رئیس گروه حمایت از بیماران با انتقاد از وضعیت نامناسب و کم توجهی به بیماران خواب گفت: این سیزدهمین مشکل این بیماری است اما بودجه اختصاص یافته به خواب در جایگاه صدم هم نیست و وزارت بهداشت چهره عمومی معضل «آتش سوزی» است و برایش مهم نیست که بیمار در چه بیمارستانی سوخته و چه مشکلاتی دارد؟
دکتر محمد جواد فاطمی در گفت وگو با سلام دکتروی با پیش بینی روز حمایت از بیماران خواب گفت: اگر شرایط فعلی را در نظر بگیرید امسال در بیمارستان ها از بیماران خفته ویزیت خواهیم کرد و شعاری برای روز حمایت از بیماران خواب اعلام نکرده ایم. هر چند به این شعار فکر کرده ایم. بر این اساس تنها در روز اول دی ماه در مراکز خواب سراسر کشور متحد شده ایم که همراهان ققنوس (بیماران خواب) از بیمارانی که در حال حاضر در بیمارستان می خوابند ویزیت خواهند کرد و بدون دادن بسته غذایی به آنها این کار را انجام خواهند داد. از نو. به آنها آموزش دهید صحبت کردن
تاریخ پشتیبانی برای بیماران خوابیده منتظر ورود به تقویم
وی در خصوص اینکه آیا روز حمایت از بیماران خواب به صورت رسمی در تقویم رسمی کشور گنجانده شده است یا خیر، گفت: موضوع انتخاب عنوان این روز به شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده اما هنوز به این موضوع نرسیده است. با آن بیا در تقویم رسمی در واقع، درج روز حمایت از بیماران خفته در تقویم رسمی کشور، موجب تشریح فعالیتهایی برای دستگاههای مرتبط با امروز میشود. مثلا مدارس، صدا و سیما، آتش نشانی، اداره استاندارد و … برنامه خواهند ساخت. امیدواریم به زودی با ثبت این روز در تقویم ملی، اهمیت آتش سوزی و اهمیت آن را بیش از پیش به مردم بگوییم.
30 برابر مزایای آموزش پیشگیری از خواب برای جامعه
وی ادامه داد: در نظر داریم برای شعار امسال یک تومان هزینه کنیم; سود 30 تومانی اعلام نشده است، اما دلیل این انتخاب این است که بررسی ها به ما نشان داده است که سرمایه گذاری یک تومانی در پیشگیری از سوختگی می تواند 30 تومان هزینه های سوخت و نگهداری را کاهش دهد و این بدان معناست که آموزش و پرورش و اگر پرداخت کنیم. توجه بیشتر به پیشگیری، 30 برابر احتمال سوختگی به کشور می رسد.
حرارت بیماری فقرا
فاطمی در خصوص مشکلات اصلی بیماران خواب توضیح می دهد: سوختگی با فقر ارتباط دارد و افرادی که توان مالی ندارند اغلب می خوابند. زیرا از تجهیزات نامناسب استفاده می کنند یا آموزش مناسبی ندیده اند و دارای حداقل سطح هستند و یا در مکان هایی زندگی می کنند که از آتش مستقیم برای گرمایش استفاده می کنند مانند اجاق گاز و تنور در کاروان ها و …. آتش بیماری قشر ضعیف و کم برخوردار جامعه است. وقتی این گروه می خوابند، درمان آن غیرممکن است، زیرا ما حتی در پایتخت هم بیمارستان مناسبی نداریم و همین بیمارستان های کشور تجهیزات و پرسنل را ندارند، کافی است و بیمارستان های خصوصی هم ندارند. یک آتش نشانی شاید
افزایش میزان سوختگی ارتباط مستقیمی با خط فقر دارد
وی افزود: به لباس نو دسترسی نداریم و عوارض و مرگ بیماران خواب بسیار زیاد است. بیمار خواب پس از ترخیص از بیمارستان هم حامی ندارد و با مشکلات فراوان در جامعه باقی می ماند. به همین دلیل، مهم ترین چالش، کمبود دانش و فقر مردم است. اما در شرایط فعلی حتی فقر هم افزایش یافته است، یعنی خط فقر به عددی رسیده است که بسیاری از شهروندان ما زیر خط فقر زندگی می کنند، بنابراین میزان سوختگی نیز طبق آمار افزایش یافته است. جدا از این، سیستم مالی اختصاص داده شده برای آتش سوزی به هیچ وجه به عنوان اضافه افزایش نیافته است و لباس هایی که برخی از بیماران قبلا می توانستند تهیه کنند بسیار گران شده است.
