جدال عشایر خراسان شمالی با مشقت های کوچ به مناطق قشلاقی

سلام دکتر/ خراسان شمالی سمفونی زیبای کوخ ایل در داستان معنوی طبیعت شنیده می شود و صدایی که از دل کوه های سرسبز و مرتفع برمی خیزد که روح را با تمام عشق زندگی شاد می کند.

ن

کوچ نشینی قدیمی ترین شیوه زندگی بشر است و تداوم آن تا به امروز یکی از بزرگترین جاذبه های این شیوه زندگی به شمار می رود و همین شیوه خاص زندگی باعث شده است که عشایر و عشایر در آن به عنوان «شگفت انگیزترین جاذبه های جهان» نامیده شوند. عصر تکنولوژی”.

زائران قرن ها و سالیان دراز سنت ها و آداب و رسوم خود را به شکلی جذاب و شگفت انگیز حفظ کرده اند و این ابتکار به جاذبه ای برای صنعت گردشگری تبدیل شده است.

محل سکونت ساکنان و سبک زندگی، زبان، موسیقی، غذاهای محلی، صنایع دستی، رقص و لباس های محلی به همراه آداب و رسوم محلی و مراسم عروسی از مهم ترین جاذبه های ایلات و عشایر است.

بارزترین ویژگی ایلات و عشایر شیوه زندگی آنان است که بر خلاف جانشینان روستایی و شهری خود در کوچ دائمی چادرها و گله های خود هستند.

زائران ایرانی که یکی از جاذبه های اصلی گردشگری فرهنگی هستند در اقصی نقاط ایران پراکنده اند، در غرب و جنوب غربی، شرق و جنوب شرق، شمال غرب، شمال شرق – غرب و مرکز ایران. شیوه زندگی عشایر خراسان شمالی یکی زندگی های دست نخورده شفاف و زیبا که آرزوی هر گردشگری است که لحظه ای با این قسمت ها زندگی کند.

هجرت کاری است که از پدر به پسر سپرده شده و همه ساله از میان جنگل های سرسبز و جنگل های بادخیز کوهستان می گذرد. کوچی که علاوه بر کمک به عرضه، نشان دهنده فرهنگ و سنت دیرینه است و شرکای آن نیز این اهمیت را می دانند.

بوی خاستگاه ایلی و ایل، کوچ و زندگی چرخان عشایر، پاسداران فرهنگ اصیل ایرانی در سختی های زندگی عشایری و در سنتی ترین شیوه های زندگی، حافظان آداب و سنن چشم انداز معروفی به شهر نشان داد.

رقص سیاه چادرها در بادهای بهار و تابستان، لباس های رنگارنگ زنان و مردان قبیله، بوی نان تازه و گل های وحشی، مبارزه گله های تازه وارد برای نوشیدن آب چشمه. همه آنها هارمونی زیبا از زندگی آرام و عاشقانه ایل کوچ نشین هستند که باید در زندگی روزمره خود تماشا و تقلید کنید.

هر باروبانه ای لباس خواب، خوراک دام، ظروف شیردوشی و تهیه پنیر و غذا دارد، همه را سوار بر اسب یا قاطر می کنند و حرکت آغاز می شود.

گرما دست خود را گرفته است. خانه تابستانی هر روز سردتر می شود. اکنون زمان کوچ عشایر خراسان شمالی است. کوچ پائیزه و انتقال به قشلاق به استان گلستان.

این سفر هم مشکلات خاص خودش را دارد و هزاران مشکل در راه پیش می آید، اما راهی نیست و باید در راه فشار بیاوری.

آموزش تفاوتی با فعالیت های روزانه گاوداری ندارد. پس از اترک، غذا دادن به حیوانات، شیردوشی و تهیه پنیر در طول کوچ ادامه دارد.

گرچه نهضت شبانی سنتی است که از قدیم الایام به امروز رسیده است، اما با تغییرات محیط بیرونی پیش رفته است و بر اساس برخی روایات حکیمانه در بطن این سنت می توان به گوشه ای از این تغییرات پی برد.

