فیزیوتراپی چیست؟

گاهی به رشته فیزیوتراپی به رشته ای می گویند که با جریان برق بیماری ها را درمان می کند یا مثلاً برخی فکر می کنند فیزیوتراپی مانند ماساژ است اما اگر به معنای کلمه نگاه کنیم فیزیوتراپی است. ترکیبی از دو کلمه. فیزیکدانان و درمانگران برای رسیدگی به درمان ساخته شده اند. این کلمه به دو صورت قابل تفسیر است که هر دو صحیح است:

پوست | فیزیوتراپی | لیزر

فیزیوتراپی بدن انسان

الکتروتراپی یا به گفته برخی افراد انجام تکنیک های الکتروتراپی و ماساژ تنها بخشی از فیزیوتراپی است که فیزیوتراپ ها بسته به شرایط بیمار از آن استفاده می کنند. برخی دیگر ممکن است به فیزیوتراپی نیاز داشته باشند. این می تواند یک ورزشکار، یک کودک یا یک فرد مسن با مشکلات مختلف باشد.

در ادامه، تعریف انجمن جهانی فیزیوتراپی از این رشته و اطلاعات دقیق تری در مورد زمینه های کاری و شرایط تحصیلی و کاری آن ارائه شده است.

فیزیوتراپی چیست؟

فیزیوتراپی علمی است که نه تنها کیفیت زندگی افراد را بهبود می بخشد، بلکه از آسیب ها نیز جلوگیری می کند. بخشی از سیستم توانبخشی است و نقش مهمی در مراقبت های اورژانسی دارد. همچنین برای حفظ عملکرد حرکتی، مدیریت شرایط مزمن، و آموزش بیمار و مراقبان او کار می کند.

در هر مرحله ای از زندگی، تربیت بدنی می تواند کمک کننده باشد، مثلاً زمانی که فرد در اثر تصادف، بیماری و … قدرت و تحرک بدنی خود را از دست می دهد.

طبق تعریف انجمن بین المللی فیزیوتراپی، تعریف به شرح زیر است.

فیزیوتراپی می‌تواند به افزایش توانایی‌های فرد کمک کند، یا به فرد مبتلا به یک بیماری پیشرونده مانند ام‌اس کمک کند تا توانایی‌های خود را حفظ کند، یا فعالیت‌ها و مهارت‌های جایگزین را برای فردی که برخی از توانایی‌های خود را از دست داده است، فراهم کند. آموزش‌های لازم برای حفظ حداکثر استقلال را در اختیار او قرار دهید. ”

فیزیوتراپیست کیست؟

متخصصان سلامت مسئول بدنی خود هستند، ذهنی (ذهنی)؛ با ارزیابی شرایط روانی و اجتماعی به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می کند.

فیزیوتراپیست ها بیماران را ارزیابی می کنند و با توجه به یافته های خود قضاوت بالینی می کنند و پیش آگهی و برنامه درمانی را تعیین می کنند. فیزیوتراپیست با در نظر گرفتن ترجیحات بیمار، اهداف درمانی را تعیین می کند و راه هایی برای مدیریت مشکل از طریق بیمار ارائه می دهد.

فیزیوتراپیست ها به قدرت بدنی کافی نیاز دارند، زیرا در بسیاری از موارد مجبورند موقعیت های خاصی را به بیمار بدهند یا از نیروی زیادی استفاده کنند، به عنوان مثال برای کشش بافت. روابط اجتماعی خوب و توانایی جلب اعتماد و صبر بیمار از دیگر ویژگی های فیزیوتراپیست است که به دستیابی به ویژگی های درمانی کمک می کند.

چه کسانی به فیزیوتراپی نیاز دارند؟

در ادامه خواهیم دید که فیزیوتراپی در زمینه های وسیع و متنوع فعال است. به همین دلیل افراد با مشکلات مختلف به فیزیوتراپی روی می آورند. بیماران می توانند کودکان، ورزشکاران جوان یا سالمندان باشند.

دلایل ارجاع به فیزیوتراپی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تسکین درد

برای توسعه مهارت های حرکتی

از آسیب های ورزشی جلوگیری کنید یا به ترمیم آنها کمک کنید

جلوگیری از ناتوانی یا عملیات خاص

توانبخشی پس از سکته مغزی، تصادف یا جراحی

بهبود تعادل فرد برای جلوگیری از زمین خوردن به خصوص در افراد مسن

کنترل ادرار و مدفوع

نحوه استفاده از اندام مصنوعی را بیاموزید

آموزش نحوه استفاده صحیح از وسایل کمکی مانند عصا یا وسایل کمکی راه رفتن.

نسخه برای اسپلینت یا بریس

چه زمانی به فیزیوتراپی برویم؟

پزشکان معمولاً به بیمار فیزیوتراپی می دهند. باید به یاد داشته باشیم که برخی از بیماری ها مانند سکته مغزی دوره طلایی (3 تا 6 ماه) برای رفتن به فیزیوتراپی و استفاده از درمان های پزشکی شناخته شده توسط پزشکان مجرب دارند.

