سیم های مسی انواع مختلفی دارند که در این محتوا در مورد انواع مختلف و متنوع آن صحبت میکنیم. دستهبندی سیم های مسی عبارتند از: سیم مسی لاکی، مفتول مسی، افشان، نازک، ضخیم، روکش دار، بدون روکش که هر یک کاربردی خاص دارند.
سیم مسی لاکی
یکی از انواع است که عایق و روکش نازکی دارد و در مواردی همچون سیمپیچیهای موتورها و ترانس از آن بهره گرفته میشود. همچنین اگر متریال تشکیلدهنده درون آن کمی پلاستیک نیز در درونش باشد، در واقع نام یک سیم تمام مس را میتوان بر روی آن گذاشت.
معمولا این نوع سیم جای زیادی نمیگیرد و تحمل و مقاومت آن در برابر گرما بسیار بالاست. این سیمها با برخورد و تماس به یکدیگر مشکلی ایجاد نمیکنند و قابلیت لحیمپذیری فوقالعادهشان زبانزد هستند. این سیمها به راحتی در نقطه ذوب قرار میگیرند و لایه لحیم آنها بهراحتی بر روی لایه رسانا واقع میشود. در استفاده از این نوع سیمها باید تلاش شود که تنش زیادی به آنها وارد نگردد.
از رشتههای سیم مس تشکیل شده و لطیف و منعطف است. همچنین قابلیت شکلپذیری بالایی دارد. در واقع این سیمها را میتوان به هر شکلی درآورد. مفتول مسی استحکام و دوام بالایی دارد که در صنایع مختلفی به کار برده میشود. صنایعی مثل صنایع دستی، چوبی، نجاری، برق و… از این نوع سیم بهره بسیاری میبرند. این سیم دچار از هم گسیختگی نمیشود و تراکم و اتصال پذیری بسیار بالایی دارد.
از سیم مفتول مسی در تابلوهای برق و ژنراتورهای برق استفاده شده و همچنین جنس پلیمری آنها در موارد بیشماری به کار میرود.
سیم مسی افشان
سیم مسی نازک
این سیم مسی است و همانطور که از نامش مشخص است، نازک می باشد. کاربرد عمده این سیم در شبکه ها می باشد. این سیم با قابلیت انعطاف بالایی که دارد، می تواند جریان و سیگنال را تا حد بسیار زیادی انتقال دهد. همچنین دارای قیمت به صرفه ای است و همچنین از فروش خوبی برخوردار می باشد. سیم های نازک قابلیت نصب و راه اندازی شان از سیم ها ضخیم و قطور تا حد زیادی آسان تر است.
سیم مسی ضخیم
این سیم نیز یکی از مدل های دیگر سیم مس است، که کم و بیش همه با آن آشنا هستند. به این سیم به دلیل ضخامت بالایی که دارد، نوعی کابل نیز می گویند. نان این کابل کواکسیال است. از طریق این کابل می توان شبکه های قدرتمند اترنتی را به صورت استاندارد پیاده سازی نمود. اساس کارهای شبکه ای است و می توان آن را ستون اصلی انتقال داده در شبکه دانست.
سیم مسی روکش دار
سیم مس مدل دیگری از سیم را در خود جای داده است، که به آن سیم مسی روکش دار می گویند. این سیم همانطور که از نامش مشخص است، دارای یک روکش از جنس رسانای مسی است. این سیم از تعدادی رشته فلزی تشکیل شده است، که در اطراف آنها بدنه و ساختاری پلاستیکی قرار داده شده است. روکش این سیم راه خوبی برای جلوگیری از خسارت های بدنی است، که در نهایت این روکش در جهت جلوگیری از اختلالات الکترومغناطیسی هم به کار برده می شود. در نهایت سیم های مسی روکش دار را در دو نوع کلی افشان و مفتول ساخته و به بازار عرضه می کنند. این سیم ها دارای تنوع رنگی بالایی هستند و در کلاف هایی در متراژ بالا در بازار موجود می باشند.