4 چالش اصلی بیماران سوختگی
وی افزود: مشکلات در محل خواب بیماران به حدی افزایش یافته است که حتی بیمارستان های خواب نیز قادر به تهیه تنقلات به بیماران خود و تهیه لباس نیستند. در واقع هر روز به روش های قدیمی برمی گردیم که باعث مشکلات بیشتر و مرگ بیماران می شود. بنابراین بیماران خواب با چهار چالش عمده روبرو هستند: فقر، مشکلات جسمی (درد، خارش، جای زخم، درد، سوزش اعضای بدن و…)، مشکلات روحی و افسردگی ناشی از بیماری و گوشه گیری و مشکلات اجتماعی. چون جامعه از خواب بیماران خوب مراقبت نمی کند و حتی ممکن است به مریض کاری ندهند.
وزارت بهداشت در مورد بیماران خوابیده شفاف سازی کرده است
وی تاکید کرد: بار بیماری به معنای هزینه هر بیماری برای این کشور است و از گرما می دانیم که این مشکل بار 13 13 بیماری است اما بودجه تعیین شده برای سوزاندن حتی وجود ندارد. رتبه 100 و آن ها کسانی که می خوابند هنوز به 100 درصد نرسیده اند. وزارت بهداشت مشکل سوختگی شما را به طور کامل حل کرده است. مشکلات چیست؟ یا حتی چگونه مرد؟
بیماران خواب جایی ندارند
وی علت عدم توجه به بیماران خواب را اینگونه بیان می کند: بیماران خواب از قشر ضعیفی هستند که صدا و پایه ندارند. می خوابند و از جامعه طرد می شوند و در نهایت می میرند و نمی توانند مانند سایر بیماران به صدایشان برسند. آنچه بیماران دیگر می شنوند به این دلیل است که گاهی اوقات افراد ثروتمندی در بین آنها وجود دارند و به خاطر همین افراد ما می توانیم آنچه را که فقرا می گویند، اما آنچه را که فقرا نمی شنوند بشنویم.
حتی یک تخت مراقبت های ویژه استاندارد در کشور وجود ندارد
وی با تاکید بر اینکه در ایران حتی یک تخت استاندارد وجود ندارد، گفت: با این وضعیت و بودجه اندک با تعداد زیادی از بیماران بستری مواجه هستیم. در بیمارستان های بسیار قدیمی و نامناسب، خدمات رسانی به بیماران به گونه ای انجام می شود که حتی در پایتخت، گاهی 6 بیمار خوابیده در یک اتاق بستری می شوند که اصلا طبیعی نیست. این در حالی است که حداقل از سال 1380 قرار بود بیمارستان سوختگی در منطقه کن تهران ساخته شود اما پس از 21 سال فقط سازه آن ساخته شده است و موردی وضعیت بد سوختگی را نشان می دهد. منبع از رسانه ها می خواهم صدای این بیماران باشند.