فیزیوتراپیست ها معمولاً در زمینه های زیر کار می کنند که در زیر توضیح داده شده است:

بیماری های عصبی

بیماری های قلبی عروقی

آرتریت یک بیماری پوستی است

اختلالات ارتوپدی و آسیب های ورزشی

ضرر – زیان

تندرستی بانوان

فیزیوتراپی بیماری های مغز و اعصاب:

آسیب به سیستم عصبی منجر به عوارض و مشکلات بسیاری می شود که بر عملکرد فرد و اطرافیان او تأثیر می گذارد.

از جمله این مشکلات می توان به تون عضلانی غیر طبیعی، ضعف عضلانی، مشکلات تعادلی، اختلالات راه رفتن و … اشاره کرد که توسط فیزیوتراپیست درمان و اصلاح می شود.

در مورد این مشکلات عصبی که پیشرفت می کنند، فرد را برای مدت طولانی همراهی می کنند و باعث ناتوانی می شوند، وجود یک تیم توانبخشی که بتواند همیشه با محدودیت های فرد مقابله کند، ضروری است.

فیزیوتراپیست ها می توانند با انتخاب مناسب ترین برنامه درمانی که از فرد و محیط اطرافش مراقبت می کند، بهترین سطح عملکردی فرد را حفظ کنند یا بیماری عصبی پیشرونده را کاهش دهند.

پوست | فیزیوتراپی | لیزر

بیماری های قلبی عروقی اندام های تنفسی:

بسیاری از بیماری ها و اختلالات می توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر قلب و سیستم تنفسی تأثیر بگذارند.

فیزیوتراپیست با کمک به تخلیه ترشحات، آموزش الگوهای تنفسی مناسب، انجام فعالیت بدنی مناسب و آموزش راهکارهایی برای مدیریت علائم از طرف فرد، سلامت قلب و سیستم تنفسی فرد را بهبود می بخشد.

یکی از شایع ترین مشکلات عروقی، لنف ادم است و هدف اصلی فیزیوتراپی در لنف ادم، به حداقل رساندن اندازه تومور، کاهش خطر عفونت و تسکین فیبروز همراه با اقدامات پزشکی است. بافت.

بیماری های روماتیسمی و پوستی:

انواع مختلفی از بیماری های روماتیسمی وجود دارد که 3 مورد از رایج ترین آنها آرتریت روماتوئید، آرتروز و پوکی استخوان است.

بر اساس شرایط بیمار، فیزیوتراپیست از برق و حرارت درمانی، درمان دستی و تمرینات مناسب برای کاهش درد، کاهش التهاب و سفتی، بهبود قدرت عضلانی و سایر مشکلات مرتبط با بیماری استفاده می کند.

در بیماری های پوستی مانند پسوریازیس، فیزیوتراپیست با استفاده از الکتروتراپی برای مثال استفاده از اشعه ماوراء بنفش به حفظ سلامت پوست بیمار کمک می کند.

بیماری های ارتوپدی و آسیب های ورزشی:

بیماری های ارتوپدی شامل سیستم اسکلتی عضلانی و شامل شکستگی، تعویض مفصل، آسیب تاندون و غیره است که هر کدام روند بهبودی خاص خود را دارند. به عنوان مثال فیزیوتراپیست پس از تعویض مفصل زانو با اطلاع از محل عمل و روند ترمیم بافت، موانع ایجاد شده برای بیمار پس از عمل را کاهش داده و به بهبود کیفیت زندگی فرد کمک می کند.

فیزیوتراپی سوختگی:

سوختگی درجات مختلفی دارد و می تواند در قسمت های مختلف بدن رخ دهد. بیماران بسته به وسعت و شدت سوختگی به مقادیر متفاوتی از درمان و فیزیوتراپی نیاز دارند.

عوارض ناشی از سوختگی عبارتند از:

مشکلات تنفسی در نتیجه استنشاق دود و گازهای سمی، جای زخم و در صورت عدم درمان مناسب، بدشکلی مفصل، تورم مفاصل و بافت های اطراف و غیره رخ می دهد.

اهدافی که فیزیوتراپی در بیماران سوختگی دنبال می کند عبارتند از:

پاکسازی راه های هوایی، حفظ دامنه حرکتی مفصل و جلوگیری از انحطاط مفصل، حفظ طول طبیعی بافت، حفظ قدرت عضلانی، کاهش جای زخم و به حداکثر رساندن عملکرد فردی.

فیزیوتراپی در سلامت زنان:

می دانیم که بارداری با تغییراتی در وضعیت اعضای بدن نسبت به یکدیگر همراه است و برخی از زنان دچار مشکلاتی می شوند. فیزیوتراپیست می تواند زنان باردار را در دوران بارداری و پس از زایمان آموزش دهد. روش‌های مناسب و ایمن را بر اساس شرایط فردی تعریف کنید و مشکلات پیچیده‌ای را که ممکن است بعد از بارداری ایجاد شود، شناسایی و درمان کنید.