زائران خراسان شمالی چادرهای خود را جمع کرده اند و آماده رفتن به محله های قشلاگی خود در منطقه گلستان هستند، اما هجرت آسانی می خواهند، اما می دانند که برای رسیدن به مقصد باید سختی های زیادی را تا زمان هجرت پشت سر بگذارند. .

پرداخت هزینه مهاجرت مکانیزه از توان واکرها خارج است

ن

عقیل غلامی، رئیس بسیج منطقه عشایری خراسان شمالی در گفت وگو با خبرنگار سلام دکتر، اظهار کرد: کوچ عشایر خراسان شمالی تا یک هفته دیگر به قشلاقی منطقه گلستان آغاز می شود.

وی بیان کرد: سال هاست که زائران این منطقه به دلیل مشکلاتی از جمله سرمای زودرس یا خشکسالی به مناطق قشلاق تقاضای هجرت زودهنگام دارند اما امسال شرایط مساعد است و بر اساس هجرت های تقویمی به قشلاق می روند. . “

وی با اشاره به اینکه مدتی است برخی خانوارهای عشایری برای رفتن به روستاها و روستاها مکانیزه شده اند، افزود: اما امسال هزینه کوچ مکانیزه به روستاها افزایش یافته و از توان خانوارهای عشایری خارج است.

غلامی ادامه می دهد: هر راننده ای برای حمل دام و اثاثیه یک عدد می گوید و این موضوع در کنار مشکلات دیگر دغدغه دیگری برای مسافران شده است.

ائل رها که در مناطق قشلاگی آماده پذیرایی از زائران نیست

وی با بیان اینکه گذرگاه های خراسان شمالی از سه نقطه به سمت مناطق قشلاگی تردد می کنند، تصریح کرد: یکی از این مسیرها شیروان – راز و جرگلان – کشلی، دیگری مسیر شلمی و دیگری به سمت جاده گلی داغ – کلاله است. .

وی با اشاره به اینکه اکثر خانواده های مهاجر از جاده سملقان – شلمی مهاجرت کردند، گفت: اما این جاده بسیار پرپیچ و خم است.

این مسئول افزود: متاسفانه در منطقه گلستان ایل راه هایی که مسیر تردد زائران خراسان شمالی است آماده نشده است.

وی ادامه می دهد: از سوی دیگر مسافران وقتی به مقصد می رسند با نابودی دام های خود یا خانه هایی که ساخته اند مواجه می شوند.

آب مورد نیاز زائران را از رودخانه ها تامین کنید

ک

وی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که مسافران در مناطق قشلاگی با آن مواجه هستند، بحث آب است که برای آنها آب تهیه می کردند و حتی با ایجاد سایت برداشت آب در مجاورت موافقت کردند. نوار مراوه. قرار است نوشته شود، اما هنوز اجرا نشده است.

غلامی خاطرنشان می کند: زائران مجبورند آب مورد نیاز خود را از رودخانه ها بیاورند.

مشکلات روزافزون عشایر با جمع آوری دستی دام

وی همچنین به افزایش قیمت تجهیزات دامی اشاره کرد و گفت: متأسفانه تامین تجهیزات دام از عهده دامداران عشایر خارج است و در حال حاضر با مشکل مواجه هستند.

وی افزود: در حال حاضر این پرورش دهندگان به دنبال کاهش تعداد دام های خود هستند تا حتی اگر مجبور به فروش دام های مولد باشند، آنها را کنترل کنند.

مسئول بسیج جامعه عشایری خراسان شمالی ادامه داد: تاکنون دام ها از مزارع تامین می شد اما با مهاجرت به مناطق خشک و سردتر شدن هوا دام ها باید دست در دست هم باشند که این اولین چالش آنها خواهد بود.

وی تاکید کرد: بسیاری از دامدارانی که به دامداری می پردازند از بانک وام گرفته اند تا آنچه را که برای دام استفاده می کنند تهیه کنند اما به دلیل مشکلات ذکر شده نمی توانند آن را پرداخت کنند، از طرفی دیگر تجهیزاتی به آنها نداده اند تا ببرند. مراقبت از آنها گوشت آنها..

