به این علت درمان کیسه صفرا را به تاخیر نیندازید

درمان

به این علت درمان کیسه صفرا را به تاخیر نیندازید
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر محمد وجدانی با اشاره به اینکه کیسه صفرا به هضم غذا کمک می‌کند، خاطر نشان کرد:این عضو روزانه ۵۰۰تا ۱۰۰۰هزار سی سی صفرا تولید می‌کند تا مواد چرب و مضر تجزیه شود.

وی با بیان اینکه شایع‌ترین بیماری کیسه صفرا، سنگ کیسه صفرا است، ابراز کرد:سنگ کیسه صفرا به دلیل مسائل ژنتیک و رژیم غذایی سنگ ساز می‌شود که بیشتر این سنگ‌ها کلسترولی است. 

وجدانی با بیان اینکه وقتی سنگ تولید می‌شود مجاری را دچار انسداد می‌کند و پانکراس و لوزالمعده دچار التهاب می‌شود، خاطر نشان کرد:اگر سنگ کیسه صفرا بماند مجاری خارجی کبدی دچار عفونت می‌شود یا حتی این انسداد باعث می‌شود که صفرابه کبد پس بزند و کبد کارکرد خود را از دست بدهد. 

وی با اشاره به اینکه ۲۰دقیقه پیاده روی و رژیم کم چرب باعث می‌شود که احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا کم شود، ابراز کرد:درباره درمان سنگ کیسه صفرا، گیاهان دارویی جایگاه ندارند و تنها راه درمان این مشکل عمل جراحی پالاراسکوپی است. 

رییس مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی طالقانی مشهد با بیان اینکه اگر کسی سنگ کیسه صفرا دارد و حتی یکبار هم درد دارد باید عمل کند، افزود:بعد از برداشتن کیسه صفرا بدن خود را هماهنگ می‌کند و حتی بعد از ۶ماه می‌توان غذای چرب مصرف کرد. 

وجدانی با بیان اینکه سلول‌های کبدی شاید به دلیل صفرا دچار مشکل شود، خاطر نشان کرد:بیماران دیابتی با وجود سنگ کیسه صفرا بدون درد باید حتما عمل شوند و مراقبت خاص وجود ندارد. 

وی به مراقبت‌های بعد از عمل جراحی اشاره کرد و گفت:استحمام ۲روز بعد عمل جراحی، پرهیز از مصرف غذای چرب در پنج ماه اول، کاهش غذای چرب مثل کله پاچه و تخم مرغ، افزایش وعده‌های غذایی امابا حجم کم از جمله مراقبت‌های بعد عمل جراحی سنگ کیسه صفرا است. 

وجدانی گفت: اگر بیمار دچار تب یا التهاب و درد در محل جراحی شد باید به پزشک معالج مراجعه کند، ولی عمل کیسه صفرا یک ضرورت است که نباید زمان طلایی برای آن را از دست بدهیم.