کهگیلویه و بویر احمد در کانون توجه دولت سیزدهم / سفر دوم سرآغاز تحول

سد چمشیر با ارتفاع ۱۵۱ متر دارای مخزنی به حجم ۲.۳ میلیارد مکعب، دریاچه‌ای به طول ۴۸ کیلومتر و مساحت دریاچه ۵۱ کیلومترمربع در تراز نرمال است که عملیات اجرایی آن با اخذ مجوزهای لازم از سازمان‌های ذی‌ربط با اعتباری حدود ۲۳۰ میلیون یورو از سال ۹۱ شروع شد.

همچنین نیروگاه برق‌آبی چمشیر دارای ۳ واحد بزرگ هر یک به ظرفیت ۵۵ مگاوات و دو واحد کوچک (زیست‌محیطی) هر کدام به ظرفیت ۵.۵ مگاوات (جمعاً ۱۷۶ مگاوات) است که از طریق پست ۲۳۰ کیلوولت چمشیر به شبکه سراسری متصل می‌شود.

واحد اول این نیروگاه با ظرفیت ۵.۵ مگاوات در ۲۲ تیرماه به بهره‌برداری رسید و انتظار می‌رود امسال سایر واحدهای این نیروگاه پس از تکمیل آزمایش‌ها باقی‌مانده وارد مدار شوند.

بر اساس اطلاعات طراحی، این نیروگاه سالانه به طور متوسط ۴۸۲ گیگاوات ساعت انرژی الکتریکی تولید خواهد کرد.

سد چمشیر تنها سازه کنترلی است که بر روی رودخانه زهره احداث شده و درصورتی‌که این سد ساخته نمی‌شد تمام آورد رودخانه ناشی از سیلاب‌های مخرب و درعین‌حال باکیفیت (که بیش از ۷۰ درصد از حجم آب رودخانه در طول سال است) در مسیر رودخانه زهره به دریا می‌رفت.

مهم‌ترین هدف از احداث این سد، تعدیل شوری رودخانه زهره و بهبود کیفیت آب پایین‌دست است که با ذخیره‌سازی سیلاب در ماه‌های تر و رهاسازی آب در طول سال به‌ویژه درباره زمانی خرداد تا مهرماه می‌تواند ضمن جلوگیری از ایجاد خسارت ناشی از سیل، باعث شکوفایی و رشد اقتصادی منطقه و تأمین امنیت غذایی شود.

آبگیری سد چمشیر ۲۷ دی‌ماه سال گذشته با موفقیت انجام شد و نتایج پایش مستمر کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب حاکی از نقش بسیار مثبت سد چمشیر بر روی کیفیت آب پایین‌دست دارد.

افزایش رضایتمندی دستاورد توجه مسوولان

به علت همین رویکرد میزان رضایت مندی مردم استان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافته است به طوری که این امر خود را در دیدارهای عمومی رئیس جمهور که در بین مردم شهرهای یاسوج، بهمئی و عشایرنشین مارگون صورت گرفت به وضوح خود را نشان داد،

انتظار چند ساعته شهروندان یاسوجی و سر دادن شعارهای لری در استقبال از رییس جمهور در ورزشگاه تختی این شهر، حضور هزاران نفر از مردم بهمئی در محل سخنرانی رییس دولت سیزدهم با وجود گرمای زیاد هوا در این شهرستان و تجمع هزاران نفر از عشایر سراسر استان در دشت سقاوه نشان از رضایت مردم این استان بر رضایت ازمسوولان است.

کهگیلویه و بویراحمد درکانون توجه دولت سیزدهم/سفر دوم سرآغاز تحول

برخی از مردم استان کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند که حضور رییس جمهور در دیدارهای عمومی به ویژه مناطق محروم عشایرنشین و گرمای طاقت فرسای شهرستان بهمئی گواهی بر رویکرد تحسین برانگیز توجه به نقاط نحروم رییس جمهور در دولت سیزدهم است.

آنان ماندگارترین بخش سفر رییس جمهور را گفت و گوهای صمیمانه با کارگران پنروشیمی گچساران عنوان می کنند جایی که آیت الله رییسی با اشاره به گرمای طاقت فرسای این شهرستان تاکید کرد که بومی های شهرستان گچساران در اولویت استخدام در این واحد صنعتی قرار گیرند.

سفر دوم و مسیر روشن توسعه کهگیلویه و بویر احمد

در سفر دوم طرح های زیربنایی، زیرساختی و توسعه‌محور در بخش‌های مختلف اعم از گردشگری، راه، آب، نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، صنعت و کشاورزی برای عبور از محرومیت‌ها و شتاب‌بخشی به روند توسعه‌ای این استان به تصویب رسید.

وی اظهار داشت: در سفر اول مبلغ ۷۰ هزار میلیارد ریال برای امور زیرساختی و زیربنایی اختصاص داد که در سفر دور دوم و سر جمع با پروژه‌های حوزه سرمایه گذاری بخش نفت وگاز به ۲۲۰ هزار میلیارد ریال رسید.

