این خودرو توسط یک استارت آپ افغانی به نام ENTOP تولید می شود و بیشتر قطعات آن ساخت افغانستان است. اولین گزارش ها در مورد ساخت ماده 9 در اوج درگیری ها در سال 2019 جهانی شد، اما ظاهراً عزم و انگیزه جوانان افغان به طرز تحسین برانگیزی بر قدرت حاکم بر کشورشان و حتی در سایه حکومت طالبان چیره شد. ، این پروژه در مرحله نهایی است اما سوال اینجاست که آیا شانس تولید انبوه این کوپه موتور وسط جذاب وجود دارد؟
درگیریهای سیاسی و جنگهای داخلی باعث شده است که افغانستان در بسیاری از صنایع، بهویژه صنعت خودروسازی، تنها یک مصرفکننده باشد و نه تولیدکننده. با وجود این، جوانان با استعداد و با استعداد افغانستان از رویاها و آرزوهای خود دست برنداشته و با رونمایی از ماده 9، صنعت خودروسازی را شگفت زده و تحسین کرده اند.
مقاله 9 چگونه ایجاد شد؟
ماده 9 یک خودروی معمولی نیست، بلکه اولین خودروی اسپرت ساخت افغانستان است که توسط جوانی به نام محمدرضا احمدی به همراه همکاران و دوستانش در ENTOP طراحی و ساخته شده است. به جز موتور، سایر قطعات این خودرو در داخل افغانستان طراحی و تولید می شود.
مانند بسیاری از ابرخودروهای معروف دنیا، موتور مادا 9 نیز در قسمت میانی تعبیه شده است که طبق گزارش های قبلی متعلق به یک تویوتا کرولا 2003 است. این موتور 130 اسب بخار قدرت تولید می کند که از طریق یک جعبه دنده 5 سرعته به محور عقب منتقل می شود. البته هنوز مشخصات فنی موتور به صورت قطعی اعلام نشده است و در صورت تولید انبوه امکان نصب موتورهای قدرتمندتر نیز وجود خواهد داشت.
اولین خودروی سوپر اسپرت افغانی بر اساس شاسی سه بعدی (فضایی) ساخته شده و سیستم تعلیق عقب آن مانند یک جناغ دوبل است. بنابراین می توان گفت که این خودرو به عنوان یک خودروی کارگاهی و مفهومی اولیه، حداقل های لازم برای رسیدن به تولید انبوه را دارد.
سرنوشت زن چه خواهد شد؟
برخلاف تصور اولیه، دولت طالبان از این پروژه حمایت کرده است، اما تامین مالی برای تولید تجاری این خودرو موضوع دیگری است که شاید در شرایط کنونی افغانستان چندان محتمل به نظر نرسد، بنابراین ماده 9 در حال حاضر اولین خودروی سوپر اسپرت است. تولید شده در افغانستان، تا زمانی که بتواند توجه سرمایه گذاران در نمایشگاه قطر را جلب نکند، وارد تولید انبوه نخواهد شد.
نکته جالب اینجاست که طبق مصاحبه مهندسان شرکت سازنده با دیجیاتو، ایده اولیه ساخت این خودروی اسپرت، فروش آن نبوده، بلکه به اشتراک گذاری آن برای استفاده علاقه مندان بوده است.
در واقع سازندگان مدا این ایده را در ذهن داشتند تا هموطنانشان با پرداخت مبلغی معقول، رانندگی با خودرویی متفاوت از خودروهای موجود در افغانستان را تجربه کنند، ایده ای که شانس موفقیت این پروژه را در شرایط افغانی افزایش می دهد. .
با این حال باید منتظر ماند و دید که آیا بودجه لازم برای نسخه تولیدی این مدل تامین می شود یا خیر؟ اگر ماده 9 تجاری شود، می توان از این پروژه به عنوان یکی از عجیب ترین دستاوردهای طالبان یاد کرد!
حمایت از تولید خودروی اسپرت قطعا می تواند ذهنیت عمومی منفی را نسبت به این گروه تغییر دهد و گامی مثبت برای صنعت افغانستان تلقی شود.
227227
.