سلام دکتر/اصفهان دومین مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (ACD) با حضور نمایندگان ۲۳ کشور عضو از اتاقهای مجمع آسیایی در روزهای دهم تا دوازدهم اردیبهشتماه سال جاری در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار خواهد شد.
امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در نشست خبری که شامگاه سهشنبه شب در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: موضوعاتی همچون کشاورزی و امنیت غذایی، سرمایهگذاری، گردشگری و فناوری قرار است در کمیسیونهای مجمع ACD موردبحث و گفتگو قرار بگیرد.
وی ادامه داد: توسعه پایدار از دیگر موضوعاتی است که در این مجمع مورد بحث و گفتوگو قرار خواهد گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: اصفهان هر چند از لحاظ صنعتی رشد پیدا کرده اما سطح آلودگی هوا در آن بالا است و مشکلات زیستمحیطی دارد. این در حالی است که بسیاری از شهرهای جهان که از ما صنعتیتر هستند، میزان آلایندگیهای کمتری دارند.
کشانی با اشاره به اینکه استانبول نخستین میزبان این اجلاس در سال ۲۰۲۱ بود، گفت: استانبول بین شهرهای ترکیه شرایط ویژه دارد؛ اصفهان نیز یک فرصت بینظیر جهانی از لحاظ فرهنگی و اقتصادی برای کشورمان است و کسانی که دل در گرو ایران دارند باید به تقویت اصفهان کمک کنند.
رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان با بیان اینکه همزمان با برگزاری این مجمع، نمایشگاه اکسپو نیز در تهران برگزار میشود و مهمانان از این نمایشگاه هم بازدید میکنند، ابراز امیدواری کرد با برگزاری این رویداد مهم، فضای تجاری، اقتصادی و بینالمللی شهر تغییر میکند.
در ادامه این جلسه، سعید ابراهیمی قائممقام دبیر دومین اجلاس مجمع گفتوگوی همکاری آسیا گفت: هدف اجلاس گفتوگو بین کشورهای آسیایی عضو است که از ۴۶ کشور که در این قاره قرار دارند، ۳۵ کشور عضو مجمع ACD هستند.
وی افزود: از بین ۳۵ کشور عضو مجمع، برای ۳۲ کشور دعوتنامه رسمی ارسال شده و پیگیریها برای حضور مهمانان از طریق وزارت امور خارجه و سفارتخانههای مربوطه انجام شده است.
به گزارش سلام دکتر، مجمع گفتوگوی همکاری آسیا “”Asia cooperation dialogue باهدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقهای بین دولتها و سازمانهای منطقهای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در ” چا آم” تایلند تأسیس شد. این مجمع تلاش دارد تا فارغ از مباحث و مشاجرات سیاسی، راههای جدیدی را برای ایجاد همکاری با تمرکز بر مسائل توسعهای و اقتصادی، شناسایی و تقویت کند.
ایران در سال ۱۳۸۳ عضو مجمع شد و در سال ۱۳۸۸ بهعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد و در حال حاضر ریاست مجمع را برعهده دارد.
هدف مجمع به طور خلاصه شامل ترویج همکاری کشورهای آسیایی برای تقویت نقاط قوت و شناسایی فرصتهای بالقوه است که بتواند فقر را کاهش دهد و از طریق توسعه زیرساختهای علمی باعث بهبود کیفیت زندگی مردم آسیا شود. توسعه اقتصاد و بازارهای مالی باهدف افزایش توان رقابت در بازارهای بینالمللی از دیگر اهداف مجمع است. همچنین تلاش برای تمرکز کشورهای عضو در یکرشته فعالیت اقتصادی، بر اساس نقاط قوت و تواناییها جهت تبدیلشدن اعضاء به شرکای قابلاطمینان و تبدیلشدن قاره آسیا به ” جامعه آسیایی ” از اهداف مهم این مجمع است.
کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.
انتهای پیام