های داخلی مانند وسایل الکترونیکی، اجسام فلزی یا هر چیزی که سیگنال‌های مغناطیسی یا الکترونیکی ارسال می‌کند و با امواج سلولی تداخل می‌کند، کاری انجام دهید. بنابراین تا حد امکان از شر هر گونه درهم ریختگی داخلی خلاص شوید.

مراقب باشید که چیزهای زیادی بین تلفن و دکل مخابراتی قرار نگیرد. خط دید واضح داشته باشید، اگر می‌خواهید تماس مهمی برقرار کنید، از طبقه دوم یا طبقه سوم صحبت کنید. دلیل این امر این است که هر چه بالاتر بروید، موانع کمتری در مجاورت شما (سایر خانه‌ها، ساختمان‌ها و غیره) وجود خواهد داشت. به این ترتیب، می‌توانید سیگنال از دست رفته را در خانه یا ساختمان اداری خود بازیابی کنید.

کد آنتن دهی گوشی

ممکن است گاهی در مکانی باشید که فورا نیاز داشته باشید مشکل پریدن آنتن گوشی خود را حل کنید. شاید شنیده باشید که یک سری کدهای دستوری در این زمینه برای گوشی‌های هوشمند وجود دارد که در این زمان به کار خواهد آمد. کد آنتن دهی ایرانسل و کد انتن دهی همراه اول از این دسته است. برای کد افزایش آنتن دهی ایرانسل و همراه اول می‌توانید از کد #3370*‌ استفاده کنید. البته این کد برای گوشی‌های متفاوت ممکن است کاربردی نباشد. اما بد نیست شانس خود را امتحان کنید. می‌توانید از دانلود رایگان نرم افزار تقویت آنتن دهی موبایل اندروید نیز استفاده کنید که البته باید قبل از هرکاری مطمئن شوید این برنامه برای گوشی شما مضر نیست.