عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با اشاره به اینکه بیماری زایی سویه های جدید کرونا مشابه میکرون کوچک است، در عین حال به شیوع بالای آن اشاره و تاکید کرد: به دلیل حمل و نقل و مسافرت باید آنجا باش. نظارت و کنترل کافی از نقاط مرزی وجود دارد. زیرا عدم مراقبت می تواند آتشی برای افزایش بیماری در کشور باشد.
دکتر محمد واژگانی در گفت وگو با سلام دکتر. وی در خصوص وضعیت جدید ویروس کرونا گفت: در حال حاضر بحث هایی در مورد گونه جدیدی از ویروس کرونا که فرانسه و آمریکا را درگیر کرده است، مطرح است. این بحث ها در مورد سویه های XBB و BQ1 است، زیرا 60٪ در فرانسه و 35٪ در ایالات متحده به سویه کرونا BQ1 آلوده هستند.
اهمیت نظارت بر پایگاه های مرزی
وضعیت مرگ ناشی از آلودگی با سویه های جدید کرونا
وی افزود: در مجموع وقوع هر موجی در هر کشوری باید به دقت رصد شود. زیرا کرونا نشان می دهد که انتقال بیماری به جهان با سرعت بالایی در حال انجام است. بنابراین در امر حمل و نقل و سفر باید نظارت و مدیریت دقیقی بر نقاط مرزی صورت گیرد. زیرا عدم مراقبت می تواند آتشی برای افزایش بیماری در کشور باشد. آنچه برخی از نگرانی ها را کاهش می دهد این است که مرگ و میر ناشی از این سویه های جدید کمتر است، اما این نباید دلیلی برای بی تفاوتی باشد و باید بدون استرس اجتماعی به مراقبت و مراقبت ادامه داد.
احتمال افزایش مبتلایان به کرونا در روزهای آینده وجود دارد
وی افزود: BQ1 مانند سویه BA5 زیرمجموعه آمیکرون است و به همین دلیل به گفته کارشناسان، این سویه اجرایی مشابه Amiron را دارد. اگرچه شیوع بالایی دارد و همین امر باعث می شود در روزهای آینده با افزایش موارد مواجه شویم.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه ویروس کرونا دائما در حال تغییر است، ممکن است همزمان با افزایش موارد به دنبال گسترش زیرسویه های BQ1 و XBB در کشور با تغییرات خطرناکی مواجه شویم و این احتمال را نباید نادیده گرفت.
علائم سویه های جدید کرونا
این ایمونولوژیست ادامه داد: کسانی که قبلاً به آمیکرون مبتلا شده اند نسبت به BQ1 و XBB ایمنی خوبی دارند و در صورت ابتلا به این سویه ها علائم خفیفی را تجربه می کنند.
وی تاکید کرد: به طور کلی عفونت با سویه های جدید BQ1 و XBB علائم خفیفی دارد و خیلی کشنده نیست.
وی در خصوص پیش بینی های احتمالی موج هشتم کرونا در کشور، تصریح کرد: دو پیش بینی و سناریو وجود دارد. اولاً موج هشتم در ماه های آینده رخ می دهد و ثانیاً با توجه به تغییرات بیماری، واکسن و ماهیت واکسن در جامعه، شاهد موج دیگری از بیماری نخواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه هنوز تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در ایران کم است، تصریح کرد: بر اساس اطلاعات موجود، تعداد مبتلایان روزانه بسیار کم است که تعداد کمی از آنها در خانه هستند. مرده؛ بنابراین به نظر می رسد در ایران به لطف خدا هنوز مشکل خاصی نداریم، اما احتیاط را نباید فراموش کرد.
اهمیت تزریق دوز تقویت کننده واکسن کرونا
وژگانی با تاکید بر اهمیت تزریق دوزهای تقویت کننده این واکسن گفت: منتظر اعلام جزئیات تزریق مجدد واکسن از سوی کمیته ملی ایمن سازی کرونا هستیم اما برای مبتلایان به این بیماری اجباری است. سابقه و بزرگسالانی که بیش از شش ماه از دوز قبلی واکسن می گذرد.
وی افزود: بر اساس آخرین بحثها، به نظر میرسد همان واکسنهای قدیمی کرونا (واکسنهای مبتنی بر ویروس ووهان، دلتا و…) همچنان میتوانند مصونیت کافی را ایجاد کنند. بنابراین، حضور در واکسیناسیون های موجود نیز توصیه می شود.
صفحه نمایش؛ همچنین یک راه مهم برای پیشگیری از ویروس کرونا است
وی در پایان بر توجه به مقررات بهداشتی تاکید کرد و گفت: با توجه به شیوع بیماریهای تنفسی در این زمان، پرهیز از تجمع و استفاده از ماسک در مکانهای شلوغ نیز راهکار مهمی برای پیشگیری از بروز بیماریهایی مانند کرونا و آنفولانزا است. .
انتهای پیام