سیم فاقد روکش مسی
آخرین نوع از سیم مس را سیمی گویند، که بدون هیچ گونه روکشی است و کاربردهایی که این سیم دارد، نیز با انواع دیگر متفاوت است. بهتر است زمان خرید انواع سیم به نوع کاربردی که از سیم می خواهید، دقت کافی نمایید. این سیم در سیستم های ارتینگ، تابلو برق، مخابرات، کارخانه های کابل سازی استفاده می شود. در بازار این سیم با قطرها و ضخامت های متنوعی موجود است. این ضخامت ها هر کدام جریان مشخصی را از خود عبور می دهند. بنابراین برای کارهایی که بایستی جریانی در حد بالا را انتقال دهند، نیز اگر ضخامت بالایی داشته باشد، به کار می رود. استفاده از این سیم امروزه بسیار رواج یافته است و کاربردهای بسیاری را از این سیم می توان انتظار دامس از مهم ترین عناصر موجود در طبیعت است که به دلیل ویژگی های فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود به یکی از پرمصرف ترین انواع فلز در صنایع شناخته می شود. از مس می توان آلیاژها و فرآورده های مختلفی تولید کرد که یکی از پرطرفدارترین آن ها، مفتول مسی است. اما کاربرد مفتول مسی چیست و از این محصول در چه صنایعی می توان استفاده کرد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به پاسخ این سوالات برسیم.
مفتول مسی چیست؟ و کاربرد آن
مفتول مسی شامل مجموعه ای از رشته های سیمی است که از خاصیت رسانایی بسیار بالایی برخوردار است. از همین رو صنایعی همچون صنعت برق و الکترونیک جزء مصرف کنندگان اصلی این محصول هستند. مفتول مسی در این صنایع نقش یک نوع رسانا و هدایت کننده برق را ایفا می کند. به کمک این محصول توزیع برق به واحدهای مختلف با کیفیت بیشتری انجام می شود. ویژگی ها و خواص دیگری نیز برای این محصول وجود دارد که باعث شده تا از آن در صنایع ساختمانی، کشاورزی، نجاری و… به وفور استفاده شود. از جمله این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- هدایت جریان الکتریکی
- هدایت حرارتی بالا
- دارای خواص آنتی باکتریال
- انعطاف پذیری بالا
- مقاومت در برابر فرسایش
- قابلیت اتصال
- قابل استفاده برای جوشکاری و لحیم کاری
- قابل بازیافت
- در ساخت مفتول مسی استانداردهای خاصی به کار رفته است که آن را نسبت به انواع مفتول آلومینیومی، استیل و… متمایز می کند.
مفتول مسی در اندازه های مختلفی به بازار عرضه می شود که هر کدام کاربردهای مخصوص به خود را دارند. اگر تمایل دارید بدانید کاربرد مفتول مسی چیست و چه استفاده هایی از آن در صنایع مختلف می شود شما را دعوت به مطالعه بخش های پیش رو می کنیم.
برای مشاهده سایر محصولات ساخته شده از مس روی کلمه خود محصول کلیک کنید
– – — – – –
کاربرد مفتول مسی در ساخت و ساز
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، مفتول مسی علاوه بر صنایع برق و الکترونیک، کاربردهای دیگری در صنایع مختلف دارد. از مواردی که می توان به آن اشاره کرد، کاربرد مفتول مسی در ساخت و ساز و صنایع ساختمانی است. علت اصلی آن هم این است که مفتول مسی دارای یک مرکز و هسته اصلی از جنس است که بسیاری از خواص منحصر به فرد این فلز را در خود داراست. اما موارد استفاده از مفتول مسی چیست که تا این اندازه در صنایع ساختمانی مورد توجه قرار گرفته است؟ مهم ترین کاربردهای آن به شرح زیر هستند:
- طراحی نمای بیرونی و داخلی ساختمان
- کاربرد در دکوراسیون و دیزاین خانه
- تولید انواع لوازم روشنایی در ساختمان
- ساخت انواع پیچ و مهره کاربردی در ساختمان
- استفاده در لوله کشی ساختمان ها
- استفاده در اتصالات و سیم کشی ساختمان ها
- کاربرد در تاسیسات مربوط به سیستم های تهویه هوای ساختمان
- کاربرد در خطوط هدایت بخار و آب در ساختمان
برای بررسی قیمت و خرید مفتول مس وارد لینک روبرو شوید –
روش تولید سیم مفتول مسی
روش تولید سیم مفتول مسی برای هر شرکت و کارخانه ای می تواند به روشی خاص انجام شود. با اینکه هسته اصلی و مرکزی این سیم ها از فلز مس تشکیل شده و همگی در این مورد با یکدیگر اشتراکاتی دارند، اما در برخی از ویژگی های فیزیکی و ظاهری متفاوت از هم هستند. همین مسئله باعث ایجاد تمایزاتی در برخی از محصولات نسبت به برخی دیگر می شود. مفتول مسی با کیفیت های متفاوتی به بازار عرضه می شود که این مورد به دلیل تفاوت در روش های تولید محصول است. در بخش بعدی تصمیم داریم به صورت تخصصی به بررسی روش تولید سیم مفتول مسی بپردازیم.
