اتصالات اهنی دنباله جوشی چیست؟

جوشی متداول ترین اتصالات لوله کشی است و در سایزهای بزرگتر از 2 اینچ بیشتر از سایر اتصالات مانند اتصالات ساکت ولد و اتصالات دنده ای استفاده می شوند. یک اتصال جوشی به نوعی طراحی و ساخته می شود که در سایت با استفاده از جوشکاری به لوله قابل اتصال باشد و در مواردی را از جمله تغییر جهت لوله،تغییر سایز لوله ، انشعاب گیری و مسدود کردن مسیر لوله مورد استفاده قرار گیرد. اتصالات جوشی در انتقال ایمن و کارای سیالاتی مثل نفت، گاز،بخار،محصولات شیمیایی و … در مسیرهای کوتاه و بلند ، جزئی از سیستم محسوب می شوند.

What are the welded joints

مطابقت آلیاژ و ابعاد اتصالات جوشی با لوله

سایر انواع اتصالات می تواند به صورت دنده ای یا ساکت ولد باشد.

مزایای اتصالات جوشی نسبت به سایر اتصالات

تفاوت و مزایای اتصالات جوشی نسبت به فلنج ها جوشی چیست؟

اتصالات مانیسمان جوشی چه نوع اتصالاتی هستند؟

مستقیما از ساخته می شوند. لوله مانیسمان با استفاده از اعمال فشار و گرماکاری مستقیما به شکل های مختلف مانند زانویی تبدیل می شود. اتصالات مانیسمان هیچ گونه درز جوشی همراه خود ندارند. این ویژگی در انتقال سیال در شرایط بحرانی(فشار و دمای بالا) کاربرد دارد. عدم وجود درز جوش در اتصالات مانیسمان به معنای ریسک کمتر و اختلال کمتر در انتقال سیال است. اتصالات معمول جوشی بسته به شکل،سایز و روش تولید معمولا از یک یا چند درز جوش ساخته می شوند.

اتصالات جوشی در کدام صنایع استفاده می شوند؟

اتصالات در هر کاربردی که تولید، مصرف و انتقال سیالات، گازها، مواد شیمیایی مورد نیاز باشد ، به کار می روند. صنایعی که اتصالات در آن استفاده می شود، گستره مختلفی دارد :
صنعت ساختمان: اتصالات جوشی در صنعت ساختمان و موتورخانه کاربرد گسترده ای دارد و در کنار و لوله های مانیسمان استفاده می شود.
سیستم های آتش نشانی: اتصالات جوشی در سیستم آتش نشانی ساختمان ها و مراکز تجاری استفاده می شود و در کنار اتصالات کلمپی و فلنجی کاربرد دارد.
صنایع مرتبط به انرژی: صنایع نفت و گاز شامل صنایع بالادستی (اکتشاف و تولید)، صنایع میانی (خطوط انتقال، ذخیره)، صنایع پایین دستی(پالایش محصولات، توزیع و فروش). نیروگاههای استفاده کننده از سوخت فسیلی یا نیروگاههای هسته ای. خطوط انتقال تامین کننده انرژی زمین گرمایی
صنایع غذایی و آشامیدنی: زنجیره های نگهداری محصولات غذایی، صنایع نوشیدنی و غذاهای یخ زده در دمای معین. دستگاههای آب شیرین کن و تبدیل آب دریا به آب آشامیدنی برای مناطق خشک و جزایر.
صنایع دارویی و بیوتکنولوژی ،صنایع تولید کاغذ و خمیر کاغذ، صنایع تولید پلاستیک و مواد ساختمانی نیز از سایر صنایع پرکاربرد برای اتصالات جوشی هستند.

اتصالات جوشی چگونه شناسایی و دسته بندی می شود؟

همچنین برای اتصالات مانیسمان با سایز نامی 14 و بزرگتر، قطر بیرونی دقیقا برابر با سایز نامی آنها است و با افزایش SCHEDULE قطر داخلی آنها کاهش می یابد.