احمدزاده بیان کرد: سفر اول ۱۵۶ مصوبه در حوزه زیر ساخت داشت که ۲۹ مورد به طور کامل اجرا و به بهره برداری رسید، ۱۱۵ مصوبه در دست اجرا و مابقی نیز در دست پیگیری است

به گفته احمدزاده، اعتبارات متمم سفر دور اول ۶۰هزار میلیارد ریال بود که تاکنون۲۸ هزار میلیارد ریال از متمم اختصاص داده شده است.

استاندار بیان کرد: میزان تسهیلات ازدواج مبلغ هفت هزار میلیارد ریال بود، ۶۳ هزار نفر در طرح نهضت ملی استان ثبت کردند که ۴۷ هزار نفر واجد شرایط شدند، ۱۰ هزار واحد در حال ساخت است

احمدزاده گفت: با عنایت دولت سیزدهم گره مشکل زمین طرح نهضت ملی در مرکز استان نیز حل شد و عملیات اجرایی ۱۰ هزار واحد مسکونی در سفر دوم نیز آغاز شده است.

استاندار تصریح کرد: در سفر دوم در حوزه راه ۵۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که شاهد تحول در این بخش خواهیم بود

به گفته احمدزاد در حوزه صنعت توجه ویژه ای شده و بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال برای سرمایه‌گذاری در استان در این سفر در نظر گرفته شده است.

استاندار تصریح کرد با تلاش های انجام شده عملیات پروژه‌های بزرگی آغاز می شود و به جزو پروژه‌هایی که امروز به بهره‌برداری رسیدند

احمدزاده اظهار گفت: با عنایت رئیس جمهور شاهد تحولات عظیم دیگری در زیرساخت های استان هستیم برخی پروژه‌هایی که عملیات اجرایی آن آغاز می شود، تحول آفرین خواهد بود.

استاندار کهگیلویه وبویراحمد ابراز داشت: بر حوزه سرمایه‌گذاری توجه و تاکید دارید بطوریکه پتروپالایشگاه گچساران با اعتبار اولیه ۲ میلیارد ۵۰۰ هزار دلار آغاز و مینی پالایشگاه دهدشت عملیاتی خواهد شد

وی با بیان اینکه پتروشیمی چرام نیازمند توجه دولت است، گفت: گاز مختار یاسوج که با بهره برداری از آن برای حدود چهار هزار نفر شغل ایجاد می کند از مهمترین پروژه های زیربنایی در سفر دور دوم رئیس جمهوربه استان محسوب می شود.

استاندار عنوان کرد: ۱۱ هزار میلیارد مترمکعب روان آب در استان وجود دارد که هشت هزار میلیارد از استان خارج می شود و نیازمند سد سازی هستیم و سد تنگ سرخ به خوبی در مدار ساخت است

البته راه های نرفته زیادی داریم از جمله در حوزه سدسازی و کنترل آب های روان و همچنین در حوزه خط ریلی و آزادراه ضعف اساسی داریم که انتظار داریم این زیرساخت های مهم که از آرزوهای دیرینه مردم قدرشناس استان کهگیلویه وبویراحمد است با تلاش و همت دولتمردان سیزدهم و شخص رئیس جمهور به این خواسته ها پاسخ مثبت داده شود.

چشم انداز آینده

اما با وجود این تلاش ها استان کهگیلویه و بویراحمد تا رسیدن به ایده آل راه زیادی پیش رو دارد و البته مسوولان با پذیرش این واقعیت با پیش بینی ۱۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای سرمایه گذاری در۲سال برای حوزه زیرساختی استان قصد دارند تا راه توسعه این دیار را شتاب بخشند.

مسوولان محلی می گویند که در سفر دوم رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد، افزون بر۱۹۰۰ هزار میلیارد ریال (تسهیلات و ارزی) برای تولید، اشتغال و سرمایه‌گذاری در بخش اقتصادی و ۱۳۰ هزار میلیارد ریال دیگر به استان در حوزه راه روستایی، آب شرب و بخش کشاورزی، حوزه بهداشت و درمان اختصاص داده شده که با اختصاص این اعتبارات تا حد زیادی استان از محرومیت خارج می‌شود .

کهگیلویه وبویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه ای که افزون بر۴۰درصد گونه های گیاهی و دارویی کشور را هم اینک در خود جای داده است.

این خطه با یک درصد خاک و جمعیت کشور بیش از ۱۰درصد روان آبهای ایران را دارد، حتی یک مترمربع خاک شور ندارد، پوشیده از انبوه جنگل های بلوط ، به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید، کریدور شامل به جنوب کشور است و طبیعت بکر و سحرانگیزش شکوه و شوکت آفرینش می سراید.

کهگیلویه وبویراحمد با وجود همه ظرفیت ها و قابلیت های منحصر بفرد بویژه در حوزه های نفت و انرژی، منابع طبیعی، کشارزی، گردشگری ، آبزِی پروری ، گیاهان دارویی و محط زیست اما همواره کمبود زیرساخت ها، منابع و امکانات مانع از شکوفایی این استعدادها و پیوند آن با اقتصاد، معیشت و رفاه مردم این خطه شده است.​