در موارد ناتوانی جنسی، که می تواند مردان مسن را تحت تاثیر قرار دهد، فیزیوتراپیست با تقویت عضلات کف لگن به بهبود کنترل کمک می کند.

رایج ترین روش های درمانی در فیزیوتراپی

الکتروتراپی استفاده از جریان های الکتریکی، مغناطیس، لیزر، اولتراسوند و غیره است. هر یک از موارد فوق دارای منطقه خاص خود است رایج ترین کاربرد جریان الکتریکی برای تحریک پوست یا تحریک عضلات و اعصاب است و می توان از آن برای کاهش درد یا تقویت و فعال سازی عضلات استفاده کرد!

• درمان دستی شامل یک سری تکنیک های دستی است که برای کاهش درد یا ناتوانی عضلانی استفاده می شود.

• ورزش درمانی شامل یک سری تمرینات است که به هر فرد داده می شود و با کاهش التهاب (در صورت وجود)، حفظ دامنه حرکتی و افزایش قدرت و استقامت عضلانی به کاهش علائم یا بهبود عملکرد کمک می کند.

• آب درمانی، به طور خلاصه، دو ویژگی مهم آب در این موضوع. آب وزن بدن را کاهش می دهد و از طرفی در برابر حرکت مقاومت ایجاد می کند. کاهش وزن بدن در آب، فشار وارده بر مفاصل را کاهش می دهد و فشار کمتری به آنها وارد می کند، که در بیماری های تخریب کننده مفاصل مانند آرتریت مهم است. از طرفی ایجاد مقاومت با آب به فرد این امکان را می دهد که تمرینات را با مقاومت کمتر انجام دهد.

جایگاه علمی و تحصیلی

در حال حاضر مدرک در رشته فیزیوتراپی; در سه مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می شود. دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، علوم بهداشتی و توانبخشی تهران، علوم پزشکی تبریز، بابل، اصفهان، زاهدان، جندی شاپور اهواز، شیراز، کرمان، گیلان-رشت، سمنان، مشهد و همدان روزانه در دسترس هستند.

علاوه بر این در دانشگاه های علوم پزشکی اصفهان، بابل، جندی شاپور، اهواز، جاهدان، شهید بهشتی و مشهد نیز به صورت مدارس خودگردان ارائه می شود.

مقطع کارشناسی فیزیوتراپی شامل 130 واحد شامل 22 واحد دروس عمومی، 41 واحد دروس، 43 واحد دروس و 24 واحد آموزش بالینی می باشد.

دروس اصلی تدریس شده عبارتند از:

فیزیک برای فیزیوتراپی / فیزیولوژی عمومی / فیزیولوژی اعصاب و عضلانی / آناتومی سر و گردن / آناتومی اندام فوقانی / آناتومی اندام تحتانی / آناتومی اعصاب / آناتومی سطح بدن / بافت شناسی / آسیب شناسی / روانشناسی عمومی و بیماران / روانپزشکی / ژنتیک بیماری و بیماری / بیماری های قلبی عروقی و تنفسی / جراحی عمومی / ارتوپدی / رادیولوژی / کمک های اولیه

و دوره های ویژه شامل:

زبان تخصصی/اصول توانبخشی و فیزیوتراپی/فیزیوتراپی در بیماری های مغز و اعصاب/فیزیوتراپی در بیماری های روماتیسمی و پوستی/فیزیوتراپی در بیماری های قلبی، عروقی و تنفسی/فیزیوتراپی در بیماری های جراحی/فیزیوتراپی در بیماری های ارتوپدی 1/فیزیوتراپی در بیماری های ارتوپدی و حرکتی واحد بیومکانیک / 5 واحد الکتروتراپی / 4 واحد ورزش درمانی / ورزش درمانی در بیماران فلج نسبی / ورزش درمانی در بیماران فلج مغزی / وسایل کمکی و اندام مصنوعی / ماساژ و بسیج / ارزیابی سیستم اسکلتی عضلانی / فیزیوتراپی مبتنی بر شواهد

وضعیت شغلی و پرسنل بازار

پس از اتمام دوره لیسانس، فیزیوتراپیست ها می توانند وارد نیروی کار شوند و تکمیل برنامه اختیاری است. فیزیوتراپیست ها می توانند در بیمارستان های خصوصی یا دولتی و کلینیک های خصوصی کار کنند یا فیزیوتراپی را در منزل انجام دهند.

از آنجایی که روز به روز بر تعداد سالمندان افزوده می شود، نیاز به فیزیوتراپی برای سالمندان بیشتر می شود.

امیدواریم بتوانیم به این سوال (فیزیوتراپی چیست؟) پاسخ مناسبی ارائه دهیم. همچنین می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات ارسال کنید و یا از قسمت “مشاوره تخصصی رایگان” مستقیما با کارشناسان تیم توان درمان تماس بگیرید.

برای مراجعه به فیزیوتراپ هم میتوانید به فیزیوتراپی شیراز مراجعه کنید.