وزیر ارتباطات خبر داد:
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام اینکه ۹۵ درصد دستگاههای اجرایی کشور ۵۰ درصد خدمات خود را از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند ارائه میدهند، گفت: از طریق این پروژه ۳ هزار خدمت به مردم به صورت الکترونیکی ارائه میشود.
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا، عیسی زارعپور در آیین افتتاح پروژههای ارتباطات و فناوری اطلاعات که امروز با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، با افتتاح نمادین این پروژه در منزل یکی از شهدای مدافع حرم، اظهار کرد: سرعت آپلود در فیبرنوری ۱۳۰ برابر شده، پینگ پایین آمده و به ۸ میلی ثانیه رسیده است.
وی افزود: آرزو داریم زیرساخت دسترسی به این سرعتهای نجومی را برای تمام کشور مردم مهیا کنیم.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: فاز نخست پروژه فیبرنوری اکنون افتتاح شده و به این واسطه ۳ میلیون نفر تحت پوشش قرار میگیرند. برای نظارت و رصد مردم داشبوردی برای آن طراحی کردیم تا هر کسی با مراجعه به آن بتواند درخواست خود را ثبت کند.
زارعپور اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به اینترنت را پروژه بعدی که در این مراسم افتتاح میشود، عنوان کرد و گفت: در ابتدای دولت سیزدهم حدود ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به اینترنت پرسرعت دسترسی داشتند و امروز این عدد به ۹۲ درصد رسیده است. امروز در این مراسم چهار هزار و ۱۲ روستا را به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.
وی گفت: ۲۰ درصد باقیمانده روستاهای سخت هستند و در مناطق صعبالعبور و کوهستانی قرار دارند و بعضاً نیاز است برای یک روستا ۵۰ کیلومتر فیبرنوری یا ارتباطات بیسیم کشیده شود تا بتوانیم ارتباطات را به آنجا برسانیم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: این اقدمات حاصل کار همکاران ما در اپراتورهای سیار است که به صورت شبانهروزی مشغول فعالیت و تلاش هستند تا بتوانیم در سال جاری تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل کنیم و پس از آن به دنبال اتصال روستاهای کمتر از ۲۰ خانوار برویم.
زارعپور خاطرنشان کرد: در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، آذربایجان شرقی و غربی و خراسان جنوبی که نیاز بیشتری به اتصال روستاییشان داشتند، فعالیت خود را متمرکز کردیم. بیشترین پیگیری در خصوص اتصال روستاها به اینترنت از سوی نمایندگان مجلس انجام میشود و بنده نیز هر بار به آنها میگویم من وزیر تمام ارتباطات تمام کشور هستم و وظیفه من این است که روستاها را به اینترنت متصل کنم، اما کارمان را از جایی شروع میکنیم که درصد اتصال در آنها کمتر است.
وی گفت: در ابتدای دولت شهری داشتیم که ۴۰ درصد روستاهای آن به اینترنت متصل بودند و اکنون هیچ شهری در کشور نیست که میانگین اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار آن کمتر از ۸۰ درصد باشد. اکنون میانگین کشوری اتصال روستاها به اینترنت ۹۲ درصد است.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: این زیرساخت باعث میشود که ما بتوانیم هر طرحی را در گستره ملی اجرایی کنیم. همان فناوری نسل چهار و چهار و نیم که در تهران استفاده میکنیم را برای روستاهای کشور راهاندازی کردهایم.
زارعپور درباره پروژه بعدی که در این مراسم افتتاح شد، توضیح داد: این پروژه اتصال جزایر همیشه ایرانی خلیج فارس از طریق فیبرنوری به سرزمین اصلی است که برای آن بیش از ۱۵۰ کیلومتر زیر آب فیبرنوری کشیده شده است که تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی را متصل کنیم و این کار با دانش و تخصص ایرانی انجام شده و اکنون به توانمندی رسیدهایم که تعمیر و نگهداری فیبرهای زیر اقیانوس در منطقه را به شرکتهای ایرانی واگذار میکنیم و اولین قراردادها نیز در سال گذشته بسته شده است.
پروژه بعدی که امروز در حضور رییس جمهوری افتتاح شد در حوزه ارتباطات سیار است؛ وی در این خصوص گفت: بر اساس سند ملی طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مکلف هستیم که ۱۰ درصد ارتباطات سیار را به نسل پنجم مجهز کنیم. این کار را شروع شده و امروز ۶۰۰ سایت نسل پنجم افتتاح میشود که میتواند سرعتهای بالای اینترنت را در اختیار مردم قرار دهد.
** الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصد خدمات دستگاههای دولتی تا پایان امسال
وزیر ارتباطات با بیان اینکه ۲ پروژه بعدی همواره مورد تاکید رئیس جمهوری بوده است، بیان کرد: پنجره ملی خدمات دولت هوشمند یک اتفاق فناورانه و مهم است که کام مردم را شیرین کرده و بر اساس تاکید رئیس جمهور شکل گرفته است. اکنون بیش از ۹۵ درصد دستگاههای اجرایی کشور نزدیک به ۵۰ درصد خدمات خود را از این طریق ارائه میدهند و با یک بار احراز هویت به تمام سامانههای دولت دسترسی پیدا میکنند.
زارعپور توضیح داد: از طریق این پروژه ۳ هزار خدمت به مردم به صورت الکترونیکی ارائه میشود. طبق قانون بودجه امسال ۱۰۰ درصد خدمات باید از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند انجام شود و تمام استعلامات بین دستگاهی از طریق سیستمهای برخط انجام و تمام استعلامات کاغذی حذف شود.
وی گفت: به واسطه این پروژه تعداد تراکنشهای بین دستگاهها به صورت بسیار چشمگیری افزایش پیدا کرده و هر چقدر تعداد تراکنشها بیشتر باشد، تعداد ارجاعات را کاهش میدهد. یک روزی این کار در کشور آرزو بود و اکنون به واقعیت پیوسته است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: امیدواریم امسال بتوانیم تمام استعلامات بین دستگاهی را به صورت الکترونیکی انجام بدهیم. اکنون ۱۵ میلیون از افراد کشور احراز هویت شدند و در روز ۲ میلیون نفر از آن استفاده میکنند.
زارعپور گفت: پروژه بعدی مربوط به اعلام رضایت مردم از نحوه خدمتدهی کارمندان دولت است. هر کارمند دولت باید یک بارکد داشته باشد تا مردم بتوانند نسبت به نوع رفتار کارمندان دستگاهها امتیاز بدهند. امیدواریم با دستور رئیس جمهوری تمام دستگاهها این بارکد را برای خود تعریف کنند. اکنون ۱۰ درصد دستگاهها کمتر این امکان را دارند.