Schedule در اتصالات مانیسمان چه مفهومی دارد؟

چرا اتصالات گاهی از لوله هایی که به آن متصل می شوند ضخیم تر هستند؟

چرا یک متریال خاص یا رده ضخامتی خاص برای اتصالات انتخاب می کنیم؟

کاربرد اتصالات جوشی کربن استیل و اتصالات استنلس استیل

اتصالات جوشی کربن استیل برای خطوط انتقال و فرآیندی در صنایع نفت و گاز و نیروگاهی متداولا استفاده می شود. اتصالات استنلس نیز برای کاربردهای که موضوع خوردگی در آن مهم است(مانند صنایع غذایی و دارویی) استفاده می شود.
بر اساس کاربردهای مختلف سطوح داخلی و خارجی اتصالات جوشی با متریال مختلف پوشش داده می شود.

اتصالات جوشی در دو دسته اتصالات جوشی بدون درز یا مانیسمان و موجود هستند. (اتصالات بدون درز تا سایز 24 اینچ تولید می شوند و اتصالات درزدار تا سایزهای بزرگتر از 24 اینچ نیز تولید می شوند)
اتصالات مانیسمان بدون درز از لوله های بدون درز ساخته می شوند و با استفاده از فرآیندهای گرماکاری به شکل های اتصالات در می آیند.
اتصالات مانیسمان درز جوشی ندارند و در شرایطی با دما و فشار بالا کاربرد دارد. نبود درز جوش در اتصالات مانیسمان تضمینی بر مقاومت بالا، دوام بیشتر و عملکرد فیزیکی بهتر این اتصالات است.
اتصالات جوشی درزدار بر حسب ابعاد و شکل مورد نظر و فرآیند تولید از یک تا چند درز جوش دارند

استانداردهای اتصالات جوشی

یکی از مهم ترین مشکلات ساختمان سازی در زمان های قدیم، نحوه ی انتقال آب به قسمت های مختلف ساختمان بوده است. فکرش را بکنید؛ برای یک حمام ساده باید از چشمه آب می آوردند، آن را داخل دیگ های بزرگ می جوشاندند و بعد آن را با ظرف روی سر و بدنشان می ریختند. کار پر زحمتی به نظر می رسد، نه؟!

خلاصه بگویم؛ بشر بار دیگر برای راحت تر کردن زندگی خود دست به کار شد و لوله و شیرآلات را اختراع کرد.
اما چه کسانی اولین بار ساختمان های خود را لوله کشی کردند؟ از گذشته تاکنون چه تغییراتی داشته اند؟ و اتصالات مدرن ساختمانی که امروز در زندگی ما جای خود را باز کرده اند، چه ویژگی هایی دارند؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید اولین کسانی که از سیستم لوله کشی در ساختمان های خود استفاده کردند، ایرانیان بوده اند! (بله شاید اولین بودنتان برایتان تکراری شده باشد، ولی اینجا واقعاً ایرانیان بودند!)
نتایج باستان شناسی در اطراف تخت جمشید نشان می دهد که ایرانیان باستان برای انتقال آب به سایر نقاط ساختمان از انواع لوله و اتصالات استفاده می کردند. این لوله ها معمولاً از گل و یا سنگ های مختلف ساخته می شدند. اما با گذشت زمان، لوله ها و اتصالات ساختمانی شکل جدیدی به خود گرفتند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و گسترش صنعت ساختمان سازی، انواع مختلفی از لوله ها و اتصالات ساختمانی مدرن تولید شده است. مهم ترین نکته در خصوص اتصالات مدرن، نوع طراحی آن ها است. با توجه به پیشرفته شدن سیستم های لوله کشی، اتصالات ساختمانی نیز باید طوری طراحی می شدند که نیازها را برآورده کنند. به همین دلیل امروزه برای هر نوع لوله کشی در ساختمان می توان از اتصالات هیدرولیک  مربوط به آن استفاده کرد.

خروج از نسخه موبایل