فراعنه دوره طولانی تاریخ مصر را اشغال کرده اند و «رامسس دوم» و «توت عنخ آمون» از مشهورترین فراعنه هستند. اگرچه بسیاری از مردان به عنوان فرعون حکومت می کردند، اما اسناد تاریخی نشان می دهد که برخی از زنان نیز به عنوان فرعون بر تخت سلطنت می نشستند.
به گزارش سلام دکتر، هتشپسوت یکی از مهم ترین فراعنه مصر باستان بود. در برخی منابع تاریخی از او به عنوان دومین فرعون زن نام برده شده است. این کشور در تاریخ مصر به عنوان “سوباک نفرو” جایگاه منحصر به فردی دارد.
هاتشپسوت در ابتدا به عنوان “همسر بزرگ سلطنتی” فرعون توتموس دوم شناخته می شد، اما پس از مرگ همسرش، به مرور زمان قدرت را به دست گرفت. او در برهه ای از تاریخ مصر باستان سلطنت کرد که مصر آباد بود. در دوران سلطنت هتشپسوت، معابد زیادی برای بزرگداشت 21 سال سلطنت او ساخته شد.
او در حدود 1507 قبل از میلاد به دنیا آمد و اولین دختر فرعون توتموس اول بود، اما به عنوان ولیعهد شناخته نمی شد. در عوض، توتموس دوم، پسر همسر دوم فرعون، سلطنت را به دست گرفت. در نتیجه، طبق رسم در میان پادشاهان مصر باستان، هاتشپسوت با برادر بزرگترش ازدواج کرد و ملکه و «شاهزاده شاه» شد.
هاتشپسوت و توتموس دوم تنها یک فرزند داشتند. دختری به نام “نفرو را”. بنابراین، هنگامی که توتموس دوم به طور ناگهانی درگذشت و پس از مدت کوتاهی از حکومت بر مصر، پسر همسر دومش، توتموس سوم، وارث تاج و تخت اعلام شد. با توجه به اینکه توتموس سوم برای حکومت خیلی جوان بود، هتشپسوت به عنوان معاون پسر خوانده اش انتخاب شد و به مدت هفت سال در این سمت حکومت کرد.
پس از هفت سال سلطنت به عنوان نایب السلطنه، هتشپسوت به عنوان پادشاه بر تخت نشست و فرعون شد. بنابراین، او در تصاویر به جا مانده مانند یک پادشاه به نظر می رسد. لباس فرعون، تاج و ریش مصنوعی. حتی بدن او مانند مردان نشان داده شده است.
زمانی که هتشپسوت به قدرت رسید، مصر دوران موفقیت بزرگی را تجربه کرد. از این رو به جای مدیریت پایگاه های نظامی، بر ایجاد راه های تجاری و پروژه های عمرانی متمرکز شد.
در واقع شاهد اجرای صدها پروژه ساختمانی بوده و بسیاری از این ساختمان ها به افتخار شکوه هتشپسوت ساخته شده اند.
هشتپسوت برای خود معبدی ساخت
هاتشپسوت در طول 21 سال سلطنت خود شاهد ساخت معبد هتشپسوت بود. معبدی که به او و همسر مرحومش تقدیم شده است.
این معبد باشکوه که امروزه نیز پابرجاست، در میان صخره های شهر اقصر ساخته شده و یکی از زیباترین نمونه های معماری و تکنولوژی مصر باستان است.
هتشپسوت در کنار پادشاهان به خاک سپرده شد
پس از مرگ هتشپسوت در حدود سال 1458 قبل از میلاد، او در دره پادشاهان به خاک سپرده شد. موقعیت شما به عنوان فرعون شما را برای خدمت به خود به عنوان “شریک پادشاه” ناتوان می کند. در نتیجه تغییراتی در مقبره پدر هتشپسوت، توتموس اول، ایجاد شد تا هتشپسوت در کنار او دفن شود.
پس از مرگ هتشپسوت
پس از مرگ هتشپسوت، فرعون بعدی، توتموس سوم، و پسرش سعی کردند تمام شواهد وجود هتشپسوت را از سوابق تاریخی پاک کنند. برای این کار نام «هتشپسوت» را از عنوان ها حذف کردند و تصاویر او را تغییر دادند.
بنابراین، شواهد کافی برای نشان دادن جایگاه هتشپسوت در تاریخ وجود دارد. با این حال، تصمیم توتموس سوم و پسرش در مصر باستان غیرعادی نبود، و بسیاری از مورخان را بر آن داشت که بگویند قبل از هاتشپسوت و سوبکنفرو، فراعنه های زن بسیاری وجود داشته اند که به سرعت از سوابق تاریخی حذف شدند.
انتهای پیام