بحث استفاده از اینترنت ماهواره ای در ایران طی هفته گذشته بسیار داغ شده است. فرامرز رستگار، دبیر و عضو هیئت مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران در این خصوص در گفت و گو با سیتنا به بحث راه اندازی و استفاده از اینترنت ماهواره ای اشاره کرد و گفت: برای راه اندازی اینترنت ماهواره ای استارلینک باید آشتی کنیم. با تمام دنیا و یکی از بعید است که ما مصرف کننده آنها باشیم یا یک لینک ستاره ایرانی بسازیم. بهگونهای که ما یک سامانه ماهوارهای ایجاد میکنیم که ماهوارههای آن در انحصار ایران است تا پایانههای آن در اختیار ما باشد».
بیشتر بخوانید:
با توجه به اینکه در حال حاضر امکان واردات رسمی تجهیزات استارلینک به ایران وجود ندارد، آیا این پایانه ها در ایران قابل تولید هستند؟ رستگار در پاسخ به این سوال گفت: تجهیزات زمینی اینترنت ماهواره ای استارلینک باید مورد تایید سازمان ایجاد کننده این قسمت از فضا باشد و هر شرکتی نمی تواند آن را بسازد.
به گفته وی، در هر کشوری باید تجهیزات لازم برای دسترسی به اینترنت ماهواره ای ساخته شود، آن کشور خودش سیستم های ماهواره ای دارد تا بتوان تجهیزات را فعال کرد: «همه در دنیا می خواهند در این زمینه ترمینال زمینی ایجاد کنند. ، باید با استارلینک توافق داشته باشد، در غیر این صورت تجهیزات اینترنت ماهواره ای استارلینک در آن کشور فعال نمی شود.”
دبیر اتحادیه صنعت مخابرات از سازمان فضایی ایران خواست به جای شعار دادن در حوزه فضایی برای داشتن سامانه ماهواره ای مستقل در کشور دست به کار شود. به نظر وی این ماهواره در لایه های زیرین قرار دارد و کار پیچیده ای نیست: البته این موضوع در برنامه از پیش تعیین شده سازمان فضایی بود اما متاسفانه این سازمان وقت خود را برای انجام کارهای دیگر تلف کرد.
وی در پایان بار دیگر با تاکید بر اینکه وقتی سامانه ماهواره ای برای کشور دیگری است، امکان ایجاد پایانه ماهواره ای روی زمین وجود ندارد، گفت: به دلیل اینکه از نظر فنی این ارتباط برقرار نمی شود و در اختیار ما قرار نمی گیرد. یک خدمت است، بنابراین پیگیری این امر ماموریت های سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه ارتباطات است و این دو سازمان باید به سمت ساخت ماهواره های کوچک حرکت کنند.
لازم به ذکر است رئیس سازمان فضایی ایران شهریورماه امسال اعلام کرد که بحث پرتاب سامانه های ماهواره ای در کشور در مرحله امکان سنجی قرار دارد و در برنامه 10 ساله فضایی کشور گنجانده شده است.
5858
.