وی همچنین به درگیری عشایر با منابع طبیعی منطقه گلستان اشاره کرد و گفت: سال گذشته پرونده های زیادی برای عشایر خراسان شمالی تشکیل شد.

وی افزود: در واقع سال ها از کوچ زائران به منطقه گلستان در زمان قشلاق می گذرد، اما در تمام این سال ها از مراتع آنها بازرسی نشده و مجوز چرای چرا صادر نشده است که در نتیجه قانونی است. موارد ساخته شده است. به آنها متهم شده است. بودن

بازسازی ایل رها اولویت اول منطقه گلستان نیست

تی

میرزایی، رئیس اداره عمران و زیرساخت شورای کل عشایر خراسان شمالی در گفت وگو با سلام دکتر، اظهار کرد: تا زمانی که راه های عشایری خراسان شمالی در منطقه گلستان قرار دارد، خراسان شمالی نمی تواند برای بهبود این ویژگی ها هزینه کند. بهبود یافته اند. راه های انجام آن

وی افزود: از سوی دیگر با توجه به اینکه عشایر منطقه مذکور متعلق به خراسان شمالی هستند، بازسازی ایل رها در منطقه گلستان برای این منطقه ضروری نیست.

میرزایی تاکید کرد: می توانیم با تعامل فرمانداران، فرمانداران و مسئولین کل تحرکات هر دو منطقه این مشکل را حل کنیم.

در خصوص احداث ایستگاه های برداشت آب پاسخی داده نشده است

قربانی، معاون توسعه و شهرسازی شورای کل عشایر خراسان شمالی نیز در گفت وگو با سلام دکتر، در رابطه با ایستگاه های جمع آوری آب اظهار کرد: طی مذاکراتی که چند سال پیش انجام شد، تصمیم گرفتیم که در تا برای سهولت دسترسی زائران خراسان شمالی در منطقه گلستان باید دو تا سه ایستگاه آب احداث شود.

وی افزود: پیگیری های زیادی در این ارتباط از سوی این اداره کل انجام می شود اما هنوز این ایستگاه ها ساخته نشده است.

قربانی ادامه داد: اخیرا نیز مکاتباتی در این خصوص صورت گرفت اما هنوز پاسخی داده نشده است.

وی گفت: خراسان شمالی از نظر قانونی نمی تواند در منطقه گلستان ایستگاه برداشت آب بسازد بنابراین برای تامین آب این افراد مجبور به تامین آب به صورت سیار است.

این مسئول تصریح کرد: در خراسان شمالی 15 خودروی تانک برای تامین آب زائران وجود دارد که تمام آنها تمام شده است اما از آنجایی که سفر ریاست جمهوری برای خرید این خودرو پول اختصاص داده است و اگر تخصیص داده شود مشکل است. میتواند حل شود. انجام دادن

وی گفت: اما همیشه در صورت بروز مشکل برای تامین کشتی، کشتی های بیشتری را اجاره کرده و مشکل را حل می کنیم.

تخریب و بهره برداری از جاده ها یکی از مشکلات اساسی جامعه عشایری است

محمدرضا قالپور، مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی در گفت وگو با سلام دکتر، با اشاره به اینکه تخریب و تصرف راه های عشایری یکی از مشکلات اساسی جامعه عشایری این منطقه است، اظهار کرد: در این راستا، راه های عشایری در حال توسعه است.

وی گفت: برای جلوگیری از تخریب و کار راه ها باید جلسات مشترکی با منطقه گلستان برای رفع این مشکل برگزار شود.

قالپور گفت: خراسان شمالی 6 هزار و 250 خانوار عشایری دارد که حدود 30 هزار نفر جمعیت دارد و 3.5 درصد جمعیت منطقه را تشکیل می دهد.

وی گفت: این جمعیت 25 درصد گوشت قرمز و 35 درصد صنایع دستی منطقه را تامین می کند.

این مسئول گفت: خراسان شمالی از نظر جمعیت عشایری رتبه پانزدهم و از نظر تولید گوشت قرمز عشایری رتبه دوازدهم را دارد.

انتهای پیام