برای مشاهده بعد از ورود تب فروشگاه ها را کلیک کنید
بررسی تخصصی روند تولید مفتول مسی
- مشخص کردن سطح مقطع و ابعاد سیم
- ساخت یک هسته هادی گرد به کمک یک شاخه مس آنیل شده
- در این مرحله بسته به نیاز بازار و نوع کاربرد مفتول مسی می توان بر روی آن از یک روکش استفاده کرد. البته در اکثر مواقع برای کاهش هزینه های خرید و فروش از روکش خاصی بر روی مفتول مسی استفاده نمی شود. ( در صورتی که نیاز به استفاده از روکش باشد، برای این کار از مواد PVC استفاده می کنند.)
- بعد از اتمام ساخت لایه های اصلی، نوبت به آن رسیده که قسمت مرکزی مفتول مسی را به درون لایه پلاستیکی منتقل کنند. پایان این فرایند به تولید سیم مفتول مسی می انجامد.
- هر کدام از انواع سیم مفتول مسی از نظر ابعاد، اندازه و ویژگی های ظاهری تفاوت هایی با یکدیگر دارند و همین مسئله کاربردها و موارد مصرف آن ها را نیز از یکدیگر متفاوت می کند.
بهترین مراکز خرید مفتول مسی
از آن جایی که تنوع برند تولید کننده مفتول مسی در بازار بسیار بالاست، گاه خریداران در انتخاب فروشگاه ارائه کننده محصول دچار تردید می شوند. این مجموعه ها هر کدام خدمات ویژه ای را در اختیار کاربران قرار می دهند که با اندکی تحقیق و بررسی می توان به لیست بهترین مراکز خرید مفتول مسی دست پیدا کرد.
رایج ترین سوالات درباره مفتول مسی چیست؟
- مزایای استفاده از مفتول مسی چیست؟
افزایش مقاومت قطعات تولیدی در برابر شکنندگی و خوردگی، سختی بالا و…
- مفتول مسی در چه دسته بندی قرار می گیرد؟
مفتول مسی یکی از انواع سیم مسی در بازار است. از دیگر انواع سیم مسی می توان به؛ سیم مسی گرد، نیمه افشان، افشان و تخت اشاره کرد.
در تعیین اندازه مفتول مسی چه استانداردی تعریف شتوضیحات
مفتول مسی به مفتولی گفته می شود که یک رشته دارد و جنس آن از آلیاژ مس می باشد. باتوجه به افزایش قیمت آلیاژ مس، مصرف کنندگان تنها در مواقعی که نیاز به خواص آلیاژ مس دارند، از آن استفاده و بهره برداری می کنند. پر واضح است با افزایش قیمت مس خریداران مس نیز به سراغ متریال های دیگر خواهند رفت. برخی مواقع مصرف کنندگان از آلیاژ آلومینیوم و یا استیل استفاده می کنند. جالب است که بدانید این آلیاژها خواص چکش خواری و هادی بودن را دارند، اما خوب هرگز جای آلیاژ مس را نخواهند گرفت.
مفتول مس به دلیل برخورداری از ویژگی های فرم پذیری و چکش خواری، بسیار محکم و پایدار می باشد.
همه ما با مفتول مس آشنا و آنرا از نزدیک لمس نموده ایم و می دانیم مفتول مس غیر قابل شکستن است. این یک ویژگی بسیار عالی برای مفتول مس می باشد که صنایع بزرگی مانند کارخانجات تولید سیم و کابل بسیار از آن استفاده می کنند.
تفاوت مفتول آلومینیوم و استیل با مفتول مسی
از آلیاژهای آلومینیوم و استیل می توان به جای مفتول مسی استفاده نمود، اما خوب هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند و البته دارای شباهت هایی هستند.
مفتول آلومینیوم و استیل هادی الکتریسیته و حرارتی خوبی هستند و هر دو غیر مغناطیسی می باشند. اما ویژگی نرمی و انعطاف پذیری مفتول مس را ندارند. لذا مصرف کنندگان با توجه به نوع تولید محصول، می توانند مفتول آلومینیوم یا استیل را جایگزین مفتول مس نمایند. در برخی از شرایط هم لازم است که حتما از مفتول مس بهره برداری نمایند.
نکته ای که برای استفاده از سیم های مفتولی آلومینیوم باید مد نظر قرار دهید این است که: زمانی که قطر سیم آلومینیوم از مقدار ۱۰ میلیمتر بالاتر می رود، خاصیت رسانای کمتری خواهد داشت و به همین علت دیگر نمی تواند جایگزین مفتول مس باشد، اما از نظر فرم پذیری و استحکام مانند آلیاژ مس است.
همیشه این مطلب را مد نظر داشته باشید که استحکام و پایداری آلیاژ مس از آلومینیوم و استیل بیشتر است.