حتی سازمان های دولتی هم اجازه ندارند آتش نشانی داشته باشند
فاطمی ادامه داد: حتی در مراکز منطقه و شهرهای بزرگ هم بیمارستان سوختگی نداریم. الان تعداد تخت خواب ها نسبت به جمعیت خیلی کم است. باید بخشی به نام بخش خواب ویژه داشته باشیم که آن را هم نداریم و گاهی در برخی موسسات بدترین بخش بیمارستان با کمترین تجهیزات را به قسمت خواب اختصاص می دهند. زیرا این بخش برای بیمارستان ها درآمدزایی ندارد و برعکس هزینه بر خواهد داشت. نمونه بارز آن این است که حتی در تهران از بین سه دانشگاه بزرگ علوم پزشکی، تنها دانشگاه علوم پزشکی ایران دارای بیمارستان تخصصی سوختگی است و دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی حتی بار کمک هزینه را بر دوش نمیکشد. . آتش نشانی بیمارستان تحت امر آنهاست. انجمن تامین اجتماعی با بیش از 200 بیمارستان فعال در سراسر کشور یک تخت ندارد. چون این تخت به او پول می دهد و سود نمی برد. در سطح کلان نهادی وجود ندارد که سازمان تامین اجتماعی را با مبلغ بیمه ملزم به داشتن تخت خواب کند.
بروز سالانه سوختگی در کشور
وی درباره تعداد سوختگی ها در کشور بیان کرد: سالانه 30 هزار نفر دچار سوختگی شدید می شوند که مجبور به بستری شدن در بیمارستان می شوند و از این تعداد 3 هزار نفر جان خود را از دست می دهند. حدود 40 تا 50 درصد از 27000 نفر باقی مانده پس از ترخیص از درجات مختلف ناتوانی رنج می برند. سالانه حدود 13000 معلول به جامعه اضافه می شود زیرا ما مانع خوابیدن نمی شویم.
ایران رتبه بالایی در حوادث آتش سوزی دارد
وی با اشاره به اوج سوزش در بین مردان گفت: کودکان و زنان موارد زیر را دارند اما وقتی کودک می خوابد سال های بیشتری را با آتش مواجه می کند و اگر بمیرد سالی است که عمر مفید انسان می شود. مرگ رخ خواهد داد ; بنابراین، محافظت از کودکان در برابر سوختگی بسیار مهم است و شایع ترین علت سوختگی کودکان، کوتاهی والدین و معلمان در محافظت از کودکان است. سوختگی در زنان نیز میزان مرگ و میر بالاتری دارد که به این دلیل است که زنان برای آن درمان نمی شوند. بیشترین میزان سوختگی در زنان و کودکان در خانه است. ایران از نظر جمعیت و سطح اجتماعی-اقتصادی از نظر خواب در رتبه بالایی قرار دارد.
پوشش بیمه آتش سوزی کافی نیست
وی در خصوص بیمه نامه مراقبت خواب گفت: از آنجایی که بیمه ها هم به فکر مالیات و سود خود هستند با تمام تلاش نمی توانیم آنها را متقاعد کنیم که پوشش خود را افزایش دهند. حتی در زمان دکتر قاضی زاده هاشمی در وزارت بهداشت، ایشان نامه ما را فرستادند و مستقیماً به شورای عالی بیمه درخواست کردند، اما بیمه ها زیر بار نمی روند. زیرا برنز برای آنها هزینه دارد. در حال حاضر لباس خواب های موثری که می تواند مرگ بیماران را کاهش دهد و عوارض را کاهش دهد تحت پوشش بیمه نیست و این لباس ها به قدری گران هستند که عموماً بسیاری از بیماران توانایی خرید آن را ندارند. در عین حال بسیاری از جایگزین های پوست، اغلب پمادهای اصلاح کننده سوختگی ها و حتی لباس خواب که یکی از تعهدات بیماران است، مشمول بیمه نمی شوند.
وی با تاکید بر اینکه راه حل مشکل خواب در ایران از طریق پیشگیری است، گفت: درست است که مشکلات درمانی و توانبخشی زیادی داریم که باید به موازات هم حل شوند، اما مهمتر از همه این است که مردم فرهنگ داشته باشند. ایمنی و پیشگیری از حوادث.قدرت آنها باید در خرید وسایل گرمایشی، وسایل پخت و پز، وسایل برقی و حتی خانه برای خرید مطمئن دقت کنند. مردم باید قوانین استفاده از کپسول آتش نشانی را بدانند و در خانه خود سیستم اعلام و اطفاء حریق داشته باشند و بدانند که اینها هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری برای سلامتی خود است. بیمار در خواب حق دارد شغل داشته باشد و دیگران او را دوست داشته باشند.
انتهای پیام