همزمان با سال های هفتم و هجدهم عرفان به نام خواجه نظام الدین علیا، وبیناری توسط مرکز تحقیقات پیشرفته کاشمر با حضور تیمی از دانشمندان و پژوهشگران ایرانی و هندی برگزار شد.
به گزارش سلام دکتر، با تشریح روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این برنامه مفتی فاروق حسین مصباحی از کاشمر، محمد اقبال از دانشگاه دهلی، محمد معروف شاه از دانشگاه پنجاب، فضه حسین قاضی شاهد از شیوخ صوفیه درباره شخصیت و اندیشه های خواجه نظام الدین اولیا.
محمدعلی ربانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی در این برنامه با اشاره به حوزه عرفا و صوفیه در تاریخ و فرهنگ هند گفت: یکی از طبقات نام او همیشه در تاریخ است. از هند رماننویسان مسلمان بزرگی هستند که میتوانند علاوه بر ترویج اخلاق و معنویت، پیوندی بین همه ادیان از جمله هندوئیسم و اسلام شدهاند و بستری برای انسجام اجتماعی فراهم کنند که بر روابط اخلاقی تمرکز دارد.
وی افزود: راز جاودانه و توجه جامعه هند به بزرگانی چون خواجه معین الدین چشتی، علی بن عثمان هجویری، صاحب کشف المحجوب، خواجه اشرف جهانگیر سمنانی، صاحب لطیف اشرفیه و خواجه نظام الدین اولیا و دیگر مشاهیر هندی است. مؤمنانی چون پدر فرید گنج شکر در میان انبیای بزرگ دین، پس از ایمان به خدا، خدمت مردم را دارند که در آنچه در آن هستند آشکار است و راز آنها تا تاریخ است.
ربانی می افزاید: خواجه نظام الدین اولیا کتاب های ارزشمندی در این زمینه به رشته تحریر درآورده است که از آن جمله می توان به فواد الفواد، رحة المحبین، فضل الفواد و سیره الاولیاء اشاره کرد. کتاب فواد الفواد نوشته نظام الدین اولیا توسط داستان نویس بزرگ امیرحسن سجزی، معروف به سعدی هندی، گردآوری شده است.
حسن سجزی و تنها کتاب مورد علاقه اش از من است. این کتاب توسط خواجه حسن نظامی به اردو ترجمه شده است و یکی از ارزشمندترین کتاب های اختصاص یافته به تالیفات خواجه نظام الدین اولیا است و اطلاعات کاملی را در مقدمه کتاب آورده است. بزرگان چشتی.
رایزن فرهنگی ایران در دهلی می افزاید: کتاب فواد الفواد راه را برای افرادی با اخلاق نشان می دهد، افرادی مانند خواجه نظام الدین اولیاء که سلاطین به دیدارشان می آمدند و علیرغم درخواست های مکررشان از همجواری با آنها اجتناب می کردند. در برابر خلق خدا بسیار متواضع باشید.» او معتقد بود که برای رسیدن به خدا باید به سه چیز توجه کرد: صبر، رضایت پروردگار متعال و توکل بر پروردگار متعال.
ربانی در پایان سخنان خود با اشاره به پیام نخست وزیر هند به ازدواج خواجه نظام الدین اولیا و توجه وی به اهمیت تطبیق معارف و دستاوردهای عرفا در جامعه هند خاطرنشان کرد: استفاده از اموال معنوی. اسطوره های بزرگی چون خواجه نظام الدین اولیا می تواند در غلبه بر این چالش ها به ویژه توسعه هنجارهای اجتماعی در میان پیروان ادیان کمک کند.
به ویژه ششمین نشست یادبود پروفسور عابدی توسط انجمن استاد عابدی و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با موضوع اسناد و عملکردها، منابع تاریخی دوره مغول، چالش ها و اشیاء چگونه در دهلی برگزار شد. بسیار
در این برنامه چاندرا شکر، نادم رضوی، شاهد مهدی، ناندینی چترجی و محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی کشورمان در زمینه تقسیم اسناد مکتوب و میراث دوره مغول در تاریخ دوره اسلامی هند، آسیب ها و معضلات را بررسی کردند. در حفظ اسناد و مدارک دوره مغول، مزایا و معایب این اسناد در مطالعات تاریخی دوره مغول، مطالعه نسخه های خطی در مؤسسات آموزشی و پژوهشی هند، کتابخانه های خصوصی و قابلیت ها و چالش های موجود در حفظ و نگهداری ادبی مطرح شده است. دارایی ها و نسخه های خطی
ربانی همچنین با اشاره به تجربیات موجود در ایران در زمینه مدیریت اسناد، کمکها و حتی راهاندازی انجمن نویسندگان و نویسندگان میراث خطی به عنوان دو راهکار مهم برای حفظ و احیای اسناد برخط و اعلام تمایل خود برای تسهیل تعاملات علمی، گفت: نهادها و سازمان های مردم نهاد بیش از هر زمان دیگری در حفظ و استفاده از این اسناد همکاری خواهند داشت.
انتهای پیام/