با معاون اول ترامپ آشنا شوید/ دیدگاه‌های تند و تیز ونس در قبال ایران

مهسا مژدهی: جی دی ونس، مرد جوانی که زمانی ترامپ را هیتلر آمریکا می‌دانست، دوشنبه به‌عنوان معاون او به آمریکایی‌ها معرفی شد. جی دی ونس سناتور جمهوری‌خواه اوهایو تا همین چند سال قبل مخالفی سرسخت از بین جمهوری‌خواهان برای ترامپ به‌حساب می‌آمد.

با معاون اول ترامپ آشنا شوید/ دیدگاه‌های تند و تیز ونس در قبال ایران

دونالد ترامپ از سال گذشته؛ برای چنین روزی برنامه‌ریزی کرده بود. او از جی دی ونس حمایت کرد تا در اوهایو سناتور شود. او پیش از این سابقه کار دولتی نداشت.

بازسازی چهره یک قهرمان

دونالد ترامپ می‌گوید جی دی ونس شبیه‌ترین فرد به آبراهام لینکلن است. احتمالا تنها شباهت ونس با لینکلن تحصیل هر دو آنها در رشته حقوق و وکالت باشد. با این حال ترامپ بر روی برندینگ او و جلب نظر قشر جوان و کارگران حساب باز کرده.

تا سال ۲۰۲۲، دی ونس خود را مردی محافظه‌کار و مخالف ترامپ هویت‌یابی می‌کرد. او تلاش داشت تا آن دسته از جمهوری‌خواهان را که طرفدار ترامپ هستند منصرف کند. در سال ۲۰۱۶ او برخی از شدیدترین حملات و اتهامات را به ترامپ وارد کرد که عبارت هیتلر امریکا بیش از بقیه مورد توجه قرار گرفت. عبارتی که به نظر می‌رسد شخص ترامپ خیلی هم بابت آن عصبانی نشده است. دی ونس خودش را مردی از قبیله کارگران سفیدپوست می‌داند. او هشت سال قبل کتابی با مضمون مشکلات کارگران سفیدپوست آمریکایی منتشر کرد تا پیوندهای خود را با قشر ضعیف‌تر ایالات متحده حفظ کند. شاید همین موضوع یکی از دلایلی باشد که ترامپ از سال ۲۰۲۲ و زمانی که ونس به دنبال کاندیداتوری در کنگره بود، سراغش را گرفت و تبدیل به مهم‌ترین حامی این مرد جوان شد. روزنامه‌ نیویورک‌تایمز که از زمان انتشار این کتاب توجه ویژه‌ای به آن داشته می‌گوید با خواندن آن دلیل قدرت‌گیری ترامپ در آمریکا را متوجه خواهید شد.

جی دی ونس در سال ۱۹۸۴ در میدل‌تاون و از خانواده‌ای نسبتا فقیر متولد شد. او خانواده‌اش را در زمره کارگران آمریکایی می‌داند. والدین او در جوانی طلاق گرفتند و همین باعث شد تا ونس کودکی را با پدربزرگ و مادربزرگ خود بگذراند. ونس ابتدا تبدیل به یک تفنگدار نیروی دریایی شد و بعد به‌عنوان خبرنگاری نظامی؛ وارد عراق شد. او بعد ها از حضور در جنگ عراق اظهار پشیمانی کرد و تبدیل به یکی از مخالفان آن جنگ شد. در بازگشت از عراق، تحصیل در رشته علوم‌سیاسی و سپس حقوق در دانشگاه مهم ییل؛ انتظار جی دی ونس را می‌کشید.

تا سال ۲۰۱۹ جی‌ دی ونس بر حماقت ترامپ پافشاری می‌کرد. اما او دشمنی با دموکرات‌ها و لیبرالبیسم را در فعالیت‌های خود فراموش نمی‌کند. ونس سال ۲۰۱۹ وقتی نظرش درمورد ترامپ دچار تغییر شد؛ گفته بود واکنش خشمگینانه لیبرال‌ها باعث شده تا او از ترامپ حمایت کند.

ایده‌های سیاسی جی دی ونس

ونس یک محافظه‌کار و فردی بدبین به لیبرالیسم و روشنگری است. دوستانش می‌گویند او در ذات خود با لیبرال‌ها و اصول لیبرالیسم زاویه دارد. بسیاری جی دی ونس را فردی پوپولیست می‌دانند. دلیل این ادعا آن است که ونس از شبکه‌های اجتماعی برای بالا آوردن خود استفاده می‌کند و در سخنرانی‌هایش لحن و کلامی همه پسند دارد. مخالفت او با مساله سقط جنین به غیر از موارد ناشی از تجاوز یا تهدید جان مادر از مواردی است که در روزهای اخیر در رسانه‌های آمریکایی مورد بحث قرار گرفته است. دیدگاه‌های او با دیدگاه های راست سنتی ثروتمند و مسن طرفدار ترامپ همخوانی ندارد.

ترامپ در سال ۲۰۲۲ زمانی که از ونس برای ورود به مجلس سنا حمایت می‌کرد، درباره این سیاستمدار گفت او کسی است که چیزهای بدی در مورد من گفت، اما اگر من با این معیار پیش می‌رفتم فکر کنم هرگز از هیچ کسی در این کشور حمایت نمی‌کردم.

در مقابل، جی‌دی ونس هم از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرد و ترامپ را که پدر دوست صمیمی‌اش دونالد ترامپ جونیور به حساب می‌آید را بهترین رئیس‌جمهور دوران زندگی خود نامید و تأکید کرد که هیچ کس مانند ترامپ فساد را در این کشور فاش نکرده است.

یکی از نظرات جی دی ونس که مورد توجه قرار گرفته، تمایل او به عقب نشینی امریکا از فعالیت‌های خارج از مرزهاست. او بر سیاست‌های داخلی بیش از سیاست‌ خارجی تمرکز دارد و رمز رستگاری را مانند ترامپ در شعار اول آمریکا می‌داند. ونس مخالف کمک‌های نظامی به اوکراین است و شکست کی‌یف را لاجرم می‌شمارد. برخلاف ترامپ ونس ناتو را عنصری زائد برای امریکا نشمرده و حامی خروج ایالات متحده از این پیمان نیست. اما معتقد است که اعضای این ائتلاف باید سهم خود را از نظر مالی برای ماندن ناتو بپردازند.

از طرف دیگر ونس روابط خوبی با اسراییلی‌ها دارد. او هیچ مشکلی با ارسال سلاح برای تل‌اویو نداشته و از این ماجرا حمایت می‌کند و طرفدار عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با اسراییل است و از این نظر کاملا در تیم ترامپ قرار می‌گیرد. موضوع دیگری که ونس تاکنون در مورد آن اظهارنظر کرده؛ مساله ایران است. دیدگاه‌های او در قبال سیاست‌های تهران تند و تیز است اما او جزو آن دسته از جمهوری‌خواهانی نیست که تمایلی به جنگ با ایران داشته باشد. او پسش از این در مصاحبه‌ای گفته بود اگر ایران به آمریکا حمله کند، باید پاسخ بدهیم اما حمله به سرزمین اصلی ایران یک اشتباه بزرگ است. در مقابل او طرفدار پروپاقرص خروج ترامپ از برجام به‌حساب می‌آید و مذاکره بر سر توافقی هسته‌ای با ایران را به نفع ایالات متحده نمی‌داند. او یکی از منتقدان تلاش‌های دیپلمات‌های جو بایدن برای ادامه گفتگوها با تهران بوده است.

311311

خروج از نسخه موبایل