روز ششم نمابشگاه کتاب چگونه گذشت؟

کتاب

روز ششم نمابشگاه کتاب چگونه گذشت؟

ششمین روز از سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران با حضور نویسندگان و شاعران در این مراسم برگزار شد.

به گزارش سلام دکتر، ششمین روز از نمایشگاه کتاب تهران (26 اردیبهشت) نسبت به روز گذشته روز شلوغی است و دستان بسیاری از بازدیدکنندگان مملو از کتاب هایی است که از محل برگزاری نمایشگاه خریداری کرده اند. بنابراین، ناشران نیز می گویند که فروش در نمایشگاه امسال خوب نیست. آنها ادعا می کنند که بخشی از دلیل برپایی نمایشگاه این است که آن را فقط از کسانی می خرند که گواهی خرید دارند و وقتی می آیند بخشی از کتابشان را نمی خرند و نمی فروشند. بنابراین این در حالی است که سخنگوی فروش کتاب در بخش حضوری بیش از بخش مجازی است و به گفته انتشارات وی ارزش فروش 67 میلیارد تومان (27 میلیارد مجازی و 40 میلیارد) است. حضوری) تا شب 15 اردیبهشت.

اما گرانی کتاب یکی از دلایلی است که بینندگان پیشنهاد بازگشت به برخی از نمایش ها را دارند و البته ناشران نیز آن را تایید می کنند. عده‌ای هستند که کوله‌هایشان را پر می‌کنند یا نمایشگاه‌هایشان را از شهرهای دور می‌آورند و کتاب می‌خرند و این را از نوع پوستشان می‌توان فهمید.

یک بازدیدکننده مسن با لباس محلی کردی در گوشه ای کوچک نشسته بود. از او در مورد زمین بازی پرسیدم، او همه کتاب هایش را به من نشان داد و گفت: آن را به گارسون ها می دهم و اینجا می نشینم و ناهار می خورم.

بنابراین، تماشای رویدادهایی از این دست که در آن بازدیدکنندگان در گوشه‌ای روی سطحی صاف می‌نشینند یا روی پله‌ها می‌نشینند، خفه می‌شوند یا کتاب‌هایی را که می‌خرند مطالعه می‌کنند، یکی از نماهای عادی نمایشگاه است. همیشه از نیاز به صندلی در حیاط شبستان صحبت می شود، اما با توجه به اینکه مسجد از امکانات نمایشگاهی برخوردار نیست، طبیعتاً برای استراحت بازدیدکنندگان محلی در نظر گرفته نشده است.

به گفته علی رمضانی، سخنگوی نمایش کودک و نوجوان، زایشگاه ما و مادرانی که نوزاد یا نوپا دارند می توانند از این مکان استفاده کنند. اما با حجم بازدیدکنندگان از نمایشگاه، به نظر می رسد تعداد این چادرها کم است و مادرانی را می بیند که به دنبال فضایی برای رفع نیازهای فرزندان خود هستند.

همچنین از برخی بازدیدکنندگان در مورد غرفه داران مجازی پرسیدم، برخی از افراد از نمایشگاه مجازی اطلاع داشتند اما گفتند که می خواهند در نمایشگاه محیط زیست باشند و خرید کنند. در این میان عده ای هم هستند که از معرفی کاغذ مجازی اطلاعی ندارند و اطلاعاتی در مورد نسخه مجازی تاج و تخت می خواهند.

در روز ششم کاتبان و مأموران عمومی آمدند و رفتند و چون در راه بودند، چهره ای آشنا دیدی. احمد دهقان، ابراهیم زاهدی مطلق، محمد آقامیرزایی، محمدعلی بهمنی، میرجلال الدین کزازی، گلعلی بابایی، محمدرضا مرعشی پور، محمدحسن شهسواری، آبتینه گلکار، غلامعلی حداد عادل (رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، محسن. حاجیمی سید هاشم رافس جوانان). از این رو سید عباس صالحی وزیر سابق فرهنگ و رهبری و مدیر دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در این روز از نمایشگاه بازدید کرد. وقتی تظاهرکنندگان از حضور او مطلع شدند، به او نزدیک شدند، با او عکس گرفتند و او را به اردوگاه خود دعوت کردند.

صالحی در پاسخ به ارائه اطلاعاتی درباره رونمایی از این کتاب گفت که همین امروز برای بازدید از محل برگزاری این کتاب را ترک کرده و قصد سخنرانی نداشته و صرفا یک مهمان بوده است.

سخنگوی نمایشگاه در گزارشی از شورای وحی گفت که هنگام کاوش در محل برگزاری، ممکن است با تخلفاتی مانند فروش محصولاتی غیر از کتاب، تخفیف های ناخواسته، کتاب های منتشر نشده و فروش کتاب توسط ناشر دیگری مواجه شوید. به گفته وی، تا کنون 17 قضیه جنایت به کمیسیون رسیده است. در مورد ناشران خارجی و ناشران داخلی. اکثر احکام صادره در رابطه با عرضه کتاب خارج از مقررات نمایشگاه است. وی همچنین گفت: برخی از پرونده ها ممکن است دعوی باشد، اما برخی دیگر این گونه نیست، زیرا چادر برای چند ساعت یا چند روز تعطیل است. برخی ممکن است جذاب باشند. به گفته وی، جرایم بدون مجازات انجام می شود.

سی و سومین همایش بین المللی کتاب تهران از بیست و یکمین روز از اردیبهشت ماه آغاز می شود و تا 31 اردیبهشت 1401 در دو بخش در مصلای امام خمینی (ره) و به صورت عمومی در سایت ketab.ir برگزار می شود.

انتهای پیام/