انواع سیم مسی براساس شکل ظاهری
سیم های مسی با توجه به نیازهای مختلف صنایع به صورت های گوناگون تولید و عرضه می شود که عبارتند از:
- سیم مسی گرد
- سیم مسی تخت
- سیم مسی افشان
- سیم مس نیمه افشان
- مفتول مسی
تقسیم بندی مفتول مسی براساس میزان اکسیژن
تولید مفتول مس براساس میزان اکسیژن آن به دو صورت زیر انجام می شود:
گروه اول: مس بدون اکسیژن (نماد این گروه Cu-of)
گروه دوم: مس با اکسیژن (نماد این گروه Cu-OfE)
گروه مس بدون اکسیژن دارای ۹۹.۹۵ درصد مس است.
گروه مس با اکسیژن دارای ۹۹.۹۹ درصد مس است که با شاخص الکترونیکی تولید می شود و شامل Ppm 5 اکسیژن می باشد.
جهت تولید مفتول مسی، تولید کننده مفتول سعی می کند که تمام اکسیژن موجود در آن را حذف نماید و این امر توسط روش های خاصی انجام می شود تا مفتول مس به درجه خلوص مورد نیاز برسد. برای کنترل میزان اکسیژن در عملیات تولید مفتول مس الکترولیتی از اتمسفر اکسیدی بهره برداری می شود.
در این فرایند از عناصری مانند فسفر، کلسیم و آلومینیوم نیز استفاده می شود. این عناصر باعث کاهش اکسیژن در فرایند تولید مفتول مس می گردند. اما در استفاده از این عناصر باید بسیار دقت نمود؛ زیرا با تغییر مقدار استاندارد این عناصر در کاهش اکسیژن مفتول مس، باعث تاثیرگذاری نامطلوب در رسانای مفتول مس خواهد شد. بنابراین دانشمندان روش دیگری برای حذف میزان اکسیژن مفتول مس پیشنهاد می دهند و آن استفاده از کربن می باشد. با اضافه کردن کربن در حذف میزان اکسیژن می توان مفتول مسی با کیفیت بسیار بالا تولید و عرضه کرد.
پس از این که مفتول مسی تولید شد، به دور مفتول مسی، سیم لاکی می کشند. این سیم های که به دور سیم مسی می کشند، عایق الکتریکی می باشند. جنس این پوشش نوعی پلیمر می باشد.
تقسیم بندی مفتول های مسی براساس ولتاژ
مفتول های مسی براساس ولتاژ به دو گروه تقسیم می شوند:
- سیم های مسی با قدرت عبور ۳۰۰ الی ۵۰۰ ولت در ثانیه
- سیم های مسی با قدرت عبور ۴۵۰ الی ۷۵۰ ولت در ثانیه
البته سیم های مسی دیگری نیز وجود دارند که برای مصرف کننده قدرت ولتاژ مهم نیست؛زیرا این سیم و مفتول های مسی را جهت کارها و آثار هنری استفاده می نمایند. به عنوان نمونه در ساخت انواع ساقه گل و گیاه مسی (ساقه گندم مسی و غیره)
سایز مفتول های مسی
وزن های مفتولی های مسی معمولاً به صورت کویل ۵۰ کیلوگرمی می باشد.
مفتول مسی در سایزهایی به شرح زیر تولید و عرضه می شود:
- هشت میلیمتر
- دوازده میلیمتر
- بیست میلیمتر
- بیست و سه میلیمتر
مفتول های مسی با ضخامت های میکرونی مانند ۰۹-۰۸-۰۷-۰۶-۰۵-۰۴-۰۳-۰۲-۰۱ نیز با وزن های کمتر قابل عرضه و فروش می باشد. البته این قطرها بیشتر در صنایع هنری استفاده می شود.
باتوجه به نیاز مصرف کنندگان به انواع مفتول های مسی، مجموعه ورق فنری بهلر خدمات فروش انواع مفتول های مسی را در سبد فروش محصولات خود دارد. این مفتول های مسی به صورت های کلاف یا به صورت قرقره ای موجود می باشد.
برای اطلاع از قیمت روز مفتول مسی می توانید از طریق ، با کارشناسان فروش مجموعه ورق فنری بهُلر تماس حاصل نمایید. ضمناً با عضویت در و مجموعه بُهلر، شما هم می توانید از امکانات فوق بهره مند شوید.
مجموعه ورق فنری بهلر همیشه در کنار شماست.
- ده است؟
مفتول مسی را می توان در اندازه های مختلفی از جمله 8، 12، 20 و 23 میلیمتری از بازار تهیه کرد.
شت.