اقلیم ایران در آینده به چه سمت و سویی حرکت می‌کند؟

اقلیم ایران در آینده به چه سمت و سویی حرکت می‌کند؟

دبیر اداره ملی تغییر آب و هوا گفت: باران های خوب در دو سال گذشته نشانگر پایان خشکسالی یا شروع خشکسالی نیست.

صادق ضیاییان در مصاحبه با سلام دکتر وی گفت: “وقتی می خواهیم تغییرات آب و هوایی را مورد بررسی قرار دهیم ، باید حداقل یک دوره 30 ساله را بررسی کنیم.” در مورد وضعیت باران در ایران باید گفت که باران های خوب در دو سال اخیر نشانگر پایان خشکسالی یا ورود ترسالی نیست. در سالهای اقلیمی گذشته ، سالهای خشک و مرطوب را در کشور تجربه کردیم و بر این اساس میانگین بارندگی عددی را برای ایران در نظر گرفتیم و فقط به دلیل اینکه باران های دو سال گذشته بالاتر از حد متوسط ​​بوده است ، نمی توان گفت که آب و هوای ما تغییر کرده است. و وارد دوره ای از ترس شدیم.

“ایران از نظر تاریخی کشوری خشک و نیمه خشک بوده است. تغییرات آب و هوایی زمانی اتفاق می افتد که در 30 سال بیش از میزان بارندگی طبیعی داشته باشیم.” بنابراین ، صحبت از آب و هوا و تغییرات آن آسان نیست.

ضیاییان ادامه داد: در حال حاضر بحث تغییرات آب و هوایی در جهان بررسی دوره صد ساله پس از صنعتی شدن است. از زمان انقلاب صنعتی ، انسان ها در حال انتشار آلاینده هایی در جو هستند که آب و هوای جهان را تغییر داده است ، بنابراین در 100 سال گذشته تغییر کرده و به عنوان تغییرات آب و هوا شناخته می شود. “نوسانات آب و هوا” اتفاق افتاده است.

وی افزود: بارندگی در کشور در دو سال گذشته در مقایسه با میانگین بلند مدت افزایش یافته است ، اما این اولین بار نیست که چنین اتفاقی در ایران افتاده است. وی گفت: “در سال خورشیدی 71 و 72 بارندگی ، حدود 54٪ میزان بارندگی را افزایش می دهد.” ما همچنین از افزایش 40 درصدی باران در کشور در سال 1976 خبر دادیم. همه اینها نشانگر آن است که وقوع بیش از حد معمول باران در کشور سابقه طولانی دارد و منجر به رسیدن فصول مرطوب نشده است.

وی گفت: “بگذارید خشکسالی که در دو سال گذشته پس از دهها سال خشکسالی رخ داده را فراموش نکنیم.”

به گفته ضیاییان ، چهار سناریوی مختلف برای اقلیم کشورها در آینده برنامه ریزی شده است. نسخه خوش بینانه این سناریو این است که کشورها باید انتشار گازهای گلخانه ای خود را متعهد و کاهش دهند ، و سناریوی بدبینانه این است که کشورها نباید متعهد به انتشار گازهای گلخانه ای خود باشند. تحت تمام این سناریوها ، طی 50 سال آینده ، ایران به جز بخش هایی از جنوب ، سالهای خشک بیشتری نسبت به سالهای مرطوب خواهد داشت.

وی گفت: “تغییر آب و هوا در همه کشورها یکسان نیست.” پیش بینی می شود بارش در برخی مناطق از جمله کشورهایی که نزدیک استوا و اقیانوس هستند افزایش یابد.

ضیائیان در پایان گفت: “تغییر اقلیم باعث افزایش شدت و فرکانس هوای شدید و وقایع مخرب هوا می شود.” به عنوان مثال ، بروز سیل های مکرر در کشور ما نمونه ای از این پدیده ها است که تعداد و شدت آن در مقایسه با گذشته افزایش یافته است.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل