رسانه سلامت و دانش

رتبه ششم ایران در آلودگی هوای غرب آسیا / سال‌های عمر از دست رفته تهرانی‌ها به دلیل هوای آلوده

آسیا | آلودگی | آلودگی هوا

وی با بیان اینکه ایران از نظر آلودگی هوا در غرب آسیا در رتبه ششم قرار دارد و رتبه 19 پایتخت های جهان را به خود اختصاص داده است، گفت: ایران از نظر کیفیت هوا نیز در بین 106 کشور رتبه 23 و تهران در بین سایر کشورها رتبه 23 را به خود اختصاص داده است. ” ذرات معلق PM2.5 هستند.

دکتر عباس شاهسانی در گفت وگو با خبرگزاری سلام دکتر وی همچنین کیفیت هوای ایران را با سایر کشورها مقایسه کرد و خاطرنشان کرد: ایران رتبه ششم آلودگی هوا در منطقه غرب آسیا را دارد، به دستورالعمل‌ها توجه کنید. سازمان جهانی.

وی خاطرنشان کرد: در سال 1378 در تهران 45 هزار سال گذشته است. از این تعداد، 28900 سال تعداد سالهای عمر مولد ناشی از آلودگی هوا است. به طور کلی، تعداد کل مرگ و میر ناشی از ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون در سال 98-1995 کاهش یافته و در سال 1999 افزایش یافته است. 10 درصد مرگ و میر کودکان زیر یک سال نیز مربوط به آلودگی هوا است.

وی تاکید کرد: مطالعات نشان داده است که در بین تمامی عوامل خطر، ذرات کمتر از 2.5 میکرون ششمین عامل خطر بزرگ در جهان و پنجمین عامل خطر بزرگ در ایران هستند. از سوی دیگر، مقایسه درصد شاخص کیفیت هوای کشور در سال‌های 1395 و 1388 نشان می‌دهد که تعداد روزهایی که شاخص کیفیت هوا در محدوده قابل قبول بوده، افزایش یافته و تعداد روزهایی که شاخص کیفیت هوا بوده است، افزایش یافته است. در سال 2009 افزایش یافته است. دایره ناسالم برای گروه های آسیب پذیر کاهش یافت. .

وی ادامه داد: اما این روند در سال 1399 برعکس شد. به این ترتیب روزهایی که شاخص کیفیت هوا برای گروه های حساس ناسالم و برای همه گروه ها ناسالم بود افزایش یافت.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت گفت: در شهرهای مورد مطالعه ایران در سال‌های 1395 تا 1399، شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای تازه خوب (سبز)، 63.25 درصد روزهای سال هوا است. شاخص کیفیت در آب و هوای قابل قبول (رنگ زرد)، 15.87 درصد روزهای سال شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای ناسالم برای گروه های حساس (رنگ نارنجی)، 4.04 درصد روزهای سال شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای ناسالم ( رنگ قرمز)، 0.32 درصد از روزهای سال، شاخص کیفیت هوا در محدوده هوای بسیار ناسالم (رنگ های بنفش) قرار داشت. 0.27 درصد از روزهای سال، شاخص کیفیت هوا مطابق با شرایط جوی خطرناک (رنگ قهوه ای) بوده است.

وی خاطرنشان کرد: ایران از نظر کیفیت هوا در بین 106 کشور رتبه 23 را دارد. تهران در میان سایر پایتخت های جهان، PM2.5 دارای بالاترین غلظت ذرات معلق است و در تهران در سال 1399 به طور میانگین 3751 مورد مرگ بر اثر ریزگردها به ثبت رسیده است و کل جمعیت تهران تحت تاثیر آلودگی هوا قرار گرفته اند.

او بیان کرد غلظت سالانه ذرات PM2.5 در کشور به طور متوسط ​​6 برابر بیشتر از دستورالعمل WHO است.یعنی میانگین غلظت ذرات مقاومتی PM2.5 در شهرهای کشور در سال گذشته 29 میکروگرم بر متر مکعب بوده است. در سال 1399 شهرهای زابل، تهران، اهواز، اصفهان و مشهد بیشترین غلظت ذرات موقت را داشتند.

وی افزود: از نظر آلودگی هوا، افزایش چشمگیر ابتلا به بیماری های قلبی و ریوی در جامعه دور از انتظار نیست و همچنین افزایش مرگ و میر زودرس این بیماران و سالمندان و افزایش چشمگیر علائم بیماری های تنفسی در عمومی.”

وی ادامه داد: در این شرایط افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی، سالمندان و کودکان از هرگونه فعالیت بدنی خودداری کنند و سایرین نیز فعالیت بدنی خود را در خارج از منزل کاهش دهند و کارهای غیر ضروری را تا حد امکان به تعویق بیندازند.

انتهای پیام/

.

دیدگاهتان را بنویسید