وزیر امور خارجه دولت وابسته به شورای ریاستی یمن در گفتوگویی مدعی حمایت نظامی ایران از گروههای یمنی محور مقاومت شده و گفت که غرب با تمرکز بر دست یافتن به توافقی هستهای با ایران، این تهدید را نادیده گرفت.
به گزارش سلام دکتر، «احمد عوض بن مبارک» وزیر امور خارجه دولت مورد حمایت عربستان در یمن در گفتوگویی با مطرح کردن اظهاراتی علیه نقش ایران در منطقه مدعی شد که آمریکا و اتحادیه اروپا درعوض فشار آوردن به ایران برای آنچه متوقف کردن حمایت از انصارالله یمن خواند، انرژی دیپلماتیک خود را صرف همراهی کردن ایران برای رسیدن به توافقی هستهای کرده و هشدارهای مکرر درباره خطرات انصارالله یمن برای امنیت جهانی را نادیده گرفتند که به ادعای او تحت حمایت ایران است.
در مدت اخیر، فعالیت گروههای یمنی محور مقاومت(انصارالله) در پی در گرفتن جنگ غزه و پاسخ آنها به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان نوار غزه، به واسطه حملاتشان به کشتیهای مرتبط با این رژیم و متحدان آن در دریای سرخ، خلیج عدن و تنگه بابالمندب مورد بحث قرار گرفته و بهانهای نیز برای حملات متجاوزانه آمریکا و انگلیس به یمن شد.
غرب مدعی حمایت نظامی و مالی ایران از نیروهای مقاومت منطقه، از جمله انصارالله یمن و کنترل اقدامات آنها است. این در حالی است که ایران بارها این ادعا را رد کرده و اقدامات نیروهای مقاومت منطقه را صلاحدید خود آنها و تصمیماتی مستقل تلقی کرده است.
دستگاه دیپلماسی ایران نیز در موضعی رسمی اعلام کرد که «گروههای مقاومت در منطقه در تصمیمات و اقدامات خود از جمهوری اسلامی ایران دستور نمیگیرند و جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه از توسعه درگیری در منطقه استقبال نمیکند، در تصمیمات گروههای مقاومت برای نحوهی حمایت از ملت فلسطین و یا دفاع از خود و مردم کشورشان در برابر هر گونه تجاوز و اشغالگری دخالتی ندارد».
بن مبارک در این گفتوگو با ادعای این که سالها نشانههای هشداردهندهای مبنی بر تشکیل نیروهای نیابتی «خطرناکتر و مجهز به پهپاد و موشکهای بالستیک» از سوی ایران وجود داشته است، گفت: ما مدت زیادی است که به این موضوع اشاره میکنیم. حوثیها(انصارالله یمن) متوقف نخواهند شد. حوثیها یک ایدئولوژی دارند، یک پروژه دارند. ایران یک پروژه در منطقه دارد و متاسفانه بقیه پاسخی به آن نمیدهند.
او در ادامه با گفتن این که دیپلماسی غربی در قبال ایران قرار بود بر سه مورد متمرکز باشد؛ برنامه هستهای، حمایت ایران از نیروهای نیابتی منطقه و برنامه موشکهای بالستیک آن، مدعی شد که توجه بیش از حد به مورد اول و غافل شدن از دو مورد بعدی به معنای آن است که غرب در حال حاضر با دشمنی در یمن مواجه است که به خوبی توسط ایران مسلح و تجهیز شده است.
این اظهارات بن مبارک در حالی مطرح میشود که ایران پیشتر درباره ادعای حمایت نظامی و مالی ایران از نیروهای مقاومت منطقه اعلام کرده بود که تکرار اتهام بیاساس به ایران، فرافکنی و نیز توطئهی کسانی است که منافع خود را در کشیدن مجدد پای آمریکا به معرکهای تازه در منطقه و تحریک آن در گسترش و تشدید بحران میبینند تا از این طریق مشکلات خود را پوشش دهند.
او در ادامه با گفتن این که حملات پهپهادی انصارالله صادرات نفت یمن را در اکتبر ۲۰۲۲ متوقف کرد، مدعی شد: اولین باری که اتحادیه اروپا درباره پهپادهای شاهد ایران از اتحادیه حرف زد، در اوکراین استفاده میشدند. اما پیش از آن، ما سالها میگفتیم که ایران در حال عرضه(تسلیحات) به حوثیها است و پهپادها به مردم یمن حمله میکنند. هیچ کسی باورش نمیشد.
ادعای عرضه پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین که در ابتدا از سوی دولت آمریکا مطرح شد و متحدان اروپاییاش نیز بر آن صحه گذاشتند از سوی تهران و مسکو رد شده است. تهران همکاریهای نظامی با روسیه را بیارتباط با جنگ اوکراین و در چارچوب روابط دفاع دو کشور دانسته است. مسکو نیز گفته بر خلاف اوکراین که به کمکهای نظامی متحدانش در جنگ متکی است، از صنایع نظامی داخلی برای پیشبرد اقدامات نظامیاش در جنگ با اوکراین بهره میبرد.
وزیر امور خارجه یمن در بخش دیگری از این گفتوگو مدعی شد که «شکی نیست» ایران در حال افزایش کنترل و نفوذ خود در درگیریهای یمن است و تاکید کرد که اعضای نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران به خط ساحلی یمن اعزام شدهاند.
او همچنین مدعی شد که «ایران در تنگههای هرمز و بابالمندب حضور دارد که ۱۵ درصد از تجارت بینالمللی را کنترل میکند. آنها دیگر به سلاح اتمی نیازی ندارند. این موضوع بسیار خطرناک است.»
شورای ریاستی یمن فروردین ۱۴۰۱ به عنوان دولت دست نشانده ائتلاف سعودی جایگزین دولت مستعفی یمن به ریاست عبد ربه منصور هادی شد تا به گفته کارشناسان با متحد کردن قبایل مختلف در راستای تحقق اهداف غربی – صهیونیستی در یمن به مقابله با جنبش انصارالله بپردازد.
انتهای پیام